![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
sevgili sdurul resimler yine nefis ve iştah açıcı, teknolojiyi görüyormusun dedim kendime ilk kez cevizlerin kabuklarının makina ile ayrıldığını gördüm ilginç... onları elle soyup parmakları elleri bir güzel boyardık. reçel harika nam nam nam nam yenir eller dert görmez inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Makina alınırken, karşı çıkmıştım ama şimdi iyi ki almışız diyorum. Çünkü cevizler yıldan yıla çoğalıyor. Doğru budama ile bu yıl her zamankinden iyi verim aldık. Chandler aşılarımızın tutmasıyla ilerki yıllarda bu makina daha çok işe yarayacak. Aşılanacak yaşlı cevizin son hâli. Aşılanacak da tutacak da... Çok zamana ihtiyacı var. ![]() Chandler kaleminden tutan aşının gelişimi. ![]() Kaman cinsi ceviz ve içi. ![]() Bir kaç fotoğraf daha var ama bu günbatımı bugün son fotoğrafımız olsun. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Sayın SDurul; Geçmiş olsun . Gördes Akhisar yolu üzerinde son köy olan Dingiller köyü arazisinde yürüyüş yaparken son anda bu yılanı gördüm . Ölü gibi kımıldamadan duruyordu.Yinede biraz uzaktan birkaç fotoğrafını çekebilmiştim. Sonra arkadaşım bir sopayı yılana yaklaştırdı.İnanılmaz şekilde hızlı reaksiyon verdi. Ölümü? Diye düşünürken hızlı hareketi korkumu arttırdı. Ağaçlar net'ten bilen kişiler osmanlı engereği olduğunu söylediler .Çok zehirliymiş . Açıkçası,kış gelene kadar artık o,bölgeye gitmiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın musculus, ayrı ayrı tartmadık fakat 60 küsur ağaçtan 250-300kg. civarı ceviz topladık. Diğer ağaçlar aşı için kesilmişti. Biz bu kadarını da beklemiyorduk, doğru budamayla bu yıl verim her zamankinden daha iyi. Sayın Akhisarlı, size de geçmiş olsun. Siz kış gelene kadar aynı bölgeye gitmeyecekmişsiniz. Biz mecburen gidiyoruz ama yılanı gördüğümdeki korkusuzluk yerini yine korkuya bıraktı. Pazar günü hünnapları silktik. Çoğu ağaçta kaldı, kurtlar kuşlar yesin. ![]() ![]() ![]() Yaşlı cevizin sadece iki dalı bırakıldı, Şubatta aşılanacak. Şimdiki durumuna üzüldüm. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Az ve öz hasatlarımız. ![]() ![]() ![]() Turşu oldular. ![]() ![]() UBYİ tohumlarından sarı ve kırmızı patlangaç mısırlarımız. Tohum Takas Etkinliğinden gelmişti, bir kısmı yine oraya gidecek. ![]() ![]() Tutan göz aşılarından kopartılan mercimek büyüklüğündeki chandler cevizler. Gözden kaçınca biraz büyümüşler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Damlamaları toplayarak, yerlerine yakın ağaçlara astık. Seneye döşemesi daha kolay olacak. ![]() Sabah sefasının bu rengi çok hoş. ![]() Gauranın çiçekleri kelebekleri andırıyor. ![]() Havuza atılan yavru balıklar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sabah 08:00, işyerinde çay ile birşeyler atıştırıyorum bir yandan da sabah rutinim agaclar.neti hızla dolaşıyorum. Veee bu fotograf beni bitirdi ![]() İleri de eğer bir gün kendime ait toprağım olursa örnek aldığım bahçelerden biri de sizinki..Bu börekten sonra fırın yapmak ta şart oldu... Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten bahçenin bereketi hiç eksilmiyor Ablacığım... Her mevsimi ayrı bereket, her dalında ayrı lezzet, muhteşem manzarasını ise geç karşısına saatlerce keyifle seyret! Emeklerinize sağlık... Rabbim bahçenizin de ağzınızın da tadını hiç eksik etmesin! Sevgi ve selam ile... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Sayın SDurul; Fırın fotoğraflarını paylaştığınız için teşekkür ederim .Yaklaşıkbir aydır fırın yapmaya çalışıyorum .Kara tuğla ve çamurla yapıyorum.Kubbe kısmını bu gun bitirdim.Ağız kısmını sizin fırın gibi yapmaya çalışacağım. Bırakılan boşluklar çok güzel.Kibrit, çakmak, çıra vs koymak için. Bu ara, börek cok güzel görünüyor.Kara fırın olduğundan lezzetide mükemmeldir. Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveforlive, güzel sözlerin ve iyi dileklerin için teşekkür ederim. Sevgiler... Sayın Akhisarlı, geç cevap yazabildim fakat fırın yapım aşamaları bu sayfadan başlayarak devam ediyor. Belki yararlanabilirsiniz. Sevgili syüksek, geçen yıl menemenle geçiştiriyorduk bu sene terfi ettik galiba. Ama elde açma değil. Beğenmenize sevindim. Sevgiler... Sevgili Adalet Hanım, yufkaları kendim açtım, dermişim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten yapılacak işler çok fazla. Sonuçta biz bu işe hobi amaçlı başladık ve devam ediyoruz. Bahçe masraflarının bir kısmı çıksa bizim için yeterli. Allah çiftçinin, köylünün yardımcısı olsun. Geçen Pazar çektiğim görüntülerin devamı... Biberlerin üzeri çiçek dolu. ![]() Acı biberlerin kızarmalarını bekliyoruz. Kızaranlar tek tük. Reçel olacaklar. ![]() ![]() Domateslerin bir kısmını verem otu sarmış. Temizlemedik, bahçe bozulunca yakılacaklar. ![]() Bulutlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Zinnialar açmaya devam ediyor, yine bir misafileri hattâ iki misafirleri vardı. İlk misafirleri bir tırtıldı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci misafir ise bir kelebek. Üzerinin rengi ve deseni çok güzeldi, maalesef yerinde duramadığı için ancak bu fotoğrafı çekebildim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
Sayın sdurul her zamanki gibi süper maşallah kıskandığım ender kişilerdensiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili SDurulcuğum,sonbaharda bahçe görüntüleriniz yine harika...Hasat zamanı kolay gelsin..Zinyalarınız çok güzel açmışlar...Beyaz mavişe diyecek yok harika ...Benimkiler bu sene hiç açmadılar...Biraz gölgede kaldıkları için mi acaba.. Selam ve sevgiler...Tekrar kolay gelsin.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | ||
Ağaç Dostu
|
Sayın farpali, atlas çelikleri yola çıkarken bu minikler de tutturdular ''bizde gideceğiz'' diye. ![]() Güle güle, güzel günlerde büyüyüp saksıyı doldursunlar inşallah. Hele böyle güzel bir saksıya yerleşmişler ya çok sevindim. Saksının tamamı burada. Alıntı:
Acı biber reçeli tarifi, sayın malina'dan. Ben de ilk kez deneyeceğim. ![]() Alıntı:
![]() Mavişler tüm öğleden sonra güneş alan balkonda. Güneşin yakıcı etkisini kesmesi için balkona tül gerdim. Sanırım sizinkiler gölgede kaldığı için açmamışlardır. Sevgiyle... |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Pek paylaşacak bir şey kalmadı, geçtiğimiz Pazar gününden bazı kareler... Menengeç meyveleri olgunlaşıyor. ![]() Bu da menengeçmiş. ![]() Bu yüklediğim iki bitkinin adlarını kesinlikle sorup öğrenmişimdir ama hatırlayamadım. ![]() Bunun yöresel adı dede yemişi imiş. Araştırdığımda, yüksek oranda likopen içeren güz yemişi olabilme ihtimâli olduğunu öğrendim. ![]() Sabah sefası tohum keseleri eksik kalmasın. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Yer minesi renk şaşırmış. ![]() ![]() ![]() Olmayacağını anlayınca kavunları kelek iken toplayıp turşu yapmıştık. Bu çörtük otlarının arasında unutulmuş ve olgunlaşmış. İri bir elma büyüklüğünde. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
O gün kelebek bolluğu vardı. İki çeşidini çekebildim, fotoğraflar pek net değil ama paylaşmak istiyorum. Bu çok iri bir kelebek ve üzeri çok süslü. Fakat çok hareketli, yerinde durmadığı için sadece bu fotoğrafı var. Umarım yeniden görürüm. ![]() Bunlar da diğer kelebeğin iki görüntüsü. ![]() ![]() Eşime göre bayatlayan görüntü, günbatımı. Son görüntümüz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Kardeş, nerdee 15 Lira? Bizdeki çeşitlerden en çok şebini beğendik. Süper bir ceviz. Öyle kurt falan da çıkmadı. ![]() ![]() Yazın, ağaçları damlama ile suladık. Ağaçları budadık, sadece uç değil, aralarını da açtık. Güneş görmesi gerekiyor. Güneş yanıklığına karşı iki senedir kaolin kili kullanıyoruz ve sonuçtan memnunuz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sezon sonu geldi, bahçede hemen hemen hiç bir şey kalmadı. Zeytinler ve muşmulalar hariç. Geçen pazar çektiğim fotoğrafları ekliyorum. Sonbahar renkleri kendini göstermeye başladı. ![]() ![]() Çapa yapıldı. ![]() Bu şebboyun üçüncü yılı. ![]() Mavi mavişi bu sayfaya eklememiştim. Son çiçeği. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bir kova gök domates toplandı, bahçede değil balkonda masada olgunlaşacaklar. Çektiğim son domatesler. ![]() Bodrum papatyası tek tük açıyor. ![]() Çiçek adasına diktiğim soğanlılar uyanmaya başlamışlar. ![]() Horaz ibiği. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|