agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni14669Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-09-2016, 00:47   #931
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015

Sezon Sonu Domates İstatistiği

Bu yıl ürettiğim sebzelerin çoğunluğunda verimlilik konusunu saptamak için bir takım notlar tuttum. Tuttuğum defteri bahçemde unuttuğum için yağmurda birazcık hasar görse de temize geçtim...

- İlk olarak domates tohumlarını 11.02.2016 tarihinde çimlendirmeye başladım.
- Ekim alanı olarak eni 1.5 metre boyu 2.5 metre genişliğinde bir bölge. Bu bölgeye 4 sıra halinde her sıraya 7 adet domates fidesi olacak şekilde 01.04.2016 tarihinde domates fide dikimi tünel sera içine yapıldı.
- Ekim yapmadan önce sıra aralarına 3 sıra şeklinde 50 cm derinliğinde uzun şeritler açıp içini kompostla doldurup kapattım... Yüzey alanına da bu bölgeye 32 litre hayvan gübresi şerbeti döküldü...
- Daha sonra fideler dikildi.
- Fidelerin büyüme aşamasında hayvan gübresi şerbeti ve yarası gübresi uygulandı...Ayrıca çiçeklenme aşamasında hodan bitkisi özütü verildi...
- Domatesler mayıs 5. de çiçeklenmeye başlamış.
- Domatesler 50 cm boya geldiğinde mayıs ortası tünel sera kaldırıldı.
- Bu kadar bilgi yeterli... Şimdi domateslerin verimliliğine gelirsek...

Domates dikimi yaptığım alan;

Name:  tum domates.jpg
Views: 1350
Size:  60.3 KB

San Marzano Lungo No: 2
(Sayın Birnefestoprak'tan geldi.)

- Bu çeşit verimli, hafif kalın kabuk, etli, susuz bir çeşit ancak bizimkilere lezzeti yavan geldi..
- 7 adet dikildi, aşağıdaki gibi verime geçti... Kökten köke verim değişmekle birlikte...

- Kök başına düşen verim;
Minimum; 2.100 gr.
Maksimum; 2.900 gr.
Toplamda; 7 kökten 17.400 gr geldi.

Name:  sannn.jpg
Views: 914
Size:  72.0 KB

BT-1120 F1

- Bu çeşit 2 yıl önce ziraattan aldığım hibrit çeşit, kendim tohumunu çoğaltıp iki yıldır ekiyorum.
- Sanayi tipi çeşit, lezzetli, sert, albenisi çok salkım domates...
- 5 adet dikildi, aşağıdaki gibi verime geçti... Kökten köke verim değişmekle birlikte...

Minimum; 3.400 gr.
Maksimum; 3.900 gr.
Toplamda; 5 kökten 20.400 gr geldi.

Name:  bt1120.jpg
Views: 933
Size:  77.9 KB

Oturak Domates

- Bu çeşit kendiliğinden çıktı..
- Sanayi tipi çeşit, sert, lezzetsiz, etli, hafif kalın kabuk.
- 2 adet dikildi, aşağıdaki gibi verime geçti... Kökten köke verim değişmekle birlikte...

1. kök; 800 gr.
2. kök; 1.100 gr.
Toplamda; 2 kökten 1.900 gr geldi.

Name:  OTURAK.jpg
Views: 943
Size:  74.2 KB

Kuzey Köy F1

- Bu çeşit 2 yıl önce ziraattan aldığım hibrit çeşit, kendim tohumunu çoğaltıp iki yıldır ekiyorum.
- Köy domatesi özelliğinde, lezzetli, asit oranı düşük ince kabuk, albenisi çok, aşırı verimli çeşit değil, salkım domates...
- 2 adet dikildi, aşağıdaki gibi verime geçti... Kökten köke verim değişmekle birlikte...
- Bu domatese uygun gübreleme yapılamadı o yüzden 1 metre yukarısından fazla ürün alınamadı...

1. kök; 2.300 gr
2. kök; 2.450 gr.
Toplamda; 2 kökten 4.750 gr geldi.

Name:  kuzey.jpg
Views: 928
Size:  53.3 KB

Düzenleyen dongyul : 23-09-2016 saat 10:23
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2016, 01:25   #932
Ağaç Dostu

tarla kuşu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2012
Maşallah

akçabardak ve YeniGine beğendi.
tarla kuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2016, 08:18   #933
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Sezon Sonu Domates İstatistiği

Martino'S Roma (Sayın Birnefestoprak'tan geldi)

- Bu çeşit san marzanonun oturak bir formu diyebilirim.
- Lezzetli, kalın kabuklu , etli, albenisi çok, aşırı verimli çeşit değil, çiçek dökümü çok yaptı.
- İki saksıya 4 adet dikildi, aşağıdaki gibi verime geçti... Kökten köke verim değişmekle birlikte...
- Bu domates çok verimli bir çeşit olabilirdi ancak azot eksikliği gösterdi takviyede bulunsam da yeterli gelmedi...

1. saksı; 800 gr
2. saksı; 500 gr.
Toplamda; 2 saksıdan 1.300 gr geldi.

Name:  martinos roma.jpg
Views: 847
Size:  44.3 KB

Heybetli (Sayın TCM'den geldi)

- Bu çeşit patates yapraklı pembe domates diyebiliriz... Tohumu az geldiği için ve fide yetiştirme döneminde bu çeşitte baya sıkıntı çektim...
- Lezzetli, ince kabuklu , etli, albenisi çok, aşırı verimli çeşit değil, çiçek dökümü çok yaptı.
- Bu çeşit iri meyveler oluşturmasıyla biliniyor, ancak çok aşırı iri meyveler oluşturmadı ancak standartlardan daha büyük meyveleri vardı...
- Sadece bir kök yetiştirebildim aslında 4 tane tohum vardı, 2 adeti fide döneminde, 1 adeti verim aşamasında mantari hastalıktan telef oldu... En üzüldüğüm nokta tohum elde edemedim

1. kök; 1.100 gr

Name:  heybetli.jpg
Views: 874
Size:  76.9 KB

Alakır Etlisi (Köpek hayası) (Sayın Taşlıbahçe'den geldi)

- Bu çeşit aşırı verimli, ancak avantaj ve dezavantajlı mevcut bir çeşit.
- Lezzetli, orta kalınlıkta kabuklu , çok etli, albenisi çok, aşırı verimli çeşit, çiçek dökümü çok yaptı, meyve tutumunda bir sıkıntı mevcut...
- Bu domates çok daha verimli bir çeşit olabilirdi ancak gübreleme zamanını çok iyi ayarlayamadım.
- Bu çeşit alt yaprakları asla kesilmemeli bu domates çeşidin meyvesi güneş yanıklığına çok hassas ilk aşamada o yüzden yaprakları kesilmemeli...
- Bu çeşidin hastalıklara karşı dirençli değil (Benim gözlemlediğim.)
- 17 adet dikildi, 7 adeti domates bölgesine 10 adeti farklı bir bölgeye dikildi, notlarımı alakır etlisi verimi olarak yazdığım için ne kadarı domates bölgesinden ne kadarı diğer 10 adetlik kısımdan bilmiyorum... aşağıdaki gibi verime geçti... Kökten köke verim değişmekle birlikte... yetiştirdiğim domates çeşitleri arasında en yüksek verime ve lezzete sahip...

Minimum; 2.500 gr
Maksimum; 2.800 gr.
Toplamda; 17 kökten 35.100 gr geldi. Aslında daha fazla ancak ben yokken domates sosu yapılmak üzere toplanmış...

