![]() |
|
![]() |
#571 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim.Çiçekler kabağa dönüşse çok güzel olacak. ![]() Sevgiler saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Adıyamanın havası istanbula göre gercekten çok fark ediyor. Korkudan 2 gün öncesine kadar fidelerimizi dışarı çıkartamıyorduk. Başarılarınızın devamını ve, bol mahsüllü güzel bir yaz dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Merhaba bahtiyar02 bahcenizi dolasmaya 2009 yilinda basladim 2011 yilinda anca bitirebildim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
şebnem hanım kanadada kavun ve karpuz yetiştirebilecekmisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Ağaç Dostu
|
Inanmak basarmanin yarisidir Yakup bey. Yetistirebilecegime inaniyorum, hemde bu gune kadar toprakla hasir nesir olmamama ragmen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Ağaç Dostu
|
sebnem hanım; bizim burada yuva kavunu meşhurdur ve kendine has özelliği vardıru aylarda ekilir 2-3 er tane topraga gömülür eskiden ne ilaç nede başka birşey yapılırdı 2-3 defa çapalanır sulanmazdıda olan kavunlar düzgün muhafaza edilirse ocak hatta şubatta bile yenirdi bu kavunlar kıraçta daha güzel olurdu ama dengeler değişiyor. MUHAKKA İNANMAK GÜZEl ama uygun iklimde uygun üretim daha iyi sonuç alır Özür dilerim işinize karıştığım için A.E.O |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Ağaç Dostu
|
Estagfurullah Yakup bey ozure ne gerek var bilgi alisverisi vede ogrenmek icin burdayiz hepimiz. Bilakis ben ilginiz icin tesekkur ederim. Buranin iklimi hakkinda hic bi bilgim yok ama sebzelerin meyvelerin tatsizligindan sonra bunu denemeye deger diye dusunuyorum. Belli mi olur tabiat ana halime acirda bol bol urun verir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Sevgili bahtiyar02 maşallah bahçeniz şenlenmiş ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Öncelikle tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür edderim.1- Deşti yetiştirdiğimiz karpuz türlerinde bu uygulama çok güzel sonuşlar verdi.Tohumlar çimlendikten sonra yapılan uygulama sulama yerine sürekli çapalama.Burda "üç çapa bir suya bedeldir" denir. Bu özellikle tavsiye ediliyor. Deşti karpuz tohumlarını başka bir yöntemlede ektik.Dikkat ederseniz serpme yöntemi.Bunda ancak üstüne yağmur yağması şart.Bunun için mart ayı içinde serpme yöntemi uygulanır.Bu uygulamada herhangi bir gübreleme yapılmadığı gibi sulamada yapılmıyor.Çapalamanız güzel sunuç verir toprağın nemini korur.Çapa yaptığınızda gübre toprakla karıştığı için bitkilere zarar vermiyor. Kullandığımız gübre oranı yaklaşık bir buçuk yemek kaşığı oranında aşırı bir uygulama yapmıyoruz. İmkanlar dahilinde tohum çimlendirmek için torf kulananan kişiler olduğu gibi bizim burada ise bahçenin belirlenen bir köşesine domates,biber ve patlıcan tohumları ekilir.Küçük ölçekli naylondan kaplamalı bir sera oluştururlar.Benim balkon seramda yetiştirdiklerimle bahçede yetişenler arasında inanın dağlar kadar fark var. Bu yöntem daha çok kullanılıyor.Seralarda yetiştirilen fidanlara pek rabet edilmiyor.Sonuçta kendi yetiştirdikleri ürünlerden dönüşümlü tohum alınıp yetiştirilmiş. Bu bildim bileli böyle gidiyor.Deşti domatesler bu güne kadar bu şekilde gelmiştir. Fasulye suyu çok seven bir sebze oysa bamya çok az sulanması gereken bir sebze ikisini aynı yere ekemezsiniz.Fasulye tohumlarını salatalıkların yanına deşti karpuz ve kavunda uyguladığımız çukur yöntemini uyguluyoruz. Suyu seven sebzeleri aynı bölgeye ekmenizi kesinlikle öneririm. Bamyaların sulanmaması yine çapalanması daha lezzetli bamyaları vermesine sebep olur. Suladığınız bamyaların ürünleri daha çok salyalı olur.Ama deşti türde yetiştirdikleriniz daha az olur. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Ağaç Dostu
|
Desteginiz icin cok tesekkur ederim. Insallah yardimlarinizla deneyip gorecegiz. Sizin ugraslarinizda takdire sayan dogrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bahsettiğimiz serpme yonteminde sadece Karpuz, Kavun.Susam(Küncü),Ayçekirdeği(Günebakan) ve bamya tohumları deşti ekilebilir. Her Domates türü tohumu ayrı bir yerde çimlendirilir ancak sadece deşti tür domates fidanı Deşti(Susuz ) olarak yetiştirilir.Diğer domates türlerini ve biber patlıcanda susuz yetiştiremezsiniz ölürler. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Ağaç Dostu
|
Cok tesekkur ederim Bahtiyar bey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili dostlar dolunun sonrasındaki durumu bu resimler anlatıyordur. ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Buğday, ağaçlar. Sağlık olsun.inşallah butür felaketlerle karşılaşmayız. Tarlada çok azda olsa yaprak bitleri vardı. Karıncaların yaprakbitleriyle bağlantısını bende okumuştum ama kim bilir karıncaların bir zararı varsa başka faydaları vardır. Hatırlattığınız için çok teşekkür ederim. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Ağaç Dostu
|
bahtiyar abim sesini duyan cennetlik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili dostum çok haklısınız?Doğa sesimizi kesti tüm kuvetimizi ellerimize ve ayaklarımıza verdi ki verdiği tahribatı tedarik edelim diye. ![]() Saygılar sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Gecmis olsun bahtiyar bey. Doga böyle iste bize sürekli ugrasacak birseyler cikariyor. Hatirlarsaniz size yesil salata yetistiremiyorum demistim. Bu yil hic özenmeden tohumlari öylece ativerdim. Gecen yillara göre daha fazla yiyebildik. Bu yil da havalar cok sicak gecmesine ragmen domatesler keyifsiz. Balkondakiler cicek dolu henüz meyve yok, bahcedekilere de bir sey dadandi sürekli etraflarina delik aciyor. Tarla faresidir dedik ilac koyduk, dana burnudur dedik ilac koyduk her sabah yeni delikler buluyoruz. Baska ne olabilir bilemiyorum. Yilan bira sisesi kapagi kadar delikler acar mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Sizin sorununuza gelince sıcaklardan sebze ve meyvelerin çoğu etkilenir. Saksıdaki domateslerin çiçek açması güzel ancak meyveye yatmamasının bana göre, Aşırı sulamadan dolayı bitki boy uzatır çiçekte açar ama çiçeklerini döker. 2. si ise toprakta demir eksikliği veya izelement eksikliği 3'cü ise kırmızı örümceklerin bitkiye verdiği zarar ki bu en tehlikelisi gübresiz toprakta azda olsa birkaçtane domates tutar. Ama kırmızı örümceğin verdiği zarar tamamen bitkiyi öldürür. Balkonumda bulunan Patlıcan ağacım, domateslerimin ve siyah havuçumun yapraklarında yoğun bir şekilde vardı. Görüştüğüm ziraat mühendisi bir arkadaş benden yaprak numunesi istedi.Götürdüm verdiği ilacı kullandım.Şimdi inanın yapraklarda düzelme ve tekrar çiçeklenme başladı.Resimlerini bugün eklerim. Bu arada demir takviyeside yaptırdı. Bahçedeki deliklere gelince benim bildiğim kadarıyla tarla fareleri fidanın kendisinden çok ürününe zarar verir. Yılanlar ise toprakta delik açmadığı gibi otobur olmadığından bitkilere ve ürünlere zarar vermez. Dana burnu sebze ve meyvelerin fidanlarının hatta ürünlerinin baş düşmanı.Genç fidanları dipten kesip kurumalarını sağlarlar.Domates, Çilek gibi yumuşak ve sulu sebze ve meyvelere de zarar verirler. Bu linke göz atmanızda fayda var. http://www.tarim.gov.tr/files/hizmet.../sebze_zar.htm Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Ağaç Dostu
|
Hizli cevabiniz icin cok tesekkür ederim bahtiyar bey. Siz benim sebze danismanim oldunuz. Bu kadar isinizin arasinda zaman ayirmaniz cok büyük incelik. Danaburnu benim de aklima geldi ancak daha dün domateslerin dibini capaladim köklerinde herhangi bir zarar görülmüyor. Yaprak ve meyvelerde de bir hastalik görünümü yok. Burada Haziran biraz yagisli gecer belki Temmuz sicaklarini bekliyorlardir. Fikir vermesi acisindan birkac resim ekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Toprak zararlısına gelince bu tür delikleri bazı kurbağa türleride yapıyor.Benim bahçemde çok denk geldim.Sebzeleri suladığımda bu delikler su dolduğundan genç kurbağalar dışarı çıkıyorlar.Dere yatağı kuruduğunda kendilerini toprağa gömdüklerini gördüm. İşin ilginç yanı deliklerin çevrelerinde birikinti toprak hiç yok. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |