View Single Post
Eski 05-07-2010, 22:15   #454
Sevgi Durul
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Bahçenizdeki tüm çiçekli bitkiler ve meyvelerden adeta sağlık fışkırıyor! Son derecede zengin bir bitki çeşitliliğiniz var. Yörenizin iklimi gereği havadaki nem oranının düşüklüğü, mantari bir takım hastalıkları yaşatmıyor sanırım. Buralarda aşırı nem nedeniyle çok sıkıntı çekiyoruz.
İki gün önce, domateslerde Mildiyö Hastalığı görür görmez hemen ilaçlama yaptım. Ama, ilaç paketi açık kaldığı için evsafını yitirmiş olsa gerek, dahada yayıldı. Bugün yeni bir ilaç alıp, hastalıklı kök ve dalları kopartıp, yeniden ilaçladım.
Biber ve patlıcanların bazılarında yine benzer sorunlar gördüm. Onları da, aldığım fungusitle ilaçladım. Ziraat mühendisi dostum, gördüğü hastalıklı dallardan, bitkilerde bakır eksikliğide olduğunu söyledi. Onun için bu sabahta yaprak gübresi uygulamamı önerdi.

Velhasıl hepimiz, keyifli ama zor bir uğraş içindeyiz. Olsun be! Allah sağlık versinde biz uğraşalım. Değil mi ? Sayın SDurul.
Size ve eşinize kolaylıklar diliyorum.
Sayın Orhan Özbilgiç, bahçedeki ağaç ve çiçekler sağlıklı görünse de, zaman zaman hastalık ve zararlılarla yüzyüze gelebiliyorlar. Ama hemen tedbirleri alınıyor. Örneğin, bu pazar külleme olan asmalar ilaçlandı. Ayrı ayrı hepsiyle ilgilenmek yorucu olsa da sonuç yüz güldürüyor. Teşekkür ediyor, ben de size kolaylıklar diliyorum.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön