![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksıda geçen seneki tohumlardan çimlenen latin çiçeği. ![]() Kırlangıçlar bizden önce taşınmış. ![]() ![]() Teras tavanında yapımı bitmiş bir, tamamlanmaya çalışılan üç tane mühendislik harikası var. Bu yaz kırlangıçlarla birlikteyiz. ![]() ![]() Yukarıdaki mesajlarda ponpon gülden söz etmişken genel görüntüsünü eklememişim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir kere çelik gönderdi, tutturamadım. Bu sefer yetişmiş bitki olarak elime geçti. Bir kez de buradan teşekkür ediyorum, nevsune'cim. Açtığında böyle olacak. ![]() Ağaç şakayığım bu kadarcık, bir kök de ilerisinde çıkmış. Sanırım bu yıl açmaz. ![]() Bir cesaret enli taş duvara çıktım, yabani gülün (kuşburnu) tomurcuk ve çiçeğini çektim. ![]() ![]() ![]() Alırken sandığım gibi bir çeşit küpeymiş. Net bir fotoğrafı hak etti. Cuphea İgnea.![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul'cuğum, harikalar yaratıyorsun canım. Yabani glayöller hiç yabancı gelmedi bana ![]() Filbahri ne kadar da güzel çiçeklenmiş, ilk bakışta clematis zannettim. Bahçemde olmasını kesin isterim, keşke uzun süre çiçekli kalsalar. Kırlangıçların hayırlı olsun, hem de üç yuva, bunlarla nasıl başa çıkacaksın diye düşünüyorum. Yuva yapmalarını, bahçede uçuşmalarını ben de severim ancak, dışkılarını temizlemek zor geliyor artık bana. Öyle çabuk pisletiyorlar ki, elimde süpürge su, sürekli temizlemek gerekiyor. Bu sene dua ediyorum aynı yere tekrar gelmesinler diye, tam da gelip geçtiğim bir alanın üzerine senelerdir yuva kuruyorlar ![]() Bir de soru; Vangelya çalısının keyfi yerinde ama hiç tomurcuk benzeri bir şey görünmüyor, bulunduğu yer bol güneş alıyor, bakımlı kaliteli toprağı var, ne istiyor açmak için acaba? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, sizin bahçenizin yanında lafı bile olmaz, o sizin güzel ve cesaretlendirici görüşünüz. ![]() Yabani glayölleri eltimden getirmiştim, bende ilk açışları. Çoğalmışlar. Kırlangıçlar dördüncü yuvaya başlamışlar. ![]() ![]() Yarım olanlar hızla tamamlanıyor. Dikkat ederseniz yuvanın üst kısmındaki çamur henüz kurumamış. ![]() O kata taşındığımızda bizim için zor olacak, şimdiden duvarlar, mermerler, balkon demirleri çamur, kuş pisliği içinde kaldı. Yuvaları bozamayacağımıza göre bu yaz kalacaklar. Göç ettiklerinde hal çaresine bakılıp teras camla kapatılacak. Mesajınızı aldıktan sonra vangelyaya bakmaya indim. Önceden tomurcuklandığını görmemiştim. Sürpriz oldu. Çok az tomurcuğu var. Diğerinde ise tomurcuk belirtisi yok. Haftasonu yaylaya gittiğinizde siz de sürprizle karşılaşabilirsiniz. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Kestğimiz soğanın atılacak kısmını toprağa diktiğimizde taze soğanımız oluyor. Forumlarda da okumuştum, şimdi yerini bulamadım. Aynı şey pırasa için de geçerli.![]() Bu miniği iki liraya aldım. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Büyüyenler... Dahlia. ![]() Antep biberleri. ![]() Hintyağı bitkisi. ![]() Horozibiği, dökülen tohumlardan kendi çimlenmiş. ![]() Marul tohumu ekmedim ama bu bitkinin yaprağı marula benziyor, bakalım sonuç ne olacak? ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili SDurul, maşallah... Sarmaşık gül coşmuş, yanında bir sarmaşık gül daha coşmuş sanırım. Çok güzel olmuşlar. Maşallah!.. Diğer güllerin harika, yazkarın çok güzel çiçeklenmiş ben de minik bir leğen içine diktim bahçeye gömmüş idim fakat gece sulamasında tamamen fıskiyelere maruz kaldığından çürüyecek korkusu ile bugün yerinden çıkarttım bakalım yeni bir yer bulacağım ve bana da nasip olur inşallah seninkiler gibi coşmuş hali. Tekrar tohumdan çimlenip büyüyen bitkilerin de maşallah çok iyi gelişmişler. Ellerine, gönlüne sağlık. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Sevgili SDurul maşallah gülleriniz coşmuş, hepsi birbirinden güzel, uyku çiçeği, yaz karı, tohumdan yetişenler hangini saysam hepsi birbiriyle yarış etmiş, ellerinize sağlık. Hint yağı bitkisini hiç görmemiştim çok ilgimi çekti, hint yağının saça iyi geldiğini biliyordum ama neyden yapıldığını bilmiyordum. O marula benzettiklerinizi bende marula benzettim. ![]() Aynı yer minesinden benimde vardı bir kaç sene önce, kışın bile yeşilliğini kaybetmemişti ama bütün çiçekliğimi kaplayınca sökmek zorunda kalmıştım. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine, sarmaşık gülün yanındaki diğer gül, sarı ponpon gül. Beyazını da almıştım fakat yaşamadı. Tohumdan çimlenenler güzel oldu, tek sorun kimin kim olduğunu karıştırmam. Yazkarını komşumdan minik birkaç dal olarak almıştım. Gerçekten çok nazsız bir bitki, şimdi epey yeri kapladı. Siz de leğenden yere alın isterseniz, daha çok gelişir. Sayın h dogan, ektiğim tohumların içinde marul tohumu da varmış demek ki, bilmiyorum. Yine de belki çiçektir diye umuyorum. Olmazsa birazını şaşırtıp öyle devam edeyim. Sevgili aheste, sanırım sayfamızı ilk ziyaretiniz, hoşgeldiniz. Beğenileriniz için teşekkür ederim. Hint yağı bitkisini ilk kez yetiştiriyorum sayılır. Geçen yıllarda da ekmiştim şaşırtınca yaşamamışlardı. Şimdi direk yerlerine ektim, bakalım nasıl olacaklar? Yer minesinin o rengi çok cefakâr, sökmeseymişsiniz keşke. Aldığım diğer renklerinin hiç biri ertesi yıla çıkmadılar, bunun dördüncü yılı. Neyse sağlık olsun. Sevgiyle... Sabahtan evin bahçesinden bir kaç fotoğraf çektim. Bitkilerdeki gelişmeler... Sonbaharda diktiğim ebegümeci tomurcuklanmış. ![]() ![]() Yine sonbaharda yerini değiştirdiğim Çin karanfili de tomurcuklanmış. ![]() ![]() Son günlerde yağan yağmur güllerin çiçeklerinin bozulmasına sebep oldu. Arkadaki güle bakar mısınız? ![]() Jineop'um göndermiş, veronikayı tek kök olarak dikmiştim. Hem çoğalmış hem de maviş maviş açmış. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 20-05-2013 saat 20:45 |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çiçek sandığım, nasıl açacak diye merakla beklediğim bitkinin marul olduğu kesinleşti. Çok lezzetiymiş ayrıca.![]() Kır papatyaları... ![]() Beyaz çörekotu çiçeği açmış. ![]() ![]() Mor haseki küpesi bir yandan tohum keselerini oluşturup bir yandan açmaya devam ediyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Clematislerim de tomurcuklanmış. ![]() ![]() ![]() Bu yıl ektiğim ilk tohumlardan lupin paçayı kurtardı, sanıırım saksıda kalacak. Yer değişikliğinden hoşlanmıyormuş. ![]() ![]() Sardunyalarımdan açmaya karar veren ilki. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün Eskişehir'deydim. Oradan getirdiğim çelikler. Suda köklendirip dikeceğim. ![]() Tomurcuklandıklarında kaktüs sayfama eklemiştim. Atlaslarımın numunelik tomurcukları. Renklerinin farklı oluşu sevindirici. Başlarına bir şey gelmeden açarlar umarım. Açmaması ile ünlü atlasım. ![]() Güler atlasım. ![]() Bu da yeni bitkim, geçen sene bir evin bahçesinde görmüş isteyememiştim. Meğer tanıdıklarımızda varmış. Hem köklü hem çelik olarak verdi, Emine teyzem. Çelik olanları suda köklenecekler. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler ama sizin bahçeniz ve bitkileriniz de çok güzeller. Dün evin bahçesinden çektiğim bir kaç fotoğraf. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Eşim yabani bakla olduğunu söyledi, buralarda öyle diyorlarmış. Çiçeği çok hoş. ![]() ![]() ![]() Turuncu cosmoslar çok geç çimlendi. Tohum takastan gelen cosmosları şaşırttığımda başarılı olamadım. ![]() Zeytinler açtı açacak. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksıya ektiklerim çimlenmekte nazlanıyor, bahçede dökülen tohumlardan çimlenme oranı yüksek. Sabah sefaları. ![]() Horozibiğinin değişik renklerini görünce hemen aldım. ![]() ![]() ![]() Ağaçlar yapraklanınca karşı yamaçlar görünmez oldu. ![]() Bu Pazar'lık bu kadar... ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|