View Single Post
Eski 23-09-2016, 08:18   #933
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015

Sezon Sonu Domates İstatistiği

Martino'S Roma (Sayın Birnefestoprak'tan geldi)

- Bu çeşit san marzanonun oturak bir formu diyebilirim.
- Lezzetli, kalın kabuklu , etli, albenisi çok, aşırı verimli çeşit değil, çiçek dökümü çok yaptı.
- İki saksıya 4 adet dikildi, aşağıdaki gibi verime geçti... Kökten köke verim değişmekle birlikte...
- Bu domates çok verimli bir çeşit olabilirdi ancak azot eksikliği gösterdi takviyede bulunsam da yeterli gelmedi...

- Kök başına düşen verim;
1. saksı; 800 gr
2. saksı; 500 gr.
Toplamda; 2 saksıdan 1.300 gr geldi.

Name:  martinos roma.jpg
Views: 847
Size:  44.3 KB

Heybetli (Sayın TCM'den geldi)

- Bu çeşit patates yapraklı pembe domates diyebiliriz... Tohumu az geldiği için ve fide yetiştirme döneminde bu çeşitte baya sıkıntı çektim...
- Lezzetli, ince kabuklu , etli, albenisi çok, aşırı verimli çeşit değil, çiçek dökümü çok yaptı.
- Bu çeşit iri meyveler oluşturmasıyla biliniyor, ancak çok aşırı iri meyveler oluşturmadı ancak standartlardan daha büyük meyveleri vardı...
- Sadece bir kök yetiştirebildim aslında 4 tane tohum vardı, 2 adeti fide döneminde, 1 adeti verim aşamasında mantari hastalıktan telef oldu... En üzüldüğüm nokta tohum elde edemedim

1. kök; 1.100 gr

Name:  heybetli.jpg
Views: 875
Size:  76.9 KB

Alakır Etlisi (Köpek hayası) (Sayın Taşlıbahçe'den geldi)

- Bu çeşit aşırı verimli, ancak avantaj ve dezavantajlı mevcut bir çeşit.
- Lezzetli, orta kalınlıkta kabuklu , çok etli, albenisi çok, aşırı verimli çeşit, çiçek dökümü çok yaptı, meyve tutumunda bir sıkıntı mevcut...
- Bu domates çok daha verimli bir çeşit olabilirdi ancak gübreleme zamanını çok iyi ayarlayamadım.
- Bu çeşit alt yaprakları asla kesilmemeli bu domates çeşidin meyvesi güneş yanıklığına çok hassas ilk aşamada o yüzden yaprakları kesilmemeli...
- Bu çeşidin hastalıklara karşı dirençli değil (Benim gözlemlediğim.)
- 17 adet dikildi, 7 adeti domates bölgesine 10 adeti farklı bir bölgeye dikildi, notlarımı alakır etlisi verimi olarak yazdığım için ne kadarı domates bölgesinden ne kadarı diğer 10 adetlik kısımdan bilmiyorum... aşağıdaki gibi verime geçti... Kökten köke verim değişmekle birlikte... yetiştirdiğim domates çeşitleri arasında en yüksek verime ve lezzete sahip...

Minimum; 2.500 gr
Maksimum; 2.800 gr.
Toplamda; 17 kökten 35.100 gr geldi. Aslında daha fazla ancak ben yokken domates sosu yapılmak üzere toplanmış...

Name:  alakıretlisi.jpg
Views: 877
Size:  71.9 KB

Düzenleyen dongyul : 23-09-2016 saat 08:51
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön