![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili acemifüsun, günebakan, burak alkan, ben teşekkür ediyorum, yavrucuklarım adına. Bundan sonra daha bir güzel büyüyeceklerdir. Bunlar ilkler. Bu yıl o kadar çok tohum ektim ki, iki balkon dolu. Hava serin gidince çimlenmeleri gecikti. Etiketlemiştim ama, buharlaşmadan yazılar silinmiş. Bazılarını tanıyabiliyorum. Geçen seneden beri bir türlü çimlendiremediğim haseki küpesi, bu sefer üzerine başka tohum ektiğim kapta çimlenmiş. Bugünün sevindirici olayıydı. Bütün kış o kap balkondaydı, soğuk katlama olmuş herhalde. Bu sevgili Güler hanım'dan gelen hasekilerden. Acaba ne renk açacak? ![]() Japon glory mornıng, sayın tturt'un gönderdiği tohumlardan. ![]() Bir de bahçeye direk toprağa, ektiklerim var. Yağışlardan, hafta sonu bahçede amele çalışması yüzünden epeydir bahçeye gidemiyorum. Nisan yağmurları büyütmüştür onları. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
İyi akşamlar sDurul bahçenizi güzel buldum.havadar temiz manzaralı en önemliside suyu havuzu var.tanrı sağlıkla yaşamak nasip etsin inşallah. Merakımı mazur görün lütfen gözden kaçırmış olabilirim manisada dağları kar tutan bahçeniz ne taraftadır.Manisayı çevresiyle beraber bildiğimi sanırdım çıkaramadım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Şimdi biraz rahatladım. bu kadar çeşit meyve ve bu kadar güzel. başka yerde olmaz diye düşünürüm birazcık kıskançlıkla ilk arabamı demirciden almıştım. yolları çok virajlı akhisardan gelirken.komşu sayılırız |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Durul; Tohum telaşı, çimlenme derdi, bir de şaşırtma çok yorucu, geçen baharda ben de sizin gibiydim, bu sene tek bir tohum bile ekmedim. Sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem ama 1261 nolu mesajınızdaki ilk fotoğraf adeniuma pek benzemiyor, domates çimlenmesini andırıyor daha çok, farklı bir çiçek tohumu ekmişmiydiniz? Aynı mesajdaki 2. foto. reyhan olabilir. İnşallah kayıp vermeden hepsi de yerini bulur, kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet tohum telaşı gerçekten yorucu. Ama bir o kadar da zevkli. Her sabah minik başlarının topraktan çıktığını görmek, bana tüm yorgunlukları unutturuyor. Geçen baharda da ekmiştim, o zaman bu kadar çok değildi. Umarım hepsini yaşatmayı başarır, çiçeklerini görürüm. Adenium ektiğim saksıya başka bir tohum ekmemiştim. Geçen yıl ekilenlerden olabilir mi diye düşündüm şimdi. Çünkü, geçen yıl ektiğim haseki küpesi bu bahar çimlendi. Hem de ummadığım zamanda. Ot zannedip yolmamışım iyi ki. Kayıp vermemeyi umuyorum ama, geçen gün ilk kaybım yellow hibiskus oldu. Çimlenen fide güneşten bayılmış. Şimdi diğer hibiskusların çimlenmesini bekliyorum. Her zaman bekliyorum. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
maşallah SDurul harika görüntüler, kiraz çiçeklerinize bayıldım, güzel meyvelerinide yersiniz inşallah. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
onlar,,,,,,, çok güzeller,,,,, |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili S.Durul kiraz ve elma çiçekleri o kadar güzel fotoğraflanmışki ,sahiden yanımda gibi seyrettim,ellerine sağlık,inşallah bol ürünler alırsınız.Fotoğrafların devamını bekliyoruz.Selamlar . |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bazı ağaçlar çiçeklenirken, bazıları da yapraklanmaya başlamış. Bugün gittiğimizde hava bulutlu olmasına rağmen, baharın neşeli ve ümitli havası hissediliyordu. Bu fotoğraflar da sizin için. Sevgiler... ![]() ![]() ![]() Geçen sene burası bomboştu. Sarı ve turuncu köşem diyorum buraya. Vefalı çiçeklermiş. ![]() Şu minik kiraza bakar mısınız? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Bütün meyve ağaçlarının çiçekleri güzeldir ama ben en çok elma ağacının çiçeklerini severim. Pembeli beyazlı rüya gibiler, siz de çok güzel fotoğraflamışsınız ellerinize sağlık. İnşallah bol meyve tutarlar. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba öğretmenim; İş yoğunluğundan fırsat bulup şöyle bahçeleri bir dolaşayım dedim. Bir çok yeni üye arkadaşımız bahççelerini sergilemişler. Ama maalesef onlara henüz zaman ayıramayacağım. İş yoğunluğunu azalttığımda mutlaka onlarıda ziyaret edeceğim tabii.. ![]() Bahçenizdeki çiçeklenmelere bakıyorumda, maşallah bereketli bir yıl yaşayacaksınız gibi. Bizde kirazlar da adeta çiçek yok gibi. Elmalar henüz çiçeklenmedi. Sadece erik ve kayısılarda çiçeklenme tamamlandı. Ayvanız bile çiçeklenmiş ki yaz gelecek demektir. ![]() Sağlık ve mutluluk içinde, keyfini çıkarırsınız inşallah. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
sevgili sdurul 1261. mesajdaki ikinci çimleen tohum nedir acaba aynısından bendede çimlenmiş ama ne olduğunu bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim baçeninde baharında keyfini doyasıya çıkarmanız dileğiyle |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrıca, iyi dilekleriniz için teşekkürler... |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemize hoş gelmişsiniz, Orhan Özbilgiç öğretmenim. Yeni bahçelere bakmaya ben de fırsat bulamadım. Ama en kısa zamanda, ziyaret edeceğim tabii ki. Ne güzel bir fırsat sunulmuş, evden çıkmadan bahçe bahçe gezebiliyoruz. Evet öğretmenim, çiçeklenme çok yoğun, arılar vızır vızır çalışıyor. Bahçeye gidemediğimiz süre içersinde kiraz çiçekleri geçmeli olmuş. Bu yıl kirazlarda çiçeklenme gecikti. Hava şartları malum. Şimdi düşünüyorum da çiçeklenmeyen ağaç kalmadı gibi. Hünnapları, kuşburnuları vs saymazsak. Ben geçen yıl aldığım fırça çalısını yaşatmayı başaramadım. Şimdi yenisini aldım ve satıcının söylediğine uyarak bahçeye diktim. Soğuğa dayanıklı cinsmiş. Bakalım bunu yaşatabilecek miyim? Saygılar... ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Durul, Bahçeniz baharın çoşkusunu şimdilik meyve ağaçları ile yaşatıyor size ve bizlere. her şey çok güzel, çiçek fotoğraflarınız harika, inanın bahçenizi gezerken kendimi içinde gibi hissediyorum. Elinize emeklerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beğenmenize çok sevindim. Teşekkür ederim. Size o hissi verebildiysem ne mutlu bana. Yine beğeneceğinizi umduğum görüntüler ekliyorum. ![]() Uyanış, ![]() ![]() Zeytinlerin arasındaki kirazlar, ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 02-05-2011 saat 14:49 |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2010
|
1261 nolu mesajdaki 2. resim büyük ihtimalle fesleğendir. Bahçeye bir kaç bin tohumunu serpmiştim. Benimkiler de yeni çimlendiler. Aynısı. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın S.Durul; Bahçenin baş gelinleri kirazlarınızmış meğer. Ama pembe beyaz çiçekli nedimesine ( elma ) bayıldım.. Güzel meyvelere dönüşmesi dileğiyle... Yüce yaradanım ne güzel de yaratmış. Önce ruhumuzu doyuruyor, sonra midemizi... |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet, ne kadar şükretsek az gelir. Allah bugünümüzü aratmasın. Sizin bahçede de çok kullanışlı olacağını sandığım yeni alınan semaveri ekliyorum. Çayı çok nefis oldu, eve gelince çay beğenemedim. O söylediğiniz çimlenen tohumlar, evet fesleğenmiş. Ektiğimi hatırladım. sayın uzman 16 göndermişti. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
sayın uzaylı geçen yaz saksıların birinde cok iri yapraklı fesleğene benzeyen bir bitki vardı fakat fesleğen gibi kokusu yoktu blde oğuşturunca limon gibi bir koku veriyordu o bitkiden olabilirmi acaba |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın gülbeşeker; olabilir bence. Limon fesleğen denilen bir bitki var çünkü. Bence sizdeki bir fesleğen çeşidi. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
SDurul'cuğum, tohumların çok güzel çimlenmiş, ben ancak birkaç tohumu dün ektim oldukça geç kaldım ama içimde kalmasın deyip ekiverdim, bakalım nasıl olacaklar, meyva ağaçlarının çiçekleri muhteşem ama benim de favorim elma ağacının çiçeği, elma ağaçlarıyla ilgili komik hatıram var,bir gün onu forumda anlatma imkanım olursa yazacağım ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumların başından ayrılamıyorum. Bugün de kına tek fidesiyle bana, günaydın dedi.![]() Açıkçası bitkilerden başka bir şey düşünemez oldum. Eşim bu durumdan biraz rahatsız. Senin tohumlar da geç kalmış sayılmaz, bundan sonra çimlenmeleri daha kolay olur. Elma çiçeğinin bu kadar güzel olduğunu bu yıl fark ettim. Oysa geçen yıl da çekmiştim. Benim bu sayfa biraz tekrarlardan ibaret, ama elimizdekiler bu, ne yapalım? Elma çiçeğiyle ilgili hatıranı merak ettim, paylaşırsan sevinirim. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Açıkçası bitkilerden başka bir şey düşünemez oldum. Eşim bu durumdan biraz rahatsız. [/QUOTE] Sevgili SDurul, İnanın sadece benim eşim bu durumdan rahatsız zannediyordum da utanıp yazamıyordum Ne güzel ama, biz böyle mutlu oluyoruz işte... Bilmiyorlar ki, Mutlu kadın, mutlu erkek demekmiş ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|