![]() |
|
![]() |
#361 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sdurul, çok güzel resimler bunlar, kirazlarınız aşılı kiraz değil mi? Aşılı olanlar kolay kolay kurt yapmaz diye biliyorum, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
|
Hazır söz kirazdan açılmışken bir anımı anlatayım. Yaşımmm onbir ve ya oniki olacak kiralık tuttuğumuz bir tarla vardı içinde de koca altı ağaç kiraz vardı, kirazlar olmuştu bir arkadaşımla hadi kiraz yemeye gidelim dedik, ağaçlara tırmandık ve avuç avuç kirazları yiyorduk, iyice karnımız doymuştu, bir ara arkadaşım içlerine bakmak istemiş bana da yiyoruz ama bir içine baksana dedi. Bakmaz olaydım içleri kurt kaynıyordu, daha sonrasını anlatmayayım. ![]() Yoksa sizler de böyle mi fark ettiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Cumhur Tonba, Sayın Lilium yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu seneye kadar kirazlarda bir tane bile kurt görmemiştik. Bu bahar, arkası arkasına yağan yağmurlar ilaçlamayı geciktirdi. Sanırım bu yüzden bu durum meydana geldi. İyi ki toplamaya başlarken farkettik de yemedik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
|
Hep aynı görüntülermiş gibi oluyor, ama hünnap meyve oluşturmuş mu diye bakmaya gittiğimde çok yoğun ve güzel bir koku, çok sayıda arı ile karşılandım. Çiçekler daha bir renklenmiş, sarıya dönmüştü. Arılar, vızır vızır çiçekten çiçeğe konuyordu. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Tek kelime ile: Maşallah! İnşallah bu bahçede uzun ve mesut bir ömrünüz olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki, üç Hünnap fidanından ikisi çiçeklendi. Çiçeklerinin koktuğunu şimdi sizden öğrendim. Gündüz ilk işim onları koklamak olacak. ![]() Sizin çevrenizin belliki zengin bir doğası var. Ne kadar enteresan çiçekli bitkiler onlar? Sevgili SDurul; Kirazlarınızın kurtlanması üzücü. Ama inanır mısınız? ''Keşke benim kirazlarda böyle bol meyve verecek duruma gelseler de, kurtlu da olsalar farketmez!'' dedittirecek görüntüler yakalamıssınız. Tabii bu arada ilaçlama olmazsa, kurtlanmnın kaçınılmaz olduğunu öğrendim. ![]() Esenlikler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;659719]Bendeki, üç Hünnap fidanından ikisi çiçeklendi. Çiçeklerinin koktuğunu şimdi sizden öğrendim. Gündüz ilk işim onları koklamak olacak. ![]() Dediğimi yaptım. Çiçeklenme yoğun olmadığından veya sabah serinliği nedeniyle koku alamadım. Ancak bir tesbitim oldu! Benim Hünnaplarda, tozlaşmayı karıncalar da üstlenmiş. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Domatesler çiçek açmaya başlamış. ![]() Biberler ve çiçeği. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin kirazlarınız da zaman içersinde büyürler ve meyve verirler inşallah. Hünnapların 6 Hazirandaki fotoğraflarını çektiğimde kokmuyordu. Çiçekler olgunlaştığında kokmaya başlamış. Sizin hünnap ağacınızın yaprakları ve çiçekleri bana farklı geldi. Herhalde cinsi farklı. Bol ürün almanız dileğiyle... Düzenleyen Sevgi Durul : 18-06-2010 saat 00:12 Neden: Yazım hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Ağaç Dostu
|
Bugün eltimdeydim. O'nun çok güzel gülleri var, ama güller geçmiş. Ben de bahçesini ve diğer çiçeklerini görüntüledim. Bu arada bana pembe bir menekşe ve başka çiçekler hediye etti.Eltimin bahçesinden görüntüler, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Artık eskimiş hiçbirşeyi atmayacağız. Çok orjinal saksılar çıkabiliyor ortaya ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Hmmm. Kirazlar nefis görünüyor. Cok güzel resimlemissiniz. Bence kiraz ve karpuz meyvelerin iki kralicesi. Belki de burada zor buldugumuzdandir. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeden görüntüler; Asmalı evcik, ![]() Bahçenin kıyılarındaki asmalardan biri, ![]() Üzümler koruk olmuş, ![]() Antep fıstığının bereketi, ![]() Adını forumda öğrendiğim, pembe çiçekli bitki: Coronilla varia Bahçenin kıyısında kendiliğinden yetişmiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
|
Açmaya devam eden çiçeklerim, Geçen seneki kırmızı japon gülümü, mart ayında balkona çıkarınca kaybetmiştim. Cumartesi günü yenisini aldım. bu hem katmerli hem rengi farklı. ![]() Mor beyaz petunyam açmaya devam ediyor. Mis gibi kokusu var. ![]() Funda çok hoşuma gidiyor, çiçekleri gün geçtikçe artıyor. ![]() Aslanağzı saksıdan bahçeye geçince neşesi arttı. ![]() Gazanyalarım daha toprağı örtmedi, ama oldukça güçlü yapraklar çıkarıyorlar. Bakar mısınız şu sarının güzelliğine? ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 22-06-2010 saat 12:15 Neden: Yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
|
![]() Saygılar. Düzenleyen Emre İlhan : 22-06-2010 saat 10:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sdurul mor beyaz petunyanız tohum yapıyormu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim evlat. Daha çok, Pazar günleri bahçeye gittiğimiz için Pazartesileri fotoğraf ekliyorum. Öyle çok fotoğraf çekiyorum ki, en iyilerini eklemeye çalışıyorum. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili günebakan, petunyada yapışkanlık hastalığı var. İlaçlıyorum, biraz düzelir gibi oluyor, çiçekleri kurumadan büzülüp kalıyor. Bir çok tomurcuğu da açmadan üzerinde kuruyor. Şimdiye kadar hiç tohum alamadım. Düzelir de tohum alırsam, size de gönderirim. Çiçeğin bozulmuş halinin fotoğrafını yüklüyorum. Kağıt çiçeği tohumundan alabildim, isterseniz adresinizi özelime yazın.Sevgiler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sdurul bazı petunyalarda tohum oluşmuyor da o yüzden sormuştum. Yine de çok teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|