agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni8246Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-08-2016, 20:23   #1
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Hıh şöyle. Eksikliğiniz hissediliyordu, Sevgili gilan. İyi ki geldiniz. Gözlerimiz bayram edecek.

Aranjmanınıza söyleyecek söz bulamadım. Sadece ''çok güzel'' diyebildim.

Kalibroşhalardan özenip ben de almıştım. Bir de bakopa, ikişer renk. Doğru dürüst çiçeğini görmeden öldüler. Sadece yaşasam mı ölsem mi, diye düşünen bir beyaz kalibroşham kaldı.

Neden öldüler anlamadım bile. Şuna yoruyorum; hem zamansız aldım, hem de geldiği üretim saksısındaki toprağı temizlemeden diktim ki kökleri zarar görsün istemedim. Sanırım kökler, torflu topraktan saksıdaki toprağa ilerleyemediler.

Acaba bu sebepten mi yaşamadılar? Bol çiçekli kalibroşha yetiştiricisi olarak fikrinizi öğrenmek isterim.

Ben yazana kadar göz ve gönül doyuran hasatlar gelmiş. Böyle mi güzel sunulur? Afiyetle tüketiniz.
Çok teşekkürler.
Calibrachoalar neden öldüler acaba? Dertsiz bir çiçek aslında. Zamansız almanın bir etkisi olacağını sanmıyorum. Tüplü sonuçta. Kendi saksısındaki toprağı da ben hiç temizlemem, olduğu gibi dikerim hep. Ama gevşek topraktan hoşlanıyor, onu söyleyebilirim. Benimkileri hep hazır paketli toprak karışımlarına diktim, o nedenle köklerinin ilerleme problemi olmamıştır. Saksılarda bahçe toprağı kullanınca illa ki araya solucanlar karışıyor, bu nedenle çok bitki kaybettim, o yüzden artık saksılarda hiç bahçe toprağı kullanmıyorum.

Sizin toprak nasıldı? Gevşek miydi?

Bir de aşırı suyu seviyor. Bir gün sulamayı atlarsam bozuşuyoruz.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 22:05   #2
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Saksılarda bahçe toprağı kullanınca illa ki araya solucanlar karışıyor, bu nedenle çok bitki kaybettim, o yüzden artık saksılarda hiç bahçe toprağı kullanmıyorum.
Sayın gilan, gözüm gönlüm açıldı, ne güzel olmuş her şey
Ben de verandanın saksılarını tamamladığımda bahçe toprağı kullanmayı düşünüyordum. Bu durumda bahçe toprağını eleyip fırında sterilize mi etsem?

nuaymu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2016, 00:27   #3
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nuaymu Mesajı Göster
Sayın gilan, gözüm gönlüm açıldı, ne güzel olmuş her şey
Ben de verandanın saksılarını tamamladığımda bahçe toprağı kullanmayı düşünüyordum. Bu durumda bahçe toprağını eleyip fırında sterilize mi etsem?
Kesinlikle öneririm. Solucanlar bahçede çok faydalı ama saksıda olursa bitkinin ölümüne neden oluyor. Hem fırında sterilize edince zararlı böcek yumurtalarından ve başka hastalık etmenlerinden de arındırmış olursunuz. Tabii kocaman saksıya yetecek kadar toprağı elden geçirmek de yoğun emek istiyor. Aklıma eskilerden bir dershanenin sloganı geldi: ”Yokuşta akmayan ter, inişte gözyaşı olur.”

Eski 10-08-2016, 12:38   #4
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Çok teşekkürler.
Calibrachoalar neden öldüler acaba? Dertsiz bir çiçek aslında.

Sizin toprak nasıldı? Gevşek miydi?

Bir de aşırı suyu seviyor. Bir gün sulamayı atlarsam bozuşuyoruz.
Sevgili gilan, ben de anlayamadım. Dertsiz çiçekler bana geldiğinde pek bir dertleniyorlar, bu duruma gerçekten üzülüyorum.

Örneğin kohleria, burada bir tanıdık öyle bir toprağa dikmiş ki adeta taş gibi ve bitki çok gelişmiş ve çiçek içinde.

Toprağım bahçe toprağı, hazır toprak, perlit, vermikülit karışımı aslında. Gevşek sayılır. Yalnız bulunduğu teras öğleden akşama kadar güneş alıyor, dolayısıyla fazla sıcak, bu da etkili olmuş olabilir.

Bir de, salçayı ben de öneriyorum. Güneşte oldurulan salça, kaynatılandan çok daha güzel oluyor. Az bir miktar deneyin beğeneceksiniz. Sonrasında devamı gelir. (Bu linkteki gibi yapıyorum, ben.)

Düzenleyen Sevgi Durul : 10-08-2016 saat 14:04 Neden: Ekleme
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2016, 20:18   #5
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili gilan, ben de anlayamadım. Dertsiz çiçekler bana geldiğinde pek bir dertleniyorlar, bu duruma gerçekten üzülüyorum.

Örneğin kohleria, burada bir tanıdık öyle bir toprağa dikmiş ki adeta taş gibi ve bitki çok gelişmiş ve çiçek içinde.

Toprağım bahçe toprağı, hazır toprak, perlit, vermikülit karışımı aslında. Gevşek sayılır. Yalnız bulunduğu teras öğleden akşama kadar güneş alıyor, dolayısıyla fazla sıcak, bu da etkili olmuş olabilir.

Bir de, salçayı ben de öneriyorum. Güneşte oldurulan salça, kaynatılandan çok daha güzel oluyor. Az bir miktar deneyin beğeneceksiniz. Sonrasında devamı gelir. (Bu linkteki gibi yapıyorum, ben.)
Sizin toprak benimkini solda sıfır bırakır, çok özenmişsiniz. Bu durumda sorun güneş-sıcak-su ilişkisinde olmalı. Calibrachoa'nın sıcağı sevdiğini gözlemlemiştim. Fazla güneş de benim gördüğüm kadarıyla sadece su açısından sorun oluyor. Benimkileri zaman zaman tam güneş, yarım gün güneş, yarı gölge alanlarda denedim. Tam güneşte en bol çiçekleniyor ama su ihtiyacı da katlanıyor. Neredeyse günde bir sulamak yetmez oluyor. Biraz suyunu arttırmayı deneyebilirsiniz, bakalım işe yarayacak mı...

Bu salça işi farz oldu sanırım, bu kadar tavsiye ettiğinize göre değecektir.
Yalnız iki tereddütüm var.
1. Bizim domatesler aşırı sulu. Süzmeden yapmaya kalkarsam güneşte bir kaç ay beklemesi gerekebilir. Süzsem olur mu ki?
2. Sincaplar... Tepsilere yayıp bahçeye koyamam, üzerinde sek sek oynamaya başlarlar. Ona bi çözüm düşünmem lazım.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025