Name:  alakıretlisi.jpg
Views: 877
Size:  71.9 KB

Düzenleyen dongyul : 23-09-2016 saat 08:51
Eski 23-09-2016, 09:22   #934
Ağaç Dostu

saleri's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2015
Bu konunun hastayım ) Sayesinde çok şey öğrendim. Tebrikler Sn dongyul

saleri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2016, 10:10   #935
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu Mesajı Göster
Maşallah
Sayın tarla kuşu; teşekkür ederim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saleri Mesajı Göster
Bu konunun hastayım ) Sayesinde çok şey öğrendim. Tebrikler Sn dongyul
Sayın Saleri; çok teşekkür ederim ^^

bende sizler sayesinde daha fazla paylaşım yapasım geliyor... bu tarz tartışıp yeni şeyler öğrenmek çok güzel...

Eski 23-09-2016, 10:43   #936
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Orjinal Pembe Domates

- Sizlere geçen seneler ektiğim ürettiğim bir pembe domatesi tanıtmak istiyorum..

- Bir çok yerde görmüştüm ve bende bu konuda tartışmaya dahil olmuştum, pembe domates diye adlandırılan bir kaç domatesin aslında pembe olmadığı tat ve renk bakımından zayıf farklı bireyler olduğunu gördüm... verim acısından verimsiz olduğunu da gözlemlemiştim... İlk zamanlar herkesin ağzından pembe domatesi duyar olmuştum anlatıp anlatıp bitiremiyorlardı... Koca bir fiyasko Pembe domates...

- Ellerindeki domatesler orjinal pembe domates değil hemde bir kökten 3 4 tane domates elde ediyorlardı bana bu tarz bitkilerin yetiştirilmesi saçma gelmiştir.

- Bitki hem lezzetli hemde verimli olmalı ki ekildiğinde bakımı yapıldığında değsin... Haksız mıyım?

Neyse 3 yıl kadar önce elime İzmit'in Derbent ve Bahçecik dolaylarından iki farklı domates fideleri geldi gönderen kişiler akraba yani ikisi de aynı domates çeşidi çıktı... ve domates fideleri maksimum 5 cm uzunluğunda zayıf bireylerdi... Babama söyledikleri bu domatesin pembe olduğu lezzetli, verimli hatta bu pembe domatesten salça bile yapılabildiğini söylemişlerdi... (O yıllar da pembe domates furyası vardı... Herkes pembe domates yetiştirme derdindeydi...).

Neyse ben çok fazla umutlu olmasam da domatesler beni yanılttı ve bir atağa geçtiler benim fideleri geçtiler.. Şans eseri orijinal pembe domatesi yetiştirmiş oldum...ve aşağıdaki gibi bireyler oldular...

Orjinal pembe domatesi; tadı hafif şekerli, asit oranı düşük, verimli, albenisi yüksek, ince kabuklu, çekirdek oranı çok düşük, etli içi dışı pespembe, domates içinde sap kısımında hafif beyaz damarlanması mevcuttu... Tek dezavantajı hastalığa dirençli değildi...Ömrü kısa oldu..
Bir kökten en az 4 kilo domates almışımdır, Ayrıca yarı sırık tipteydi...

Sonuç olarak ben bu bitkiden tohum alıp gelecek seneler ekerim diye düşünmüştüm ki aldığım tohumları o yıl fareler yedi ve tohumum kayboldu gitti... Bana gönderenlere ulaşmaya çalıştım ancak onlarda göndeririz demelerine rağmen göndermediler...

- Şans zaten kapıyı bir kere çalarmış benim kapımı kırdı geçti ama ben tohumu kaybettim

Name:  pembe1.jpg
Views: 1049
Size:  81.7 KB

Name:  pembe2.jpg
Views: 881
Size:  51.7 KB

Name:  pembe3.jpg
Views: 840
Size:  55.2 KB

Sonuç olarak; benim istediğim sizinde bu tarz elinizde aynı özelliklere sahip pembe domates varsa tohumunu bana ulaştırması...

Eski 23-09-2016, 11:03   #937
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Bu bahçe sayfası beni çok mutlu ediyor Güzel anlatımlarınız, düzgün çalışmalarınız, verdiğiniz güzel bilgiler, canla başla çalışıp verdiğiniz emekler karşısında aldığınız mahsüller için sizi kutluyorum.

Yazlıklar ayrı, kışlıklar ayrı bir uğraş, ne denir ki... söyleyecek söz bulamıyorum Sn. dongyul Maşallah, sizi içten tebrik ediyor kolaylıklar diliyorum.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2016, 11:22   #938
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Bu bahçe sayfası beni çok mutlu ediyor Güzel anlatımlarınız, düzgün çalışmalarınız, verdiğiniz güzel bilgiler, canla başla çalışıp verdiğiniz emekler karşısında aldığınız mahsüller için sizi kutluyorum.

Yazlıklar ayrı, kışlıklar ayrı bir uğraş, ne denir ki... söyleyecek söz bulamıyorum Sn. dongyul Maşallah, sizi içten tebrik ediyor kolaylıklar diliyorum.

Sayın Akçabardak çok teşekkür ederim ne güzel şeyler yazmışsınız çok mutlu oldum

Eski 24-09-2016, 18:33   #939
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Tohumluk acı biberler toplanır...

- İnce uzun acı biberler tohum etkinliğinde Sayın Akçabardak'tan geldi çok teşekkür ederim.

- 6 Kök biberden; yaz boyu taze olarak tüketildi, 1 kiloluk kavanoza acı biber turşusu yapıldı, bu kadar da tohumluk çıkarttım... Bugün sezon sonu söküldüler, yerlerine marul ekildi...

Name:  PicsArt_1474734494920.jpg
Views: 880
Size:  44.3 KB

Bu sezon şunu anladım ki verimin yüksek olmasının nedeni kesinlikle kendim yaptığım toprak altına gömdüğüm evsel kompost...

evsel atıklarınızı çöpe atmayın bence hepsi birer hazine

Eski 24-09-2016, 20:11   #940
Ağaç Dostu

tarla kuşu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster

Tohumluk acı biberler toplanır...

- İnce uzun acı biberler tohum etkinliğinde Sayın Akçabardak'tan geldi çok teşekkür ederim.

- 6 Kök biberden; yaz boyu taze olarak tüketildi, 1 kiloluk kavanoza acı biber turşusu yapıldı, bu kadar da tohumluk çıkarttım... Bugün sezon sonu söküldüler, yerlerine marul ekildi...

Bu sezon şunu anladım ki verimin yüksek olmasının nedeni kesinlikle kendim yaptığım toprak altına gömdüğüm evsel kompost...

evsel atıklarınızı çöpe atmayın bence hepsi birer hazine
Kesinlikle katılıyorum kompost işine. Ben de bu sene çıkan bütün ot, budanan dallar, evden çıkan sebze atıklarını bir yerde topladım. Çok güzel oldular. Böylelikle sökülen otlarla birlikte atılan toprak erozyonunu da engellemiş oldum.

tarla kuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2016, 22:51   #941
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu Mesajı Göster
Kesinlikle katılıyorum kompost işine. Ben de bu sene çıkan bütün ot, budanan dallar, evden çıkan sebze atıklarını bir yerde topladım. Çok güzel oldular. Böylelikle sökülen otlarla birlikte atılan toprak erozyonunu da engellemiş oldum.

Sayın Tarlakuşu; çok iyi yapmışsınız, toprağımıza sahip çıkarsak o da bize sahip çıkar ^^ Keşke kompost olayını daha çok yaygınlaştırabilsek ^^

Eski 24-09-2016, 23:22   #942
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Harika olmuş, emeklerinize sağlık... Ben de bugün komşumun bahçesindeki söktüğüm domates, biber ve patlıcanları toprağa gömdüm...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2016, 07:41   #943
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
Donygul kardeşim gerçekten tebrik ediyorum seni...eline ,emeğine ve yüreğine sağlık...maşallah diyorum...gençlerin çalışkan olmasını ,toprakla içli dışlı olmasını çok seviyorum(nedense toprakla,çiçek böcekle uğraşan insanların daha iyi olduğunu düşünmüşümdür).. Kutlarım ve başarılar dilerim umarım emekleriniz hiçbir zaman zayi olmaz

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2016, 12:10   #944
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Harika olmuş, emeklerinize sağlık... Ben de bugün komşumun bahçesindeki söktüğüm domates, biber ve patlıcanları toprağa gömdüm...

Sayın YeniGine; teşekkür ederim, iyi yapmışsınız kesinlikle yararını göreceksiniz, evsel atıklarınızı da gömmeyi unutmayın ^^

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Donygul kardeşim gerçekten tebrik ediyorum seni...eline ,emeğine ve yüreğine sağlık...maşallah diyorum...gençlerin çalışkan olmasını ,toprakla içli dışlı olmasını çok seviyorum(nedense toprakla,çiçek böcekle uğraşan insanların daha iyi olduğunu düşünmüşümdür).. Kutlarım ve başarılar dilerim umarım emekleriniz hiçbir zaman zayi olmaz
Sayın Selma_321; çok teşekkür ederim yazdıklarınız beni çok mutlu etti, umarım genç nesil daha fazla toprakla ilgilense İsrail'deki gibi okullarda keşke tarım dersleri olsa... Daha fazla genç tarıma yönelse...

YeniGine, A_NOMAD, TCM ve 4 kişi beğendi.
Eski 25-09-2016, 17:45   #945
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Kışlık Ürünlerde Hasat Başladı...

- Kıvırcıklar son yağmur ve soğukla birlikte neşelendiler ^^

Name:  PicsArt_1474817722396.jpg
Views: 801
Size:  70.5 KB

- Kıvırcıklar ilk kez toplandı, akşama balığın yanına güzel bir salata olacaklar Bir kaç çeşit kıvırcık ve mizunalar ^^

Name:  PicsArt_1474817691696.jpg
Views: 783
Size:  62.3 KB

- Tam balık zamanı; iç organlarını ve kafalarını sebze adalarınıza gömmeyi unutmayım

Eski 25-09-2016, 23:46   #946
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili Dongyul harikasın, teşekkürler. Balıkları da komşumun bahçesine gömer isem beni bir daha bahçesine sokmaz, bilmediği için kızıyor zaten, 'Bahçeyi çöp yerine çevirdin' deyip duruyor bana. Neyse artık balıkları ondan gizli gömerim...
Yalnız ben hepsini bir yere gömmüyorum, rastgele bir yer kazıp gömüp üzerini kapatıyorum... Doğru mudur?

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2016, 09:03   #947
Ağaç Dostu

NesliSezgin's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2016
Merhaba Sayın Dongyul,

Bahçenize bakınca kendi balkonumda sebze yetiştirme hayali kurdum bir an ama bu ayrı bir yetenek işi inşallah ben de bir gün başarabilirim. Ellerinize sağlık bu arada biber çekirdeklerini kurutmak illa ki gerekli mi ? Ben de pazardan çok acı biber almıştım ve çok hoşuma gidince çekirdeklerini çıkardım ekmeyi düşündüm ama bir yandan da aklım karıştı. Pazardan alınmış bir sebzenin çekirdeği ile aynı sebzeyi yetiştirmek doğru olur mu ? Sevgiler.

NesliSezgin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2016, 21:56   #948
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili Dongyul harikasın, teşekkürler. Balıkları da komşumun bahçesine gömer isem beni bir daha bahçesine sokmaz, bilmediği için kızıyor zaten, 'Bahçeyi çöp yerine çevirdin' deyip duruyor bana. Neyse artık balıkları ondan gizli gömerim...
Yalnız ben hepsini bir yere gömmüyorum, rastgele bir yer kazıp gömüp üzerini kapatıyorum... Doğru mudur?
Sayın YeniGine; çok teşekkür ederim bence sizin yaptığınız da mantıklı ama elimizdeki her karış toprağa sahip çıkmak ve temel hedef toprakta humus miktarını arttırmak..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi NesliSezgin Mesajı Göster
Merhaba Sayın Dongyul,

