Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Sevgili gilan, ben de anlayamadım. Dertsiz çiçekler bana geldiğinde pek bir dertleniyorlar, bu duruma gerçekten üzülüyorum.
Örneğin kohleria, burada bir tanıdık öyle bir toprağa dikmiş ki adeta taş gibi ve bitki çok gelişmiş ve çiçek içinde.
Toprağım bahçe toprağı, hazır toprak, perlit, vermikülit karışımı aslında. Gevşek sayılır. Yalnız bulunduğu teras öğleden akşama kadar güneş alıyor, dolayısıyla fazla sıcak, bu da etkili olmuş olabilir.
Bir de, salçayı ben de öneriyorum. Güneşte oldurulan salça, kaynatılandan çok daha güzel oluyor. Az bir miktar deneyin beğeneceksiniz. Sonrasında devamı gelir. ( Bu linkteki gibi yapıyorum, ben.)
|
Sizin toprak benimkini solda sıfır bırakır, çok özenmişsiniz. Bu durumda sorun güneş-sıcak-su ilişkisinde olmalı. Calibrachoa'nın sıcağı sevdiğini gözlemlemiştim. Fazla güneş de benim gördüğüm kadarıyla sadece su açısından sorun oluyor. Benimkileri zaman zaman tam güneş, yarım gün güneş, yarı gölge alanlarda denedim. Tam güneşte en bol çiçekleniyor ama su ihtiyacı da katlanıyor. Neredeyse günde bir sulamak yetmez oluyor. Biraz suyunu arttırmayı deneyebilirsiniz, bakalım işe yarayacak mı...
Bu salça işi farz oldu sanırım, bu kadar tavsiye ettiğinize göre değecektir.
Yalnız iki tereddütüm var.
1. Bizim domatesler aşırı sulu. Süzmeden yapmaya kalkarsam güneşte bir kaç ay beklemesi gerekebilir.

Süzsem olur mu ki?
2. Sincaplar... Tepsilere yayıp bahçeye koyamam, üzerinde sek sek oynamaya başlarlar. Ona bi çözüm düşünmem lazım.