![]() |
|
![]() |
#2041 |
Ağaç Dostu
|
Papaz eriği kurudu artık derken canlandı geldi. Dört beş yıldır meyve vermiyordu. ![]() Kirazlar yakında toplanır. ![]() Trabzon hurması meyvelerini büyütüyor. ![]() Dutlar olgunlaşmış. Eşim haber vermese göremeyecektim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili selis, çok teşekkür ediyorum, duygular karşılıklı. Bitkiniz ne kadar güzel, daha önce görmediğim bir bitki, adı nedir acaba? Sizin için gönderdiğim pembeli her yerde çok çok açmış. Seneye tohumla falan uğraşmasam mı, yabani bitkiler insanı hiç üzmüyor. Biraz fren yaptım gibi, hafta sonu çiçek almadım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Ağaç Dostu
|
Dikensiz böğürtlenin çiçeklerini clematise benzettim. ![]() ![]() Hanımeli mis kokusuyla açmış. ![]() Yakında ekinezyayı açmış olarak göreceğiz. ![]() Pazardan aldığım hasekilerin çiçeği geçmişti. Bu sonradan tek bir çiçek daha açtı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Ağaç Dostu
|
Çok sağ olun Öğretmenim. Gerçekten çok işimiz var. Konserveler başladı bile. ![]() ![]() ![]() Asterler açmaya başladı. ![]() ![]() ![]() Bu renk şebboyu çok sevdim, son bir gayretle bir daha bir daha açıyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı gül... ![]() ![]() Sevgili Sarıgöz'ün ta Bulgaristan'dan gönderdiği Polonya menşeili papatya tohumlarından çimlenenler... Teşekkürlerimle...Sevgiler... ![]() Saksıdaki pervane çiçeklimin ilk tomurcuk ve çiçeği. Bu balkonda; geçen akşam pencere açık, ben arkadaşların bahçelerini geziyorum, mis gibi bir koku... Arkadaşların bahçelerinin kokusu, buraya kadar geldi diyorum bir yandan. Sonradan fark ettim ki koku bizim pervane çiçekli yaseminden geliyormuş. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Ağaç Dostu
|
Dünden kareler... Coreopsisler. ![]() Aynısafa ve kelebek. Aslında çok güzel kelebekler vardı çekemedim, ama pusudayım. ![]() ![]() İris tohum kesesi. Daha önce hiç görmememiştim. ![]() ![]() Üzümler büyüyor. ![]() ![]() Hünnaplar açmış, çok güzel kokuyordu ve arı sesinden durulmuyordu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Ağaç Dostu
|
Tüm ağaçların sulanması için damlama kurulacak. Bu damlama hortumu 100 metre, 60 metre daha alınacakmış. ![]() ![]() Toprağın altından boru ararken, bazı çiçeklerim eşim tarafından sökülüp atılmış. ![]() ![]() ![]() ![]() Bu vesileyle yerini değiştirmek istediğim biberiyenin yeri değişti. Frambuazın meyveli olanı sökülüp yeniden dikildi. Yeni yerlerine uyum sağlarlar umarım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2052 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2012
|
Hayırlı kandiller olsun ablam bahçen yine süper |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nevsune, inanın yıllardır içindeyiz, ben de zeytin ve hünnabın çiçeğini agaclar.net'ten sonra öğrendim. ![]() ![]() Bu haftamız kiraz toplamakla geçti. Oldukça yorucuydu. Bu gün son ağacı topladık. ![]() ![]() ![]() Oğlum da yardım etti. ![]() Vee kasada... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2059 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Ağaç Dostu
|
Dün çektiğim bazı görüntüler... Domateslerin gelişimi güzel, çiçek çok. Hastalık gelmezse salçalıklar bahçeden. ![]() ![]() ![]() İlk biberimiz. ![]() ![]() Yağışlardan ekimi geciken fasulye ve mısırlar henüz bu kadar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Ağaç Dostu
|
Dün su deposu temizlendi, bir süre susuz kalınca suyun önemini daha iyi anladık. Hortum neredeyse bilek kalınlığında. Karıklar çabucak doluyor. ![]() Patlıcan çiçeği. ![]() Kavunlar da geç ekildi. Olur mu bilmem? ![]() Altın çilek bu sene tam gün güneş alan yerde. ![]() ![]() Adım başı kendiliğinden çimlenmiş ceviz fidesi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Ağaç Dostu
|
Evin bahçesinden vişne. Diğer bahçedeki meyveler yetmedi galiba, burayı da meyve doldurmuş. ![]() ![]() Adını öğrenmiştim, latincesini unuttum, Asya Gün Çiçeği. (Commelina Comminis) ![]() Tohumdan yetiştirdiğim beyaz karanfil. ![]() Cânım potentilla. ![]() Bu da sarıkız, nihâyet açtı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili jineop, teşekkür ederim sayende. Ama henüz sarılıcı bir düzenek yapılamadı. Eşim bir gün çapa, bir gün ilaç, şu bu derken ilgilenemedi. ![]() ![]() Sizlerin bahçeleri yanında düşünüyorum da, bu sayfayı hangi cesaretle açmışım diyorum bazen. ![]() ![]() İşte böyle arkadaşım, görüşmek dileğiyle...Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ben de sizin gibi günbatımı aşığıyım. Eski bir evimde güneşin batarken ortalığı kaplayan renklerinin güzelliğine kapıldığım bir anda, birden içimden birşeyler dilemek gelmişti. Ne dilesem ne dilesem diye düşünürken, normalde istenebilecek bir çok şeyin ne kadar boş olduğunu düşünmüştüm. Onu eledim, bunu eledim, derken bir de baktım ki kala kala iki sözcük kalıvermiş: "sağlık ve huzur". Şimdi kendim için veya bir başkası için birşey dilemek gelirse içimden, artık hiç düşünmüyorum. Biliyorum ki bu iki sözcüğün yerine konulabilecek başka hiç bir şey yok. İçimden geldi sizinle paylaşmak istedim, kabul buyurun. Yaşadığım en güzel günbatımlarından biriydi. Sağlık ve huzur hep sizinle olsun ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Maşallah ne kadar güzel bitkiler ağaçlar pembeler morlar ve kırmızı kirazlar. ellerinize emeklerinize sağlık. İnşallah bol verim alırsınız. sevgiyle kalın kolaylıklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Özü, sözü güzel arkadaşım, tekrar da olsa vazgeçme... Ben senin bahçende gördüm saf doğanın güzelliklerini. Cevizin, bademin çiçeğini ve daha bir sürü ilki... Senin gözünle seyrettim günbatımlarını... Asıl güzellikler sende.... Çok öptüm... Not: Yakın olsaydım çoktan yapmıştık bitki desteklerini beraber ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jineop, çok teşekkür ediyorum. Vazgeçmedim de sadece daha seçici, öyle oluru olmazı paylaşmayım diyorum. Desem de inanmayın, işte şimdi bir kelebek hikâyesi. Bir akşam üzeri, benim şu günlerde olduğum gibi, yorgun ve bezgin bir kelebek, pat diye düşüverdi yanıma. Sevindim, bütün gün peşlerinden koşturmuş, bir türlü çekememiştim. Üzüldüm, sanki baygın gibiydi. Arada zıplıyordu, fotoğraflarını çektim. ![]() ![]() ![]() Aldım asma yaprağına götürdüm, daha güzel görünsün diye. Kanatları ipek gibi yumuşaktı. ![]() O badem çiçekleri şimdilerde koca koca bademler olmuşlar. ![]() ![]() Gelinciğe benzeyen bir çiçek gördüm, ilk fırsatta adını öğreneceğim. ![]() ![]() Sevgiler arkadaşım, inan sayfamda her mesajını gördüğümde yüzüm gülüyor. ![]() Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sevgili nevsune, mesajınızın tümünü alıntıladım, çünkü arka sayfada kaldığı için cevap yazarken hiç bir şeyi atlamak istemedim. Yazılarım alıntıların arasında kaldı. ![]() Yağmurda havuz, yansıma, suyun yüzünün buzlu cam görünüşüne dönmesi, bence bunlar da huzur... ![]() Yağmur hızlandıkça görüntü değişiyor. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|