agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni1170Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-06-2012, 21:45   #211
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Bizim bahçedeki süs ağaçları kendilerini gerçek meyva ağacı sanıyorlar (ve ben de çok memnunum bu durumdan) Geçen yıl minicik süs şeftalisi nerdeyse 10 kg şeftali vermişti, bu yıl da süs eriğinin dalları yerlere sarkıyor. Bu küçük ama lezzetli erikleri çok seviyorum. Hem çiğ olarak yemesini hem de ev usulü, az şekerli marmeladını..

Name:  P6011188.jpg
Views: 1420
Size:  71.7 KB

Name:  P6011189.jpg
Views: 1340
Size:  56.9 KB

Name:  P6011190.jpg
Views: 1337
Size:  57.6 KB

Üç yıldır mor salkımın yapraksız gövdesine sardırmaya çalıştığım Clematis Piilu da bu yıl çok güzel oldu, gelişimi hızlandı...

Name:  P6011147.jpg
Views: 1294
Size:  62.1 KB

Name:  P6011150.jpg
Views: 1280
Size:  51.2 KB

Resimlerde görüldüğü gibi salyangozlar da bu gelişimden çok memnunlar, çiçeklerin taç yapraklarını afiyetle tüketiyorlar Onlara biraz kızıyor olsam da henüz canlarına kast edecek derecede kızdıramadılar beni. Onları tek tek toplayıp uzaklaştırıyorum şimdilik

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2012, 21:59   #212
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Bu da Bauhaus'dan Rouge Cardinal etiketiyle satın aldığım ama açınca başka biri olduğu açığa çıkan kimliği belirsiz clematis

Name:  P6011151.jpg
Views: 1336
Size:  51.8 KB

Ebruli sardunyam, alaca zakkum ve davetsiz misafir papatya..

Name:  P6011179.jpg
Views: 1464
Size:  37.5 KB

Name:  P6011181.jpg
Views: 1640
Size:  54.5 KB

Name:  P6011183.jpg
Views: 1343
Size:  60.4 KB

Alaca zakkumu iki hafta önce bir dalı kırılmış ve bir köşeye atılmış biçimde buldum her zaman gittiğim fidanlıkta. Tek kalmıştı ve gözden çıkarılmış gibiydi ama çok güzel tomurcukları vardı. Hemen korumaya aldım onu, getirip (şimdilik) büyükçe bir saksıya diktim, kırık dalını da bırakamadım ölmeye.O da şu anda suda. Köklenip köklenmeyeceğini bilmiyorum ama en azından bir şansı olsun istedim
Istanbul'daki fuarda Ekerler'den aldığım gül de ilk çiçeklerini açtı:

Name:  P6011176.jpg
Views: 1338
Size:  34.8 KB

Eski 01-06-2012, 22:05   #213
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Bugünün son resimleri "canavar campanula" ya ait. Geçen yıl Bauhaus'dan almıştım. Minicik bir yumak halindeydi. Ta ki üzerine kar yağıp o kartopunun içinde kar eriyene kadar kalana dek. O andan itibaren nerdeyse gözle izlenecek biçimde büyüdü.O kadar ki, eşim "birgün bu bizi yiyecek" diye takılıyor Onu yakında yapmayı düşündüğüm kaya bahçesinde toprağa geçirmeyi planlıyorum.

Eklenen Resimler

Eski 01-06-2012, 23:10   #214
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
. Birkaç sukkulent saksısı da ilave edilebilir. Önerileri sevinerek dinleyebilirim
Eser Hanımcım, bu bölgeyi görünce kocaman sepet toprak saksı içinde aşağıya doğru dallarını salmış beyaz küçük çiçekli bir bitki örneğin beyaz diasca , verbena gibi (ikisi de dona dayanıklı) canlanıverdi gözümde.

Bu gece bahçenizi baştan dolaştım. Kişiliğiniz olduğu gibi bahçenize yansımış. Aynı sizin gibi çok özel bir bahçe...

gilan, cemo, syuksek ve 1 kişi beğendi.
jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2012, 15:54   #215
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Sevgili jineop hem öneriniz hem de güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Sayenizde güne güzel başladım

gilan ve jineop beğendi.
Eski 02-06-2012, 16:20   #216
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Bugün agaclar.net ailesinin yakından tanıdığı bir misafirimiz vardı: sevgili Nuri Mürvet Burdan kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum, hem bana ve eşime sunduğu sıcak dostluğu hem de her başımız sıkıştığında yardımımıza koştuğu için...
Nuri Bey bir süre önce bahçedeki damla sulama sisteminin iyileştirilmesinde yardımcı olmuş ve o sırada da bana 3 adet çok güzel nilüfer çiçeği hediye getirmişti.

Name:  nilufer1.jpg
Views: 2427
Size:  22.8 KB

Bu nilüferler benim havuz ve su bitkileri aşkımın yeniden uyanmasına yol açtı ve uzun zamandır boş duran bir tahta saksıyı (50X50X50) içine iki kat battal boy çöp torbasını çıtalarla tutturarak küçük bir havuzcuk haline getirdik.

Name:  P6021198.jpg
Views: 1516
Size:  52.0 KB

Bugün de Nuri Bey'in getirdiği muhteşem pembe nilüferi ve üç küçük balığı (iki kırmızı bir kahve) içine yerleştirdik. Umarım yeni yerlerinde mutlu olurlar.
Bahçeye su birkez girdi ya, inanıyorum ki bu bir başlangıç olacak

Name:  P6021212.jpg
Views: 1261
Size:  43.3 KB

Meraklı Begimoş inceleme yapıyor " Bu yeni gelen de ne menem birşey? "

Name:  P6021210.jpg
Views: 1266
Size:  37.8 KB

Name:  P6021209.jpg
Views: 1217
Size:  61.9 KB

Eski 02-06-2012, 16:27   #217
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Ve bahçeden birkaç görüntü daha:
Verandanın önündeki yaseminler, Calamondin, sevgili zeytin ağacım (bu yıl öyle çok çiçeği var ki ) baston kırmızı gülüm ve hosta...

Name:  P6021201.jpg
Views: 1244
Size:  64.4 KB

Name:  P6021199.jpg
Views: 1238
Size:  52.9 KB

Name:  P6021203.jpg
Views: 1221
Size:  66.9 KB

Name:  P6021208.jpg
Views: 1217
Size:  35.5 KB

Name:  P6021211.jpg
Views: 1201
Size:  46.0 KB

Eski 02-06-2012, 17:08   #218
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Eser hanım,

Begimoş'un niyeti hiç iyi değil gibi duruyor. "Yaşasın, nihayet balıklarım geldi" der gibi, bir hali var sanki.:

İlk fotoğrafta'ki "Rögar üstü" taşlar çok harika bir örtü olmuş. Elinize sağlık.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2012, 19:54   #219
Ağaç Dostu

nurcanaybay's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2008
Eser hanım ,
havuzcuk çok hoş olmuş ,böyle düzenlenmiş örnekleri vardı biliyorsunuz.O saksıdan bir tane daha varsa hatta daha küçük boyu ( 30 cm yüksekliğinde ) su sümbülü için ideal olur.Böylece o köşe su bitkileri köşesi olur .Ya da 3 boy saksı ,3 farklı su bitkisi ( birine
marul olabilir ,japon şemsiyesi ile birlikte ) .

nurcanaybay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2012, 21:16   #220
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Eser hanım,

Begimoş'un niyeti hiç iyi değil gibi duruyor. "Yaşasın, nihayet balıklarım geldi" der gibi, bir hali var sanki.:

İlk fotoğrafta'ki "Rögar üstü" taşlar çok harika bir örtü olmuş. Elinize sağlık.
Aaaah, ahhhh Sayın ayazkentli, Begimoş'un ciğerini okumuşsunuz. Bazen o kadar masum olabiliyor ki, ben bile konduramadım bunu ona. Ama olanlar oldu...
Nilüfer maceramda ikinci perde : Havuzumu çok sevdiğim karşı komşuma göstermek niyetiyle bir an için verandadan ayrıldığımda herşey yolunda ve Begimoş gene resimdeki pozlarıdan birindeydi. Önemsemedim....
İki dakika sonra komşumla birlikte geri döndüğümüzde benim havuzun dibinden hızla sular akıyordu ve Begimoş yok olmuştu. Önce nilüfer saksının içteki naylonları deldiğini düşündük ve büyük boy bir çöp kovasını aceleyle naylonlayıp suyu ve nilüferleri oraya transfer ettik. Sıra balıklara geldiğinde kahverengi balığın eksik olduğunu şaşkınlıkla gördüm ve böylece konu anlaşıldı : Begimoş balığı avlamış ve o sırada naylon torbaları da delmişti......
Nuri Bey balıkları verirken iki kırmızının eşimle ben kahverenginin ise oğlumuz olduğunu söylemişti. Bu hesaba göre Begimoş bizim oğlanı yedi ................
Son zamanlrda kendimi daima olumlu düşünme yönünde terbiye etmeye çalıştığımdan her kötüde bir iyi arıyorum.
Bundaki iyi : Saksının yerinin az güneş gördüğünü düşünüyordum şimdi içi boşaldığı için daha güneşli bir yere taşıyabilirim....
Ne diyelim; vardır her işte bir keramet.....
Ve kıssaden hisse; Bizim bahçeye gerçek bir havuz lazım

limon, gilan, Güler ve 10 kişi beğendi.
Eski 03-06-2012, 08:43   #221
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-09-2010
Sn Eser İlhan beğen beğen bitmeyecek bir bahçe. Fazla söze gerek yok sanırım derler ya hani ''Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz'' harika olmuş bahçeniz. Kediler konusunda ise doğalarında var bize çok yakın olabiliyorlar ama bazen böyle hinlikler yapabiliyorlar.

Sizde en güzeli onları bu haliyle sevin sizde rahat edin onlarda rahat etsin Yeni nilüferleriniz hayırlı olsun bol bol çoğalıp başka havuz aratsınlar size Saygılar Hürmetler

Eser İlhan ve jineop beğendi.
Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2012, 20:25   #222
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Alıntı:
.... Bu hesaba göre Begimoş bizim oğlanı yedi ................
Ve kıssaden hisse; Bizim bahçeye gerçek bir havuz lazım
Çok şekersiniz Eser hanım.

Dün fotoğrafı gördüğümde hem çöp poşetinin dayanıksız olacağını hem de Nilüfer çiçeklerinin tam güneşi sevdiğini yazacaktım ama çok keyifli olduğunuzu görünce olumsuz bir şeyler yazmak istemedim. Bence, en güzeli, altı delik olmayan büyük ve derin bir saksı alın, poşetin delinmesi riskini ortadan kaldırmış olursunuz.

Bahçeniz bu sene çok daha keyifli görünüyor. Clematisleriniz de öyle...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 07:39   #223
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Çok şekersiniz Eser hanım.

Dün fotoğrafı gördüğümde hem çöp poşetinin dayanıksız olacağını hem de Nilüfer çiçeklerinin tam güneşi sevdiğini yazacaktım ama çok keyifli olduğunuzu görünce olumsuz bir şeyler yazmak istemedim. Bence, en güzeli, altı delik olmayan büyük ve derin bir saksı alın, poşetin delinmesi riskini ortadan kaldırmış olursunuz.

Bahçeniz bu sene çok daha keyifli görünüyor. Clematisleriniz de öyle...
Çöp poşeleri Begimoş faktörü olmasa dayanacaklardı aslında . Ama benim asıl istediğim beton olmayan bri havuz.(sizinle daha önce konuşmuştuk hatırlarsanız bu konuyu) Bugün Bauhausa gidip bakacağım. Ordaki hazır havuz küvetlerinden bir tane almak istiyorum.
Hayalimde bir küçük bir de biraz daha büyük küvet kullanarak suyun bir havuzdan diğerine aktığı bir su alanı oluştrmak var. Eşim de benim kadar hevesli olsa bu işe çoktan yapmıştım havuzu ya, zorunlu olarak hedefe sakin ve derinden gitmeyi seçtim ben
Bahçeye gelince, yavaş yavaş oturuyor. En büyük engel benim bu evde daimi yaşamıyor olmam. Hep orda olsam neler yaparım ama böyle aralıklı olunca ancak bu kadar oluyor işte....

limon, gilan, Kiraz ve 3 kişi beğendi.
Eski 04-06-2012, 11:46   #224
Ağaç Dostu

Nevzat's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2008
Galeri: 2
Eser hanım bende istiyorum havuz ama, nereye, nasıl, ne şekilde bilemiyorum, siz başlayın belki bende sizden örnek alırım.

Nevzat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 12:41   #225
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Eser hanım maviş gerçektende muhteşem görünüyor havuz deseniz ayrı bir güzellik bahçeniz deki hangi güzelliği övmek gerek bilemedim hepsi de harikalar bayıldım. Ellerinize sağlık

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 15:22   #226
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Bugün sabah dooooğru Bauhaus'a gidip havuz küvetlerine baktım. Şu anki tahta saksı içindeki düzeneği aktarmak için uygun birşey bulamadım ama 300 lt. lik, şeklini de sevdiğim bir tane buldum. Sanırım onu alıp bahçede mavi sedirin bulunduğu alana yakın bir şekilde yerleştirebilirim. Fazla büyük olmadığı için göze batmayacağını ve güzel duracağını düşünüyorum.
Nilüferleri aktarmak izere limon'un önerdiği gibi deliksiz bir saksı aldım. Verandadan ve üst kattan görülebilecek ve nerdeyse tüm gün güneş görebilecek şekilde bahçeye yerleştirdim. Nilüferi ve kırmızı balıkları buraya taşıdım.
Bauhaus'a çok güzel sardunyalar gelmişti yeni. Dayanamayıp onlardan da 6 tane aldım. Aralarına kayalar koyarak havuz saksının etrafına dikmeyi düşünüyorum. Böylece saksı görüntüsü de bir miktar kamufle olur..
( Bunun için damla sulamanın hortumuna da el atıp yönünü sardunyalara göre ayarlamam gerekecek. Resimde yerde görünen siyah hortum yerinden söktüğüm damlama hortumudur )

Name:  P6041213.jpg
Views: 1138
Size:  62.5 KB

limon, zenfree, gilan ve 20 kişi beğendi.
Eski 04-06-2012, 19:18   #227
Ağaç Dostu

nurcanaybay's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2008
Eser hanım,

nilüfer'in kökleri serinlikten hoşlanıyor diye biliyorum.Plastik saksı ısındıkça nilüfer ve balık

için sorun olabilir .Nuri bey bizi bu konuda aydınlatabilir sanırım.Ama saksıyı toprağa gömecekseniz sorun olmaz.

nurcanaybay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 20:15   #228
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay Mesajı Göster
Eser hanım,

nilüfer'in kökleri serinlikten hoşlanıyor diye biliyorum.Plastik saksı ısındıkça nilüfer ve balık

için sorun olabilir .Nuri bey bizi bu konuda aydınlatabilir sanırım.Ama saksıyı toprağa gömecekseniz sorun olmaz.
Yarın Nuri Bey'e danışırım bu konuyu. Ama anlıyorum ki, ben tez zamanda şu beğendiğim 300 lt.lik havuz küvetini alıp bahçeye yerleştirmeli ve doğru dürüst bir havuz sahibi olmalıyım

Eski 04-06-2012, 21:06   #229
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Eser hanim tasli bölüm nefis olmus. Cok zarif bir düzenleme. Nilüferler cok güzel gercekten de. Insan baktikca hevesleniyor ama etrafimda o kadar cok su ve ayrica durmak bilmeden yagan yagmur var ki artik bahceye ekstra sulu ir obje sokmak istemiyorum. Sizlerin nilüferlerini hayran hayran izlerim artik.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 21:09   #230
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Eser Hanım, cıvıl cıvıl çiçekleriniz harikalar. Bol kokulu ve renkli bir yaz dönemi dilerim.
Umarım havuz isteğinizi de kısa zamanda yerine getirirsiniz. Kesin karar verdikten sonra bir şekilde yaparsınız, eminim.
Nilüferler çok güzeller, alacalı zakkuma da bayıldım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop Mesajı Göster
Eser Hanımcım, bu bölgeyi görünce kocaman sepet toprak saksı içinde aşağıya doğru dallarını salmış beyaz küçük çiçekli bir bitki örneğin beyaz diasca , verbena gibi (ikisi de dona dayanıklı) canlanıverdi gözümde.

Benim de tam tersi olarak renkli renkli yaprak güzelleriyle dolu dolu bir saksı canlanmıştı.
Çakıllar beyaz olduğu için beyaz çiçekler çok kaybolur diye düşünüyorum.

Çakıllar çok güzel bir zemin yapmış. Yanlış görmüyorsam küçük çakıllar ile beyaz dolomitler kullanmışsınız. Farklı boyuttaki taşların beraber kullanımını ben çok seviyorum ama bence birbirine karıştırmasanız daha düzenli görünebilir. Mesela küçük çakıllar zemin olarak kalsa, beyaz dolomitleri de onların üstüne kıvrımlı şekiller oluşturacak şekilde bir arada kullansanız...

Aslında şu fotoğraftaki gibi bir fıçı saksı da çok yakışır. Fıçıyı tam ortaya oturtup, çevresine de sizin düzenlemenin en arkasında gördüğüm iri taşları dizmek güzel olabilirdi.

Sizin için bakınırken rastladığım şu uygulama da çok hoşuma gitti.
http://i243.photobucket.com/albums/f...g?t=1248237936

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 21:33   #231
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Sevgili glan, düzenlememi beğendiğinize sevindim. Fıçıları ben de çok seviyorum. Ama satın alabileceğim bir yere rastlamadım henüz. Fıçı içlerinde çok güzel "havuzcuk" düzenlemeleri de görmüştüm nette...
Bana gönderdiğiniz eklentilerin ikisi de çok hoş. Teşekkürler

jineop beğendi.
Eski 06-06-2012, 19:49   #232
Ağaç Dostu

kartal124's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Alıntı:
Yarın Nuri Bey'e danışırım bu konuyu. Ama anlıyorum ki, ben tez zamanda şu beğendiğim 300 lt.lik havuz küvetini alıp bahçeye yerleştirmeli ve doğru dürüst bir havuz sahibi olmalıyım
Bauhause'da satılan havuzların üreticisi olan firmanın web sayfasını incelerseniz, bir hayli farklı ürünün olduğunu göreceksiniz.Ama gene de en ideali 299 TL.ye satılan hazır havuz kiti gibi
Selamlarımla.
Heissner - Alles Gute für Ihr Paradies in Heim und Garten

Eser İlhan beğendi.
kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 21:38   #233
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Sayın kartal124, gönderdiğiniz link için çok teşekkürler. Bu linki ne kadar aradığımı bilseniz... Tam "gökte ararken yerde buldum" durumu oldu benim için..
Benim beğendiğim havuz B134-00 kodlu 300 lt.lik havuzdu sanırım. Ama daha detaylı inceleyeceğim sayfayı.
Bu havuzları ve ilgili teçhizatı Bauhaus'dan başka satan yerler de var mı acaba ??

jineop beğendi.
Eski 06-06-2012, 21:47   #234
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay Mesajı Göster
Eser hanım,

Alıntı:
Yarın Nuri Bey'e danışırım bu konuyu........
Bu arada plastik saksının güneşte kalıp ısınma konusunu Nuri Bey'e danıştım. Yaz için sorun olmayacağını, aksine sıcağın nilüferi coşturacağını ama kışın iyi izole olmazsa üşüyebileceğini söyledi. Hatta küvetimin boyu büyüdüğü için küçük bir kırmızı nilüfer, japon şemsiyesi gibi yeni bitkiler de getirebileceğini söyleyerek beni sevindirdi. Şimdi heyecanla bitkilerimi bekliyorum. Değişiklikleri paylaşmaya gayret ederceğim

Eski 07-06-2012, 00:36   #235
Ağaç Dostu

aydam's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2012
2 yıl önce sinanobada oturuyordum şimdi resimleri bakınca özledigimi fark ettim güzel bahçe güzel semt ee daha ne olsun kullanabılecek kocaman alan

Eser İlhan beğendi.
aydam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2012, 15:12   #236
Ağaç Dostu

kartal124's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Alıntı:
Sayın kartal124, gönderdiğiniz link için çok teşekkürler. Bu linki ne kadar aradığımı bilseniz... Tam "gökte ararken yerde buldum" durumu oldu benim için..
Benim beğendiğim havuz B134-00 kodlu 300 lt.lik havuzdu sanırım. Ama daha detaylı inceleyeceğim sayfayı.
Bu havuzları ve ilgili teçhizatı Bauhaus'dan başka satan yerler de var mı acaba ??
Sayın Eser İlhan
Satanlar var ama hiçbirinin fiyatı Bauhause kadar uygun değil.Birde şu durum var birinde tekne var, pompa yok pompa olanda filtre yok.O yüzden çok araştırdım Bauhausedan uygununu bulamadım.
Bauhause'da 250 lt.lik tekne, filtre,pompa, süs araçları hepsi bir arada takım olarak 299 TL.
Ayrıca 500 lt, 300 lt,120 lt gibi teknelerde var.Onlardan da alıp kapasitesi uygun filtre ve pompa edinilebilir.Çeşit çeşit pompa ve filtre de var.Hatta çok hoş fıskıye seti de vardı,5 ayrı başlık 5 ayrı fışkırma biçimi sağlıyor.Havuza uygun spot ışıklandırmalarda kit halinde.Tabi bunlara da girişirsek fiyat yavaş yavaş 1000 TL.yi bulacak.
Selamlarımla.

Eser İlhan ve gilan beğendi.
kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2012, 15:39   #237
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Yeni su bitklerimizi beklerken ortada kaba bir saksı görünümü olmasın diye eşim ve ben iki gündür sıkı çalıştık : Yakındaki taşcıdan falezler tek tek seçildi, arabaya yüklenip eve taşındı, boşaltıldı ve "kaya bahçemsi" bir görüntü oluşturulmaya çalışıldı Saksıyla kayalar arasını toprak doldurup Bauhaus'dan aldığım sardunyaları diktik böylece saksı etrafındaki toprak hem biraz izolasyon sağlar hem de görsel olarak daha hoş olur diye düşündük.
Bu arada hesaplamadığımız bir sorun çıktı : Civardaki bütün kediler nilüfer yapraklarıyla oynamaya bayıldılar. Saksının kenarına oturup önce biraz su içiyor sonra da patileriyle "pat pat" yapraklara vurup itip çekiyorlar...
İzlemek çok zevkli ama taze yapraklar paramparça oluyorlar bu oyun sonunda
Dün üzerlerine çiçek kasalarını koydum, bugün daha şık bir çözüm olarak üzerine tel gerdik....
Resimde de görüldüğü gibi saksı büyüyünce oldukça boş kaldı. Ama su altında çokça yaprak ve çiçek tomurcuğu var. Kediler rahat bırakırlarsa birkaç hafta içinde daha dolgunlaşacağını düşünüyorum.

Name:  P6091220.jpg
Views: 2644
Size:  70.0 KB

Name:  P6091221.jpg
Views: 2358
Size:  65.1 KB

NOT: Bugün eşim beni bahçeye çağırıp Bauhaus'da gördüğümüz havuz küvetini nasıl yerleştirirsek daha iyi olabileceği hakkında fikirlerini anlattı. Ben de yüzümde hafif bir tebessüm, her söylediğini onayladım...
Bu bir aşama değilse nedir, nedir

Eski 09-06-2012, 15:43   #238
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Clematis negritjanka en güzel günlerinde.

Name:  P6091219.jpg
Views: 1102
Size:  65.6 KB

Ve bahçeden güzel bir sardunya çiçeği

Name:  P6091222.jpg
Views: 1099
Size:  35.5 KB

Eski 09-06-2012, 19:28   #239
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Bu rogar kapağı benim tam balkon altında Eser hanımcığım 10 cm bile yok o kısımda toprak. Ben sukulent dikmekte buldum çareyi. Epey geliştiler, yayılmaya başladılar. Bir ara fotoğraflarım genel halini size.

Sizin uygulama da güzel olmuş, çakılların arasına biraz sukulent dikelilirsiniz. Kışa dayanıklı türleri tabii.

Bahce için ise, bayıldım bayıldım ayılamammmmm diyorummmmm....

Elinize yüreğinize sağlık.

Unutmadan ilave edeyim, neredeyse her sabah havuzun başında bir kedi görüyoruz. Dadandılar bizim balıklara. Tam sayıyı bilmediğimden, kaç mefta var bilemiyorum.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2012, 21:26   #240
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sevgili Eser İlhan, o kadar büyük keyifle, zevkle dolaştım ki bahçende, kendimi kaybettim.
Bir ara Cumhur Tonba'nın mesajını okurken, " aaa Cumhur dönmüş mü siteye" dedim, sonra baktım ki mesajı 2011 senesine ait. Dedim ya kendimi kaybetmişim taaa baştan başlamışım yine.

Ellerine sağlık, her şey çok güzel ve düzenli. Biliyorum nasıl uğraştığını, ama ben de senin gibi düşünüyorum; yaz-kış aynı evde oturamamış olmamız büyük dezavantaj.
Yap, uğraş sonra da kış geldi diye bırak geri dön. Oysa orada olsak, her şey kontrolümüz altında olurdu.
Yine sen İstanbul'a yakınsın, bir saatlik yolun var, ya ben ne yapayım?
Yoksa ben de Silivri'ye geri mi dönsem. Ama orada bahçe küçük, hele Manyas'dan sonra çok küçük gelir gözümüze.
Neyse buna da şükürler olsun. Yine de böyle bir imkânımızın olması güzel.

Mor salkımın, clematislerin, manolyan ateş çalıların hepsi çok güzel.
Bir köşeye de gaura çalısı ekelim mi?
Gel sen beni dinle yan veya ön bahçeyi satın alalım, belediyeye ait ise kiralayalım.... dermişim.

Havuz yapmayı ben de çok istiyorum ama bir türlü fırsat gelmedi ona. Süs havuzunu da çok severim. Akan su sesini hep severim aslında.

Sevgili Eser İlhan, bütün sevdiklerinle beraber, sağlık ve huzur içinde, bahçenin bütün güzellikleri doya doya yaşamanı dilerim. Her şey gönlünce olsun.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025