![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Moderatör
|
Sevgili arkadaşlar, bizler daha güzeli ve faydalı olanı bulabilmek adına bunları yazıyoruz, niyet ve maksadımız hiç de sizleri kırmak, üzmek değil. Zaman zaman hem diğer moderatör arkadaşlara hem de sayın malina'ya ne yapar eder de bahçelerimizi lüzumsuz yazılardan arındırabiliriz diye sormuştum. Lüzumsuz diye tabir ettiğim yazılar, kutlama sayfaları ( 2012 kutlamaları ki bayram ve kandil kutlamaları - Doğum günü kutlamaları) olduğu halde bahçe sayfalarında bunların uzun uzun yazılması, seyri olarak da bahçe sahibinin teşekkür mesajları. Dikkat etmişseniz böyle günlerde kahvehaneye yazan üyelere bile ilgili kutlama başlığının linkini veriyordum. Nedense arkadaşlarımıza bunu bir türlü aşılayamadık. Bir müddet evvel sizlere bir duyuru yaparak " arkadaşlar hep beraber bahçe temizliğine girişelim mi?" diye duyuru yapmıştım. Bazı arkadaşlar bu alanın kendilerine ait olduğunu belirterek buna yanaşmadılar, bazı arkadaşlar da kabul ettikleri için onlara yardım etmeye çalıştım. Bu benim için kolay mı oldu sanıyorsunuz? Örneğin; Kiraz'ın - Adalet Yağcı'nın, SDurul'un bahçe sayfalarındaki yüzlerce mesajı tek tek okudum, tesbit ettiğim şilinmesi gereken mesaj numaralarını tek tek onlara da yazarak müsadelerini alıp sildim. Kendileri de teşekkür mesajlarını sildiler. Beraberce güzel bir çalışma içine girdik. Bahçelerimizde yaptıklarımızı paylaşıyoruz, anlatıyoruz, yer yer sohbetler de yapıyoruz. Yüklediğimiz güzel fotoğrafları beğenen arkadaşlara teşekkür etmemek tabii ki ayıp olur, ama bir ay, iki ay sonra dönüp o teşekkür mesajlarımızı silebiliriz. Nasılsa o zamana kadar arkadaşlarımız okumuş olurlar. Aslında beni en çok üzen çok değerli bilgilerin bahçe başlıklarında kalması ve olması gerektiği ilgili başlılıkta bulunmaması. Açelya veya Amaryllis ile ilgi değerli bilgiler, bu çiçek başlıklarından ziyade, bu çiçeklere sahip olan arkadaşların başlıklarında. Bu sadece bir örnek, bunun gibi daha niceleri var. Bahçelerimizde tabii ki sohbet de yapıyoruz, ama bazen bu sohbetler de çok uzun uzadıya oluyor. Bahçelerden bilgi almak isteyen üyeler arasın ki bulabilsin, mümkün değil. Ben de aynı çiçeğin hem sağdan, hem soldan, önden-arkadan, tepeden vs. her pozisyondan onlarca fotoğrafının yüklenmesinden rahatsızlık duyuyorum. Bu sözüm kaktüs fotoğraflarını içine almıyor, onların başka bir statüsü var, çiçek yapılarını ancak böyle görebiliyoruz. Arkadaşımız sabah yerinde bir teklif yaptı ve bahçe sahiplerinin bazı sorulara cevap vermelerini bunları yazmayan arkadaşların bundan böyle bahçe açamayacaklarını belirtti. Bir müddet bekledik.... Yeni bahçe açmak isteyenler, bahçe başlıklarını açamayınca bütün eksiklikleri tamamladılar. Ya eskiden bahçe başlığı açanlar ne yaptı? Onlarça bahçe içinden yapanların sayıları bir elin parmakları kadardı. Yine kolları sıvayıp, onları tesbit etmek bana kaldı. Tam 4 gün saatlerce bahçeleri taradım. Tam 205 bahçenin ilk otuz mesajlarını tek tek okudum (çünkü bazı arkadaşlar bu bilgileri ilk mesaja yazmaları gerektiği halde ilk sayfanın her hangi bir yerine de yazmışlardı, o yüzden ilk sayfa mesajlarını okumam gerekti) Daha sonra listeyi, "Bahçe sayfasında eksik bilgileri olanlar" diye ilân etmemize rağmen, ilgi az olduğu için, beşer beşer özelden mesajlar atıp tamamlamalarını rica ettim. Ve üzülerek bildireyim ki halâ yapmayan pek çok arkadaşımız var. Bu derece de armut piş ağzıma düş olur mu? anlayabilmiş değilim. Netice itibariyle sevgili arkadaşlar, bizler forumumuzu daha güzel, aranılanın daha kolay bulunması, daha nezih bir ortam olması çabasını veriyoruz. Eminim ki siz agaclar.net üyeleri de bunu sizlere yapılmış bir kısıtlama görmeyecek bu konuda yönetime yardımcı olmaya çalışacaksınız. Örneğin, her üye kendi bahçesinde önce kendi mesajlarını tarayıp, lüzumsuz olanlarını silecek, daha sonra kendince gereksiz olan veya işlevini bitirmiş olanları tesbit edecek ve silinmesi için talepte bulunacak ve en mühimi de faydalı ve doğru olduğuna emin olduğu bilgileri ilgili başlıklara aktaracak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|