agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni1170Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-06-2012, 21:25   #1
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
.... Bu hesaba göre Begimoş bizim oğlanı yedi ................
Ve kıssaden hisse; Bizim bahçeye gerçek bir havuz lazım
Çok şekersiniz Eser hanım.

Dün fotoğrafı gördüğümde hem çöp poşetinin dayanıksız olacağını hem de Nilüfer çiçeklerinin tam güneşi sevdiğini yazacaktım ama çok keyifli olduğunuzu görünce olumsuz bir şeyler yazmak istemedim. Bence, en güzeli, altı delik olmayan büyük ve derin bir saksı alın, poşetin delinmesi riskini ortadan kaldırmış olursunuz.

Bahçeniz bu sene çok daha keyifli görünüyor. Clematisleriniz de öyle...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 08:39   #2
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Çok şekersiniz Eser hanım.

Dün fotoğrafı gördüğümde hem çöp poşetinin dayanıksız olacağını hem de Nilüfer çiçeklerinin tam güneşi sevdiğini yazacaktım ama çok keyifli olduğunuzu görünce olumsuz bir şeyler yazmak istemedim. Bence, en güzeli, altı delik olmayan büyük ve derin bir saksı alın, poşetin delinmesi riskini ortadan kaldırmış olursunuz.

Bahçeniz bu sene çok daha keyifli görünüyor. Clematisleriniz de öyle...
Çöp poşeleri Begimoş faktörü olmasa dayanacaklardı aslında . Ama benim asıl istediğim beton olmayan bri havuz.(sizinle daha önce konuşmuştuk hatırlarsanız bu konuyu) Bugün Bauhausa gidip bakacağım. Ordaki hazır havuz küvetlerinden bir tane almak istiyorum.
Hayalimde bir küçük bir de biraz daha büyük küvet kullanarak suyun bir havuzdan diğerine aktığı bir su alanı oluştrmak var. Eşim de benim kadar hevesli olsa bu işe çoktan yapmıştım havuzu ya, zorunlu olarak hedefe sakin ve derinden gitmeyi seçtim ben
Bahçeye gelince, yavaş yavaş oturuyor. En büyük engel benim bu evde daimi yaşamıyor olmam. Hep orda olsam neler yaparım ama böyle aralıklı olunca ancak bu kadar oluyor işte....

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2012, 20:54   #3
Ağaç Dostu

nurcanaybay's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2008
Eser hanım ,
havuzcuk çok hoş olmuş ,böyle düzenlenmiş örnekleri vardı biliyorsunuz.O saksıdan bir tane daha varsa hatta daha küçük boyu ( 30 cm yüksekliğinde ) su sümbülü için ideal olur.Böylece o köşe su bitkileri köşesi olur .Ya da 3 boy saksı ,3 farklı su bitkisi ( birine
marul olabilir ,japon şemsiyesi ile birlikte ) .

nurcanaybay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2012, 09:43   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-09-2010
Sn Eser İlhan beğen beğen bitmeyecek bir bahçe. Fazla söze gerek yok sanırım derler ya hani ''Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz'' harika olmuş bahçeniz. Kediler konusunda ise doğalarında var bize çok yakın olabiliyorlar ama bazen böyle hinlikler yapabiliyorlar.

Sizde en güzeli onları bu haliyle sevin sizde rahat edin onlarda rahat etsin Yeni nilüferleriniz hayırlı olsun bol bol çoğalıp başka havuz aratsınlar size Saygılar Hürmetler

Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 12:46   #5
Ağaç Dostu

Nevzat's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2008
Galeri: 2
Eser hanım bende istiyorum havuz ama, nereye, nasıl, ne şekilde bilemiyorum, siz başlayın belki bende sizden örnek alırım.

Nevzat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 13:41   #6
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Eser hanım maviş gerçektende muhteşem görünüyor havuz deseniz ayrı bir güzellik bahçeniz deki hangi güzelliği övmek gerek bilemedim hepsi de harikalar bayıldım. Ellerinize sağlık

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 16:22   #7
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Bugün sabah dooooğru Bauhaus'a gidip havuz küvetlerine baktım. Şu anki tahta saksı içindeki düzeneği aktarmak için uygun birşey bulamadım ama 300 lt. lik, şeklini de sevdiğim bir tane buldum. Sanırım onu alıp bahçede mavi sedirin bulunduğu alana yakın bir şekilde yerleştirebilirim. Fazla büyük olmadığı için göze batmayacağını ve güzel duracağını düşünüyorum.
Nilüferleri aktarmak izere limon'un önerdiği gibi deliksiz bir saksı aldım. Verandadan ve üst kattan görülebilecek ve nerdeyse tüm gün güneş görebilecek şekilde bahçeye yerleştirdim. Nilüferi ve kırmızı balıkları buraya taşıdım.
Bauhaus'a çok güzel sardunyalar gelmişti yeni. Dayanamayıp onlardan da 6 tane aldım. Aralarına kayalar koyarak havuz saksının etrafına dikmeyi düşünüyorum. Böylece saksı görüntüsü de bir miktar kamufle olur..
( Bunun için damla sulamanın hortumuna da el atıp yönünü sardunyalara göre ayarlamam gerekecek. Resimde yerde görünen siyah hortum yerinden söktüğüm damlama hortumudur )

Name:  P6041213.jpg
Views: 1148
Size:  62.5 KB

Eski 04-06-2012, 20:18   #8
Ağaç Dostu

nurcanaybay's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2008
Eser hanım,

nilüfer'in kökleri serinlikten hoşlanıyor diye biliyorum.Plastik saksı ısındıkça nilüfer ve balık

için sorun olabilir .Nuri bey bizi bu konuda aydınlatabilir sanırım.Ama saksıyı toprağa gömecekseniz sorun olmaz.

nurcanaybay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 21:15   #9
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay Mesajı Göster
Eser hanım,

nilüfer'in kökleri serinlikten hoşlanıyor diye biliyorum.Plastik saksı ısındıkça nilüfer ve balık

için sorun olabilir .Nuri bey bizi bu konuda aydınlatabilir sanırım.Ama saksıyı toprağa gömecekseniz sorun olmaz.
Yarın Nuri Bey'e danışırım bu konuyu. Ama anlıyorum ki, ben tez zamanda şu beğendiğim 300 lt.lik havuz küvetini alıp bahçeye yerleştirmeli ve doğru dürüst bir havuz sahibi olmalıyım

Eski 04-06-2012, 22:06   #10
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Eser hanim tasli bölüm nefis olmus. Cok zarif bir düzenleme. Nilüferler cok güzel gercekten de. Insan baktikca hevesleniyor ama etrafimda o kadar cok su ve ayrica durmak bilmeden yagan yagmur var ki artik bahceye ekstra sulu ir obje sokmak istemiyorum. Sizlerin nilüferlerini hayran hayran izlerim artik.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 20:49   #11
Ağaç Dostu

kartal124's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Alıntı:
Yarın Nuri Bey'e danışırım bu konuyu. Ama anlıyorum ki, ben tez zamanda şu beğendiğim 300 lt.lik havuz küvetini alıp bahçeye yerleştirmeli ve doğru dürüst bir havuz sahibi olmalıyım
Bauhause'da satılan havuzların üreticisi olan firmanın web sayfasını incelerseniz, bir hayli farklı ürünün olduğunu göreceksiniz.Ama gene de en ideali 299 TL.ye satılan hazır havuz kiti gibi
Selamlarımla.
Heissner - Alles Gute für Ihr Paradies in Heim und Garten

kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 22:38   #12
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Sayın kartal124, gönderdiğiniz link için çok teşekkürler. Bu linki ne kadar aradığımı bilseniz... Tam "gökte ararken yerde buldum" durumu oldu benim için..
Benim beğendiğim havuz B134-00 kodlu 300 lt.lik havuzdu sanırım. Ama daha detaylı inceleyeceğim sayfayı.
Bu havuzları ve ilgili teçhizatı Bauhaus'dan başka satan yerler de var mı acaba ??

Eski 07-06-2012, 16:12   #13
Ağaç Dostu

kartal124's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Alıntı:
Sayın kartal124, gönderdiğiniz link için çok teşekkürler. Bu linki ne kadar aradığımı bilseniz... Tam "gökte ararken yerde buldum" durumu oldu benim için..
Benim beğendiğim havuz B134-00 kodlu 300 lt.lik havuzdu sanırım. Ama daha detaylı inceleyeceğim sayfayı.
Bu havuzları ve ilgili teçhizatı Bauhaus'dan başka satan yerler de var mı acaba ??
Sayın Eser İlhan
Satanlar var ama hiçbirinin fiyatı Bauhause kadar uygun değil.Birde şu durum var birinde tekne var, pompa yok pompa olanda filtre yok.O yüzden çok araştırdım Bauhausedan uygununu bulamadım.
Bauhause'da 250 lt.lik tekne, filtre,pompa, süs araçları hepsi bir arada takım olarak 299 TL.
Ayrıca 500 lt, 300 lt,120 lt gibi teknelerde var.Onlardan da alıp kapasitesi uygun filtre ve pompa edinilebilir.Çeşit çeşit pompa ve filtre de var.Hatta çok hoş fıskıye seti de vardı,5 ayrı başlık 5 ayrı fışkırma biçimi sağlıyor.Havuza uygun spot ışıklandırmalarda kit halinde.Tabi bunlara da girişirsek fiyat yavaş yavaş 1000 TL.yi bulacak.
Selamlarımla.

kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 22:47   #14
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay Mesajı Göster
Eser hanım,

Alıntı:
Yarın Nuri Bey'e danışırım bu konuyu........
Bu arada plastik saksının güneşte kalıp ısınma konusunu Nuri Bey'e danıştım. Yaz için sorun olmayacağını, aksine sıcağın nilüferi coşturacağını ama kışın iyi izole olmazsa üşüyebileceğini söyledi. Hatta küvetimin boyu büyüdüğü için küçük bir kırmızı nilüfer, japon şemsiyesi gibi yeni bitkiler de getirebileceğini söyleyerek beni sevindirdi. Şimdi heyecanla bitkilerimi bekliyorum. Değişiklikleri paylaşmaya gayret ederceğim

Eski 07-06-2012, 01:36   #15
Ağaç Dostu

aydam's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2012
2 yıl önce sinanobada oturuyordum şimdi resimleri bakınca özledigimi fark ettim güzel bahçe güzel semt ee daha ne olsun kullanabılecek kocaman alan

aydam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2012, 22:26   #16
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sevgili Eser İlhan, o kadar büyük keyifle, zevkle dolaştım ki bahçende, kendimi kaybettim.
Bir ara Cumhur Tonba'nın mesajını okurken, " aaa Cumhur dönmüş mü siteye" dedim, sonra baktım ki mesajı 2011 senesine ait. Dedim ya kendimi kaybetmişim taaa baştan başlamışım yine.

Ellerine sağlık, her şey çok güzel ve düzenli. Biliyorum nasıl uğraştığını, ama ben de senin gibi düşünüyorum; yaz-kış aynı evde oturamamış olmamız büyük dezavantaj.
Yap, uğraş sonra da kış geldi diye bırak geri dön. Oysa orada olsak, her şey kontrolümüz altında olurdu.
Yine sen İstanbul'a yakınsın, bir saatlik yolun var, ya ben ne yapayım?
Yoksa ben de Silivri'ye geri mi dönsem. Ama orada bahçe küçük, hele Manyas'dan sonra çok küçük gelir gözümüze.
Neyse buna da şükürler olsun. Yine de böyle bir imkânımızın olması güzel.

Mor salkımın, clematislerin, manolyan ateş çalıların hepsi çok güzel.
Bir köşeye de gaura çalısı ekelim mi?
Gel sen beni dinle yan veya ön bahçeyi satın alalım, belediyeye ait ise kiralayalım.... dermişim.

Havuz yapmayı ben de çok istiyorum ama bir türlü fırsat gelmedi ona. Süs havuzunu da çok severim. Akan su sesini hep severim aslında.

Sevgili Eser İlhan, bütün sevdiklerinle beraber, sağlık ve huzur içinde, bahçenin bütün güzellikleri doya doya yaşamanı dilerim. Her şey gönlünce olsun.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2012, 23:07   #17
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
........... Bir köşeye de gaura çalısı ekelim mi?
Gel sen beni dinle yan veya ön bahçeyi satın alalım, belediyeye ait ise kiralayalım.... dermişim............................... Sevgili Eser İlhan, bütün sevdiklerinle beraber, sağlık ve huzur içinde, bahçenin bütün güzellikleri doya doya yaşamanı dilerim. Her şey gönlünce olsun.
Sevgili Güler Hanım, sizi bahçemde görmek ne güzel Güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum..
Olur, gaura da ekelim tabii. Hatta beyazı da var mıydı onun? Bir pembe bir de beyaz olsun

Yan bahçeyi satın almak en çılgın hayallerimden biri. Orayı da meyve-sebzeye ayırmak, garajı da tavuk kümesi yapmayı planlıyorum (Komşu duymasın ) Necdet'e anlattığımda bahçenin içindeki evin atıl kalıp eskiyeceğini söyleyerek hayalimi bozuyor. Ben de "o zaman evi de yıkar bahçeye katarız" diyorum. Benim ebedi muhalif sevgili eşim o koşullarda çok pahalıya gelen bir bahçe olacağını söyleyerek hayalimin tadını iyice kaçırıyor Ben de bu işi zamanın akışına bırakıp "gün doğmadan neler doğar" diyorum.....

Evin diğer yanı oldukça geniş bir park alanı. Bize en yakın kısımda çocuk parkı var. Çocuk parkıyla aramızda kalan yeşilliğe yayılmaya başladık bile...
2 ıhlamur, 2 erguvan, 2 fıstık çamı, 1 ılgın, 1 alaca pitosporum ve 2 kısmet ağacı diktik. Bakımlarını da düzenli yapıyoruz. Belediye bu alanı bana kiralasa çok memnun olurum. Ama kiralamasa da ben oraya el attım bir kere
Tek sakınca insanımızın henüz yeşili korumayı öğrenememiş olması. Geçen sene ıhlamur çiçeklendi diye bir dalını kırdılar.Geçen yaz sonu diktiğim küçük oyanın ise önce dalını kırdılar, sonra da söküp çıkardılar. Allahtan çıkarıp öylece kenara koymuşlar ben de saksıya diktim. Necdet umutsuzdu ama çok güzel yapraklandı, büyüyor. Umuyorum ki çok yakışıklı bir oya ağacı olacak....

Eski 09-06-2012, 23:25   #18
Moderatör

Güler's Avatar

Ah erkekler ahh. Ne dersek önce bir hayır derler ama sonra da razı olurlar. Ben de zaman zaman takılırım eşime. Bak hemen hayırı basma, nasıl olsa sonradan evet dedirteceğim sana.

Gauranın hem beyazı hem kırmızı hem de pembesi var. Sen yerini ayır ben sana 3 kök getireceğim. İlerde baktıkça beni hatırlarsın.

Eski 09-06-2012, 23:39   #19
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
.....Gauranın hem beyazı hem kırmızı hem de pembesi var. Sen yerini ayır ben sana 3 kök getireceğim. İlerde baktıkça beni hatırlarsın.
Çok teşekkürler.. Sevindirdiniz beni... Ama ben sizi Gaura'lar olmasa da hiç unutmam ki..

Eski 09-06-2012, 23:35   #20
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Sevgili Eser İlhan, uğraşılarınız güzel sonuç veriyor. Özellikle clematise bayıldım. Havuz ise yeni heyecanla kim bilir kaç şekil değiştirecek, değiştikçe siz keyifleneceksiniz. Sağlıkla keyfini çıkarın.

Not: İstemeden olmuyor, siz yan taraflar için isteyin, belli olmaz bir gün dileğiniz olur

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2012, 23:43   #21
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
.....Not: İstemeden olmuyor, siz yan taraflar için isteyin, belli olmaz bir gün dileğiniz olur
Evet sevgili Kiraz, ben de çok inanıyorum birşeyin gerçekleşmesi için önce yürekten istemek gerektiğine. Bunu çok kereler yaşadım. Niçin olmasın ??

Eski 10-06-2012, 14:45   #22
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Bugün sağolsun Nuri Bey çok güzel bir japon şemsiyesi ve harika bir kırmızı nilüfer ile geldi ve beni çok sevindirdi Bayramlık giyen çocuklar gibi hissediyorum kendimi
Teşekkürler tekrar

Name:  P6101223.jpg
Views: 1454
Size:  66.3 KB

Name:  P6101224.jpg
Views: 1459
Size:  54.6 KB

Eski 10-06-2012, 14:55   #23
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Alıntı:
Bugün sağolsun Nuri Bey çok güzel bir japon şemsiyesi ve harika bir kırmızı nilüfer ile geldi ve beni çok sevindirdi Bayramlık giyen çocuklar gibi hissediyorum kendimi
Teşekkürler tekrar

Eklenti 306965

Eklenti 306966
İşte ben bunu seviyorum. Nuri Bey elinize , kolunuza sağlık. Bu dayanışma ve sevgi hayata umutla bakmamı sağlıyor. Hiç tanımadığınız kişiler gerçek dostlarınız olarak yüreğinize yerleşiyor. Bu bir ayrıcalık...

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2012, 15:09   #24
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop Mesajı Göster
İşte ben bunu seviyorum. Nuri Bey elinize , kolunuza sağlık. Bu dayanışma ve sevgi hayata umutla bakmamı sağlıyor. Hiç tanımadığınız kişiler gerçek dostlarınız olarak yüreğinize yerleşiyor. Bu bir ayrıcalık...
agaclar.net o kadar çok güzel insanı hem de yakın dost olarak hayatıma taşıdı ki, ben de bunun için gerçekten çok seviniyorum sevgili jineop
Kesinlikle bu bir ayrıcalık ve yüreğinde doğa ve insan sevgisi taşıyanların yaydığı enerji, sıcaklık.....

Eski 10-06-2012, 15:19   #25
Ağaç Dostu

kılıç's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop Mesajı Göster
Aynen öyle bir kız kardeş **** 40 yıllık dost gibi.

kılıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 23:27   #26
Moderatör

Güler's Avatar

Ortancalarına bayıldım, maşallah.

Eski 10-09-2012, 01:27   #27
Ağaç Dostu

handanhanım's Avatar

Giriş Tarihi: 07-10-2007
Ellerinize sağlık çok güzel bir bahçe, bahçeleri gezip gezip kıskanıyorum Maşallah demeden geçmesem iyi olur.

handanhanım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2012, 18:33   #28
Ağaç Dostu

sibelim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2010
sevgili eser hanım bahçeniz mis.herşey fazlası ile övgüyü hak ediyor, sizin emeğiniz kat kat. elleriniz dert görmesin inşallah. hani her resim diğerini kıskandıracak kadar güzel.bahçe inanılmaz keyifli,nilüferlerse büyüleyici.

sibelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2012, 01:35   #29
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Gezdim, gördüm, geldim!.. Eser Hanım bahçeniz için gereken herşey söylenmiş. Zevkinize, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel bir bahçeniz var, Allah ım güle güle oturmayı nasip etsin inşallah, herşey gönlünüzce...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2013, 23:07   #30
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Bugünkü kardan manzaralar

Name:  1.jpg
Views: 1008
Size:  72.3 KB

Name:  2.jpg
Views: 999
Size:  70.4 KB

Sevgili zeytin ağacım :

Name:  3.jpg
Views: 961
Size:  70.5 KB

Yaseminlerin arasından sedirler:

Name:  4.jpg
Views: 974
Size:  72.1 KB

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025