View Single Post
Eski 23-09-2016, 00:47   #931
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015

Sezon Sonu Domates İstatistiği

Bu yıl ürettiğim sebzelerin çoğunluğunda verimlilik konusunu saptamak için bir takım notlar tuttum. Tuttuğum defteri bahçemde unuttuğum için yağmurda birazcık hasar görse de temize geçtim...

- İlk olarak domates tohumlarını 11.02.2016 tarihinde çimlendirmeye başladım.
- Ekim alanı olarak eni 1.5 metre boyu 2.5 metre genişliğinde bir bölge. Bu bölgeye 4 sıra halinde her sıraya 7 adet domates fidesi olacak şekilde 01.04.2016 tarihinde domates fide dikimi tünel sera içine yapıldı.
- Ekim yapmadan önce sıra aralarına 3 sıra şeklinde 50 cm derinliğinde uzun şeritler açıp içini kompostla doldurup kapattım... Yüzey alanına da bu bölgeye 32 litre hayvan gübresi şerbeti döküldü...
- Daha sonra fideler dikildi.
- Fidelerin büyüme aşamasında hayvan gübresi şerbeti ve yarası gübresi uygulandı...Ayrıca çiçeklenme aşamasında hodan bitkisi özütü verildi...
- Domatesler mayıs 5. de çiçeklenmeye başlamış.
- Domatesler 50 cm boya geldiğinde mayıs ortası tünel sera kaldırıldı.
- Bu kadar bilgi yeterli... Şimdi domateslerin verimliliğine gelirsek...

Domates dikimi yaptığım alan;

Name:  tum domates.jpg
Views: 1357
Size:  60.3 KB

San Marzano Lungo No: 2
(Sayın Birnefestoprak'tan geldi.)

- Bu çeşit verimli, hafif kalın kabuk, etli, susuz bir çeşit ancak bizimkilere lezzeti yavan geldi..
- 7 adet dikildi, aşağıdaki gibi verime geçti... Kökten köke verim değişmekle birlikte...

- Kök başına düşen verim;
Minimum; 2.100 gr.
Maksimum; 2.900 gr.
Toplamda; 7 kökten 17.400 gr geldi.

Name:  sannn.jpg
Views: 918
Size:  72.0 KB

BT-1120 F1

- Bu çeşit 2 yıl önce ziraattan aldığım hibrit çeşit, kendim tohumunu çoğaltıp iki yıldır ekiyorum.
- Sanayi tipi çeşit, lezzetli, sert, albenisi çok salkım domates...
- 5 adet dikildi, aşağıdaki gibi verime geçti... Kökten köke verim değişmekle birlikte...

Minimum; 3.400 gr.
Maksimum; 3.900 gr.
Toplamda; 5 kökten 20.400 gr geldi.

Name:  bt1120.jpg
Views: 937
Size:  77.9 KB

Oturak Domates

- Bu çeşit kendiliğinden çıktı..
- Sanayi tipi çeşit, sert, lezzetsiz, etli, hafif kalın kabuk.
- 2 adet dikildi, aşağıdaki gibi verime geçti... Kökten köke verim değişmekle birlikte...

1. kök; 800 gr.
2. kök; 1.100 gr.
Toplamda; 2 kökten 1.900 gr geldi.

Name:  OTURAK.jpg
Views: 946
Size:  74.2 KB

Kuzey Köy F1

- Bu çeşit 2 yıl önce ziraattan aldığım hibrit çeşit, kendim tohumunu çoğaltıp iki yıldır ekiyorum.
- Köy domatesi özelliğinde, lezzetli, asit oranı düşük ince kabuk, albenisi çok, aşırı verimli çeşit değil, salkım domates...
- 2 adet dikildi, aşağıdaki gibi verime geçti... Kökten köke verim değişmekle birlikte...
- Bu domatese uygun gübreleme yapılamadı o yüzden 1 metre yukarısından fazla ürün alınamadı...

1. kök; 2.300 gr
2. kök; 2.450 gr.
Toplamda; 2 kökten 4.750 gr geldi.

Name:  kuzey.jpg
Views: 931
Size:  53.3 KB

Düzenleyen dongyul : 23-09-2016 saat 10:23
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön