Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç
Bendeki, üç Hünnap fidanından ikisi çiçeklendi. Çiçeklerinin koktuğunu şimdi sizden öğrendim. Gündüz ilk işim onları koklamak olacak. 
Sizin çevrenizin belliki zengin bir doğası var. Ne kadar enteresan çiçekli bitkiler onlar?
Sevgili SDurul;
Kirazlarınızın kurtlanması üzücü. Ama inanır mısınız? ''Keşke benim kirazlarda böyle bol meyve verecek duruma gelseler de, kurtlu da olsalar farketmez!'' dedittirecek görüntüler yakalamıssınız.
Tabii bu arada ilaçlama olmazsa, kurtlanmnın kaçınılmaz olduğunu öğrendim. 
Esenlikler diliyorum.
|
Sayın Orhan Özbilgiç, kirazların kurtlu oluşu bizi hem çok üzdü, hem çok yordu. Sonuçta biz bu işi hobi amaçlı yapıyoruz. Biraz abartılı bir hobi oldu, ama neyse. Ceviz ağaçlarını ilk diktiğimizde, eşim aralarına kiraz dikelim, cevizler yetişene kadar kirazlar ömrünü tamamlar damişti. Bu arada durmadan kiraz dikiliyor, ki sayısını bilmiyorum, seneler içersinde 40-50 kadar kiraz ağacımız oldu.Yalnz bu yıl bu yörede herkesin kirazında kurt varmış. Geliri sadece kiraz olan köyler var. Allah yardımcıları olsun.
Sizin kirazlarınız da zaman içersinde büyürler ve meyve verirler inşallah.
Hünnapların 6 Hazirandaki fotoğraflarını çektiğimde kokmuyordu. Çiçekler olgunlaştığında kokmaya başlamış. Sizin hünnap ağacınızın yaprakları ve çiçekleri bana farklı geldi. Herhalde cinsi farklı. Bol ürün almanız dileğiyle...