Merhaba
Bahçe ve balkonlarda ki bitkilerin yazlık ve kışlık fotoğrafları, balkonlarda ki kuşlar, bahçelerde ki köpekler yani kısaca canlılar ortamı tanımama yardım ediyorlar, fikir veriyorlar diye düşünüyorum.
Ama, kandil, doğum günü, geçmiş olsun vs. mesajları, yemek tarifleri, fotoğrafları
vb. konular için forum'da ilgili sayfalar var.
Ayrıca, kendi arkadaşlarının bahçelerine bakanların, sırf uğradığını göstermek için, yeni alınmış 3 yapraklı bir bitkiyi gördüklerinde;''-Ay, çok güzel. Bayıldım.'' şeklindeki mesajlarını da çok fazla ve gayri ciddi buluyorum (minik fide paylaşımlardan bahsetmiyorum). Bitki biraz büyüdükten veya kaybedildikten sonra, doğru veya yanlış uygulamalarla ilgili yorum çok az.
Ben de dolaştığım bir bahçeye beğensem de beğenmesem de mutlaka,olumlu bir yorum yazmam gerekiyor gibi bir hisse kapılıyorum. Oysa ki bütün bahçeler mükemmel değil. Burada söylemek istediğim çok muntazam ya da dağınık olması değil, büyük ya da küçük olması, konumu da değil. Küçük bir duvar dibinde mükemmel bir çalı türü gördüğüm de oluyor, ama ne olduğunu anlayamadığım flu bir fotoğraftaki muhtemelen ölmek üzere olan bir bitki kadar onore edilmiyor.
Fotoğraf dedim de, aynı bitkinin, aynı zamanda, aynı yönden 5 tane fotoğrafı da gereksiz. Bitkinin ta göbeğinde, gözlükle bile göremediğim, bitkiyi tanımama yardımcı olamayan bir tanecik polenin fotoğrafları da , ilgili bir başlık açılıp -fotoğraf makineleri ile ilgili- oraya taşınsa balkonlar biraz boşalır,arkadaşlar da hünerlerini orada gösterirler diye düşünüyorum.
Forum'da yıllardır ilgilendiğim konuları okurdum. Bir senedir ne bulursam okumaya çalışıyorum. Buna rağmen farketmediğim çok fazla sayfa ve birbirine benzeyenler var. İlgili sayfayı bulamayan -çünkü çok zor- yeni bir sayfa açıyor. Bitki başlıkları da bazen sinonim adlarla açılmış. Yapıyı kafamda bir sistematiğe oturtamadım.
Bu kadar laftan sonra şikayetçi olduğum sanılmasın. Zevkle okuyor, çok keyif alıyorum. Arkadaşlarımızın kendi şartlarına göre en iyiyi yapmaya çalıştıklarını da biliyorum.
( Son iki paragraf konu ile ilgisiz, elim değmişken... oldu.)Sevgiler, saygılar...