agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni27Beğeniler
  • 10 Gönderen Sevgi Durul
  • 2 Gönderen hira
  • 2 Gönderen günebakan
  • 1 Gönderen Emineyyüp
  • 8 Gönderen Sevgi Durul
  • 2 Gönderen günebakan
  • 2 Gönderen Aliyye

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-06-2015, 13:47   #1
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Antep Fıstığı Reçeli

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
Bu arada bahçedeki fıstık ağaçını da gördüm fıstıklar görünmeye başlamışlar acaba yeni olan fıstıklardan daha taze iken reçel yapmayı düşündünüz mü ben olsam kesin denerdim
Alıntıladığım mesaj sayesinde Antep fıstığı reçeli yapmaya karar verdim. Daha önce böyle bir meyveden reçel yapıldığını duymamıştım.

Netten araştırdığımda aklıma yatan böyle ve böyle iki tarif belirledim. İkinci tarifte karar kıldım.


Ölçüleri birebir aynı değil, deneme amaçlı olduğu için meyveleri iki avuç kadar topladım.

Saplarını temizleyip güzelce yıkadım. Bir tencerede 10-15 dakika kadar haşladım. Bugün üç kere süzüp suyunu değiştirdim. Bu işlem üç gün tekrarlanacak.

Sanırım güzel olacak, haşlarken burcu burcu fıstık koktu.

Name:  antep f..jpg
Views: 1927
Size:  34.3 KB

Devamını ve sonucu paylaşırım.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025