View Single Post
Eski 09-08-2016, 01:13   #490
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Hatırlarsınız domates ve biber konusunda tohum ekme işinin ucunu kaçırmıştım.
Biberlerin çoğu devasa domateslerin arasında kaldığı için verim düşük oldu. Demek ki biberler ayrı dikilecek. Ama domatesler sepet sepet döküyor. Komşulara, arkadaşlara dağıttık, yine de sonsuz domates var. Bu aralar evde menü domates çorbası, domates soslu makarna, domatesli et sote, domates soğan salatası şeklinde gidiyor.

O kadar da lezzetliler ki. Hani şu pazardan aldığım harika lezzetli domatesin tohumlarından ektiğim ve hibrit mi değil mi bile bilmediğim tür. Anlaşılan hibritmiş çünkü değişik değişik boylarda domatesler çıktı. Ama en lezzetlisi tam da anacının boylarında çıkan pinpon topu boyutlarında olanlar. Onlardan ikinci nesil tohum alacağım, böyle bir domates lezzeti yok. Pembe domatesler yanlarında sönük kaldı.

Sepet sepet domates olunca kış için de konserve yapalım dedik. İçine biraz da bahçe biberi ekledim. Tam menemenlik oldu. Şimdilik 20 ufak kavanoz yaptık. İlk fırsatta biraz daha yapacağım. Toplayacak domates çok var ama zaman sınırlı...

Name:  IMG_0588.jpg
Views: 584
Size:  39.2 KB

İlk postada domateslerin suyunu süzmemiştim. O kadar sulandı ki saatlerce kaynatmam gerekti. İkinci seferde yaparken fazla suyunu süzdüm, çok daha pratik oldu.
Bu da yüzde yüz sızma orgnik domates suyu. Çok lezzetli çorba oldu.

Name:  IMG_0587.jpg
Views: 578
Size:  21.8 KB

Pembe domateslerde şimdilik rekor bu. Geçen senelerde burada gördüğüm gibi 1 kilo yok ama hiç fena değil.

Name:  IMG_0548.jpg
Views: 612
Size:  35.9 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön