View Single Post
Eski 10-09-2012, 22:13   #2259
Sevgi Durul
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst Mesajı Göster
Mısıra geeeeeeeeeeeeeeeeeeeel.
Tohumların alındığı yer silajlık mısır vermiş, koçanları az ve içlenmemiş, yeşil aksamı çok. Karadeniz mısırı gibi değil yâni. Yine de közledik.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Demek bademlerin toplanma vakti geldi, yarın çıkıp benimkileri bir gözden geçireyim.
Ben bademleri toplamakta çok zorluk çekiyorum, up uzun bir ağaç, dalına da çıklımıyor, sopayla düşürmeye çalışıyorum ama bir kaç dakika sonra pes ediyorum
Siz nasıl topluyorsunuz bademleri, kolay bir yolu var mı bunun?
Sevgili Adalet hanım, yeşil kabukları çatlamışsa toplanma vakti gelmiş demektir. Biz geçen seneden beri cevizleri ve bademleri tek tek topluyoruz. Aslında sırıkla da silkelenebiliyor fakat bu seneye oluşacak meyve gözlerine zarar veriyor.

Geçen sene tek tek toplamanın farkı bu sene belli oldu. Her zamankinden çok badem var.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sibelim Mesajı Göster
elmadaki kurt olabilirim sayfaya baktıkça acıktığımı hissediyorum. inşallah dediğiniz gibi olur ve en kısa sürede mavi mavişim olur iki saksı yanyana mutlu mesut yaşar. şimdi birşey diyeceğim yukarda elma işvesi ile dalında duran hünnap ne menem bir şeymiş hem ilk görüyorum hemde merak ettim yeniyordur değil mi bu ( şey ) peki yeniyorsa tadı nasıldır ki acep ? cehalet böyle şey olsa gerek

Mavi mavişim küçük bir saksıda yakında saksısını büyüteceğim. Eğer beklerseniz ve hatırlatırsanız kökleri çoğalınca baharda gönderebilirim, neden olmasın.

Hünnap yenebiliyor ve tadının çok güzel olduğunu söyleyebilirim sadece.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön