![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Calibrachoalar neden öldüler acaba? Dertsiz bir çiçek aslında. Zamansız almanın bir etkisi olacağını sanmıyorum. Tüplü sonuçta. Kendi saksısındaki toprağı da ben hiç temizlemem, olduğu gibi dikerim hep. Ama gevşek topraktan hoşlanıyor, onu söyleyebilirim. Benimkileri hep hazır paketli toprak karışımlarına diktim, o nedenle köklerinin ilerleme problemi olmamıştır. Saksılarda bahçe toprağı kullanınca illa ki araya solucanlar karışıyor, bu nedenle çok bitki kaybettim, o yüzden artık saksılarda hiç bahçe toprağı kullanmıyorum. Sizin toprak nasıldı? Gevşek miydi? Bir de aşırı suyu seviyor. Bir gün sulamayı atlarsam bozuşuyoruz. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 275
|
Alıntı:
![]() Ben de verandanın saksılarını tamamladığımda bahçe toprağı kullanmayı düşünüyordum. Bu durumda bahçe toprağını eleyip fırında sterilize mi etsem? |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Örneğin kohleria, burada bir tanıdık öyle bir toprağa dikmiş ki adeta taş gibi ve bitki çok gelişmiş ve çiçek içinde. ![]() Toprağım bahçe toprağı, hazır toprak, perlit, vermikülit karışımı aslında. Gevşek sayılır. Yalnız bulunduğu teras öğleden akşama kadar güneş alıyor, dolayısıyla fazla sıcak, bu da etkili olmuş olabilir. ![]() Bir de, salçayı ben de öneriyorum. Güneşte oldurulan salça, kaynatılandan çok daha güzel oluyor. Az bir miktar deneyin beğeneceksiniz. Sonrasında devamı gelir. (Bu linkteki gibi yapıyorum, ben.) Düzenleyen Sevgi Durul : 10-08-2016 saat 14:04 Neden: Ekleme |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu salça işi farz oldu sanırım, bu kadar tavsiye ettiğinize göre değecektir. Yalnız iki tereddütüm var. 1. Bizim domatesler aşırı sulu. Süzmeden yapmaya kalkarsam güneşte bir kaç ay beklemesi gerekebilir. Süzsem olur mu ki?2. Sincaplar... Tepsilere yayıp bahçeye koyamam, üzerinde sek sek oynamaya başlarlar. Ona bi çözüm düşünmem lazım. |
|
|
|
|
![]() |
|
|