![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Bu bahçe sayfası beni çok mutlu ediyor Güzel anlatımlarınız, düzgün çalışmalarınız, verdiğiniz güzel bilgiler, canla başla çalışıp verdiğiniz emekler karşısında aldığınız mahsüller için sizi kutluyorum.Yazlıklar ayrı, kışlıklar ayrı bir uğraş, ne denir ki... söyleyecek söz bulamıyorum Sn. dongyul Maşallah, sizi içten tebrik ediyor kolaylıklar diliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
Sayın Akçabardak çok teşekkür ederim ne güzel şeyler yazmışsınız çok mutlu oldum ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumluk acı biberler toplanır... - İnce uzun acı biberler tohum etkinliğinde Sayın Akçabardak'tan geldi çok teşekkür ederim. - 6 Kök biberden; yaz boyu taze olarak tüketildi, 1 kiloluk kavanoza acı biber turşusu yapıldı, bu kadar da tohumluk çıkarttım... Bugün sezon sonu söküldüler, yerlerine marul ekildi... ![]() Bu sezon şunu anladım ki verimin yüksek olmasının nedeni kesinlikle kendim yaptığım toprak altına gömdüğüm evsel kompost... evsel atıklarınızı çöpe atmayın bence hepsi birer hazine ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Tarlakuşu; çok iyi yapmışsınız, toprağımıza sahip çıkarsak o da bize sahip çıkar ^^ Keşke kompost olayını daha çok yaygınlaştırabilsek ^^ |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Harika olmuş, emeklerinize sağlık... Ben de bugün komşumun bahçesindeki söktüğüm domates, biber ve patlıcanları toprağa gömdüm... |
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın YeniGine; teşekkür ederim, iyi yapmışsınız kesinlikle yararını göreceksiniz, evsel atıklarınızı da gömmeyi unutmayın ^^ Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Donygul kardeşim gerçekten tebrik ediyorum seni...eline ,emeğine ve yüreğine sağlık...maşallah diyorum...gençlerin çalışkan olmasını ,toprakla içli dışlı olmasını çok seviyorum(nedense toprakla,çiçek böcekle uğraşan insanların daha iyi olduğunu düşünmüşümdür).. Kutlarım ve başarılar dilerim umarım emekleriniz hiçbir zaman zayi olmaz |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Kışlık Ürünlerde Hasat Başladı... - Kıvırcıklar son yağmur ve soğukla birlikte neşelendiler ^^ ![]() - Kıvırcıklar ilk kez toplandı, akşama balığın yanına güzel bir salata olacaklar Bir kaç çeşit kıvırcık ve mizunalar ^^ ![]() - Tam balık zamanı; iç organlarını ve kafalarını sebze adalarınıza gömmeyi unutmayım ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Dongyul harikasın, teşekkürler. Balıkları da komşumun bahçesine gömer isem beni bir daha bahçesine sokmaz, bilmediği için kızıyor zaten, 'Bahçeyi çöp yerine çevirdin' deyip duruyor bana. Neyse artık balıkları ondan gizli gömerim... ![]() Yalnız ben hepsini bir yere gömmüyorum, rastgele bir yer kazıp gömüp üzerini kapatıyorum... Doğru mudur? |
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
Merhaba Sayın Dongyul, Bahçenize bakınca kendi balkonumda sebze yetiştirme hayali kurdum bir an ama bu ayrı bir yetenek işi inşallah ben de bir gün başarabilirim. Ellerinize sağlık bu arada biber çekirdeklerini kurutmak illa ki gerekli mi ? Ben de pazardan çok acı biber almıştım ve çok hoşuma gidince çekirdeklerini çıkardım ekmeyi düşündüm ama bir yandan da aklım karıştı. Pazardan alınmış bir sebzenin çekirdeği ile aynı sebzeyi yetiştirmek doğru olur mu ? Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın Dongyul, o zaman bu tohumları boş yere ekmeye gerek yok. Sayenizde evde hangi sebzeleri yetiştirebilirim diye araştırıyorum. Yeşillikler ve turp ile başlamaya karar verdim. Bakalım sizin kadar olmasa da umarım kendi mahsullerimizi yiyebilme şansını yakalarız.. Saygılarımla.. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Kerkenez; benim düşüncem f1 tohumlar zararlı değil ayrıca alakasız meyveler yerine aslında atalarının daha güzel çeşitlerini yakalayabiliyorsunuz... Örneğin 2 yıldır f1 domates ekiyorum her yıl tohumunu alıp çoğaltıyorum mesela kıvırcık ve karnabahardada aynı şekilde hiç alakasız meyve olmadı iddiam yok olmaz demiyorum meydana gelebilir ama f1, f3 döller f1'inkinden daha dayanıklı güzel meyveler oldular... bakım ve tecrübede daha fazla olduğu için belki daha güzel oldular.. Ayrıca NesliSezgin; marketten aldığınız köklü roka, semizotu gibi ürünlerinin köklerini saksıya ekin tekrar ürün alabilirsiniz ayrıca nanenin dallarını çok derine gömmeden ekerseniz aynı şekilde naneleriniz olur... |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Alıntı:
Zaten gerek yer, gerekse de zaman darlığından bir kısım fideleri hazır satın almak zorunda kalıyorum ki zaten o fidelerin tamamı hibrit tohumlardan üretiliyor. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunu duyduğuma çok sevindim ben de fide olarak ya da tohum olarak yetiştirmeyi düşünürken çok daha pratik olur turp için de tohum satılıyor acaba siz denediniz mi? Tohumdan saksıda yetişir mi? Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim sayfamı incelerseniz ben geçen kış saksılarda turp yetiştirmiştim... Bu yıl ki turp ekimini bugün yaptım ^^ |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün ki durumlar... - O kadar yoruldum ki belim elim her yerim her hücre ağrıyor... - Bağdaki işlere ağırlık verdim... Domatesleri, mısırları söktüm, kazdım, yerine bugün 60 küsür tane yedi kule marul ektim.. - Maydanoz, dere otu, havuç, roka, kırmızı pancar, pazı ekildi. - Fındık turpu, beyaz turp, çin turpu, normal kırmızı turp, daikon (Japon turpu) ektim... ![]() - Karalahanalar dikildi...Evimizin bahçesindeki karalahanalar toplamalık oldular, yarın onları da toplarım... ![]() Yarında ıspanak, biraz daha turp, yedi kule marul, normal kıvırcık ekeceğim... - Narlar toplandı, bu üçüz nar beni şaşırttı. ![]() - Bugün beni en çok şaşırtan bu akrep oldu... Bahçemde bir bunu görmemiştim tam oldu... ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Kış Gelir Tünel Seralar Kurulur... - Yedikule marullar viyollerde orman oldular, gene tohum ekme işini abartmışım, bir dünya fide oldu... 340 adet fide yapmışım ^^ ![]() - Kış geldi, yedikule marulları erken yetiştirmek için ve artan sağanak yağışlar yüzünden marullar zarar görüyor o yüzden tünel serada yetiştiriyorum. - Tünel sera yapımında artık uzmanlaştık ekimi kurumu 15 dakikada oluyor... ![]() - Çiğdemler açmaya başladı. ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
San Marzano, taze tuketim icin bence uygun bir cesit degil (tadin yavan gelmesine sasirmadim). Esas olarak sos ve salca yapiminda kullanilmali. Martino's Roma, sartlar uygunsa yuksek verimli bir cesittir. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene sizin desert domatesini yetiştirmeyi düşünüyorum. Ayrıca alakır etlisine devam en güzel domateslerin başında geliyor. Seneye planım alakır, meyvelitepe turuncusu, pembe beefsteak domatesinlerini yetiştirmeye ağırlık vereceğim ^^ |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Balkon Bahçeciliğinede El Atmıştım... - Gözüm doymuyor sanırım, kendi bahçem, bağ ve balkona da bir şeyler ekince her yer den sebze meyve toplar olduk... Balkona çıkıyoruz bir kucak dolusu biber, bahçeye giriyoruz kova kova sebze meyve, bağı zaten söylemiyorum eve dönüş yolunda kendime söyleniyorum ekmeyeceğim, yapmayacağım diye... Diyorum diyorum kendim söyleyip kendim bile inanmıyorum gene her yeri kışlık ürünlerle doldurdum... Kısaca gözüm doymuyor benim - Balkonda sadece biber ve fide yetiştiriyorum ancak bence balkon bahçeciliği yorucu su taşı gübre yap yani yağmurlu havada bile biberleri suladım çok güneş olduğu için çok çabuk susuyorlar. Ektik bir kere diyerekten sulamayı da bırakmadım, ben yokken ölmesinler diye bizimkilere tembih ede ede bir hal oldum... Bir daha balkon bahçeciliği yapmam demiyorum ben kesin yaparım - Saksıdaki biberlerin çeşiti demre ve kıl biber toplam 4.5 kilo toplamışım aslında çok verimli çok topladım ancak topla topla kilo yapmadıkları için az gibi görünüyor. ![]() - Halen tam gaz biber dökümüne devam ediyor ve topluyorum, saksıları kışın içeri alacağım bu sayede ocak şubat ayına kadar ürün toplamayı düşünüyorum... ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2011
|
Gerçekten bahçeniz çok güzel, beğenmemek elde değil okumaya devam... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın emcmuratçelik; teşekkür ederim^^ |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Kestane Kebab - Kestaneler olmaya başladı, ormanda pıtır pıtır diplerine düşüyorlar... Toplaması yorucu ancak eğlenceli sabahın ilk saatlerinde ormana gidip toplamak çok önemli yoksa el elde baş başta ormandan geri dönersiniz ![]() - Bu sene erken davranıp ilk seferde 50 küsür kilo topladık... ![]() - Kestane toplanması zor olsa da topladıktan sonra kendi çapında derdi var... En önemli husus kestanenin kurtlanmasını engellemek... ![]() - Kestaneler toplandıktan sonra büyük küçük, kurtlu kurtsuz ayrımı yapılır sonra su dolu kovalarda bekletilir kurtlu içleri kötü olanlar suyun yüzeyinde kalır ve bu sayede kötüleri ayırmış olursunuz... - Elde edilen temiz kestanelerin irileri satılabilirse satılır, buzluğa atılır saklanır, ilk sırada ufakların tüketimi yapılır... - Kestane kebabımız eminim kokusunu hissettiniz ^^ ![]() Dipnot: Kestane ormanına gidip de kestane orman altı toprağından almadan gelmek olmaz... simsiyah miss kokulu orman altı toprağı ^^ |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Kartepe (Eski ismi kel tepe....) bu dağ yamacındaki tüm bölgede kestane ormanları mevcut... Yuvacık, Serindere'in üst taraflarından topluyoruz... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Kimileri bahçesini betonlaştırır, kimiside benim gibi betonu sebze adasına dönüştürür... - Bir iki ay önce komşumun buzdolabı bozulmuş tam atmak üzereyken görüp hemen ellerinden aldım... Buzdolabını ilk önce kuluçka makinesi yapmayı düşündüm sonra su deposu yapayım dedim sonra vazgeçip havuz yapmayı düşündüm sonra benim deli fikirlerim kompost kutusu yap dese de aklın yolu bir oldu beton duvarın üzerine oturtup içini elenmiş bol tınlı toprakla doldurup içinde havuç yetiştirme fikri geldi. (Havuç benim bahçemde yetişmiyor çünkü toprak sıkıyor ) ![]() - Buzdolabının altına bir su gider yeri açtım sonrasında kışın üzerini kapatmak için pvc boru ile kasnak yaptım ilk olarak kediler rahat bırakmayınca tül yaptım sonrasında sera naylonu ile kapattım. - İçine deneme amaçlı havuç ve maydanoz ektim... ![]() - Havuçlar küçük küçük oluşmaya başladı, maydanozlar toplanıyor ^^ ![]() Buzdolabından sebze adası yapmış oldum ^^ - Daha öncede söylemiştim bahçe, toprak, fide, tohum dendiğinde gözüm kimseyi görmüyor ![]() Gülme seslerinizi duyar gibiyim yapınca oluyor... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| birnefestoprak, tcm, telato |
|
|