agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32724Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-07-2010, 23:16   #511
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Biraz da meyveler, bu eriğin konservesi çok güzel oluyor.
Name:  erik.jpg
Views: 2443
Size:  63.9 KB
Name:  erik 1.jpg
Views: 1638
Size:  70.4 KB
Hünnabın meyveleri oluşmaya başlamış, daha önceki yıllarda hiç dikkat etmemiştim, bir yandan üzerinde çiçekler de var.
Name:  hünnap.JPG
Views: 1454
Size:  61.8 KB
Cevizlerin büyüklüğü silkme zamanındaki boyutuna ulaşmış.
Name:  ceviz.JPG
Views: 1457
Size:  42.2 KB
Trabzon hurması fidanı suladıkça sürgün ve yaprak veriyor. Çiçeği ve meyvesi bakalım ne zaman olacak?
Name:  trabzon hurması.JPG
Views: 2925
Size:  41.4 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2010, 23:45   #512
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Ben erik ağacımı bu yıl diktim, böyle meyve verdiğini de görürüm inşallahh.
Çiçeklerle meyveler yarışıyor bu bahcede. Ellerinize sağlık.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2010, 10:08   #513
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Teşekkür ederim, sevgili cemo. Görürsünüz, görürsünüz. Bu ağaç bahçenin bu kısmını aldığımızda da vardı. Yani epey yaşlı, eriği bol oluyor. Sevgiler...

aslama1994 beğendi.
Eski 15-07-2010, 15:58   #514
Yeni Üye

erd@l's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2010
Sn SDurul ne güzel meyveler le zengin büyük bir bahçeniz var. Emeklerinizin karşılığını toplamaya başlamışsınız.

aslama1994 beğendi.
erd@l Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2010, 21:29   #515
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili Durul, konservesini yaptığınız erik İtalyan eriği mi?
Merak ettim, konservesi nasıl yapılıyor, ben de erikleri topladım, değerlendiririm sayenizde.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2010, 21:40   #516
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Adalet hanım, onlar İtalyan eriği değil. Yöresel adı cevlerce eriği. Hemen hemen aşı kiraz büyüklüğünde. Konservesi de diğer meyve konserveleri gibi, meyveler ayıklanıp, yıkanıp konserve kavanozlarına doldurulur. Üzerine su, istenirse çok az şeker ilave edilir. Eşim de şeker hastalığı olduğu için ben şeker ilave etmiyorum. Kapağı sıkıca kapatılıp 15 dk kaynatılır.
Bizim evde kışın çok sevilerek yeniyor.
İsterseniz İtalyan eriğini de dörde bölerek aynı şekilde hazırlayabilirsiniz.

Eski 16-07-2010, 08:23   #517
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

[QUOTE=finduk52;671806]Sevgili SDurul ne kadar güzeller . Sardunya çok güzel çok teşekkür ederim. Birde tam görüntüsünü ekleyebilirmisin ?

Sevgili Finduk, işte kırmızı sakızın tam görüntüsü. Sevgiler...
Name:  kırmızı sakız s.JPG
Views: 1455
Size:  58.8 KB

Eski 16-07-2010, 08:48   #518
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Sardunyalarımın büyük bölümünü kışın kaybettim. Bir kaç tanesi dondan kurtuldu. Birkaç tane çelik diktim ve ilk defa sardunya tutturdum. Onlar da tek tek açmaya başladılar.
Name:  koyu pembe sakız.JPG
Views: 1216
Size:  31.0 KB
Name:  kırmızı sardunya.JPG
Views: 1224
Size:  37.1 KB
Name:  pembe s.JPG
Views: 1211
Size:  27.0 KB
Name:  pembe sard.JPG
Views: 1218
Size:  28.2 KB
Name:  sardunya.JPG
Views: 1181
Size:  40.0 KB

Eski 16-07-2010, 08:56   #519
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Bahçeden görüntüler.
Name:  bahçe 2.JPG
Views: 1405
Size:  57.9 KB
Name:  bahçe 3.JPG
Views: 1462
Size:  66.7 KB
Name:  bahçe 4.jpg
Views: 1434
Size:  65.7 KB
Name:  bahçe 5.jpg
Views: 1437
Size:  61.2 KB
Name:  zeytinler ve bağ.JPG
Views: 1465
Size:  52.3 KB

berçin ve Türkan beğendi.
Eski 16-07-2010, 09:11   #520
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Teşekkürler sevgili Durul.
Şimdiye kadar hiç denememiştim kompostoyu konserve olarak.
Sevgili Adalet hanım, siz hele bir deneyin, çok seveceksiniz. Ama önce az yapın, belki de sevmezsiniz. Damak tadınıza uymaz belki.

Ben bazen düdüklü tencerede yapıyorum. Üç kavanoz alıyor. Çok yaptığım zaman kazanda kaynatıyorum.

Eski 16-07-2010, 10:27   #521
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Konservesi çok güzel oluyor evet ama ben eriğin marmelatını seviyorum Sevgili SDurul bahçe çok güzel bahçe güzeleştikçe sizde de keyifler güzel

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2010, 10:42   #522
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Sayın Durul son resimde gördüm çok güzel ağaçlarınız var alt dallarda budamalar yaparak daha güzel form verilebilir uzmanı değilim ama ben uyguluyorum bir sıkıntı yaşamıyorum.

Yücel Canpolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2010, 10:58   #523
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K Mesajı Göster
Konservesi çok güzel oluyor evet ama ben eriğin marmelatını seviyorum Sevgili SDurul bahçe çok güzel bahçe güzeleştikçe sizde de keyifler güzel
Sevgili Sevim hanım, evet marmeletı da güzel oluyor. Ama bizim evde benden başka tatlı yiyen olmadığı için, pek yenmiyor.

On yıl önce, bu bahçe işine başlandığında ben hiç taraftar değildim. Bahçe, üç parça halinde, üç kerede alındı. Hele zeytinlerin olduğu bölüm, adeta haraptı. Malum o zamanlar, kızımızın üç ayda bir süren kontrolleri dolayısıyla Eskişehir'e gitmek zorundaydık. Eşim tek başına çabaladı, bahçeyi bu hale getirmek için çok ter döktü. Su yoktu, tankerle su taşıttı, olmadı iki tarla ilerdeki, içinde suyu ve meyve ağaçları olan bahçeyi satın aldı. O bahçeden bu tarafa boru döşeterek su getirdi. O da olmadı, bahçede sondaj yaptırarak şimdi mevcut olan suyumuza kavuştuk. Bahçe bu sene en güzel zamanını yaşıyor. Eh ben de biraz biraz çiçeklere başladım. Oyalanıp gidiyoruz. Tabii keyifler de güzel oluyor.

Eski 16-07-2010, 11:01   #524
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat Mesajı Göster
Sayın Durul son resimde gördüm çok güzel ağaçlarınız var alt dallarda budamalar yaparak daha güzel form verilebilir uzmanı değilim ama ben uyguluyorum bir sıkıntı yaşamıyorum.
Sayın Yücel Canpolat, teşekkür ederim. Ağaçlarla eşim ilgilendiği için ileteceğim.
Saygılar...

Eski 16-07-2010, 14:36   #525
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Bahçede güller açmaya devam ediyor. Geçen gülleri budadıkça, yeni tomurcuklar geliyor. Tabii koyun gübresi ve güvercin gübresinin ve bol sulamanın yardımıyla.
Name:  kırmızı gül.JPG
Views: 2540
Size:  34.4 KB
Name:  sarı gül.JPG
Views: 1502
Size:  37.1 KB
Gübre şerbetinden nasibini alan gazanyalar da açıyorlar.
Name:  pembe gazanya.jpg
Views: 1464
Size:  57.4 KB
Pazar akşamı, oturduğumuz yere aniden geliveren, sevimli kurbağayı sizin için görüntüledim. Eskiden olsa bir metre bile yaklaşamazdım. Aslında bu kadar büyük değil yakından çektim. Ne büyük gelişme.
Name:  kurbağa.JPG
Views: 1298
Size:  56.9 KB
Name:  kurbağa 1.JPG
Views: 1311
Size:  58.8 KB

Eski 16-07-2010, 14:52   #526
Ağaç Dostu

Fatoş's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2009
Galeri: 120
Sevgiciğim bahçede kurbağa varsa salyangoz olmaz derler eğer doğruysa şanslısın.

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2010, 15:43   #527
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
SDurul hanım,Bahçeniz her zamanki gibi çok güzel.Güllerinizin ve sardunyalarınızın maşallahı var.Yaklaşık 4 sene önce böcek görünce korkudan kaçacak yer arardım.Ama bitkilerle,bahçe işleriyle uğraşmaya başlayınca insan her türlü varlığa alışıyor,korkusunu yeniyor.1. Fotoğrafta dikkatimi çekti bahçede kum yığını mı var?Sorması ayıp onu bahçe için mi kullanacaksınız?

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2010, 16:43   #528
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Sevgi hanım'cığım sardunyalar çok güzel.Benekli kurbağa da çok güzelmiş eskiden yaklaşmadığımız birçok şeye yaklaşıyoruz artık sanırım

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2010, 17:05   #529
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş Mesajı Göster
Sevgiciğim bahçede kurbağa varsa salyangoz olmaz derler eğer doğruysa şanslısın.
Fatoşcuğum, bahçede salyangoza hiç rastlamadık desem yalan olmaz. Ama bazen çörekotlarının olduğu yerde parlak izler görüyorum. Herhalde kabuksuzlardan var.
Onların da çimlenen fidelerime zararı olmadı. Sayıları az olduğundandır, belki de.
Bu da, kurbağa varsa salyangoz olmaz, sözünü doğruluyor galiba.

Eski 16-07-2010, 17:13   #530
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emreilhan Mesajı Göster
SDurul hanım,Bahçeniz her zamanki gibi çok güzel.Güllerinizin ve sardunyalarınızın maşallahı var.Yaklaşık 4 sene önce böcek görünce korkudan kaçacak yer arardım.Ama bitkilerle,bahçe işleriyle uğraşmaya başlayınca insan her türlü varlığa alışıyor,korkusunu yeniyor.1. Fotoğrafta dikkatimi çekti bahçede kum yığını mı var?Sorması ayıp onu bahçe için mi kullanacaksınız?
Teşekkür ederim, evlat.
Böcekler ve sürüngenler konusunda ben de çok korkağım. Şimdi biraz biraz alışıyorum. Örneğin; havuza serinlemeye girdiğini düşündüğümüz yeşil kertenkeleye çok alıştık. Bazen göremeyince, bizim arkadaş nerede? taşındı mı acaba? diye eşimle şakalaşıyoruz.

Fotoğrafta ilginizi çeken kum değil. Tavuk gübresi. Kokudan duramayınca üzerini toprakla örttük, koku kesildi.

Eski 16-07-2010, 17:25   #531
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
Sevgi hanım'cığım sardunyalar çok güzel.Benekli kurbağa da çok güzelmiş eskiden yaklaşmadığımız birçok şeye yaklaşıyoruz artık sanırım
Sevgili günebakan, sardunyaları beğenmenize sevindim. Soğuktan etkilenmeseler daha güzel olacaklardı, çoğu öldü. Bu sene akıllandım, kışın kapalı bir yere alacağım.

Bu Antep fıstıkları sizin için.
Name:  a fıstığı.JPG
Views: 1567
Size:  69.1 KB

Eski 16-07-2010, 21:27   #532
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş Mesajı Göster
Ben de iki türden de bolca var. Hatta salyangoz sayıları o kadar çok ki ve o kadar besililer ki bir tanesi bir kurbağayı bir haftalık doyurur. Geçen hafta hayatımda gördüğüm en büyük kurbağaya rasladım. Demek salyangozlar yaramış, ağırlığından zıplayamayan çok komik bir kurbağaydı.

Kantaron'dan nasıl faydalanacağımızı biliyor musunuz sevgili sdurul? Bende Sarı Kantaron var, duyduğuma göre bitkinin kökü,yaprağı, çiçeği çok faydalıymış ama nasıl onu bilmiyorum.

Meyveleriniz de şahane...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2010, 21:56   #533
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Sevgili limon, kantaronun şifalı bir bitki olduğu aklımın bir köşesinde duruyordu, fakat ne işe yaradığını bilmiyordum. Şimdi siz yazınca kısa bir araştırma yaptım. Kökü, yaprağı değil de kantaron yağı ile ilgili bilgilere ulaştım.

Kantaron yağı binbir derde deva imiş meğerse. Bilgilerin altındaki yorumlarda çok kişi gördüğü faydaları yazmış. Dahili ve harici kullanımda pek çok derde deva. Bilgisayar kullanma özürlü olduğum için link veremiyorum, kopyalamayı da bilmiyorum. Google dan araştırıp link verebilirseniz belki birilerine şifa olur.

Aklımda kalan yara ve yanıklardan, sedef hastalığına, mide ağrılarından şeker hastalığına kadar kullanılabiliyormuş.

Teşekkürler...

Eski 16-07-2010, 22:04   #534
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Sevgili Limon ve Sevgi hanımcığım sarı kantaron çiçeğini kurutup bir kavanoza koyuyorlar ve üstene çıkacak kadar zeytin yağı döküp güneşte bekletiyorlar. O yağ kırmızı bir renk alana kadar güneşte bekledikten sonra yanıklara diz ağrılarına bir çok ağrıya iyi geldiğini duydum

Eski 16-07-2010, 22:07   #535
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

İşte internetten alınan bilgiler.

Diğer İsimleri : Sarı kantaron, Binbirdelikotu, Kılıçotu, Kanotu, Hypericum perforatum, Centaury

Botanik Bilgi : Çentiyangillerden, bir veya iki yıllık otsu bir bitkidir. 30 - 80 cm yükseklikte, tüysüzdür.Yarıya kadar tek gövde dik, dört köşeli, tüysüz, yarıdan sonra oldukça çok sık çatallıdır. Alt yaprakları yere yapışık, rozet şeklinde, gövde yaprakları uzun bir yumurta şeklinde, ucu sivri, gövdeye oturmuş iki adet karşılıklı bir sonraki ile çapraz, kenarları hafif kalkık ve en üstteki yaprakları ise mızrak şeklindedir. Çiçekleri dallarının ucunda, 5 parçalı, parlak sari renkli ve kenarları siyah tüylüdür. Boyları 8 - 15 mm arasındadır.Yapraklar ışığa karşı tutulduğunda parlak noktacıklar halinde yağ guddeleri görülür. Binbirdelik ismi de buradan gelmektedir.

Bilinen Bileşimi :Reçine, pektin, kolin, zamk, hyperin, gensiopikrin, eritramin, eterik yağ, eritrosentaurin, nikotin asidi, protopsevdohiperisin, hiperikodehidrodiantron, rutinkversitin, frangulaemodinantranol, psevdohiperisin.

Toplanması : Sari kantaron haziran sonuna doğru çiçeklenmeye başladığında, yerden 5cm yukarıdan kesilerek bağ yapılan gölgede, havalı bir yerde kurutularak kaldırılır veya taze olarak tentür yapımında kullanılır.

Faydaları

Sinirsel kaynaklı kekemeliklerde iyi neticeler verir.

Menepoz sıkıntılarına karşı rahatlatma yapar.

Adet sancılarını hafifletir, kas gevşetici etkisi vardır.

İshale karşı çok etkindir.

İyi bir balgam söktürücüdür.

Soğuk algınlığına iyi gelir.
Gribi iyileştirmede faydalıdır.

Kullanım Şekli : Çay:Bir tatlı kaşığı ince kiyim bitki 1 bardak su içinde kaynama derecesine ısıtılıp ocaktan alinarak5 dakika kadar üstü kapalı olarak demlenir.

Hafif ve orta dereceli depresyonlarda oldukça yararlıdır.

Korku, gerginlik, uykusuzlukta da iyi neticeler verir.

Uykuda idrar kaçırma da genellik sinirsel kaynaklı olmasından dolayı tedavide iyi neticeler verir.

Kullanım Şekli : Tentür:Geniş ağızlı bir şişenin 1/5 ine kadar ince kiyim, çiçeklenme safhasında toplanılmış bitki konulur ve üzerine 4/5 ine kadar 35 - 40 derecelik alkol - su karışımı veya votka yahut da kanyak eklenir.
İki hafta kadar, arada sırada çalkalanarak bekletilir. İyice süzülerek ağzı sıkıca kapanabilen koyu renkli şişelerde saklanır.

Masaj yapılarak sürülürse romatizma ve siyatik ağrılarında, sırt ve bel ağrılarında çok iyi netice verir.

Her türlü yanık ve güneş yanıklarında faydalıdır

Karni ağrıyan bebeklerin karin ağrısını giderir.

Sinirsel mide agrılarına karşı içilerek de kullanılabilir.

Ses kısıklığına kantaron yağı kompresi iyi gelir.

Boyun kaslarındaki gerginliklere sürülerek masaj yapılırsa iyi gelir.

Zona hastalığında kantaron yağı iyi gelir.

Kullanım Şekli : Yağı: Güneşli havada toplanan genç çiçekler, hafifçe ezilerek şeffaf bir cam kavanozun boğazına yakın bölümüne kadar doldurulur, üstüne sızma zeytin yağı eklenir ve mayalanma süreci tamamlanana kadar 3 - 4 gün ağzı açık olarak güneşte bekletilir. Takriben 100 gr. Çiçek; 250 gr. zeytin yağı oranında. Sonra kapağı kapalı bir şekilde, arada bir çalkalanılarak 4 - 5 hafta bekletilir. Çok güzel bir kırmızı (kırmızı kantaron kullanılır ) renk alan yağ iyi bir şekilde süzülerek koyu renkli şişelerde çok sıcak olmayan bir ortamda saklanarak 2 - 3 yıl kullanılabilir.

Eski 16-07-2010, 23:22   #536
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2009
Sevgili SDurul,

Bahçenizi yeni keşfettim. Elinize, keyfinize, emeğinize sağlık. Şifalı yabani ot merakınız ve bilgilenme isteğiniz de dikkatimi çekti. Naçizane, yabani ot denince benim için akan sular duruyor.

Nerede bir yabani yenebilir form varsa ben ensesinde bitiyorum.

Hoş yetişebildiklerim az ama, yinede, sanırım ineklerden daha fazla ot tüketiyorum.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2010, 23:41   #537
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Sarı kantron yağını biz kullandık. Birincisi andız pekmezi ile birlikte kronik bronşit ve astıma iyi geldiği bir arkadaşım tarafından söylenmişti. Aynı nedenle kantaron bitkisinin çayını içtim. Bir de açık yarada kullanarak denedik. Çok çabuk iyileşti.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2010, 12:12   #538
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi balbay Mesajı Göster
Sevgili SDurul,

Bahçenizi yeni keşfettim. Elinize, keyfinize, emeğinize sağlık. Şifalı yabani ot merakınız ve bilgilenme isteğiniz de dikkatimi çekti. Naçizane, yabani ot denince benim için akan sular duruyor.

Nerede bir yabani yenebilir form varsa ben ensesinde bitiyorum.

Hoş yetişebildiklerim az ama, yinede, sanırım ineklerden daha fazla ot tüketiyorum.
Sayın balbay, teşekkür ederim.
Zaman ayırıp, diğer sayfalarımı da inceleme fırsatı bulursanız, bahçede başka yabani bitkiler de görebilirsiniz. Bunlardan adını bilmediğimiz bazı bitkilerde arkadaşların yardımları oldu. Belki diğerlerine de siz katkıda bulunabilirsiniz.

Eski 17-07-2010, 12:20   #539
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K Mesajı Göster
Sarı kantron yağını biz kullandık. Birincisi andız pekmezi ile birlikte kronik bronşit ve astıma iyi geldiği bir arkadaşım tarafından söylenmişti. Aynı nedenle kantaron bitkisinin çayını içtim. Bir de açık yarada kullanarak denedik. Çok çabuk iyileşti.
İlaçların, iyileştirici etkilerinin yanı sıra, pek çok yan etkileri var. Doktor önerdiğinde ve mecbur kaldığımızda, tabii ki de kullanacağız. Ben bir aspirin içmeye karar verip, içemeden üzerinden bir ay geçmeden bir daha aklına gelmeyen bir kişi olarak şifalı bitkilerden yararlanmayı tercih ediyorum.
Kronik hastalığı olanları ayrı tutuyorum.

berçin beğendi.
Eski 17-07-2010, 22:15   #540
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Çok güzel açan küpelerime bir haller oldu. Üzerlerinde daha bir çok tomurcuk varken, yaprak ve tomurcuk döküyorlar. Dertlerini de anlatamıyorlar, bebek gibi. Tahminim sıcaklardan etkilendiler. Sadece bu fotoğrafı olan küpe iyi durumda.
Name:  küpe.JPG
Views: 1512
Size:  25.5 KB
Mavişim uzun süredir açmaya devam ediyor. Tam olarak hatırlamıyorum, mayısın başlarında açmıştı galiba.
Name:  maviş.JPG
Views: 1508
Size:  53.5 KB
Önceki sayfalarda, yeni çimlenmiş halini yüklediğim üç ezan çiçeği fidemden ikisi yaşamaya ve büyümeye devam ediyorlar. Bakalım ne zaman açarlar?
Name:  ezan ç.JPG
Views: 2401
Size:  54.3 KB
Buz çiçeğimi de bu bahar almıştım. Tek tük açıyor.
Name:  buz ç.JPG
Views: 1520
Size:  33.2 KB
Yine çiçekçiden aldığım, çiçeği acem halısına benzeyen, yaprakları daha etli olan bu çiçeğim, hep tek tek açıyor. (Delosperma Cooperi)
Name:  acem h benzeyen.JPG
Views: 1595
Size:  38.7 KB

Düzenleyen Sevgi Durul : 04-09-2010 saat 23:36 Neden: İfade Hatası-Çiçek Adı Ekleme

Etiketler
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025