Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak
San Marzano, taze tuketim icin bence uygun bir cesit degil (tadin yavan gelmesine sasirmadim). Esas olarak sos ve salca yapiminda kullanilmali.
Martino's Roma, sartlar uygunsa yuksek verimli bir cesittir.
|
Sayın Birnefestoprak; dediklerinize kesinlikle katılıyorum San Marzano salça ve sos için ideal... Ayrıca biz domatesi yeşil toplayıp yağda kızartıyoruz sabah kahvaltılarında çok güzel oluyor... San Marzano ve Martino's Roma bu tarz kızartmaya uygun bir çeşit susuz olduğu içinde yağda kızartmak için sorun olmuyor...
Bu sene sizin desert domatesini yetiştirmeyi düşünüyorum. Ayrıca alakır etlisine devam en güzel domateslerin başında geliyor.
Seneye planım alakır, meyvelitepe turuncusu, pembe beefsteak domatesinlerini yetiştirmeye ağırlık vereceğim ^^