View Single Post
Eski 04-06-2012, 21:09   #230
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Eser Hanım, cıvıl cıvıl çiçekleriniz harikalar. Bol kokulu ve renkli bir yaz dönemi dilerim.
Umarım havuz isteğinizi de kısa zamanda yerine getirirsiniz. Kesin karar verdikten sonra bir şekilde yaparsınız, eminim.
Nilüferler çok güzeller, alacalı zakkuma da bayıldım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop Mesajı Göster
Eser Hanımcım, bu bölgeyi görünce kocaman sepet toprak saksı içinde aşağıya doğru dallarını salmış beyaz küçük çiçekli bir bitki örneğin beyaz diasca , verbena gibi (ikisi de dona dayanıklı) canlanıverdi gözümde.

Benim de tam tersi olarak renkli renkli yaprak güzelleriyle dolu dolu bir saksı canlanmıştı.
Çakıllar beyaz olduğu için beyaz çiçekler çok kaybolur diye düşünüyorum.

Çakıllar çok güzel bir zemin yapmış. Yanlış görmüyorsam küçük çakıllar ile beyaz dolomitler kullanmışsınız. Farklı boyuttaki taşların beraber kullanımını ben çok seviyorum ama bence birbirine karıştırmasanız daha düzenli görünebilir. Mesela küçük çakıllar zemin olarak kalsa, beyaz dolomitleri de onların üstüne kıvrımlı şekiller oluşturacak şekilde bir arada kullansanız...

Aslında şu fotoğraftaki gibi bir fıçı saksı da çok yakışır. Fıçıyı tam ortaya oturtup, çevresine de sizin düzenlemenin en arkasında gördüğüm iri taşları dizmek güzel olabilirdi.

Sizin için bakınırken rastladığım şu uygulama da çok hoşuma gitti.
http://i243.photobucket.com/albums/f...g?t=1248237936

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön