Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ
Şu sondaki kirazlar da ne bileyim  uzanıp koparasım geldi 
|
Koparmak serbest.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musculus
SDurul abla cevizler için, Tarımsal Kaplama Kaolin den memnunmusunuz?
|
Memnunuz, Sayın
musculus.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan
Antep fıstığı reçeli de mi oluyormuş? Fotoğraflarını bekliyoruz o zaman.
Aslanağızları çok güzel açmış. Bodurunu da boylusunu da ayrı seviyorum. Benim sayfamdakilere siz değişik bir tür diyene kadar fark etmemiştim.
Gerçekten de öyleymiş.
|
Ben de seviyorum, nazsız çiçekleri. Şimdi de kafayı sizinkilere taktım. Burada bir arkadaşımda var, farklı bir tür olduğunu o yüzden biliyordum.
Antep fıstığı reçelini, geçen sene
günebakan'ın hatırlatmasıyla yapmıştım. Fıstıkları toplama zamanı gecikmiş olduğu için tam istediğim gibi olmamıştı.
Bu sefer içinde sert kabuk oluşmadan topladım, şu anda yapım aşamasında. Geçen sene yaptığım Antep fıstığı reçelinin tarifi ve görüntüsü
burada.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Ne kadar yaratıcı bir milletiz, patlıcandan, domatesten, süs biberinden derken Antep fıstığından da reçel yapıldığını öğrendim
Bence güzel olacaktır, farklı bir kokusu ve tadı var fıstığın.
|
Geçen sene yaptığımda beğenmiştik. Kaynatırken bile burcu burcu fıstık kokusu eve yayılıyor.
Salep orkidesini, bahçenin en üst köşesindeki çalılıkların arasında gelinim gördü. Ben yılan korkusuyla oralara pek çıkmıyorum artık. Anne burada güzel bir çiçek var, soğanlı galiba dedi. Başka yere dikelim diye, sökmek istedi, sökemedi. Fotoğraftakinden çok daha güzel aslında, bir türlü net bir fotoğraf çekemedim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
Sn. SDurul;
Sol üstteki ve yanındaki aynı çiçek mi? Sahlep orkidesi mi ?
Sağ alttaki pembemsi olan çiçeğin nedense bende çoğunlukla moru bulunmakta. İki yıllık campanula olduğunu düşünüyorum.
|
Sayın Muda, yan yana eklediğim iki fotoğraf aynı bitki. Görsellere baktığımda ben de salep orkidesine benzettim.
Sizde mor açan pembe çiçekli bitkinin, campanula olabileceğiyle aynı fikirdeyim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Deve dikeninin kenger olduğunu ilk senden duydum sevgili SDurul'um.
|
Ben de Google amcanın yalancısıyım,
YeniGine'cim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk
3931 nolu mesajda ikinci fotograftaki beyaz çiçekler papatya mı?
|
Evet o beyaz çiçekler, tohumdan yetiştirdiğim papatyalar.
Chrysanthemum leucanthemum
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zelish
Fıstık reçelini ilk Sakız adasında tatmıştım. Eve dönerken kendime birkaç kavanoz fıstık, ceviz v.s. ve bolca eşe dosta dağıtmak üzere sakız reçeli almıştım, diğer gidişlerimde bu sefer sadece fıstık reçeli dağıttım. İnanılmaz bir talep geldi. Pişman olmayacaksınız 
|
Doğru söylüyorsunuz, kesinlikle denenmesi gereken bir tad.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan
Bazı yaprak bitleri her bitkide görülmeyebiliyor, bu tür de seçici demek ki. Yeşil ve siyah yaprak bitleri gibi her yerde karşımıza çıkmıyorlar ama onlar gibi de kolay ölmüyorlar.
|
Ben az oldukları için ıslak peçeteyle temizledim. Her nedense bu sarı yaprak bitleri gözüme çok sevimli göründüler.