View Single Post
Eski 26-09-2016, 21:56   #948
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili Dongyul harikasın, teşekkürler. Balıkları da komşumun bahçesine gömer isem beni bir daha bahçesine sokmaz, bilmediği için kızıyor zaten, 'Bahçeyi çöp yerine çevirdin' deyip duruyor bana. Neyse artık balıkları ondan gizli gömerim...
Yalnız ben hepsini bir yere gömmüyorum, rastgele bir yer kazıp gömüp üzerini kapatıyorum... Doğru mudur?
Sayın YeniGine; çok teşekkür ederim bence sizin yaptığınız da mantıklı ama elimizdeki her karış toprağa sahip çıkmak ve temel hedef toprakta humus miktarını arttırmak..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi NesliSezgin Mesajı Göster
Merhaba Sayın Dongyul,

Bahçenize bakınca kendi balkonumda sebze yetiştirme hayali kurdum bir an ama bu ayrı bir yetenek işi inşallah ben de bir gün başarabilirim. Ellerinize sağlık bu arada biber çekirdeklerini kurutmak illa ki gerekli mi ? Ben de pazardan çok acı biber almıştım ve çok hoşuma gidince çekirdeklerini çıkardım ekmeyi düşündüm ama bir yandan da aklım karıştı. Pazardan alınmış bir sebzenin çekirdeği ile aynı sebzeyi yetiştirmek doğru olur mu ? Sevgiler.
Sayın NesliSezgin; güzel sözleriniz için teşekkür ederim, pazardan alınan sebzelerin taze olduğu için ve elde edilen tohumun kalite olması için olgun bireylerden elde edilmesi gerekmektedir, yani biberlerin tohumunun çimlenmesinin yüzde yüz meydana gelmesi için tohumların belli bir olgunlukta olması şart ve ayrıca pazarda satılan sebzelerin bitkinin neresinden alındığı önemlidir... Üst kısımlardan alınmışsa bunu bilemeyiz gelecek yıllarda verimsizliğe yol açar...

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön