![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
|
Bizim bahçedeki süs ağaçları kendilerini gerçek meyva ağacı sanıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Üç yıldır mor salkımın yapraksız gövdesine sardırmaya çalıştığım Clematis Piilu da bu yıl çok güzel oldu, gelişimi hızlandı... ![]() ![]() Resimlerde görüldüğü gibi salyangozlar da bu gelişimden çok memnunlar, çiçeklerin taç yapraklarını afiyetle tüketiyorlar Onlara biraz kızıyor olsam da henüz canlarına kast edecek derecede kızdıramadılar beni. Onları tek tek toplayıp uzaklaştırıyorum şimdilik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
|
Bu da Bauhaus'dan Rouge Cardinal etiketiyle satın aldığım ama açınca başka biri olduğu açığa çıkan kimliği belirsiz clematis ![]() ![]() Ebruli sardunyam, alaca zakkum ve davetsiz misafir papatya.. ![]() ![]() ![]() Alaca zakkumu iki hafta önce bir dalı kırılmış ve bir köşeye atılmış biçimde buldum her zaman gittiğim fidanlıkta. Tek kalmıştı ve gözden çıkarılmış gibiydi ama çok güzel tomurcukları vardı. Hemen korumaya aldım onu, getirip (şimdilik) büyükçe bir saksıya diktim, kırık dalını da bırakamadım ölmeye.O da şu anda suda. Köklenip köklenmeyeceğini bilmiyorum ama en azından bir şansı olsun istedim ![]() Istanbul'daki fuarda Ekerler'den aldığım gül de ilk çiçeklerini açtı: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Bugünün son resimleri "canavar campanula" ya ait. Geçen yıl Bauhaus'dan almıştım. Minicik bir yumak halindeydi. Ta ki üzerine kar yağıp o kartopunun içinde kar eriyene kadar kalana dek. O andan itibaren nerdeyse gözle izlenecek biçimde büyüdü.O kadar ki, eşim "birgün bu bizi yiyecek" diye takılıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() Bu gece bahçenizi baştan dolaştım. Kişiliğiniz olduğu gibi bahçenize yansımış. Aynı sizin gibi çok özel bir bahçe... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Bugün agaclar.net ailesinin yakından tanıdığı bir misafirimiz vardı: sevgili Nuri Mürvet ![]() Nuri Bey bir süre önce bahçedeki damla sulama sisteminin iyileştirilmesinde yardımcı olmuş ve o sırada da bana 3 adet çok güzel nilüfer çiçeği hediye getirmişti. ![]() Bu nilüferler benim havuz ve su bitkileri aşkımın yeniden uyanmasına yol açtı ve uzun zamandır boş duran bir tahta saksıyı (50X50X50) içine iki kat battal boy çöp torbasını çıtalarla tutturarak küçük bir havuzcuk haline getirdik. ![]() Bugün de Nuri Bey'in getirdiği muhteşem pembe nilüferi ve üç küçük balığı (iki kırmızı bir kahve) içine yerleştirdik. Umarım yeni yerlerinde mutlu olurlar. Bahçeye su birkez girdi ya, inanıyorum ki bu bir başlangıç olacak ![]() ![]() ![]() Meraklı Begimoş inceleme yapıyor " Bu yeni gelen de ne menem birşey? " ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
|
Eser hanım, Begimoş'un niyeti hiç iyi değil gibi duruyor. "Yaşasın, nihayet balıklarım geldi" der gibi, bir hali var sanki. ![]() ![]() ![]() İlk fotoğrafta'ki "Rögar üstü" taşlar çok harika bir örtü olmuş. Elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Eser hanım , havuzcuk çok hoş olmuş ,böyle düzenlenmiş örnekleri vardı biliyorsunuz.O saksıdan bir tane daha varsa hatta daha küçük boyu ( 30 cm yüksekliğinde ) su sümbülü için ideal olur.Böylece o köşe su bitkileri köşesi olur .Ya da 3 boy saksı ,3 farklı su bitkisi ( birine marul olabilir ,japon şemsiyesi ile birlikte ) . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Nilüfer maceramda ikinci perde : Havuzumu çok sevdiğim karşı komşuma göstermek niyetiyle bir an için verandadan ayrıldığımda herşey yolunda ve Begimoş gene resimdeki pozlarıdan birindeydi. Önemsemedim.... İki dakika sonra komşumla birlikte geri döndüğümüzde benim havuzun dibinden hızla sular akıyordu ve Begimoş yok olmuştu. Önce nilüfer saksının içteki naylonları deldiğini düşündük ve büyük boy bir çöp kovasını aceleyle naylonlayıp suyu ve nilüferleri oraya transfer ettik. Sıra balıklara geldiğinde kahverengi balığın eksik olduğunu şaşkınlıkla gördüm ve böylece konu anlaşıldı : Begimoş balığı avlamış ve o sırada naylon torbaları da delmişti...... Nuri Bey balıkları verirken iki kırmızının eşimle ben kahverenginin ise oğlumuz olduğunu söylemişti. Bu hesaba göre Begimoş bizim oğlanı yedi ![]() Son zamanlrda kendimi daima olumlu düşünme yönünde terbiye etmeye çalıştığımdan her kötüde bir iyi arıyorum. Bundaki iyi : Saksının yerinin az güneş gördüğünü düşünüyordum şimdi içi boşaldığı için daha güneşli bir yere taşıyabilirim.... Ne diyelim; vardır her işte bir keramet..... Ve kıssaden hisse; Bizim bahçeye gerçek bir havuz lazım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Sn Eser İlhan beğen beğen bitmeyecek bir bahçe. Fazla söze gerek yok sanırım derler ya hani ''Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz'' harika olmuş bahçeniz. Kediler konusunda ise doğalarında var bize çok yakın olabiliyorlar ama bazen böyle hinlikler yapabiliyorlar. Sizde en güzeli onları bu haliyle sevin sizde rahat edin onlarda rahat etsin ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Dün fotoğrafı gördüğümde hem çöp poşetinin dayanıksız olacağını hem de Nilüfer çiçeklerinin tam güneşi sevdiğini yazacaktım ama çok keyifli olduğunuzu görünce olumsuz bir şeyler yazmak istemedim. Bence, en güzeli, altı delik olmayan büyük ve derin bir saksı alın, poşetin delinmesi riskini ortadan kaldırmış olursunuz. Bahçeniz bu sene çok daha keyifli görünüyor. Clematisleriniz de öyle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hayalimde bir küçük bir de biraz daha büyük küvet kullanarak suyun bir havuzdan diğerine aktığı bir su alanı oluştrmak var. Eşim de benim kadar hevesli olsa bu işe çoktan yapmıştım havuzu ya, zorunlu olarak hedefe sakin ve derinden gitmeyi seçtim ben ![]() Bahçeye gelince, yavaş yavaş oturuyor. En büyük engel benim bu evde daimi yaşamıyor olmam. Hep orda olsam neler yaparım ama böyle aralıklı olunca ancak bu kadar oluyor işte.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Eser hanım maviş gerçektende muhteşem görünüyor havuz deseniz ayrı bir güzellik bahçeniz deki hangi güzelliği övmek gerek bilemedim hepsi de harikalar bayıldım. Ellerinize sağlık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Bugün sabah dooooğru Bauhaus'a gidip havuz küvetlerine baktım. Şu anki tahta saksı içindeki düzeneği aktarmak için uygun birşey bulamadım ama 300 lt. lik, şeklini de sevdiğim bir tane buldum. Sanırım onu alıp bahçede mavi sedirin bulunduğu alana yakın bir şekilde yerleştirebilirim. Fazla büyük olmadığı için göze batmayacağını ve güzel duracağını düşünüyorum. Nilüferleri aktarmak izere limon'un önerdiği gibi deliksiz bir saksı aldım. Verandadan ve üst kattan görülebilecek ve nerdeyse tüm gün güneş görebilecek şekilde bahçeye yerleştirdim. Nilüferi ve kırmızı balıkları buraya taşıdım. Bauhaus'a çok güzel sardunyalar gelmişti yeni. Dayanamayıp onlardan da 6 tane aldım. Aralarına kayalar koyarak havuz saksının etrafına dikmeyi düşünüyorum. Böylece saksı görüntüsü de bir miktar kamufle olur.. ( Bunun için damla sulamanın hortumuna da el atıp yönünü sardunyalara göre ayarlamam gerekecek. Resimde yerde görünen siyah hortum yerinden söktüğüm damlama hortumudur ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Eser hanım, nilüfer'in kökleri serinlikten hoşlanıyor diye biliyorum.Plastik saksı ısındıkça nilüfer ve balık için sorun olabilir .Nuri bey bizi bu konuda aydınlatabilir sanırım.Ama saksıyı toprağa gömecekseniz sorun olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Eser hanim tasli bölüm nefis olmus. Cok zarif bir düzenleme. Nilüferler cok güzel gercekten de. Insan baktikca hevesleniyor ama etrafimda o kadar cok su ve ayrica durmak bilmeden yagan yagmur var ki artik bahceye ekstra sulu ir obje sokmak istemiyorum. Sizlerin nilüferlerini hayran hayran izlerim artik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Ağaç Dostu
|
Eser Hanım, cıvıl cıvıl çiçekleriniz harikalar. ![]() ![]() Umarım havuz isteğinizi de kısa zamanda yerine getirirsiniz. Kesin karar verdikten sonra bir şekilde yaparsınız, eminim. ![]() Nilüferler çok güzeller, alacalı zakkuma da bayıldım. ![]() Alıntı:
Benim de tam tersi olarak renkli renkli yaprak güzelleriyle dolu dolu bir saksı canlanmıştı. ![]() Çakıllar beyaz olduğu için beyaz çiçekler çok kaybolur diye düşünüyorum. Çakıllar çok güzel bir zemin yapmış. Yanlış görmüyorsam küçük çakıllar ile beyaz dolomitler kullanmışsınız. Farklı boyuttaki taşların beraber kullanımını ben çok seviyorum ama bence birbirine karıştırmasanız daha düzenli görünebilir. Mesela küçük çakıllar zemin olarak kalsa, beyaz dolomitleri de onların üstüne kıvrımlı şekiller oluşturacak şekilde bir arada kullansanız... Aslında şu fotoğraftaki gibi bir fıçı saksı da çok yakışır. Fıçıyı tam ortaya oturtup, çevresine de sizin düzenlemenin en arkasında gördüğüm iri taşları dizmek güzel olabilirdi. ![]() Sizin için bakınırken rastladığım şu uygulama da çok hoşuma gitti. ![]() http://i243.photobucket.com/albums/f...g?t=1248237936 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili glan, düzenlememi beğendiğinize sevindim. Fıçıları ben de çok seviyorum. Ama satın alabileceğim bir yere rastlamadım henüz. Fıçı içlerinde çok güzel "havuzcuk" düzenlemeleri de görmüştüm nette... Bana gönderdiğiniz eklentilerin ikisi de çok hoş. Teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Alıntı:
Selamlarımla. Heissner - Alles Gute für Ihr Paradies in Heim und Garten |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kartal124, gönderdiğiniz link için çok teşekkürler. Bu linki ne kadar aradığımı bilseniz... Tam "gökte ararken yerde buldum" durumu oldu benim için.. Benim beğendiğim havuz B134-00 kodlu 300 lt.lik havuzdu sanırım. Ama daha detaylı inceleyeceğim sayfayı. Bu havuzları ve ilgili teçhizatı Bauhaus'dan başka satan yerler de var mı acaba ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada plastik saksının güneşte kalıp ısınma konusunu Nuri Bey'e danıştım. Yaz için sorun olmayacağını, aksine sıcağın nilüferi coşturacağını ama kışın iyi izole olmazsa üşüyebileceğini söyledi. Hatta küvetimin boyu büyüdüğü için küçük bir kırmızı nilüfer, japon şemsiyesi gibi yeni bitkiler de getirebileceğini söyleyerek beni sevindirdi. Şimdi heyecanla bitkilerimi bekliyorum. Değişiklikleri paylaşmaya gayret ederceğim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
2 yıl önce sinanobada oturuyordum şimdi resimleri bakınca özledigimi fark ettim güzel bahçe güzel semt ee daha ne olsun kullanabılecek kocaman alan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Alıntı:
Satanlar var ama hiçbirinin fiyatı Bauhause kadar uygun değil.Birde şu durum var birinde tekne var, pompa yok pompa olanda filtre yok.O yüzden çok araştırdım Bauhausedan uygununu bulamadım. Bauhause'da 250 lt.lik tekne, filtre,pompa, süs araçları hepsi bir arada takım olarak 299 TL. Ayrıca 500 lt, 300 lt,120 lt gibi teknelerde var.Onlardan da alıp kapasitesi uygun filtre ve pompa edinilebilir.Çeşit çeşit pompa ve filtre de var.Hatta çok hoş fıskıye seti de vardı,5 ayrı başlık 5 ayrı fışkırma biçimi sağlıyor.Havuza uygun spot ışıklandırmalarda kit halinde.Tabi bunlara da girişirsek fiyat yavaş yavaş 1000 TL.yi bulacak. Selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Yeni su bitklerimizi beklerken ortada kaba bir saksı görünümü olmasın diye eşim ve ben iki gündür sıkı çalıştık : Yakındaki taşcıdan falezler tek tek seçildi, arabaya yüklenip eve taşındı, boşaltıldı ve "kaya bahçemsi" bir görüntü oluşturulmaya çalışıldı ![]() Bu arada hesaplamadığımız bir sorun çıktı : Civardaki bütün kediler nilüfer yapraklarıyla oynamaya bayıldılar. Saksının kenarına oturup önce biraz su içiyor sonra da patileriyle "pat pat" yapraklara vurup itip çekiyorlar... İzlemek çok zevkli ama taze yapraklar paramparça oluyorlar bu oyun sonunda ![]() ![]() Dün üzerlerine çiçek kasalarını koydum, bugün daha şık bir çözüm olarak üzerine tel gerdik.... Resimde de görüldüğü gibi saksı büyüyünce oldukça boş kaldı. Ama su altında çokça yaprak ve çiçek tomurcuğu var. Kediler rahat bırakırlarsa birkaç hafta içinde daha dolgunlaşacağını düşünüyorum. ![]() ![]() NOT: Bugün eşim beni bahçeye çağırıp Bauhaus'da gördüğümüz havuz küvetini nasıl yerleştirirsek daha iyi olabileceği hakkında fikirlerini anlattı. Ben de yüzümde hafif bir tebessüm, her söylediğini onayladım... Bu bir aşama değilse nedir, nedir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Bu rogar kapağı benim tam balkon altında Eser hanımcığım ![]() Sizin uygulama da güzel olmuş, çakılların arasına biraz sukulent dikelilirsiniz. Kışa dayanıklı türleri tabii. Bahce için ise, bayıldım bayıldım ayılamammmmm diyorummmmm.... ![]() Elinize yüreğinize sağlık. Unutmadan ilave edeyim, neredeyse her sabah havuzun başında bir kedi görüyoruz. Dadandılar bizim balıklara. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Moderatör
|
Sevgili Eser İlhan, o kadar büyük keyifle, zevkle dolaştım ki bahçende, kendimi kaybettim. Bir ara Cumhur Tonba'nın mesajını okurken, " aaa Cumhur dönmüş mü siteye" dedim, sonra baktım ki mesajı 2011 senesine ait. Dedim ya kendimi kaybetmişim taaa baştan başlamışım yine. Ellerine sağlık, her şey çok güzel ve düzenli. Biliyorum nasıl uğraştığını, ama ben de senin gibi düşünüyorum; yaz-kış aynı evde oturamamış olmamız büyük dezavantaj. Yap, uğraş sonra da kış geldi diye bırak geri dön. Oysa orada olsak, her şey kontrolümüz altında olurdu. Yine sen İstanbul'a yakınsın, bir saatlik yolun var, ya ben ne yapayım? Yoksa ben de Silivri'ye geri mi dönsem. Ama orada bahçe küçük, hele Manyas'dan sonra çok küçük gelir gözümüze. Neyse buna da şükürler olsun. Yine de böyle bir imkânımızın olması güzel. Mor salkımın, clematislerin, manolyan ateş çalıların hepsi çok güzel. Bir köşeye de gaura çalısı ekelim mi? Gel sen beni dinle yan veya ön bahçeyi satın alalım, belediyeye ait ise kiralayalım.... dermişim. Havuz yapmayı ben de çok istiyorum ama bir türlü fırsat gelmedi ona. Süs havuzunu da çok severim. Akan su sesini hep severim aslında. Sevgili Eser İlhan, bütün sevdiklerinle beraber, sağlık ve huzur içinde, bahçenin bütün güzellikleri doya doya yaşamanı dilerim. Her şey gönlünce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|