![]() |
|
![]() |
#871 |
Ağaç Dostu.
|
2014 Hobi bahçem
Merhaba Dostlar; 2014 Hobi bahçemizde çalışmalar aralıklı olsada devam etmekte. Bu yıl işim gereği bahçeye ancak haftada bir gidebiliyoruz.İş çok ancak zaman yok. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Ağaç Dostu.
|
2014 Hobi bahçe
Bahçede çekirdeksiz nar,tohumdan yetişen keçiboynuzu,mine, zakkum, hicaz hurması, palmiye(sevgili Sonul dostmun gönderdiği) incirler tek tek redimlerini ekleyip forumu meşkul etmek istemedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Ağaç Dostu.
|
2014 Hobi bahçemizde
Bu yıl sulu ekilen ürünlerin 3 yıllık yanmış küçükbaş hayvan gübresinin yerine dikmeye sevgili Hocam Annem karar verdi ![]() Hobi bahçesiyle çocuklarımda birlikte büğüyor. Bhçenin daimi kadrolu fotoğrafçısı Sevgili oğlum MehmetALİ Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Ellerinize, emeklerinize sağlık Sayın Bahtiyar02 maşallah gelişmeler çok güzel. Elbette yardım etmek, paylaşmak, emek sarfetmek kadar güzeli yok. Herşey gönlünüzce, rastgelsin inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2013
|
Bu mevsim yine güzel sebzeler, meyveler göreceğiz inşallah. Emeklerinizin karşılınığını kat kat alacağınızı umuyor kolaylıklar diliyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
Merhaba, merhaba Sayın bahtiyar02 bugün size sormadan sizin bahçenizi gezdim adım, adım gezerkende hayran oldum. Heralde azmin zaferi denilen şey budur dedim, daha kısa bir süre önce kurak kendi halinde duran tarlayı büyük bir sabır ve azimle yemyeşil çeşit, çelit fidanlatın salındığı bir yer haline getirdiniz sizi ve sevgili eşinizi, çocuklarınızı, annenizi, ve tüm emeği geçnleri tebrik ediyorum. Ben siz ve sizin gibi insanlara güzel yürekli, güzel insanlar diyorum ve bu formda bir çok güzel dostlarımız var ve ben sizleri tanımaktan çok büyük mutluluk duyyorum umuyorumki sizin gibi güzel insanlar ülkemizde hızla çoğalsın. Size ve tüm doğa sever dostlara işlerinizde kolaylıklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sayın bahtiyar02 merhaba, hobi bahçeniz renklenmeye başlamış annenizin eşinizin ve çocuklarınızın da yardımıyla hep beraber el birliği ile size yardım etmeleri takdire şayan. Allah annenize sağlık ve uzun ömürler versin ki, her zaman büyüklerimizin yardımına ve desteğine ihtiyacımız var rabbim onları başımızdan eksik etmesin dilerim. Anneniz işi biliyor ne de olsa eski toprak, enerjisini topraktan alacağı için yalın ayak yumuşacık toprağa basıvermiş, toprağa yalınayak basmayı ben de çok severim çok hoşuma gider. Sizlere kolay gelsin, ürünleriniz bol olsun dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-12-2011
|
Allah huzurunuzu daim etsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Ağaç Dostu.
|
2014 Hobi Bahçem
Öncelikle Sevgili YeniGine,TRAKLI, 06dilek, akçabardak zeyve ve tüm dostlara; İyi dilek ve temennilerinizden dolayı çok teşekkür erim. Hergün 04,00 te uyanıp 05,00 te işe giden ve saat 17,00 de gelip hemen tarlaya gidiyorum. yaklaşık 2-3 saat boyunca tarlada çalışıp eve dönüyorum. Kadrolu yardımcılarım eşliğinde ![]() ![]() ![]() ![]() İstiyen dostlar https://www.facebook.com/belfirat/photos bu adresten bakabilirler. Sevgiler saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Ağaç Dostu.
|
devam
Resimlere devam 1- İri tür Hünnap 2- Kuruduğunu sandığım Afyon türü Cevizim tekrar filizlendi ![]() 3- Afyon türü ceviz 4- üç adet kızılcıktan biri 5- Naşi armudu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Ağaç Dostu.
|
Devam
![]() Aşısız iki kök keçiboynuzu fidanlarımdan birincisi ![]() Aşılı iki kök keçiboynuzu fidanlarımdan birincisi ![]() Aşısız dört kök kestane fidanlarımdan birincisi ![]() Bağımızın uzaktan bir bölümünün görünüşü ![]() Adıyaman İlçelerinden Tut ilçemizden gelen domates türlerinden çiçek açmış bir fidan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Ağaç Dostu.
|
22.05.2014 Bahçem
Merhaba Tüm Dostlar; Başta belirtmek isterimki ATATÜRK Barajı gölü sayesinde büyük bir iklim değişikliği yaşamaktayız. Her geçen yılda barajın etkisi daha çok belirginleşiyor. Geçen yıl Haziran 15'inde Tahıllar biçilirken bu yıl bir ay erken biçildi Mayıs ayının 15'inde. Yağmurlar tam ilkbahar yağmurları yağıyor. Kendim çok seviniyorum ağaçlarım, sebzelerim ve meyvalarım çok güzel gelişim gösterdiler.Beyaz Dut ağaçlarım bir kaçtanede olsa meyvalarından tattırdı. Yerli siyah incir ve yerli üzüm türlerimizden ili fidan her şeye rağmen yaşamaya devam ediyor. Sevgili Sonul bet dostumun gönderdiği İncir geçen yıl meyvalarından tatmıştık bu yıl umarım çok güzel görünüyor. Daha önceleri kök üzerine aldığımız bağımızdan hiç bir fayda göremediğimiz için bu yıl yöremizde eski yöntem olan sırık üzerine alma yöntemini kullandık.Sonuçmu şimdilik harika. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Ağaç Dostu.
|
devam
Bir çok dostumun ve bizlerin merakla beklediği dört adet Siyah narlarımızdan bir adedi ilk çiçeğinin tomurcuğunu sösterdi umarım meyvasınıda görürüz. Dört adet bodur ispanya tam bodur Arbequina Zeytininden 3 adedi çiçek açtı meyvalarını gördükten sonra yeni fidan alımı yapacağım. Bu yıl kendi tohumlarımızdan nohut ektik yaklaşık 5 yıl önce ektiğimiz tohumlar gayet güzel çimlendi.Sevgili annem çok seviniyor tek problemi yani otlar. Bahçede 4 adet Klamatlı(Eşek zeytini) gelişimi çok hızlı güzel ve ürünü çok lezetli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Moderatör
|
Bahçenizde dolaşmak çok keyifliydi, kayınpederinizin bahçesindeki o güzelim narların sökülmesi ne üzücü, onca ağaç onca güzel meyve neden hak ettiği fiyatı bulamaz şaşırıyor insan. Çatlayan narlardan nar ekşisi yapacağınızı yazmışsınız. Bizim bahçede 6-7 tane nar var. Çekirdeksiz narları ben çok seviyorum, nisbeten daha açık renkli taneleri çok iri ve sulu. Bir iki ağaçtaki narların çatladığına biz de şahit olduk. Türünü bilmiyorum ama çatlamaları can sıkıcı, nar neden çatlar? Kimi sulama diyor, yağmur diyor, ama aynı yerdeki çekirdeksiz narda çatlama yok, yanıbaşındaki ağaçta beş altı tane çatlamış nar oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Moderatör
|
Dengesiz sulama, uzun kuraklıktan sonra yağmur yağması sonucu meyvelerin fazla su alarak çatlaması, kalsiyum eksikliği, gece gündüz sıcaklık farkının aşırı olması gibi nedenlerden dolayı çatlama meydana gelebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2013
|
Bahtiyar abi bahçenin maşallahı var 30 sayfayı da ineledim susuz yetiştirdikleriniz ve meyve ağaçlarınız çok hoşuma gitti, siyah nar fidanını nerden aldınız ? uzun zamandır arıyorum bulamadım, izmirde sormadığım fidancı kalmadı , internette fidan satanlarda da yok, aldığınız yerin iletişim numarası falan var mı ? kargoyla falan gönderim yapıyolar mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Ağaç Dostu.
|
Mehmet ALİ'nin gözünden bahçemiz
Merhaba Dostlar; 2-3 yıllık yanmış küçükbaş hayvan gübresinin yerine diktiğimiz Sulu yetiştirdiğimiz domateslerimizin durumları gerçektende güzel. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda ağaçlarımızın etrafını Sevgili Hasan abimiz açtı Gayet güzel ve geniş oldu.Rahatlıkla sulama yapabileceğiz Gojiy Bery her yıl meyvelerin oranları artıyor ve irileşiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Ağaç Dostu.
|
devam
İspanya Arbeguine Bodur zeytinlerimiz ilk kez zeytin tuttu. Sebzelerimizin gelişmeleri ve çocuklarımın merakları mutlu ediyor. Rosella bitkimizi ilk kez tohumdan yetiştirip bahçeye diktik yerlerini sevmişler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Sebze ve meyvelerinizi afiyetle, sağlıkla, sevdiklerinizle yiyin.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2010
|
Abi uzun zaman sonra bahçeni ziyaret ettim. Allah bereketini artırsın. Nenemin ellerinden öperim. Kolaylıklar temennisi ile.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili tarla kuşu, tugrulbaba,Kayahann ve sevgili Tubay Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Sevgili Tubay; Uzun zaman oldu sizi sitede göremiyordum. Adıyaman'a gelip gidiyormusunuz? Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Ağaç Dostu.
|
Sumak Adıyaman'da arsız bir bitkidir Deşti olarak yetişir. Yeterki yerini sevsin hemen hemen her bölgede yetişeceğine inanıyorum. Ben 6 adet kök temin ettim ancak 2 kökü tutu. Şuan da ise çevrede yeni filizler çoğaldı. Büyüklerimiz sumak dikersen bahçeyi istila eder diye uyarmışlardı dedikleride oluyor gibi. Tohumdan yetiştirmeyi hiç denemedim? Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|