![]() |
|
![]() |
#2611 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Sevgili mormenekşe, bahçe sayfamı açtığım günlerde bana yazmış olduğunuz mesajda bahsettiğiniz tohumlar çiçek oldu, tohum oldu, takas etkinliklerine katıldı, başka başka bahçelerde açtılar. Açan her çiçeğinizde adınız geçti, siz yoktunuz. Bu vesile ile size tekrar teşekkür ederim. ![]() Denk geldi, bugün çektim, sizin paylaşımlarınızdan sadece biri, aynısafa. Eklenti 395947 Eklenti 395948[/QUOTE] Can S.Durul bu mesajınız gözümü yaşartan ikinci mesajınız, sizi çok seviyorum. Belki arkadaşlar bilmiyor ama ben size o tohumları gönderdikten sonra Balıkesir'e gitmiş ve aynı gece annemle birlikte İstanbul'a geçmiştim. Annemin kontrollerini bitirip Kocaeli' ye trenle geçerken cüzdanımı düşürmüşüm ![]() Ancak ertesi sabah farketmiştim işin kötüsü nerede düşürdüğümü de bilmiyorum, annem gitti giden gelmez geri unut diyordu ama ben çaresizce yinede karakola gidip kayıp başvurusu yaptım bütün herşeyim o cüzdandaydı ehliyetim,kredi ve banka kartlarım, nüfus cüzdanım ve geri dönüş paramız. Karakoldan da bulunmaz dediler ![]() Telefonum çaldı arayan çalıştığım bankalardan biri memur kimlik tespitinden sonra cüzdanımın tren görevlileri tarafından bulunduğunu ve Adapazarı dönüşü alabileceğimi belirtti görevlinin telefon nosunu verdi ve ben cüzdanımı teslim aldım. Yeğenimle eve döndüğümüzde akşamüstü aklıma geldi siteye girip sizin tohumları alıp almadığınızı kontrol etmek için bakmak. Ve beni hüngür hüngür ağlatan mesajınızı okudum. Tohumlara ne kadar sevindiğinizi ve teşekkürlerinizi ilettikten sonra en son yazdığınız '' Allah her daim yanınızda olsun '' okuduktan sonra kopmuştum.Annemler şaşırdı noluyor diye ![]() Tohumlarımın başka başka bahçelere de ulaşmasına yardım ettiğiniz ve bu güzel duyguyu yaşattığınız için teşekkür ederim. Allah her daim sizin de yanınızda olsun ve her karanlıkta yüreğinizin ışığı yolunuzu aydınlatsın sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de onu çok, hem de çooook seviyorum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili mormenekşe, Sevgili loveforlife, hakkımdaki güzel görüşleriniz için çok teşekkürler.... Hem onurlandım, hem utandım. Ben de sizleri seviyorum. ![]() Bugün çektiğim bu görüntüler her ikiniz için olsun. Oya ağacımın uyanışı. ![]() ![]() Sarı lalelerin bugünkü hâliyle lale faslını kapatalım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Ağaç Dostu
|
Bugün yaşanan sürprizlerden ilki. Ceviz ve badem ortağımızla müşerref olduk. ![]() Önce bir taneydi, sonra iki oldular. Böyle durduklarına bakmayın, en ufak seste kaçıveriyorlardı. Sonra tekrar tekrar odunların arkasına saklanıp yine çıktılar. Çok sevimliydiler. ![]() ![]() ![]() ![]() Zarar gelmeyeceğini anlamış olacak ki uzun uzun baktı, tabii ben de ona. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2618 |
Ağaç Dostu
|
Sarı yaseminlerin açtığı, ![]() Tanıdık tanımadık tüm ağaçların çiçeklenip, ortalığı bahar kokusunun sardığı bu Nisan ayının son Pazar gününde.... ![]() Sürpriz yaparak, annesi ve babası ile bahçeye gelen bir tanemiz çok iş yaptı. Önce toprak oynadı, havuzdaki bebek balıkları sevdi. ![]() ![]() Çapa yaptı, elindeki çapayı kimselere vermedi. ![]() ![]() Hortumu ele geçirince, çapayı bıraktı. Çok yoruldu, uykusu geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2621 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Durul'cuğum, yine harika kareler yakalamışsın. Sincaplarına bayıldım, ne sevimli şeyler. Ama en çok minik yardımcını sevdim, bitki sevgisi şimdiden uyanmış olmalı ki minicik elleri ile çapa yapıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2622 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2012
|
Maşallah nasıl güzel bir bebek O! İyice yeseydiniz yakalamışken ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu prenses babaannesine benziyor olacak ki, böylesine tatlı! Tam yemelik... Bazen çok yorulduğunu söylersin ya; sen hiç merak etme, yardımcın yetişiyor. Babaanne-torun ne güzelliklere imza atarsınız kim bilir... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili SDurul; toruna maşallah, Allah bağışlasın, şansı iyi olsun inşallah... İspirya gerçekten gelin gibi bir çalı, bizim bahçedekiler artık yeşermeye başladılar. Ponpon gülünüz çok güzel. Ellerinize, gönlünüze sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Ağaç Dostu
|
Günaydın sevgili sdurul, Her sabah ofiste işe başlamadan önce agaclara.nete girip sizinde içinde olduğunuz abone sayfalarımda şöyle bir geziniyorum...Sayenizde güne aydınlık ve renkli başlıyorum... Genel görüntüler ve yakın çekimler çok güzel... Özellikle meyve ağaçlarınız, kır çiçekleriniz ve dağların arkasından güneş fotografları alışkanlık yaptı ![]() Alıntı:
Bizde ise sincaplar insan gördü mü kaçacak delik ararlar ![]() Umarım sizin sincaplar da bir gün sizin ve güzel torununuzun elinden ceviz ve bademlerinizden nasiplenirler... Böyle bir resim hayal ettim bahçenizde... ![]() Sevgilerimle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Ağaç Dostu
|
Sayın SDurul, Sincaplar harika. Torununuz size ziyarete geldiğimizde çok küçüktü maşallah çok büyümüş allah bağışlasın. Yukarıdaki mesajlarınızda sorduğunuz şakayık mı sorusu evet şakayık hızla gelişip yapraklanacaktır. Ağaç hatmi size süpriz yapıp bu sene de çiçek verebilir fakat seneye ve ondan sonraki senelerde daha yoğun çiçek verecektir. Biliyorsunuz ağaç hatmi bir hibiscus türüdür. Bu tür kış şartlarına oldukça dayanıklıdır. Bahçeniz her zaman ki gibi çok keyifli, eşinize selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Ağaç Dostu
|
Sabah sabah gözüm gönlüm açıldı. Güzel bitkilerine, sevimli sincaplarına bayıldım. En çok da şapkasında Miss yazan şık küçük hanımı kıskandım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, hoşgeldiniz. Motive eden mesajlarınız için hepinize çok teşekkür ederim. ![]() Sevgili Adalet hanım, bahçede sincaplar varlıklarını hep hissettiriyorlardı ancak kendilerini ilk kez gördüm. Bu ilk karşılaşmamız oluyor. Minik yardımcım şimdilik çok hevesli görünüyor ve her gördüğü işi kendisi de yapmak istiyor. O gün annesi pazardan aldığım bitkileri dikiyordu. Çapaya göz dikti, ben de tak tak yapacağım diyerek ele geçirdi. İşe devam edeceğiz bir türlü vermek istemiyor. Hortumu ve suyu görünce çapayı seve seve bıraktı. ![]() Sevgili neslihan0602, hergün bir aradayız aslında. Annesi çalıştığı için gündüzleri beraberiz. Dedesi ve ben onu sevmeye doyamıyoruz. Sevgili loveforlife, çiçek sevgisi dışında bana hiç benzemiyor aslında. Yarım yarım konuşmalarıyla, çeçek çeçek deyip duruyor. Büyüdüğünde de sevgisi devam eder inşallah. ![]() Sevgili YeniGine, ispirya çok güzel ama çok yavaş büyüyor, sanki aldığımda da boyu aynıydı. Sevgili syuksek, eklediğiniz fotoğrafı çok sevdim. Bizdeki sincaplar henüz yabani, eğer görünmeye devam ederlerse bir gün fotoğraftaki görüntü gerçek olur alışırlar, umarım. Bizim küçük kız görse çok severdi. Hayvanlara bayılıyor. Maalesef onlar gittikten sonra sincapları fark ettim. ![]() Sayın tturt, cümlemizinkini Allah bağışlasın. Ege'miz de çok büyümüş maşallah. Zaman hızlı geçiyor. Şakayık kendini iyice belli etti, bu sene açmaz sanırım. Ağaç hatmiden ben de ümitliyim. Soğuğa dayanıklı bir tür oluşu artı özelliği. Nevsune'cim mesajları eşimle birlikte okuduk ve küçük hanımın kime çektiği konusunda hemen kendine pay çıkardı. Tabii ki dedesine, dedi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2629 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2630 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Lilium, çok doğru söylüyorsunuz, her gittiğimizde bir öncekileri toplamamıza rağmen sağda solda çok miktarda ceviz kabuğu ile karşılaşıyoruz. Tohumdan yetiştirmek için ektiğimiz cevizleri de yerlerinden çıkarıp yemişler. ![]() Sevgili YeniGine, hiç bir şeyi kaçırmamak için tüm fotoğraflara dikkatle bakmalısınız. Es geçmek yok. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız sevgili SDurul diğerlerini görmüş idim fakat sincapları arayarak gördüm. Ama çok da tatlılar çok severim sincapları. Ormanlık bir alana gidecek isem inşallah sincap görebilirim diye dua ederim hep. Çoğunda da görebiliyorum çok şükür... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Ağaç Dostu
|
Dün çok güzel bir kargo aldım. İçindeki bitki güzel, paketlenişindeki itina ayrı bir güzel. Tek bir yaprağına dahi zarar gelmeden elime ulaştı. ![]() ![]() ![]() ![]() Sonbaharda çiçekleri böyle olacak. Son fotoğraf netten alıntıdır. ![]() Bu güzel bitki için çok teşekkür ederim, Sayın Orhan Özbilgiç öğretmenim. Emeklerinize sağlık. Saygıyla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2634 |
Ağaç Dostu
|
Aslında 8-10 gün önce gönderebilirdim. Havalar birazcık serinlesin ki, bitki yollarda haşlanmasın istedim. Ama bırakın soğumayı, dahada ısındı. Kargo ambalajını bu nedenle biraz daha özenle yaptım. Sonucun olumlu olması benim içinde sevindirici oldu. Artık bundan böyle hep benzer tür ambalajlama yaparım. ![]() Güle güle büyütün öğretmenim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Ağaç Dostu
|
Tohumlarını sevgili sarıgöz'ün gönderdiği, Polonya menşeili papatyam ikinci senesinde açmaya başladı. ![]() Paketindeki adı, chyrysanthemum leucanthemum Tekrar teşekkürler, sevgili sarıgöz. ![]() ![]() ![]() ![]() Bahçenin orta yerinde bi ryerlerde aynısafa büyümüş. Sanırım kökleyip attıklarımın tohumlarından. Kupkuru toprakta ve çapa makinasından nasıl kurtulduysa, çiçeği sulananlardan daha güzel. Kuraklığa dayanıklı demek ki. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Ağaç Dostu
|
Sıcakların artmasıyla yapraklar çoğaldı, her yer yeşil deniz. Genel görüntüler. ![]() ![]() ![]() Seviyorum bu nazsız çiçeği, bitlenmez, böceklenmez, hastalanmaz. Poz vermek istedi. ![]() ![]() Yaz karı da açtı, yaprak rengi ve çiçeğini çok beğeniyorum. Bu da kaprissiz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
Ağaç Dostu
|
Pazardan beri cevizler de büyümüş. ![]() Cevizlere kısa süre önce yapılan aşılar yüz güldürüyor. ![]() Antep fıstığının meyveleri Pazar gününden sonra oluşmuş. O gün baktığımızda yoktular. ![]() Menengice aşılanan Antep fıstıklarının gelişimi güzel. ![]() Bu büyük salyangozun hep boş kabuğunu görüyordum. Bu sefer dolu ve kendine Antep fıstığı ağacını mekân edinmiş. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Ağaç Dostu
|
Yol yorgunuydu, şimdi toparlandı. Ne de olsa taa Tokat'tan geldi. Sevgili jeozuu'ya teşekkürlerimle... Kanarya gülüm. ![]() Katlı gül hatminin gerçek yaprakları belirmiş. ![]() Kabaklar çimlenmiş, yalnız yine birbirine karıştırdım. Biraz büyüsün ya da meyve yapsın, cinsini öğreniriz. ![]() ![]() Geçen hafta aldığım karanfillerim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|