![]() |
|
![]() |
#421 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sDurul shirden o kadar uzak tam kafa dinliyebileceğiniz, stres atabileceğiniz, canınızın sıkılmayacağı bir yer.Öncelikle bu bahçeyi yaptığınız için tebrik ediyorum. İnşallah devamı gelir de büyütürsünüz bahçenizi. SAYGILAR. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Sevgili SDurul ortanca bizde kisi atlattigina göre sizde rahatlikla dayanmasi lazim. Onun tek istegi yari gölge ve bol su. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Dudi, omrfrk teşekkür ederim. Gerçekten de dediğiniz gibi sesten gürültüden uzak, kuş cıvıltılarıyla insanı dinlendiren bir yer. Bahçede nasıl zaman geçtiğini çoğu zaman anlayamıyorum. Aslında orada devamlı da kalabiliriz. Söylemeye utanıyorum, ben biraz korkağım da. Börtü, böcek, yılan, çıyan geliverir diye ödüm kopuyor. Ama yavaş yavaş alışıyorum. Eskiye nazaran bahçede daha çok vakit geçirir oldum. Sevgili çiçeksever sizin verdiğiniz cesaretle ortancaları aldım. İnşallah sizinkiler gibi kışın bahçede donmazlar. Aksi halde kaybettiğimde üzülüyorum. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Kaybettik
|
Önce sağlık ve huzur dileyelim yeni yaşlarımızda değil mi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili öğretmenim, geçen yıl komşumun benim için diktiği küpe hala açmadı. Diğerlerini yeni aldım sayılır. Aldığımda bazıları tomurcukluydu, hepsi değişik açtı. Ben de sizin gibi durmadan fotoğraflarını çekiyorum. Sevgiler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Ağaç Dostu
|
Bahçedeki ağaçların pazar günü çekilen görüntüleri, Hünnapta çiçekler duruyor, meyve oluşumu başlamamış, ![]() İncir ağacının meyveleri büyüyor, ![]() Bahçedeki üç cennet elması fidanından biri, ![]() Zeytinler de büyüyor, ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Ağaç Dostu
|
Üzümlerle devam edelim, bu yıl her zamankinden çok üzüm var. Eşim külleme geldiğini söylüyor. İlaç atılacak. ![]() ![]() ![]() Bodrum papatyaları gürleşti, ama artık açmıyorlar. ![]() Bahçemizde en sıcak günlerde bile, bazen serin esen rüzgar insanı üşütüyor. Tabii burada çay iyi gidiyor. Ama eşim sağolsun, hep bir yerlerde çayını unutuyor. ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 13-12-2010 saat 22:37 Neden: İfade hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
|
Elinize Sağlık.
![]() ![]() Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler, evlat. Gerçekten de bitkilerle, ağaçlarla, bahçeyle uğraşırken insan herşeyi unutuyor. Ne dert kalıyor, ne tasa. Çaymış çorbaymış akla hiç biri gelmiyor.Sizin de söylediğiniz gibi hastalık derecesine geldi. Böylesi hastalık dostlar başına, çok şükür halimizden memnunuz. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Ağaç Dostu
|
Yok hiç moralim bozulmaz. Bu dağ, ne rüzgarlar gördü. Ağaç sayısı 250- 300 olunca tam bilmiyorum hastalık, zararlı, parazit hepsi oluyor. Sağolsun eşim, hepsinin üstesinden gelmeye çalışıyor. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Sdurul erik çok güzel görünüyor gerçekten afiyet olsun bizim yerimizede yiyin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Ağaç Dostu
|
Bugün, akşam üstü bahçeye gittik. İyi ki gitmişiz, çiçekler ve sebzeler susuzluktan bayılmış. Çiçekleri sularken yaseminin iki sürgün verdiğini gördüm. Bu, benim için büyük sürpriz oldu. İnşallah yanılmıyorumdur. ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 16-01-2011 saat 13:34 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Bu güzel bahçeyi ve çiçekleri gördükten sonra diyebileceğim tek şey: Kat etmem gereken daha çok yolum var. Şu İtalyan Eriği'nden ben de yetiştirmeyi deneyeyim. Bahçe işleriyle uğraşmaya başladığımdan beri eşinizin çayını neden unuttuğunu anlayabiliyorum galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Ağaç Dostu
|
Hiç beklemediğim bir anda yasemini görünce çok şaşırdım. Yaşamasından ümidi kestiğimiz hastanın, yeniden hayata dönmesi gibi bir şey. Keşke sonuç hep böyle olsa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Selim-i Ahir teşekkür ederim. İtalyan eriği daha da güzelleşmiş. Bu görüntülerden sonra kesin yetiştirirsiniz. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Ağaç Dostu
|
Size bir sorum olacak, Yılmaz Yalçın kardeşim. Yaseminin olduğu yere gazanyalar dikmiştim. Bir tanesi ile yasemin dip dibe gelmiş. Şimdi ben yaseminin yanındaki çiçekleri sökeyim mi? Yan yana olmaları sorun olur mu? Bir de geç sürgün veren yasemin, şimdiden sonra çiçek açar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin yasemin yanılmıyorsam eğer; Jasminum polyanthum,Çin yasemini,Pembe yasemin,kış yasemini: Batı Çin kökenlidir, boylu (6 metre) ve kışa (-9°C)dayanıklıdır. Sürgünleri sarılıcı ve çok hızlı gelişen sarmaşık türüdür. İlkbaharda ya da yaz başında açan çiçekleri beyaz, tomurcukları koyu-pembe ya da koyu-kırmızı renklidir. Çiçekleri çok güzel kokar ve bol çiçeklidir. Tüysü yaprakları 7 yaprakçıktan oluşur. Ilıman iklimlerde çiçekleri ve kokusu için yetiştirilir. Sıcak bölgelerde ve açık alanlarda, sıcak duvar önlerinde kullanılır. Çiçeklenme sonrası özellikle seralarda budanması gerekir. Bence dibindeki çiçekleri söküp başka bir yere dikin..Dibini de çapalayıp bir avuç keçi ya da koyun gübresi koyun.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili SDurul, kedi tırnakların ve bezelye çok güzel açmış benim bezelye henüz yeni tomurcuk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Papatyanın rengine bayıldım sevgili SDurul . Rengi çok güzel kendiside çok şirin maşallah. İnsan kendi tohumdan yetiştirince ayrı sevinç duyuyor tabii. Benimde tohumdan yetiştirdiğim sarkan petunyalarım var ama henüz çiçek açmadılar , küçükler daha . Açtıklarında bir çığlıkta ben atarım herhalde . Tüm güzellikler sizinle olsun. Esenlikler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Sdurul ben de tohumdan bitki yetiştirmeyi çok seviyorum onların topraktan başlarını uzattığını görmek inanılmaz güzel bir duygu. Dilerim bütün ektiğin tohumlar sağlıkla büyür ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|