![]() |
|
![]() |
#2312 | ||
Ağaç Dostu
|
Sayın farpali, atlas çelikleri yola çıkarken bu minikler de tutturdular ''bizde gideceğiz'' diye. ![]() Güle güle, güzel günlerde büyüyüp saksıyı doldursunlar inşallah. Hele böyle güzel bir saksıya yerleşmişler ya çok sevindim. Saksının tamamı burada. Alıntı:
Acı biber reçeli tarifi, sayın malina'dan. Ben de ilk kez deneyeceğim. ![]() Alıntı:
![]() Mavişler tüm öğleden sonra güneş alan balkonda. Güneşin yakıcı etkisini kesmesi için balkona tül gerdim. Sanırım sizinkiler gölgede kaldığı için açmamışlardır. Sevgiyle... |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Ağaç Dostu
|
Pek paylaşacak bir şey kalmadı, geçtiğimiz Pazar gününden bazı kareler... Menengeç meyveleri olgunlaşıyor. ![]() Bu da menengeçmiş. ![]() Bu yüklediğim iki bitkinin adlarını kesinlikle sorup öğrenmişimdir ama hatırlayamadım. ![]() Bunun yöresel adı dede yemişi imiş. Araştırdığımda, yüksek oranda likopen içeren güz yemişi olabilme ihtimâli olduğunu öğrendim. ![]() Sabah sefası tohum keseleri eksik kalmasın. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Ağaç Dostu
|
Yer minesi renk şaşırmış. ![]() ![]() ![]() Olmayacağını anlayınca kavunları kelek iken toplayıp turşu yapmıştık. Bu çörtük otlarının arasında unutulmuş ve olgunlaşmış. İri bir elma büyüklüğünde. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Ağaç Dostu
|
O gün kelebek bolluğu vardı. İki çeşidini çekebildim, fotoğraflar pek net değil ama paylaşmak istiyorum. Bu çok iri bir kelebek ve üzeri çok süslü. Fakat çok hareketli, yerinde durmadığı için sadece bu fotoğrafı var. Umarım yeniden görürüm. ![]() Bunlar da diğer kelebeğin iki görüntüsü. ![]() ![]() Eşime göre bayatlayan görüntü, günbatımı. Son görüntümüz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şebinden biz de memnunuz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Ağaç Dostu
|
Kardeş, nerdee 15 Lira? Bizdeki çeşitlerden en çok şebini beğendik. Süper bir ceviz. Öyle kurt falan da çıkmadı. ![]() ![]() Yazın, ağaçları damlama ile suladık. Ağaçları budadık, sadece uç değil, aralarını da açtık. Güneş görmesi gerekiyor. Güneş yanıklığına karşı iki senedir kaolin kili kullanıyoruz ve sonuçtan memnunuz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bahçeyi gezmenizi öneririm, her şey aynı gibi görünse de, değişiklik olarak bir kaç sayfa geride zehirli bir yılan görebilirsiniz. ![]() Bebiş tam onbeş aylık oldu. Gün gün büyüyüp gelişiyor, yeni şeyler öğreniyor. ![]() Yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Ağaç Dostu
|
Sezon sonu geldi, bahçede hemen hemen hiç bir şey kalmadı. Zeytinler ve muşmulalar hariç. Geçen pazar çektiğim fotoğrafları ekliyorum. Sonbahar renkleri kendini göstermeye başladı. ![]() ![]() Çapa yapıldı. ![]() Bu şebboyun üçüncü yılı. ![]() Mavi mavişi bu sayfaya eklememiştim. Son çiçeği. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Ağaç Dostu
|
Bir kova gök domates toplandı, bahçede değil balkonda masada olgunlaşacaklar. Çektiğim son domatesler. ![]() Bodrum papatyası tek tük açıyor. ![]() Çiçek adasına diktiğim soğanlılar uyanmaya başlamışlar. ![]() Horaz ibiği. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili SDurul biliyorsunuz sizin çiçek adanızı çok beğenmiştim. Sanırım önümüzdeki günlerde soğanlı bitkileri göreceğiz. Merakla bekliyorum!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 1,5 saatte fotoğraflara bakmayı ancak bitirebildim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Ağaç Dostu
|
Körlemenin üstüne uyku da girince vakit epeyce geçmiş galiba ![]() Öncelikle Allah ağzınızın tadını ve huzurunu bozmasın diyorum, en önemlisi bence bu. Eşinizle beraber yaptığınız çalışmalara hayran kalmamak mümkün değil. Bir de ben anlamam, ben bilmem dediğini düşünsenize ![]() Tüm fotoğrafları büyük bir beğeni ile izledim, bir yandan hayal ederek ![]() ![]() Çok iş istiyor çok. Dışarıdan bakıldığı gibi kolay değil. İlaçlaması, gübrelemesi, zararlı mücadelesi, sulaması, ürünlerin değerlendirilmesi v.s. Ama akşam olup, 2 bardak çay içerken bahçeyi izlemek, çok büyük keyif veriyor olsa gerek diye düşünüyorum. Allah güç, kuvvet ve sağlık versin ki yavrunuz ve onun yavrusu ile, sevdiklerinizle daha nice mutlu yıllar geçirin. Her şey gönlünüzce, istediğiniz gibi olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
sayın sdurul her şey harika bahçenize bayılarak geziyorum inanın bu yıl ilk gelmiştim birazda geç kalmışım ama seneye yapacağınız çalışmaları merakla bekliyorum şimdiden kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tuya, teşekkür ederim. Bir kez daha gelmiştiniz ve ben sizi cevaplamıştım. Sanırım gözünüzden kaçtı. Yine beklerim. Seneye yapılacak çalışmaların temeli şimdiden atılıyor. Aşıların bir kısmı yapıldı ve tuttu. Ağaçlar budandı, çapa yapıldı. Sıra bordo bulamacında. O da bugün alındı, iş uygulamasına kaldı. Kasımpatılarım tomurcukta. Çiçekçide açmışlarını görünce dayanamayıp aldım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkürler ediyorum, sevgili gülenmelek. İyi dilekleriniz, güzel sözleriniz ve beğenileriniz için. ![]() Büyük diyorsunuz ama bazen istediğimiz bir ağaç olunca bakıyoruz dikecek yer kalmamış. Sağ ya da solumuzdaki tarlalar bir gün satılırsa ve eğer bizler hâlâ hayatta isek biraz daha genişlemeyi düşünüyoruz. ![]() Size de gönlünüzdeki büyüklükte bir bahçe ve orayı istediğiniz bitkilerle donatmak nasip olur inşallah. İki cahil ne yaparız hiç demeyin, yaparak yaşayarak, deneye yanıla öğreniliyor. Biz de pek bilmiyorduk, bu günlere geldik. O iki bardak çay gerçekten bütün yorgunlukları alıyor, gerçi ben demliği bitirmeden bırakmıyorum ama adı iki bardak çay olsun. Sayfamı ziyaretinizden memnun oldum, güzel yorumlarınızı her zaman görmek, görebilmek dileğiyle... Sevgiler... Bu günlerde açan, minyatür gülü size gönderiyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler sayın üzüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, yaz bitti bahçeye de hoşçakal mı diyoruz ![]() Gördüğümüz kadarıyla epey bereketli bir sezon oldu. Gerçi siz epey bir yoruldunuz ama biz keyifle izledik. Ceviz çok güzel görünüyor, tam ağızlara layık süt ceviz. Böylesini yemeyeli kaç zaman oldu ki, hadi gel de kıskanma şimdi bahçe sahibini ![]() ![]() ![]() Biz günbatımları görüntülerinden pek keyif aldık, bize hiç bayatlamış görünmüyorlar ![]() Bahçe bitkilerine, kelebeklere, börtü böceğe, günbatımları görüntülerine şimdilik hoşçakal deyip kışlıkların keyfini bir güzel çıkartmanız dileklerimle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() Ağız tadıyla tüketmenizi dilerim tüm hazırlıklarınızı, çok yoruldunuz çok emek verdiniz ama sefa sürmenin zamanı geldi, geliyor. Kış kapıda.. bırrrr.. Bir kaç hafta sonra biz tembel tembel oturmanın cezası, ara verirken domates biber tüketmeye siz şöyle ince belli bir bardağa sıcacık dumanı tüten bir bardak çay koyar ve o mis kokulu güzel domates konservelerinizi, yetiştirdiğiniz diğer sebzelerle bir güzel harmanlayarak iki yumurta kırarsınız melemeninize. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Moderatör
|
Son sayfadan başlayarak ilerledim bahçenizde. Müthiş etkilendim, ve başarılarınızla gurur duydum. Hem sizi hem de eşinizi kutlarım ve ayrıca bütün bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim. Kaman cevizine hayran olmamak elde değil, aman ne güzelmiş derken gözüm o nefis böreğe takıldı. İçim gitti vallahi. Ben de biraz sonra sigara böreği kızartıp kavunla yemeyi düşünüyordum ama bu böreği görünce vaz geçtim gibi. Sevgili SDurul, herşey o kadar güzel ve verimli ki ne diyeceğimi bilemiyorum, ellerinize sağlık olsun, bereketi de kazancı da bol bol olsun. İnşallah bütün sevdiklerinle beraber bu güzellikler içinde çok daha mutlu olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Sevgili nevsune, yok yok bahçeye hoşçakal demiyoruz. Fakat biliyorsunuz ki hafta içi torun bende, o uyudukça, arada bakıp çıkıyorum. Cevapları bile geciktirdim. Aslında yeni fotoğraflar da var, zaman bulup küçültemedim bir türlü. Bahçede çalışmalar devam ediyor. Eşim her gün gidiyor, yevmiyeci ile birlikte. Yevmiyeci dikilecek chandler fidanları için çukur açıyor, eşim de diğer işlere bakıyor. Örneğin bugün bordo bulamacı ile bahçeyi maviye boyadı, önceki günler zeytinleri topladı. O güzel cevizlerden bize de hiç kalmadı, eşim söz verdiği yerlere verdi, bir o kadar daha olsa gidecekti. Kasap ekmeğini yavan yermiş, bize de kötüleri kaldı. Ama seneye kendime kontenjan ayıracağım, benim de tattırmak istediğim dostlarım, yakınlarım var ne de olsa. Acı biberleri kırağıdan korumak için kuytuya asmıştık, yoksa bu saatten sonra kurumaz. Kırmızıları reçel olacaklar. Salçalık biberlerden de salçamız çıktı, ne yazık ki sonradan açanlar biber olamadılar. Günbatımı görüntülerini beğenmenize çok sevindim, ben de seviyorum günbatımlarını ve fotoğraflarını çekmeyi. Her seferinde eşim söylense de. Mesajlarını okumadan geçmediğim değerli arkadaşım, yolunuz buradan geçtiği ve güzel yorumunuz için tekrar teşekkür ederim. Sevgiyle... Sevgili sudenur, çiçek adasındaki soğanlılardan çiğdemler,- ki diktiğimi unutmuştum, nergisler, liliumlar başlarını topraktan çıkarmaya başladılar. Ben de en çok nergislerin nasıl açacağını merak ediyorum. İyi dilekleriniz için teşekkürler... Sevgiler... Sevgili Güler Hanım, ben teşekkür ederim, onurlandım, utandım. Sizin bahçeniz, bitkileriniz ve yaptıklarınız yanında devede kulak kalır ama sizden bu sözleri duymak iyi geldi. Bahçede sürekli kalmadığımız için işlerden fırsat bulamayıp hep pratik aperatif ve atıştırmalıklarla geçiştiriyoruz. Geçen sene ceviz toplarken hep menemenle geçiştirmiştik. Bu sene de fırını yakıp yakıp börek pişirdik. Seneye sağ kalırsak bakalım menüde ne olacak? İyi dilekleriniz için teşekkürler...Sevgiler... Sevgili Maviş, tabii ki seve seve. Başka tohumlar da gönderirim, adresinizi özele yazın. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|