![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Son görüntülerimiz. Çiçek için düzenlediğimiz yerin kenarındaki taşlar yosun tutmuş. Şimdi her yer kupkuru olduğu için, yeşili pek bir güzel göründü gözüme. Hele makro çekimdeki ayrıntıya bakar mısınız? ![]() ![]() Kocayemiş (arbutus unedo) Aralık ayında çiçeklenmişti. ![]() Bu sefer meyveye dönecek galiba... ![]() ![]() Şimdilik bu kadar... Saygı ve Sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sayın adneser, teşekkür ederim. Arkadaşların bahçeleri kadar olmasa da paylaşmaya devam ediyoruz. Şebboylar çok dayanıklı bitkiler ve toprak seçicilikleri yok. Görüldüğü üzere taşların arasında çimlenmiş, yaşamaya devam ediyorlar. Soğuktan da etkilenmiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jeozuu, bahçeleri rengârenk yapabilmek için çalışmalara başladım bile. ![]() Biraz önce, Tohum Takas Etkinliğinden gelen bazı tohumları ve çimlendirme tabletlerini suya koydum. ![]() Tohumlar, quisqualis indica, manolya, kış tatlısı, brugmansia, adenium, plumeria, çarkıfelek çiçeği ve selluka tohumları. Daha önce çimlendirme tableti kullanmadığım için, tek olan quisqalis indica tohumunu riske etmek istemiyorum, sanırım toprağa ekeceğim. Diğerlerini çimlendirme tabletine. ![]() Bahçede de unuttuğum bazı soğanlılar da yeşermiş. Bu sanırım glayör. ![]() Tohumdan yetişen mazılarda tohuma benzer bazı oluşumlar gözlemledim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Sn SDurul,koşturmaca başladı.Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sayın SDurul; İyiki sizler varsınız. Birkaç gün önce bir arkadaşımızın bahçesininde fotoğraflarından, baharı hissettim. Şimdide sizin fotoğraflarınıza bakarak, üç aşağı beş yukarı, kendi bitkilerimin durumunu hayal edebiliyorum. Hele Arbutus Unedo' nuzdaki meyve oluşumunu görünce sizin kadar bende sevindim. ![]() Diğer bitkilerde uyanmaya başlamışlar baksanıza. Uyanışa seviniyorum ama inşallah ilkbaharın erken donlarından etkilenmezler. Hele Karadeniz Sahil şeridi bir aydır ülkemizin en sıcak bölümü. Henüz kar yağmamış. Öğretmenim; Yeni sezon hepimize sağlık ve mutluluk getirsin. Kolaylıklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sayın adneser, çok teşekkür ederim. Saygılar... Sayın Orhan Özbilgiç Öğretmenim, Kocayemiş meyvelerini dökmeden büyütür inşallah. Saymadım ama 3-4 yaşına geldi, artık meyve versin. Bahar yaklaşıyor, bir kaç gündür hava çok güzeldi, bugün yine bulutlu ve düne nazaran soğuk. Tohumları ekmekte acele ettiğimi düşünmeye başladım. Neyse ki yedekleri var. Sizin bazı ağaçları soğuktan korumak için sardığınızı sayfanızda görmüştüm. Bu sefer de havasız kalmasınlar, uzun süre gidemiyorsunuz çünkü. Öyle ya da böyle, kayıpların olması kaçınılmaz oluyor. Bunlar telâfisi mümkün olan şeyler. Yeter ki sağlık olsun. Ben de size kolaylıklar diliyorum. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
...Sizin bazı ağaçları soğuktan korumak için sardığınızı sayfanızda görmüştüm. Bu sefer de havasız kalmasınlar, uzun süre gidemiyorsunuz çünkü.... Evet sarıp sarmaladım. ![]() Ama beis yok. Zira kulladığım Agril denilen örtü, gözeneklerinden hava alıyor. Genelde fidancılar kullanıyorlar. Çuval ile korumayı yine bir fidancı tanıdığım önerdi. Daha ekonomik olduğu için kendileri, benim kullandığım sentetik çuvalları kullandığını söyledi. Yani yıllardır bu yöntemi kullanıyorlarmış. Hatta ''bana uğrarsan, sana onlarca kullanılmış çuval verebilirim.'' Demişti. Bendede yeterince olduğu için ihtiyaç duymadım. Düşündüğünüz için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
Günaydın sdurul abla kardelenlerin asilliği harika,mavişlerinizi suluyormusunuz,bahar kıpırtılarıyla birlikte çiçeklerde canlanmaya başladı.sanki bu yıl bahar erken gelecekmiş gibi bir his var içimde kısmetse kendi evimizi aldık bu bahar sizlerden gelen ve kendi çiçeklerimle bende aranızda olmayı düşünüyorum bakalım hayırlısı.sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İremsıla, merhaba. Eviniz hayırlı uğurlu olsun. Sevdiklerinizle güle güle, huzurla oturun inşallah. Sanırım bahçeli bir ev. Haydi bakalım, aramıza bekliyoruz. ![]() Mavişleri havanın çok çok iyi olduğu günlerde ve toprağı iyice kurumuşsa, az suluyorum. Bunun dışında yağmur ve kar suları yetiyor. Bugün yine yağmurlu, bahar gelsin artık. ![]() Yeni bahçeniz için bir isteğiniz olursa ö.m. yazmanız yeterli. Sevgiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
Günaydın sdurul abla,evet eski üyelerden olmama rağmen sayfamın olmamasına üzülüyordum doğrusu artık aranıza katılmayı bende çok istiyorum çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için iyiki sizin gibi üstadların arasındayım hepinizi çoook seviyorum bana öğrettikleriniz ve benimle paylaştıklarınız için ne kadar teşekkür etsem azdır..saygılarımla.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Güzel düşünceleriniz için çok sağ olun, sevgili İremsıla fakat üstadlık beni aşar. ![]() ![]() Sayfanızı bekliyor olacağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Bugün yine kar yağdı, birkaç fotoğraf çektim. ![]() Aslında bir önceki sayfada olanlar, ek olarak bazı laleler toprağın yüzüne çıkmış. ![]() ![]() Muskariler epey çoğaldı. ![]() Kaçıncı kar altında kalışı. ![]() ![]() Kardelenler tüm ihtişamı ile açmaya devam ediyorlar. ![]() Karda açan çiçek, kış ortancası. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Canımın içi kardelenler, bakmaya doyamıyorum. Sevgili S Durul nazar değmesin maşallah bayılıyorum ben bu masum çiçeğe yaa. Diğer bitkilerinize haksızlık olmasın onlar da çok şekerler. Sevgiyle büyütün hepsini.Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak, hoş geldiniz. İyi dilekleriniz ve beğenileriniz için teşekkürler... Ben de çok seviyorum akçabardakları. ![]() ![]() Bu mesajımda bahsettiğim tohumlarımın biri çimlendi. Sezonun yeşeren ilk tohumu, umarım yaşar. Her zaman ki gibi, kimliğini karıştırdım yine. ![]() ![]() Evveli gün çimlendi, kökleri güçlü. Tabletin dibinden görünüyorlar. ![]() Dünü ve bugünü, ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili SDurul,nasılsınız. Kardeleni çok güzel resimlemişsiniz. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, Sevgili hanndan. İyiyiz aslında, havalar ısınsa daha da iyi olacak. Bu gece yine kar yağdı ve birikti. İyi ki dün bahçede budama yapıldı, yoksa geç kalacaktı. Çimlenme tabletlerine ektiğim tohumlar birer birer baş göstermeye başladı. Yaşama sevinçlerim. Yine adlarını karıştırdım. ![]() ![]() Bir önceki mesajımda çimlenen biraz büyüdü, yaprakları etli, bakalım ektiklerimden hangisi olacak? ![]() Bir kaç gün içinde esas yaprağı belirdi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeler şenlenmeye başlamış, yine başlıyor büyük sevdalar ![]() Sevgili SDurul, bitkiler çok güzel kabul ama onları bu kadar güzel fotoğraflamak da senin güzelliğin. Bahçeni gezince bahçemi özlediğimi anladım. Tohumları çimendirme zamanı geldi, Akdenizde hava çok güzel gidiyormuş. Bir an önce pılımı pırtımı yoplayıp köyüme dönmem lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, teşekkür ederim. Sizin beğenmiş olmanız benim için önemli, çok sağ olun. ![]() Baharı özledik gerçekten, bahçeyi de. İlk cemre düştü, yaklaşıyor inşallah. Bir sürü tohum çimlenmeyi bekliyor, onlar da sabırsızlanıyordur belki. ![]() Bir an önce dönmeniz gerekiyor fakat daha Eskişehir yolculuğunuz var. Güzel şehrimi beğenirsiniz inşallah. Kalmayı planladığınız yerlerden biri olan tarihi evleri ile ünlü, Odunpazarı semti çocukluğumun geçtği yer. O zamandan bu zamana çok değişti ama. ![]() Bereketli, bol çiçekli, güzel bir sezon diliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Dün yine bahçedeydik. Güneşli ama soğuktu, güneşli havaya aldanıp fena halde üşüttüm. Olması gereken bazı işler yapıldı, bu arada bazı fotoğraflar çektim. Yukarı bahçeden bakış, her yer kupkuru, çok şükür bacamız tütüyor. Her yerin yemyeşil olmasına az kaldı. ![]() ![]() Yaşlı ceviz sonbaharda kesilmiş, aşıya hazırlanmıştı. Biraz daha kesilip son halini aldı. Mart'ın onu gibi kalem aşısı yapılacak. Tutmazsalar Ağustos'ta göz aşısı olacak. ![]() Badem açtı açacak. ![]() ![]() Bir önceki sayfadaki mesajlardaki nergisler büyümüş, tomurcuk belirtisi yok. ![]() ![]() Şu anda açan tek çiçek çuha, diğerlerinin çok güzel renkleri var fakat keyifsizler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Her yeri kaplayan küçük mavi çiçekli kır bitkisi. ![]() Antep fıstığında hiç bir uyanış yok. Gövdesinin alt kısmı yosunlanmış. ![]() ![]() İncirler uyanıyor. ![]() Kışı evde balkonda sağ geçiren sedum palmeriyi budayıp bahçede boş bir saksıya diktim. Bakalım nasıl bir gelişme gösterecek? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Son görüntülerimiz, sincabın yaptıkları. Bu kuytuya badem ve ceviz kabuklarını doldurmuş, bademleri nereye sakladıysa yeni yenmiş gibi görünüyor. Bahçenin her yeri ceviz kabuklarıyla dolu. Sincapla ortağız yâni. ![]() ![]() Kocayemiş meyvelerini büyütyor bu sefer, sonunda tadına bakabileceğiz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Çimlendirme tabletinde ilk çimlenen bitkimin gerçek yaprağı çıktı, ben lupine benzettim. Bugün saksıya geçirdim, gelişmeleri lupin başlığında paylaşırım. ![]() ![]() ![]() Bu da diğer çimlenen, kimliği belli değil henüz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Oğğ maşallah hadi bakalım.İyi gelişmeler bekliyoruz.Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|