![]() |
|
![]() |
#542 |
Ağaç Dostu
|
Pembe sabah sefası ve ortancam. Ortancam biraz sabah güneşi görüyor diye korkuyordum ama yerini sevdi. Çiçeğini açtı. ![]() ![]() Tarla sarmaşığı, buralarda kelebek otu diyorlar. ![]() Gökte ararken yerde buldum. Sahibi dökülen tohumlarından çimlenen yavrusunu verecek. Yavru dediysem o kadar da küçük değil. Bu sıcaklarda getirsem tutar mı? Ne zaman getirmem uygun olur? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Ağaç Dostu
|
Biraz sonra gideceğimiz bahçede, en son bıraktığımızda açmaya başlayan ve ne çiçeği olduğunu anlayamadığım bu çiçeğin açmış görüntüsünü merak ediyorum. İnşallah geçmemiştir. Gayret Çiçeği (Galliardia) ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 15-01-2011 saat 21:56 Neden: Ad Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeğim açmış ve bir çok tomurcuğu var. Maalesef adını bilmiyorum. (Gayret Çiçeği-Galliardia) ![]() ![]() Bu fotoğrafı eklemeden geçemeyeceğim. Akşamın hüznünü yansıtıyor sanki. ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 29-10-2010 saat 22:36 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, güzel arkadaşım sebze bahçendeki biberler, domatesler ne kadar güzel ve sağlıklı görünüyorlar. Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin. Antep fıstıkların aklımı başımdan alıyor ![]() Benim bilgisayarım geldi ama internetin bağlanmasını bekliyorum, bu sebeple fırsat oldukça ancak başka bilgisayarlardan girebiliyorum. Maviş çiçeğine budama yapıldığında yeni filizlerle yine bol çiçek açıyor, ben öyle yapıyorum. Selam ve sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Bu, bahçede görülen ve bir çok bitkiye sarılarak zarar veren parazit, farkedelmediğinde bitkiyi kurutuyor. Mesela karayemişin dibine ektiğim latin çiçekleri bu parazit yüzünden kuruma aşamasına gelmişler. Forumlarda arayarak bilgiye ulaşırsam, sizinle paylaşırım. Çörekotlarını ben de sevdim, hem yetiştirmesi zahmetsiz, hem görüntüsü güzel. Sevgili Güler hanım'ın yolunda ilerliyoruz ilerlemesine, fakat O'na yetişmek için 40 fırın ekmek yetmez, 40x1000 fırın ekmek gerekiyor. Ona da ömür yetmez. Sevgiler... Düzenleyen Sevgi Durul : 20-07-2010 saat 09:57 Neden: İfade eksikliği |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yıl salatalık ekmedik, geçmiş yıllarda burada salatalık yetiştirmede pek başarı olmadı. O yüzden salatalık ekmeyi düşünmedik. ![]() Bu haftanın hasatı, parlak tabaktakiler acı, diğerleri tatlı. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilgisayarının geldiğine sevindim, bahçelerin tadı tüm arkadaşlar, tamam olunca çıkıyor. Eksikliğiniz hissediliyor. Yeni güzel görüntülerini bekliyoruz. Şimdi bana tohum toplama hevesi geldi. Mavişi, sardunyaları, küpeleri, diğerlerini tohum yapsın diye budayamıyorum. Benden de sevgiler... selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede açan çiçekler, Bahçeye direk ektiğim tohumlar, ne hikmetse birer fide verdiler. Oysa fideleri yanlışlıkla sökerim diye, otları bile emin olmadıkça yolmamıştım. ![]() Üç renk birarada, ![]() Gazanyalar önce tek açıyordu, iki, üç derken çiçekleri çoğaldı. ![]() Mor çiçeğimin hazeran olduğunu öğrenince çok sevinmiştim. Şimdi de pembesi açtı. Fotoğrafta rengi değişik çıkmış. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Durul, bahçenizin maşallahı var, hasatınız bereketli olsun. Tarla sarmaşığının tohum vermesine izin vermeyin, öyle çabuk yayılıyorlar ki, aynen mısırınızı saran bitki neyse onun gibi her bitkiye sarılıyorlar ve boğuyorlar. Kökleri çok derinlere gidiyor siz söküp atsanız bile toprağın içinde kalan bir parça kökten bir süre sonra yeniden çıkıyorlar. Şeftaliler, bademler ve diğerleri çok sağlıklılar, cevize para vermiyorsunuzdur her halde. Küpenizi hava akımının bol olduğu gölge bir yere taşıyın, çok bitkinse derine yakın budama yapın, hemen gözden çıkarmayın. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, teşekkür ederim, amin. Bahçede tarla sarmaşığı zaten çok. Elimden geldiği kadarıyla, boş kaldığımda, bahçe sularken hep onları köklemekle meşgulüm. Dediğiniz gibi ağaçlara bitkilere sarılıp duruyorlar. Yaz gelince bir çok meyveye para vermediğimiz gibi cevize de vermiyoruz, haliyle. Küpeler, sabah güneşi gören balkonun pencere kenarında, ama üzerlerine güneş gelmiyor.Durdukları yer, oldukça da rüzgarlı. Budama yapmayı düşünüyorum, ama sürmezlerse diye korkuyorum. Kurtarmaya çalışacağız. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
En sevdiğim erik cinsi ayrıca orda birde sumak gördüm sanki çok güzel gerçekten ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
|
Hani biz annelerimize nazlanırız ya, anne çiçeği de bize nazlanıyor. Benimkiler de aynı. İki ayrı arkadaşımızdan gelmiştiler. Ama Duru'un anne çiçeği kuvvetli görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Moderatör
|
Sevgili SDurul, bahçenizdeki sebzeler de çiçekler de çok güzel ellerinize sağlık. 676 numaralı mesajınızdaki bu asalaklar da var dediğinize burada verem otu diyorlar. Hakikaten sarıldığı bitkiyi kökünden çıkartmadıktan sonra kurtarmanıza imkân yok gibi. Benim yukarı terastaki mor verbenalarda bir iki yerde görünce dipten biçmek zorunda kaldım. Felaket bu asalaklar, hemen anında çaresine bakmak gerekiyor. Nereden nasıl geliyorlar bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Zeki Yağlı, bir anısında, kayınpederinin ''Evin yenisi, bahçenin eskisi'' dediğini aktarmıştı. Çok doğru bir tesbit. Sizinde bahçenizin özellikle meyvelik bölümleri eski. Bu sene bolcada ürün var.. ![]() ![]() Sevgili SDurul; Çiçekli bitkilerinize sürekli yenilerini ekliyorsunuz. Ama ben de bazı arkadaşlarımız gibi meyve ve sebzeler takıldım. Mürdüm Eriği' ni bende çok severim. 697 nolu mesajda, Böğürtlenden sonraki fotoğraftaki Kabağa ''Çentme Kabağı'' deriz. Eşim onu çenterek(Cacıklık salatalık gibi.) yumurtalı yemeğini yapar. Yanında, bol koruk ekşili birde sulu salata.. ![]() Sumakta, sanırım sizin oralarda doğal olarak yetişebiliyor. Neyse!. Bahçenizde herşey harika. Elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili günebakan, siz hangi fotoğrafı söylüyorsunuz? Sumak fotoğrafı eklememiştim. Ama bahçede varmış, eşim söyledi. Gidince onu da çekerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de bu parazitin adını merak ediyordum. Ara ara bazı bitkilerde var. Gördüğümde hemen elle temizliyorum. Aksi takdirde sarıldığı bitkiyi boğuyor. Dikkat etmeye çalıştım, bu bitkilerin kökü yok, sanki. Bitkilerinizi kesmeyin bence, paraziti elle temizleyin. Yazık olmasın güzelim çiçeklerinize. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçe o kadar da eski değil, yani bahçe eski de, ağaçların aldığımızda var olan birkaçını saymazsak, kendi diktiklerimizin en yaşlısı on yaşında. Örneğin zeytinler altı yaşlarındalar. Asmalar da çok gençler, ama eşim hepsine gözbebeği gibi bakıyor. Hiç üşenmez, sabah ezanlarında düşer yollara, çapa yapılacaksa, gübre atılacaksa, ilaçlanacaksa, sulanacaksa. Evet sumak, buralarda doğal olarak yetişiyor(muş). Eşim söyledi. Bahçede de varmış. Bahçeye gittiğimde ilk işim, sumak bitkisini öğrenip, incelemek olacak. Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|