![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Geç olsa da sürgün verdi. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Hiç beklemediğim bir anda yasemini görünce çok şaşırdım. Yaşamasından ümidi kestiğimiz hastanın, yeniden hayata dönmesi gibi bir şey. Keşke sonuç hep böyle olsa. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kışın at gübresi ve saman karışımı ile korumaya alırsınız kök kısmını.. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Bu güzel bahçeyi ve çiçekleri gördükten sonra diyebileceğim tek şey: Kat etmem gereken daha çok yolum var. Şu İtalyan Eriği'nden ben de yetiştirmeyi deneyeyim. Bahçe işleriyle uğraşmaya başladığımdan beri eşinizin çayını neden unuttuğunu anlayabiliyorum galiba. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Selim-i Ahir teşekkür ederim. İtalyan eriği daha da güzelleşmiş. Bu görüntülerden sonra kesin yetiştirirsiniz. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Size bir sorum olacak, Yılmaz Yalçın kardeşim. Yaseminin olduğu yere gazanyalar dikmiştim. Bir tanesi ile yasemin dip dibe gelmiş. Şimdi ben yaseminin yanındaki çiçekleri sökeyim mi? Yan yana olmaları sorun olur mu? Bir de geç sürgün veren yasemin, şimdiden sonra çiçek açar mı? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin yasemin yanılmıyorsam eğer; Jasminum polyanthum,Çin yasemini,Pembe yasemin,kış yasemini: Batı Çin kökenlidir, boylu (6 metre) ve kışa (-9°C)dayanıklıdır. Sürgünleri sarılıcı ve çok hızlı gelişen sarmaşık türüdür. İlkbaharda ya da yaz başında açan çiçekleri beyaz, tomurcukları koyu-pembe ya da koyu-kırmızı renklidir. Çiçekleri çok güzel kokar ve bol çiçeklidir. Tüysü yaprakları 7 yaprakçıktan oluşur. Ilıman iklimlerde çiçekleri ve kokusu için yetiştirilir. Sıcak bölgelerde ve açık alanlarda, sıcak duvar önlerinde kullanılır. Çiçeklenme sonrası özellikle seralarda budanması gerekir. Bence dibindeki çiçekleri söküp başka bir yere dikin..Dibini de çapalayıp bir avuç keçi ya da koyun gübresi koyun.. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili SDurul, kedi tırnakların ve bezelye çok güzel açmış benim bezelye henüz yeni tomurcuk. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Papatyanın rengine bayıldım sevgili SDurul . Rengi çok güzel kendiside çok şirin maşallah. İnsan kendi tohumdan yetiştirince ayrı sevinç duyuyor tabii. Benimde tohumdan yetiştirdiğim sarkan petunyalarım var ama henüz çiçek açmadılar , küçükler daha . Açtıklarında bir çığlıkta ben atarım herhalde . Tüm güzellikler sizinle olsun. Esenlikler diliyorum. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Sdurul ben de tohumdan bitki yetiştirmeyi çok seviyorum onların topraktan başlarını uzattığını görmek inanılmaz güzel bir duygu. Dilerim bütün ektiğin tohumlar sağlıkla büyür ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçenizdeki tüm çiçekli bitkiler ve meyvelerden adeta sağlık fışkırıyor! Son derecede zengin bir bitki çeşitliliğiniz var. Yörenizin iklimi gereği havadaki nem oranının düşüklüğü, mantari bir takım hastalıkları yaşatmıyor sanırım. Buralarda aşırı nem nedeniyle çok sıkıntı çekiyoruz. İki gün önce, domateslerde Mildiyö Hastalığı görür görmez hemen ilaçlama yaptım. Ama, ilaç paketi açık kaldığı için evsafını yitirmiş olsa gerek, dahada yayıldı. Bugün yeni bir ilaç alıp, hastalıklı kök ve dalları kopartıp, yeniden ilaçladım. Biber ve patlıcanların bazılarında yine benzer sorunlar gördüm. Onları da, aldığım fungusitle ilaçladım. Ziraat mühendisi dostum, gördüğü hastalıklı dallardan, bitkilerde bakır eksikliğide olduğunu söyledi. Onun için bu sabahta yaprak gübresi uygulamamı önerdi. Velhasıl hepimiz, keyifli ama zor bir uğraş içindeyiz. Olsun be! Allah sağlık versinde biz uğraşalım. Değil mi ? Sayın SDurul. ![]() Size ve eşinize kolaylıklar diliyorum. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçeme hoş geldiniz Güler hanım. Erikler bu yıl çok sık olduğu için pek büyümediler. Önceki yıllar, sizin de dediğiniz gibi, neredeyse ufak bir şeftali kadar olurlardı. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatoş hanım, o gül kaç yıl oldu dikileli bilmiyorum. Varlığından bile bihaberdim. Bodrum papatyaları için taş duvarın üzerini çapalayınca ortaya çıktı. Çapalayıp, gübreleyip, sulayınca tek bir gülle bana teşekkür etti. Şimdi devamlı sulanıyor, artık büyür umarım. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Hakkı Şen, sabah sefaları saksıda olduğu için çiçekleri çok yoğun değil, üzerlerinde en fazla üç ya da beş çiçek oluyor. Renklerini ben de beğeniyorum. Düzenleyen Sevgi Durul : 29-10-2010 saat 22:14 Neden: Yıldızlı Kelime |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Moderatör
|
Hakikaten sabah sefaları çok güzel. Ben de yer bakıyorum ama istediğim gibi bir yer bulamıyorum diyeceğim, bana kızacaksınız. Ama valla doğru söylüyorum. Sevgili SDurul, ne hikmetse bahçende dolaşırken kabak fotoğraflarını hızlı hızlı es geçtim. Artık kabak fotoğrafı görmek istemiyorum galiba. Ne komik. ![]() |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kabaklara gelince,ben onları çok sevdim. Kabak kayınpederimin sağlığında devamlı yetiştirilirdi. Ben çiçeğine; kabağına hiç dikkat etmemiştim. Şimdi; kabağından yabani otuna, biberinden parazitine her bitki ilgi alanımda.Ama söz; bir daha kabak fotoğrafı yok.Sil derseniz, bunları da silebilirim. Düzenleyen Sevgi Durul : 06-07-2010 saat 23:28 Neden: Eksik ifade |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul,bakımsız dediğiniz gül çok güzel.Bakmış olsanız ne olur kim bilir.Ben sabah sefası hayranıyım sabah sefalarınız çok güzel maşallah.Bende balkona ektim daha gelişim aşamasındalar.Kabak çiçeği dolması yapıyormusunuz?Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Yücel Canpolat, emreilhan, güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Değerli arkadaşlar, bugüne kadar yorumlarıyla, gönderdiği tohum ve çiçeklerle katkıda bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bu kadar güzel bitkilerle ve çiçeklerle dolu bahçelerin olduğu bir forumda daha fazla hadsizlik yapmak istemediğim için bundan sonra fotoğraf eklemeyeceğim. Sanırım hevesim kırıldı. Bunu daha önce defalarca düşünmeme rağmen uygulayamadım. Şimdi bu mesajı yazmamdaki sebep, dayanamayıp tekrar fotoğraf yüklememek içindir. Bitkilerimle ilgili gelişmeleri ve soruları ilgili forumlarda paylaşırım. Katkılarınız için tekrar teşekkürler...Hoşçakalın... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Sevgili Sdurul bahçeni gezmekten her zaman keyif almışımdır.HERKESE NASİP OLMUYACAK GÜZELLİKTE BİR MEYVE BAHÇENİZ VAR.Çiçeklerinizde küçümsenmeyecek kadar güzel en güzelide sizi hiç tanımasamda görmesemde içten sevginizi hissetmem.Kabağı yetiştirmeyide yemeyide çok severim sizin kadar bende üzüldüm.Lütfen hevesiniz kırılmasın burda önemli olan gösteriş yapmak değil emeği paylaşmaktır.Kandiliniz hayırlı olsun, sevgilerimle. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|