View Single Post
Eski 09-08-2016, 19:23   #504
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Hıh şöyle. Eksikliğiniz hissediliyordu, Sevgili gilan. İyi ki geldiniz. Gözlerimiz bayram edecek.

Aranjmanınıza söyleyecek söz bulamadım. Sadece ''çok güzel'' diyebildim.

Kalibroşhalardan özenip ben de almıştım. Bir de bakopa, ikişer renk. Doğru dürüst çiçeğini görmeden öldüler. Sadece yaşasam mı ölsem mi, diye düşünen bir beyaz kalibroşham kaldı.

Neden öldüler anlamadım bile. Şuna yoruyorum; hem zamansız aldım, hem de geldiği üretim saksısındaki toprağı temizlemeden diktim ki kökleri zarar görsün istemedim. Sanırım kökler, torflu topraktan saksıdaki toprağa ilerleyemediler.

Acaba bu sebepten mi yaşamadılar? Bol çiçekli kalibroşha yetiştiricisi olarak fikrinizi öğrenmek isterim.

Ben yazana kadar göz ve gönül doyuran hasatlar gelmiş. Böyle mi güzel sunulur? Afiyetle tüketiniz.
Çok teşekkürler.
Calibrachoalar neden öldüler acaba? Dertsiz bir çiçek aslında. Zamansız almanın bir etkisi olacağını sanmıyorum. Tüplü sonuçta. Kendi saksısındaki toprağı da ben hiç temizlemem, olduğu gibi dikerim hep. Ama gevşek topraktan hoşlanıyor, onu söyleyebilirim. Benimkileri hep hazır paketli toprak karışımlarına diktim, o nedenle köklerinin ilerleme problemi olmamıştır. Saksılarda bahçe toprağı kullanınca illa ki araya solucanlar karışıyor, bu nedenle çok bitki kaybettim, o yüzden artık saksılarda hiç bahçe toprağı kullanmıyorum.

Sizin toprak nasıldı? Gevşek miydi?

Bir de aşırı suyu seviyor. Bir gün sulamayı atlarsam bozuşuyoruz.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön