13-06-2015, 13:47 | #1 | |
Ağaç Dostu
|
Antep Fıstığı Reçeli
Alıntı:
Netten araştırdığımda aklıma yatan böyle ve böyle iki tarif belirledim. İkinci tarifte karar kıldım. Ölçüleri birebir aynı değil, deneme amaçlı olduğu için meyveleri iki avuç kadar topladım. Saplarını temizleyip güzelce yıkadım. Bir tencerede 10-15 dakika kadar haşladım. Bugün üç kere süzüp suyunu değiştirdim. Bu işlem üç gün tekrarlanacak. Sanırım güzel olacak, haşlarken burcu burcu fıstık koktu. Devamını ve sonucu paylaşırım. |
|
13-06-2015, 14:06 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Çok güzel olacak bence Afiyet olsun şimdiden, ellerinize sağlık. |
13-06-2015, 14:13 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
|
Sonucu merakla bekliyorum |
13-06-2015, 14:23 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 291
|
İlk defa duyuyorum Antep Fıstığı reçelini sonuçlarını paylaşırsınız merak ettim. |
16-06-2015, 17:48 | #5 |
Ağaç Dostu
|
İkinci verdiğim linkteki tarife uyarak reçeli yaptım. Sonuç nefis, sadece fıstıklar biraz daha erken toplanmalıymış. Odunsu kabuk oluşmaya başlamış. Yerken kabak çekirdeği sertliğindeki odunsu kabuğu çıkarmak gerekiyor. Aynı, çekirdeği ile yapılmış vişne reçelinin çekirdeğini, yerken çıkardığımız gibi. |
16-06-2015, 18:29 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
|
Ben İzmir deyken yemiştim fıstık reçelini ama dediğin gibi onlar daha taze iken yapılmış artık sende seneye daha yeni yeni olduğun da yaparsın ben tadını çok beğenmiştim umarım sizde beğenirsiniz Sevgili Sdurul ellerine sağlık |
16-06-2015, 23:33 | #7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 79
|
Sitenin yeni üyesi olarak kendimi okula yeni gelmiş bir öğrenci gibi hissediyorum. Antep fıstığının reçeli yapıldığını hiç bilmiyordum.Ellerinize sağlık. |
|
|