![]() |
|
![]() |
#3931 |
Ağaç Dostu
|
Deve dikeni (kenger), tomurcuk ve çiçekleri. Şifalı bir bitki olduğunu öğrendim. ![]() ![]() ![]() Cevizler büyümüş. ![]() Reçellik Antep fıstığı. Bu sefer tam zamanında toplandı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3934 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sol üstteki ve yanındaki aynı çiçek mi? Sahlep orkidesi mi ? Sağ alttaki pembemsi olan çiçeğin nedense bende çoğunlukla moru bulunmakta. Ancak o kadar çiçeğin arasından bir tane de pembe olanı çıkıyor. İlk yıl çıkıyor. İkinci yıl çiçek açtıktan sonra ölüyor. İki yıllık campunala olduğunu düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3935 |
Ağaç Dostu
|
Yine bitlenmiş. Ağaç bamyada tomurcuk ararken gördüm. Zaten ne zaman tomurcuk ararsam ya unlu bit ya da bu sarı bitler karşıma çıkıyor. Ama bu sarı biti başka hiç bir bitkide görmedim. Geçen sene de ağaç bamyada görülmüştü. Bu mesajın üç ve dördüncü fotoğrafı. ![]() Karışık görüntüler. Sedum lineare açmaya başlamış. ![]() Karanfilin bu çillisi de varmış. ![]() Kirazlar olgunlaşma yolunda. ![]() Bu arada dün bamya ve kabak ektik. Ayrıca eşim bostan ekti. Burada kavuna bostan deniyor da. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
SDurul abla cevizler için, Tarımsal Kaplama Kaolin den memnunmusunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3938 |
Ağaç Dostu
|
Antep fıstığı reçeli de mi oluyormuş? Fotoğraflarını bekliyoruz o zaman. ![]() Aslanağızları çok güzel açmış. Bodurunu da boylusunu da ayrı seviyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Ağaç Dostu
|
Ne kadar yaratıcı bir milletiz, patlıcandan, domatesten, süs biberinden derken Antep fıstığından da reçel yapıldığını öğrendim ![]() Bence güzel olacaktır, farklı bir kokusu ve tadı var fıstığın. Ben ceviz reçelini de çok severim, herkes başaramıyor ama, reçel mi reçel, yaptım mı yaptım, oldu mu oldu mantığı. Bu işin ustalarından yediğim ceviz reçelini başka hiç bir yerde yemedim, kocaman cevizlerden yapıyorlar istenilen sonuca ulaşılamıyor. Kır çiçeklerin yine can yakıyor Durul'cuğum, yabani orkidelere benziyor, acaba onlardan bahçene bir bölüm yapsan nasıl olur ki? Ortam değiştirmeyeceği için çok güzel yayılırlar, sonbaharda birkaç soğanı söküp yarı topraklı bir halde bahçene dikebilirsin, çok güzeller varsın yayılsın dursun bahçene. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3940 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Deve dikeninin kenger olduğunu ilk senden duydum sevgili SDurul'um. Ben de çevrede görürüm hep bilmediğim için şu dikenden böyle güzel çiçek açacak der şaşırırdım. Şimdi kenger olduğunu da duyunca hepten şaşırdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3942 |
Ağaç Dostu
|
Fıstık reçelini ilk Sakız adasında tatmıştım. Eve dönerken kendime birkaç kavanoz fıstık, ceviz v.s. ve bolca eşe dosta dağıtmak üzere sakız reçeli almıştım, diğer gidişlerimde bu sefer sadece fıstık reçeli dağıttım. İnanılmaz bir talep geldi. Pişman olmayacaksınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | |||||||
Ağaç Dostu
|
Koparmak serbest. ![]() Alıntı:
Alıntı:
Antep fıstığı reçelini, geçen sene günebakan'ın hatırlatmasıyla yapmıştım. Fıstıkları toplama zamanı gecikmiş olduğu için tam istediğim gibi olmamıştı. Bu sefer içinde sert kabuk oluşmadan topladım, şu anda yapım aşamasında. Geçen sene yaptığım Antep fıstığı reçelinin tarifi ve görüntüsü burada. Alıntı:
Salep orkidesini, bahçenin en üst köşesindeki çalılıkların arasında gelinim gördü. Ben yılan korkusuyla oralara pek çıkmıyorum artık. Anne burada güzel bir çiçek var, soğanlı galiba dedi. Başka yere dikelim diye, sökmek istedi, sökemedi. Fotoğraftakinden çok daha güzel aslında, bir türlü net bir fotoğraf çekemedim. Alıntı:
Sizde mor açan pembe çiçekli bitkinin, campanula olabileceğiyle aynı fikirdeyim. Alıntı:
Evet o beyaz çiçekler, tohumdan yetiştirdiğim papatyalar. Chrysanthemum leucanthemum Alıntı:
Alıntı:
![]() |
|||||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3946 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Teşekkürler abla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Ağaç Dostu
|
Evet evet, çok korktuğum yılanı yakınımda gördüğümde de çok beğenmiş ve hatta sevimli olduğunu düşünmüştüm. Tabii boy boy fotoğraf çekmeyi de ihmal etmemiştim. ![]() ![]() Bir de bu gülen yüz çok ilginç gelmişti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
Ağaç Dostu
|
Bu sezon çiçek adası özgür takılıyor. Alakasız yerlerde bir şeyler çimleniyor ve büyüyorlar. Karman çorman bir yer oldu. ![]() Bir kenarına hurdalar yığıldı, bir kenarının taşlarını traktör dağıttı. Olsun, yakında hepsi düzene girer. ![]() Hatmiler de oradaki zeytin fidanına zarar verdiği düşünülerek, tepeleri uçurulmuş. ![]() ![]() ![]() ![]() Sarıkızı rüzgâr hırpalamış. O yine de açmaya çalışıyor. ![]() ![]() Coreopsis grandiflora. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Sayın Sdurul; kavunlar için olay yeri inceleme ekibi kurulmuş ^_^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3954 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sen o hatmilerin tohumlarından yeniden çimlendir ağaçlardan uzak biryerlere dik, yoksa rahat vermeyecek bitkilerine ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Lilium ve beyaz papatyalar bayıldım bu görüntüye sevgili SDurul'um. Sedumların maşallah çiçeklenmeye başlamışlar. Gülhatmilere ben de üzüldüm açıkçası. Hoş benim hatmilerimi de artık yağmur mu, çocuklar mı, bina görevlisi mi hepsi bellerine yakın yerlerinden kırılmışlar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3956 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
Benim coreopsisler daha tomurcukta. Beyaz liliumlar nefis olmuş, güzel kokuyorlar diye biliyorum. Sarı lilium da açmak üzere, maşallah. Ben de geçen yıl bir sarı lilium almıştım, bu yıl iki tane çıktı ![]() Maşallah bahçenize ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3957 | |||
Ağaç Dostu
|
Sayın dongyul ilk gördüğümde aynı şeyi düşünmüş fakat buraya yazmamıştım. Daha doğrusu nasıl yazacağımı bilememiştim. Bakalım olay yerinde nasıl kavunlar göreceğiz? Alıntı:
![]() ![]() Elimdeki bütün hatmi tohumlarını alt başlardaki lastiklerin içine attım. Seneye oralarda büyürler umarım. Alıntı:
Benim bildiğim, koca sitede bitkileri sabote edilen bir sen bir ben varız. ![]() Alıntı:
Sarı liliumlar kokulu değil. Beyaz, (lilium candidum) mis kokulu. Bu da Sayın alys'ten aldığım, lilium stargazer. ![]() A101 liliumları çok küçük, bu sene açmayacak sanırım. Sizler için, kır çiçeği. ![]() |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Ağaç Dostu
|
Bamyalar da çıkmış. Bizim küçük kız ve annesi birlikte ekmişlerdi. ![]() ![]() Kabak. ![]() Mısırlar bu halleriyle çok sevimli. Bamya ve mısırlar etkinlik tohumlarından. (Sn. Muda ve Sn. olmez'den.) ![]() Reyhanlar ve fesleğenler fide olarak alındı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|