![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sn. SDurul öğretmenim, aynı sefa çiçekleri (önce'ki sayfa, turuncu-sarı ağırlıklı köşeniz), yaz kış rahatlıkla yetişiyor. Yaz aylarında, çok aşırı sıcaklarda biraz fazladan su istiyor o kadar. Eğer gölgelik bir yere alabilirseniz, normal sulamanız kafi geliyor ve 12 ay boyunca yaşayıp gidiyor. (Sizin ve bizim yaşadımız yer çok yakın olduğu için, aynı bölge sayılır. Kış'ın çok soğuk geçmeyen bölgelerde'de, 12 ay boyunca yaşıyordur sanırım ). Bakımı en rahat çiçek desek yanlış olmaz, tabii birde şebboy'lar var. Zaten siz onu farketmişsiniz. Önce'ki sayfalarda, aynı-safa'nın 2 farklı görüntüsünü yayınlayıp, farklı bir çiçek'mi? diye sormuşsunuz ve fatoş hanım doğru cevaplamış. Kış'ın çiçek renkleri koyu bir turuncu oluyorken, havalar ısınmaya başlayınca renkleri açılıyor ve ortalarında kahve-siyah koyu göz oluşuyor. Belki ayrı ayrı çeşidi'dir diyeceğim ama ben son 2 yıldan beri, aynı gövdenin ürettiği çiçeklerin, kış'ın turuncu ve gözsüz, yaz'ın ise sarı ve gözlü olduğunu gözlemledim. (Bahçe sayfamda bu konu'ya değinmiştim, 5. sayfa, 127 no.lu mesaj). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şebboylar ve aynısafalar gerçekten de bakımı en kolay bitkiler. Her ikisini de tohumdan yetiştirdim. Şebboyların çeşitleri bahçede artacak gibi görünüyor. Beyazını ve açık eflatununu da aldım. Bir de tohumdan yeni yetişen fidelerim var, onların renklerini bilmiyorum. Ayrıca beyazının kokusu daha bir güzel. Geçen sezon aldığım açelyaları, gardenyayı, mercan ve fırça çalılarını , küpeleri maalesef yaşatamadım. Sardunyalarda da pek başarılı sayılmam. Bundan böyle favorim dayanıklı bitkiler. Bazen arsız diye tabir edilen, benim deyimimle nazsız bitkiler. Turuncu ve sarı aynısafaların ayrı çeşitler olduğunu düşünüyorum, ben. Turuncu köşede gördüğünüz gibi ikisi aynı anda varlar. Yine de bahçenizde belirttiğiniz sayfaları inceleyeceğim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sayın SDurul hocam benim bahçede Satı, Cemo, Uzaylı ile 2011 in yarışı resmen başladı çapayı küreği beli kazmayı kuşanın,sonra haberim yoktu, duymadım, görmedim mazeretleri kabul görmeyecektir bilgilerinize ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne YCBB, ne cemo ve Satı Uğurtan'ın bahçelerindeki zengin bitki çeşitliliği, ne de Uzaylı'nın hızı bende var. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Satı'cığım, o senin güzel gören yüreğin. Teşekkür ederim. Sevgiler... Alıntı:
Tohumlarımı bazen ben de kaybedebiliyorum. Şimdi en son kaybolan çan sarmaşığı tohumlarım. Bulamazsam çok üzülürüm, çok sevdiğim bir arkadaşım göndermişti, çünkü. Semaverden mutlaka al, böyle bir çay hiç içmemiştim. Çayı nefis oluyor. Hem de, demlemek için, bir kaç çalı çırpı yetiyor. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sayın Durul hocam,bizim yarışımız anlatımlardan öte elbette geçmeyecektir amacımız bahçelerimize biraz espri ve renk katmak,insanla tahrip edilmiş doğa'nın yarışında sonuç başlamadan belli doğa intikamını alır ve ayrık otu bu yarışı birincilikle bitirir,hani bizim ki ''karınca misali''binlerce arşınlık yolu yürüyemeyiz belki ancak yolunda ölürüz ve saf'ımız belli olur.Yarıştan kopmak yok zira bizimki si takım oyunu aynı kulvarda koşuyoruz ve İDOLÜMÜZ Sevgili Orhan Hocam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili SDurul, İnanın sadece benim eşim bu durumdan rahatsız zannediyordum da utanıp yazamıyordum ![]() [/QUOTE] Sevgili nurguldk, çimlendirme kapları çok fazla, bugün yine konusu oldu. Alıntı:
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Bu arada adenium olduğunu düşündüğünüz, çimlenen bitkinin yandan fotoğrafını koyarsanız daha kolay anlaşılır. Zira Adenium, diğerlerinden farklı bir biçimde kalın bir gövde ile gösteriyor kendini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Kinalar cosmoslardan daha uzun olmuyor degil mi? Cosmoslarin önüne dikebilirim belki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cevizlerin üzerindeki çiçek benzeri oluşumlara, burada sülük deniyor. Ceviz sülüğü. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili SDurul,insanın içi açılıyor bu güzellikleri görünce cevizin kokusunu çok severim. İlk eklediğiniz mavi çiçeğin adı nedir? çok güzelmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Adenium sandığınız Adenium değil de.. Sanki domates gibi geldi bana ![]() Aralardan Adenium görünürse fikriniz olsun diye resmini ekliyorum. Umarım görürsünüz böyle birşey ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sevim hanım, ilk eklediğim alev çiçeğidir. Sevgili nurguldk, o saksıya domates ektiğimi hiç hatırlamıyorum, nasıl karıştıysa karışmış. ![]() Eklediğiniz görütünün aynısını, ben de görebilirim umarım. Kaç günde çimlendiğini hatırlıyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Sevgili SDurul kinalari bahceye mi ekeceksiniz? Ben de cimlendirdim ama oldukca fazla oldu galiba bahceye toplu halde mi eksem, saksiya mi eksem kararsiz kaldim. Ilk kez yetistiriyorum acikcasi cok tanidigim bir cicek degil. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Çok kısa zamanda çimleniyor. 1 hafta gibi. Ancak tohum ektikten sonra diğerlerine nazaran çok fazla sulanması gerekiyor. Tabii kumlu geçirgen toprakta. Günde 2-3 kere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Koskoca kiraz ağacında bir avuc kirazı olmayan ben de, bu bahcenin meyvelerini gördükce çatlayacağım ![]() Kınalar, bahcede daha güzel gelişiyor gercekten. Ben kına ekmeyi unutmuşum hay allah. Sayende hatırladım arkadaşım. Yanlız bu aralar sürekli tohumlarımı kaybediyorum. Yarın şunu ekecem deyip cıkartıyorum. Sonra ara ki bulasın ![]() Semaver de gözümden kaçmadı yani ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Kınalar, kesinlikle cosmoslardan uzun değil. Geçen yıl yetiştirdiklerim 30-35 cm. kadardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ozbey, uzun bir aradan sonra bahçemize hoşgeldin. Bahçeyi istediğin kadar dolaşabilirsin. ![]() ![]() Evet meyve ağaçları uyanmıştı, bugün gittiğimizde de üzerlerinde minyatür meyveleri vardı. Hepsini çektim, ilk fırsatta yüklerim. Teşekkür ederim arkadaşım, umarım hepimiz için bereketli bir sezon olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşım bahçen renklenmiş, ateş çiçeklerin çok hoş, geçen sene sende görüp çok hoşuma gitmiş,almıştım ama ömürleri bende kısa sürdü, yaşatamadım. Maşallahı var meyve ağaçlarının, bol hasatlar dilerim. Bizim 1,5 yaşında olan meyve ağaçları azda olsa meyve tutmuş çok şaşırdım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arkadaşım Bodrum papatyaları açmaya başladı. Kışı geçirebilir mi, geçiremez mi derken, çiçekleriyle sevindirdiler. Sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Şimdilik iki rengin birer çiçeği var, üzerleri tomurcuk dolu ama. ![]() Akşam üstü çiçekler kapandı. ![]() ![]() ![]() Meyve ağaçları meyve vermeye başladıktan sonra, her yıl meyveler giderek artar. Yeter ki gerekli bakımları yapılsın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|