![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Biliyordum ben böyle güzellikler göreceğimi, bu yüzden ünledim(seslendim)durdum ![]() Yani, dilim tutuldu gilan, o domateslerin haline bayıldım. Mutlaka salça yapmalısın, konserve yapmaktan daha kolay. Domatesleri topladıktan sonra güzelce yıka, derince bir kovanın içine dörde böl at. Üzerine kararınca doğal tuz at. Birkaç gün gölgede beklesin, domatesler yumuşayınca kevgirden geçir, yumuşadıkları için çok kolay. Sonra fırın tepsilerine dök ve güneşte kıvamını buluncaya kadar bırak. Sonra da kavanozlara doldurup kaldır. Katkı maddeleri içermeyen harika bir salça olur. Aranjmanlarına da bayıldım bu arada, seramik saksının güzelliğini sollayamamışlar ama ![]() Brugmansiaları koklamanın bir zararını görmedim ben, bazan abartılıyor diye düşünüyorum. Ya da çok hassas kimselerin yaşadığı deneyimlerdir belki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok sağ ol. ![]() Salçayı hiç düşünmemiştim. Birazıyla deneyelim bakalım becerebilecek miyiz... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
Salça İç Anadoluda kaynatılıyor ama Akdenizde 'günletilir'. Ve bir kez yapın alışırsınız hem çok kolay gelir hem inanılmaz lezzetlidir.Kevgir ya da süzgeçten geçirdikten sonra genişçe bir leğene serin arada bir karıştırın zaten o sıcakta çabucak olacaktır. Biraz tuz biraz zeytinyağı koyup kavanoza doldurun, ben annemin öğrenciyken verdiği salçayı 3 yıl kullandım ne bozuldu ne porlandı Düzenleyen alperfect : 11-08-2016 saat 10:30 Neden: eksik kelime |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |