View Single Post
Eski 09-08-2016, 19:09   #501
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Sevgili Gilan; bahçenizin maşallahı var o kadar çok özlemişim sayfanızı yazılarınızı okumayı...

Sincap için kahve telvesi inanamadım ^^ Tavşan için bu tarz uygulamalar var mı? tavşan belası var başım da :d

- Millionaire patlıcanın Türk versiyonunu buldum seneye yetiştireceğim.. Pembe domateslerinize bayıldım çok güzeller. Keşke tohum alabilseniz :d

- Ayrıca ben en çok çeşitli karışımlarla hazırladığınız saksılara ektiğiniz ürünleri merak ediyorum ^^
Tavşana da işe yarar mı bilemiyorum sevgili dongyul. Bir dene istersen, denemesi kolay ne de olsa. Şöyle bir kase kadar telveyi biriktiriyorum. Bir kovaya koyup 3-4 litre su ekleyip iyice karıştırıp biraz bekletiyorum. Sonra kabakların etrafını bununla suluyorum. Starbuckslar kullanılmış kahve telvesini ücretsiz paketleyip veriyor, oradan da temin edebilirsin.

Bir diğer yöntem de toz acı biber dökmek. Ama ben sincapların ağızlarının yanmasına acıdım. Yazık şimdi ne olduğunu da anlayamayacak, ne yapacağını da bilemeyecek... Neyse ki kahve işe yaradı.

Test saksılarına devam ediyorum ama sonuçlar ne kadar güvenilir olacak emin değilim. Her ne kadar saksılar yanyana duruyor olsa da en sağdaki en çok güneş almış oluyor. Tabii bu durumda onun toprağı da daha çabuk kuruyor. Bu her sonucu etkileyecek... Onları da fotoğraflarım.

Bu sene 13 çeşit domates yetiştiriyorum. Yarısı hibrit, yarısı geleneksel türler. Geleneksel olanlardan tohum alacağım. Bir de bu bahsettiğim süper lezzetli hibrit domatesten de ikinci nesil tohum alacağım.

İlk fırsatta sayfana gelip arayı kapatacağım ben de.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön