Yeni su bitklerimizi beklerken ortada kaba bir saksı görünümü olmasın diye eşim ve ben iki gündür sıkı çalıştık : Yakındaki taşcıdan falezler tek tek seçildi, arabaya yüklenip eve taşındı, boşaltıldı ve "kaya bahçemsi" bir görüntü oluşturulmaya çalışıldı

Saksıyla kayalar arasını toprak doldurup Bauhaus'dan aldığım sardunyaları diktik böylece saksı etrafındaki toprak hem biraz izolasyon sağlar hem de görsel olarak daha hoş olur diye düşündük.
Bu arada hesaplamadığımız bir sorun çıktı : Civardaki bütün kediler nilüfer yapraklarıyla oynamaya bayıldılar. Saksının kenarına oturup önce biraz su içiyor sonra da patileriyle "pat pat" yapraklara vurup itip çekiyorlar...
İzlemek çok zevkli ama taze yapraklar paramparça oluyorlar bu oyun sonunda
Dün üzerlerine çiçek kasalarını koydum, bugün daha şık bir çözüm olarak üzerine tel gerdik....
Resimde de görüldüğü gibi saksı büyüyünce oldukça boş kaldı. Ama su altında çokça yaprak ve çiçek tomurcuğu var. Kediler rahat bırakırlarsa birkaç hafta içinde daha dolgunlaşacağını düşünüyorum.
NOT: Bugün eşim beni bahçeye çağırıp Bauhaus'da gördüğümüz havuz küvetini nasıl yerleştirirsek daha iyi olabileceği hakkında fikirlerini anlattı. Ben de yüzümde hafif bir tebessüm, her söylediğini onayladım...
Bu bir aşama değilse nedir, nedir