Bahçenize bakınca kendi balkonumda sebze yetiştirme hayali kurdum bir an ama bu ayrı bir yetenek işi inşallah ben de bir gün başarabilirim. Ellerinize sağlık bu arada biber çekirdeklerini kurutmak illa ki gerekli mi ? Ben de pazardan çok acı biber almıştım ve çok hoşuma gidince çekirdeklerini çıkardım ekmeyi düşündüm ama bir yandan da aklım karıştı. Pazardan alınmış bir sebzenin çekirdeği ile aynı sebzeyi yetiştirmek doğru olur mu ? Sevgiler.
Sayın NesliSezgin; güzel sözleriniz için teşekkür ederim, pazardan alınan sebzelerin taze olduğu için ve elde edilen tohumun kalite olması için olgun bireylerden elde edilmesi gerekmektedir, yani biberlerin tohumunun çimlenmesinin yüzde yüz meydana gelmesi için tohumların belli bir olgunlukta olması şart ve ayrıca pazarda satılan sebzelerin bitkinin neresinden alındığı önemlidir... Üst kısımlardan alınmışsa bunu bilemeyiz gelecek yıllarda verimsizliğe yol açar...

Eski 26-09-2016, 22:59   #949
Ağaç Dostu

NesliSezgin's Avatar

Teşekkür ederim Sayın Dongyul, o zaman bu tohumları boş yere ekmeye gerek yok. Sayenizde evde hangi sebzeleri yetiştirebilirim diye araştırıyorum. Yeşillikler ve turp ile başlamaya karar verdim. Bakalım sizin kadar olmasa da umarım kendi mahsullerimizi yiyebilme şansını yakalarız..
Saygılarımla..

YeniGine, nuaymu ve Jakin beğendi.
Eski 27-09-2016, 08:34   #950
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-04-2014
Alıntı:
Teşekkür ederim Sayın Dongyul, o zaman bu tohumları boş yere ekmeye gerek yok. Sayenizde evde hangi sebzeleri yetiştirebilirim diye araştırıyorum. Yeşillikler ve turp ile başlamaya karar verdim. Bakalım sizin kadar olmasa da umarım kendi mahsullerimizi yiyebilme şansını yakalarız..
Saygılarımla..
Birde pazardan alacağınız sebzelerin önemli kısmı hibrit tohumlardan üretilmiştir, tohumlar çimlense bile tamamına yakını alakasız meyveler verecektir.

dongyul, nuaymu ve Jakin beğendi.
kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2016, 08:53   #951
Ağaç Dostu

NesliSezgin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
Birde pazardan alacağınız sebzelerin önemli kısmı hibrit tohumlardan üretilmiştir, tohumlar çimlense bile tamamına yakını alakasız meyveler verecektir.
Teşekkür ederim Sayın Kerkenez, ben bunu bilmiyordum. Demek ki bu tohum işi için daha çok bilgi sahibi olmak lazım..
Saygılar

kerkenez, dongyul ve Jakin beğendi.
Eski 27-09-2016, 18:33   #952
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Sayın Kerkenez; benim düşüncem f1 tohumlar zararlı değil ayrıca alakasız meyveler yerine aslında atalarının daha güzel çeşitlerini yakalayabiliyorsunuz... Örneğin 2 yıldır f1 domates ekiyorum her yıl tohumunu alıp çoğaltıyorum mesela kıvırcık ve karnabahardada aynı şekilde hiç alakasız meyve olmadı iddiam yok olmaz demiyorum meydana gelebilir ama f1, f3 döller f1'inkinden daha dayanıklı güzel meyveler oldular... bakım ve tecrübede daha fazla olduğu için belki daha güzel oldular..

Ayrıca NesliSezgin; marketten aldığınız köklü roka, semizotu gibi ürünlerinin köklerini saksıya ekin tekrar ürün alabilirsiniz ayrıca nanenin dallarını çok derine gömmeden ekerseniz aynı şekilde naneleriniz olur...

Eski 27-09-2016, 20:24   #953
Ağaç Dostu

NesliSezgin's Avatar

Bunu duyduğuma çok sevindim ben de fide olarak ya da tohum olarak yetiştirmeyi düşünürken çok daha pratik olur turp için de tohum satılıyor acaba siz denediniz mi? Tohumdan saksıda yetişir mi?
Saygılarımla.

dongyul ve Jakin beğendi.
Eski 27-09-2016, 20:32   #954
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Bunu duyduğuma çok sevindim ben de fide olarak ya da tohum olarak yetiştirmeyi düşünürken çok daha pratik olur turp için de tohum satılıyor acaba siz denediniz mi? Tohumdan saksıda yetişir mi?
Saygılarımla.

Benim sayfamı incelerseniz ben geçen kış saksılarda turp yetiştirmiştim... Bu yıl ki turp ekimini bugün yaptım ^^

nuaymu, Jakin ve NesliSezgin beğendi.
Eski 27-09-2016, 20:34   #955
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Bugün ki durumlar...

- O kadar yoruldum ki belim elim her yerim her hücre ağrıyor...
- Bağdaki işlere ağırlık verdim... Domatesleri, mısırları söktüm, kazdım, yerine bugün 60 küsür tane yedi kule marul ektim..

- Maydanoz, dere otu, havuç, roka, kırmızı pancar, pazı ekildi.

- Fındık turpu, beyaz turp, çin turpu, normal kırmızı turp, daikon (Japon turpu) ektim...

Name:  tumbahce.jpg
Views: 762
Size:  69.9 KB

- Karalahanalar dikildi...Evimizin bahçesindeki karalahanalar toplamalık oldular, yarın onları da toplarım...

Name:  PicsArt_1474992486801.jpg
Views: 704
Size:  78.3 KB

Yarında ıspanak, biraz daha turp, yedi kule marul, normal kıvırcık ekeceğim...

- Narlar toplandı, bu üçüz nar beni şaşırttı.

Name:  PicsArt_1474998993627.jpg
Views: 730
Size:  71.2 KB

- Bugün beni en çok şaşırtan bu akrep oldu... Bahçemde bir bunu görmemiştim tam oldu...

Name:  PicsArt_1474992535508.jpg
Views: 747
Size:  61.5 KB

Eski 28-09-2016, 08:22   #956
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Sayın Kerkenez; benim düşüncem f1 tohumlar zararlı değil ayrıca alakasız meyveler yerine aslında atalarının daha güzel çeşitlerini yakalayabiliyorsunuz... Örneğin 2 yıldır f1 domates ekiyorum her yıl tohumunu alıp çoğaltıyorum mesela kıvırcık ve karnabahardada aynı şekilde hiç alakasız meyve olmadı iddiam yok olmaz demiyorum meydana gelebilir ama f1, f3 döller f1'inkinden daha dayanıklı güzel meyveler oldular... bakım ve tecrübede daha fazla olduğu için belki daha güzel oldular..

Ayrıca NesliSezgin; marketten aldığınız köklü roka, semizotu gibi ürünlerinin köklerini saksıya ekin tekrar ürün alabilirsiniz ayrıca nanenin dallarını çok derine gömmeden ekerseniz aynı şekilde naneleriniz olur...
Bende zararlı olduğunu düşünmüyorum. Geleneksel, atalık tohumları kullanmayı tercih ederim ancak tohumunu almayı planlamıyorsam hibrit olup olmaması çok önemli değil, takılmam.

Zaten gerek yer, gerekse de zaman darlığından bir kısım fideleri hazır satın almak zorunda kalıyorum ki zaten o fidelerin tamamı hibrit tohumlardan üretiliyor.

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2016, 20:43   #957
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Kış Gelir Tünel Seralar Kurulur...

- Yedikule marullar viyollerde orman oldular, gene tohum ekme işini abartmışım, bir dünya fide oldu... 340 adet fide yapmışım ^^

Name:  PicsArt_1475173866332.jpg
Views: 668
Size:  80.8 KB

- Kış geldi, yedikule marulları erken yetiştirmek için ve artan sağanak yağışlar yüzünden marullar zarar görüyor o yüzden tünel serada yetiştiriyorum.

- Tünel sera yapımında artık uzmanlaştık ekimi kurumu 15 dakikada oluyor...

Name:  PicsArt_1475173737501.jpg
Views: 669
Size:  55.4 KB

- Çiğdemler açmaya başladı.

Name:  PicsArt_1475173682552.jpg
Views: 686
Size:  57.3 KB

Eski 01-10-2016, 16:09   #958
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
San Marzano, taze tuketim icin bence uygun bir cesit degil (tadin yavan gelmesine sasirmadim). Esas olarak sos ve salca yapiminda kullanilmali.

Martino's Roma, sartlar uygunsa yuksek verimli bir cesittir.

kerkenez, dongyul ve Jakin beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2016, 19:53   #959
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
San Marzano, taze tuketim icin bence uygun bir cesit degil (tadin yavan gelmesine sasirmadim). Esas olarak sos ve salca yapiminda kullanilmali.

Martino's Roma, sartlar uygunsa yuksek verimli bir cesittir.
Sayın Birnefestoprak; dediklerinize kesinlikle katılıyorum San Marzano salça ve sos için ideal... Ayrıca biz domatesi yeşil toplayıp yağda kızartıyoruz sabah kahvaltılarında çok güzel oluyor... San Marzano ve Martino's Roma bu tarz kızartmaya uygun bir çeşit susuz olduğu içinde yağda kızartmak için sorun olmuyor...

Bu sene sizin desert domatesini yetiştirmeyi düşünüyorum. Ayrıca alakır etlisine devam en güzel domateslerin başında geliyor.

Seneye planım alakır, meyvelitepe turuncusu, pembe beefsteak domatesinlerini yetiştirmeye ağırlık vereceğim ^^

Eski 02-10-2016, 18:31   #960
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Balkon Bahçeciliğinede El Atmıştım...

- Gözüm doymuyor sanırım, kendi bahçem, bağ ve balkona da bir şeyler ekince her yer den sebze meyve toplar olduk... Balkona çıkıyoruz bir kucak dolusu biber, bahçeye giriyoruz kova kova sebze meyve, bağı zaten söylemiyorum eve dönüş yolunda kendime söyleniyorum ekmeyeceğim, yapmayacağım diye... Diyorum diyorum kendim söyleyip kendim bile inanmıyorum gene her yeri kışlık ürünlerle doldurdum... Kısaca gözüm doymuyor benim

- Balkonda sadece biber ve fide yetiştiriyorum ancak bence balkon bahçeciliği yorucu su taşı gübre yap yani yağmurlu havada bile biberleri suladım çok güneş olduğu için çok çabuk susuyorlar. Ektik bir kere diyerekten sulamayı da bırakmadım, ben yokken ölmesinler diye bizimkilere tembih ede ede bir hal oldum... Bir daha balkon bahçeciliği yapmam demiyorum ben kesin yaparım

- Saksıdaki biberlerin çeşiti demre ve kıl biber toplam 4.5 kilo toplamışım aslında çok verimli çok topladım ancak topla topla kilo yapmadıkları için az gibi görünüyor.

Name:  PicsArt_1475424675071.jpg
Views: 582
Size:  66.4 KB

- Halen tam gaz biber dökümüne devam ediyor ve topluyorum, saksıları kışın içeri alacağım bu sayede ocak şubat ayına kadar ürün toplamayı düşünüyorum...

Name:  PicsArt_1475424720641.jpg
Views: 593
Size:  72.7 KB

Etiketler
birnefestoprak, tcm, telato

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025