agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni2891Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-06-2011, 10:07   #11
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,460
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Gecmis olsun bahtiyar bey. Doga böyle iste bize sürekli ugrasacak birseyler cikariyor. Hatirlarsaniz size yesil salata yetistiremiyorum demistim. Bu yil hic özenmeden tohumlari öylece ativerdim. Gecen yillara göre daha fazla yiyebildik. Bu yil da havalar cok sicak gecmesine ragmen domatesler keyifsiz. Balkondakiler cicek dolu henüz meyve yok, bahcedekilere de bir sey dadandi sürekli etraflarina delik aciyor. Tarla faresidir dedik ilac koyduk, dana burnudur dedik ilac koyduk her sabah yeni delikler buluyoruz. Baska ne olabilir bilemiyorum. Yilan bira sisesi kapagi kadar delikler acar mi acaba?
Çok teşekkür ederim.
Sizin sorununuza gelince sıcaklardan sebze ve meyvelerin çoğu etkilenir. Saksıdaki domateslerin çiçek açması güzel ancak meyveye yatmamasının bana göre, Aşırı sulamadan dolayı bitki boy uzatır çiçekte açar ama çiçeklerini döker.
2. si ise toprakta demir eksikliği veya izelement eksikliği
3'cü ise kırmızı örümceklerin bitkiye verdiği zarar ki bu en tehlikelisi gübresiz toprakta azda olsa birkaçtane domates tutar. Ama kırmızı örümceğin verdiği zarar tamamen bitkiyi öldürür. Balkonumda bulunan Patlıcan ağacım, domateslerimin ve siyah havuçumun yapraklarında yoğun bir şekilde vardı. Görüştüğüm ziraat mühendisi bir arkadaş benden yaprak numunesi istedi.Götürdüm verdiği ilacı kullandım.Şimdi inanın yapraklarda düzelme ve tekrar çiçeklenme başladı.Resimlerini bugün eklerim. Bu arada demir takviyeside yaptırdı.

Bahçedeki deliklere gelince benim bildiğim kadarıyla tarla fareleri fidanın kendisinden çok ürününe zarar verir. Yılanlar ise toprakta delik açmadığı gibi otobur olmadığından bitkilere ve ürünlere zarar vermez. Dana burnu sebze ve meyvelerin fidanlarının hatta ürünlerinin baş düşmanı.Genç fidanları dipten kesip kurumalarını sağlarlar.Domates, Çilek gibi yumuşak ve sulu sebze ve meyvelere de zarar verirler.
Bu linke göz atmanızda fayda var. http://www.tarim.gov.tr/files/hizmet.../sebze_zar.htm
Saygılar

Eklenen Resimler
 
bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025