agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2891Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-05-2011, 12:53   #571
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sayın bahtiyar02, biz daha kabakları yeni ektik. Maşallah sizinkiler çiçekte. Bu yıl biz de domatesleri deşti olarak yetiştirmeyi düşünüyoruz. Henüz dikmedik, hava ısınmadığı için bahçelerin dikilmesi geç kaldı.

Ürünlerinizin sağlıklı ve bereketli olması dileklerimle...
Sevgili SDurul; Çok teşekkür ederim. Havalar bu yıl şaşırdı Geçen yıl yağmur dilerken bu yıl maşallahı var.Bizde de yağışlardan dolayı birçok ürün dikilemedi. Bu hafta sonu bahçeye fırsat bulduğumuzda taksitlede olsa geri kalan tohum ve ürünleri ekip dikeceğiz.
Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2011, 15:51   #572
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-08-2009
Galeri: 5
Maşallah, biz daha kabakları dikmeden siz kabak çiçeğinden dolma yapacak kadar ilerdesiniz.
Sizin tarlaya bakarak benim birşeyler ekip, dikmeye fırsatım olmayacak galiba,
Ellerinize sağlık.

kalambaklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2011, 21:49   #573
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kalambaklı Mesajı Göster
Maşallah, biz daha kabakları dikmeden siz kabak çiçeğinden dolma yapacak kadar ilerdesiniz.
Sizin tarlaya bakarak benim birşeyler ekip, dikmeye fırsatım olmayacak galiba,
Ellerinize sağlık.
Sevgili kalambaklı;
Çok teşekkür ederim.Çiçekler kabağa dönüşse çok güzel olacak.
Sevgiler saygılar

Eski 16-05-2011, 23:34   #574
Ağaç Dostu

kuzen38's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Adıyamanın havası istanbula göre gercekten çok fark ediyor. Korkudan 2 gün öncesine kadar fidelerimizi dışarı çıkartamıyorduk. Başarılarınızın devamını ve, bol mahsüllü güzel bir yaz dilerim.

kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2011, 22:14   #575
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Sevgili kuzen38; Çok teşekkür ederim.Adıyaman iklim olarak ilçelerine dahi benzemiyor.Konum itibariyle çukurda kalıyor.Atatür barajının gölüde çok yakın olduğundan biraz ılık gibi.
Saygılar

Eski 17-05-2011, 23:25   #576
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2011
Merhaba bahtiyar02 bahcenizi dolasmaya 2009 yilinda basladim 2011 yilinda anca bitirebildim Arkanizda anneniz ve ablaniz oldugu surece sirtiniz yere gelmez diye dusunuyorum. Bu sene bende ilk defa sebze yetistirmeye basladim. Ilk denememde saksiyla baslasamda esimin supriziyle bahceye donecek. Hem tohumlari hemde bahcenin acilmasi icin haziran ayini bekliyorum. Merak ettigim bir kac soruyu sormak istiyorum size. Karpuz tohumunu direk topraga ekiyor ve ustunede sadece gubre ile orttugunuzu okudum. Acaba gubre fideleri yakmaz mi? Kavun ve karpuz, fasulye, bamya, domates, biber, salatalik (hiyar) yetistirmeyi dusunuyorum. Domates, biber ve salatalik fidem var. Digerleri tohum halinda olucak. Karpuz ve kavun yetistirriciligi hakkinda ve genel sebzecilik hakkinda bilgiler verirseniz cok sevinirim. Simdiden cok tesekkur ediyorum.

mrduran beğendi.
sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2011, 20:16   #577
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
şebnem hanım kanadada kavun ve karpuz yetiştirebilecekmisiniz

Yakup Ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2011, 20:23   #578
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Inanmak basarmanin yarisidir Yakup bey. Yetistirebilecegime inaniyorum, hemde bu gune kadar toprakla hasir nesir olmamama ragmen

mrduran beğendi.
Eski 18-05-2011, 20:30   #579
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

sebnem hanım;
bizim burada yuva kavunu meşhurdur ve kendine has özelliği vardıru aylarda ekilir 2-3 er tane topraga gömülür eskiden ne ilaç nede başka birşey yapılırdı 2-3 defa çapalanır sulanmazdıda olan kavunlar düzgün muhafaza edilirse ocak hatta şubatta bile yenirdi bu kavunlar kıraçta daha güzel olurdu ama dengeler değişiyor.
MUHAKKA İNANMAK GÜZEl ama uygun iklimde uygun üretim daha iyi sonuç alır
Özür dilerim işinize karıştığım için
A.E.O

Eski 18-05-2011, 23:38   #580
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Estagfurullah Yakup bey ozure ne gerek var bilgi alisverisi vede ogrenmek icin burdayiz hepimiz. Bilakis ben ilginiz icin tesekkur ederim. Buranin iklimi hakkinda hic bi bilgim yok ama sebzelerin meyvelerin tatsizligindan sonra bunu denemeye deger diye dusunuyorum. Belli mi olur tabiat ana halime acirda bol bol urun verir ) Denemekte fayda var deyip bilenlerin ustalarin yardimiyla hep birlikte deneyip gorecegiz artik.

mrduran beğendi.
Eski 19-05-2011, 19:40   #581
Ağaç Dostu

türkansultan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2010
Sevgili bahtiyar02 maşallah bahçeniz şenlenmiş ellerinize sağlık.

türkansultan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2011, 20:00   #582
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan Mesajı Göster
Merhaba bahtiyar02 bahcenizi dolasmaya 2009 yilinda basladim 2011 yilinda anca bitirebildim Arkanizda anneniz ve ablaniz oldugu surece sirtiniz yere gelmez diye dusunuyorum. Bu sene bende ilk defa sebze yetistirmeye basladim. Ilk denememde saksiyla baslasamda esimin supriziyle bahceye donecek. Hem tohumlari hemde bahcenin acilmasi icin haziran ayini bekliyorum. Merak ettigim bir kac soruyu sormak istiyorum size. Karpuz tohumunu direk topraga ekiyor ve ustunede sadece gubre ile orttugunuzu okudum. Acaba gubre fideleri yakmaz mi? Kavun ve karpuz, fasulye, bamya, domates, biber, salatalik (hiyar) yetistirmeyi dusunuyorum. Domates, biber ve salatalik fidem var. Digerleri tohum halinda olucak. Karpuz ve kavun yetistirriciligi hakkinda ve genel sebzecilik hakkinda bilgiler verirseniz cok sevinirim. Simdiden cok tesekkur ediyorum.
Sevgili sebnem&mircan;
Öncelikle tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür edderim.1- Deşti yetiştirdiğimiz karpuz türlerinde bu uygulama çok güzel sonuşlar verdi.Tohumlar çimlendikten sonra yapılan uygulama sulama yerine sürekli çapalama.Burda "üç çapa bir suya bedeldir" denir. Bu özellikle tavsiye ediliyor. Deşti karpuz tohumlarını başka bir yöntemlede ektik.Dikkat ederseniz serpme yöntemi.Bunda ancak üstüne yağmur yağması şart.Bunun için mart ayı içinde serpme yöntemi uygulanır.Bu uygulamada herhangi bir gübreleme yapılmadığı gibi sulamada yapılmıyor.Çapalamanız güzel sunuç verir toprağın nemini korur.Çapa yaptığınızda gübre toprakla karıştığı için bitkilere zarar vermiyor. Kullandığımız gübre oranı yaklaşık bir buçuk yemek kaşığı oranında aşırı bir uygulama yapmıyoruz.
İmkanlar dahilinde tohum çimlendirmek için torf kulananan kişiler olduğu gibi bizim burada ise bahçenin belirlenen bir köşesine domates,biber ve patlıcan tohumları ekilir.Küçük ölçekli naylondan kaplamalı bir sera oluştururlar.Benim balkon seramda yetiştirdiklerimle bahçede yetişenler arasında inanın dağlar kadar fark var. Bu yöntem daha çok kullanılıyor.Seralarda yetiştirilen fidanlara pek rabet edilmiyor.Sonuçta kendi yetiştirdikleri ürünlerden dönüşümlü tohum alınıp yetiştirilmiş. Bu bildim bileli böyle gidiyor.Deşti domatesler bu güne kadar bu şekilde gelmiştir. Fasulye suyu çok seven bir sebze oysa bamya çok az sulanması gereken bir sebze ikisini aynı yere ekemezsiniz.Fasulye tohumlarını salatalıkların yanına deşti karpuz ve kavunda uyguladığımız çukur yöntemini uyguluyoruz. Suyu seven sebzeleri aynı bölgeye ekmenizi kesinlikle öneririm. Bamyaların sulanmaması yine çapalanması daha lezzetli bamyaları vermesine sebep olur. Suladığınız bamyaların ürünleri daha çok salyalı olur.Ama deşti türde yetiştirdikleriniz daha az olur.
Saygılar

mrduran beğendi.
Eski 19-05-2011, 20:02   #583
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
Inanmak basarmanin yarisidir Yakup bey. Yetistirebilecegime inaniyorum, hemde bu gune kadar toprakla hasir nesir olmamama ragmen
Sevgili sebnem&mircan;Ben Adıyamanda Keçi boynuzu, muz ve turunçgiller yetiştirmeye çalışıyorsam azmin ve sevginin olduğu yerde bana göre bir çok şey yetişir. Yeterki isteyin.Ben şahsen sizin başaracağınıza inanıyorum.
Saygılar

mrduran beğendi.
Eski 19-05-2011, 20:08   #584
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi türkansultan Mesajı Göster
Sevgili bahtiyar02 maşallah bahçeniz şenlenmiş ellerinize sağlık.
Sevgili türkansultan; Çok teşekkür ederim.
Saygılar

Eski 20-05-2011, 01:05   #585
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
Sevgili sebnem&mircan;
Öncelikle tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür edderim.1- Deşti yetiştirdiğimiz karpuz türlerinde bu uygulama çok güzel sonuşlar verdi.Tohumlar çimlendikten sonra yapılan uygulama sulama yerine sürekli çapalama.Burda "üç çapa bir suya bedeldir" denir. Bu özellikle tavsiye ediliyor. Deşti karpuz tohumlarını başka bir yöntemlede ektik.Dikkat ederseniz serpme yöntemi.Bunda ancak üstüne yağmur yağması şart.Bunun için mart ayı içinde serpme yöntemi uygulanır.Bu uygulamada herhangi bir gübreleme yapılmadığı gibi sulamada yapılmıyor.Çapalamanız güzel sunuç verir toprağın nemini korur.Çapa yaptığınızda gübre toprakla karıştığı için bitkilere zarar vermiyor. Kullandığımız gübre oranı yaklaşık bir buçuk yemek kaşığı oranında aşırı bir uygulama yapmıyoruz.
İmkanlar dahilinde tohum çimlendirmek için torf kulananan kişiler olduğu gibi bizim burada ise bahçenin belirlenen bir köşesine domates,biber ve patlıcan tohumları ekilir.Küçük ölçekli naylondan kaplamalı bir sera oluştururlar.Benim balkon seramda yetiştirdiklerimle bahçede yetişenler arasında inanın dağlar kadar fark var. Bu yöntem daha çok kullanılıyor.Seralarda yetiştirilen fidanlara pek rabet edilmiyor.Sonuçta kendi yetiştirdikleri ürünlerden dönüşümlü tohum alınıp yetiştirilmiş. Bu bildim bileli böyle gidiyor.Deşti domatesler bu güne kadar bu şekilde gelmiştir. Fasulye suyu çok seven bir sebze oysa bamya çok az sulanması gereken bir sebze ikisini aynı yere ekemezsiniz.Fasulye tohumlarını salatalıkların yanına deşti karpuz ve kavunda uyguladığımız çukur yöntemini uyguluyoruz. Suyu seven sebzeleri aynı bölgeye ekmenizi kesinlikle öneririm. Bamyaların sulanmaması yine çapalanması daha lezzetli bamyaları vermesine sebep olur. Suladığınız bamyaların ürünleri daha çok salyalı olur.Ama deşti türde yetiştirdikleriniz daha az olur.
Saygılar
Oncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Bahsettiginiz serpme yonteminde karisik tohumlar olmasi ilginc gelmisti bana ama malum bilmedigim icin buda farkli bir yontem galiba diye dusunmustum, demek destiye ozel bir ekim tarziymis. Mesela herhangi bir domates **** karpuz tohumunu desti olarak yetistirebilirmiyiz? Bamyalar bahcenin diger yanina ekilecek, domates, fasulye ve salatalik yakin olacak uc cesit biber var onlarida ayri ayri yerlere ekersem nasil olur?

Eski 20-05-2011, 01:07   #586
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Alıntı:
Sevgili sebnem&mircan;Ben Adıyamanda Keçi boynuzu, muz ve turunçgiller yetiştirmeye çalışıyorsam azmin ve sevginin olduğu yerde bana göre bir çok şey yetişir. Yeterki isteyin.Ben şahsen sizin başaracağınıza inanıyorum.
Saygılar
Desteginiz icin cok tesekkur ederim. Insallah yardimlarinizla deneyip gorecegiz. Sizin ugraslarinizda takdire sayan dogrusu.

Eski 20-05-2011, 09:00   #587
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
Oncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Bahsettiginiz serpme yonteminde karisik tohumlar olmasi ilginc gelmisti bana ama malum bilmedigim icin buda farkli bir yontem galiba diye dusunmustum, demek destiye ozel bir ekim tarziymis. Mesela herhangi bir domates **** karpuz tohumunu desti olarak yetistirebilirmiyiz? Bamyalar bahcenin diger yanina ekilecek, domates, fasulye ve salatalik yakin olacak uc cesit biber var onlarida ayri ayri yerlere ekersem nasil olur?
Sevgili sebnem&mircan;
Bahsettiğimiz serpme yonteminde sadece Karpuz, Kavun.Susam(Küncü),Ayçekirdeği(Günebakan) ve bamya tohumları deşti ekilebilir. Her Domates türü tohumu ayrı bir yerde çimlendirilir ancak sadece deşti tür domates fidanı Deşti(Susuz ) olarak yetiştirilir.Diğer domates türlerini ve biber patlıcanda susuz yetiştiremezsiniz ölürler.
Saygılar

Eski 20-05-2011, 17:25   #588
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Cok tesekkur ederim Bahtiyar bey.

Eski 22-06-2011, 22:12   #589
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Sevgili dostlar dolunun sonrasındaki durumu bu resimler anlatıyordur. Sevgili Meyveli tepenin dediği gibi doğa bir şekilde kendini yeniliyor.Sevgili annem bağı tekrar sürdürdü.Toprağın yüzeyinde çimlenen yeni bağın gözlrini temizliyor. Haftaya güzel bir süprizle karşınızda olacam.
Saygılar

Eklenen Resimler

Eski 23-06-2011, 11:32   #590
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Geçmiş olsun Bahtiyar abicim. Yani dolu şimdi bağa zarar mı verdi? Çok ilginç, eskiden mevsimler hiç böyle şaşmazdı. Bu sene Adana'da da yaz çok geç geldi. Sürekli yağmur yağdı. Çevredeki asmaların halini bir görsen. Mantardan kırılıyor hep. Ama kuvvetli olanlar herşeye rağmen hastalığıda olumsuz koşulları da yeniyor. Umarım bir daha zarar, ziyana uğramazsın. Geçtiğimiz sayfalarda yaprak bitlerinden kurtulmak için uğurböceklerinin sana yardım ettiğini söylemişsin. Eğer bahçende karınca varsa uğurböceğinin çalışmasını engelliyorlar. Çünkü; karıncalar yaprak bitlerinin dışkılarıyla besleniyorlar. Hatta yaprak bitlerini kışın özellikle yuvalarında saklayıp baharda bütün ağaçlara yayıp üremelerini sağlıyorlar ve uğurböceğini engelleyip yaprak bitlerini yememesini sağlıyorlar. Kısacası yaprak bitlerinden kurtulmak için karıncaları yok etmemiz gerekiyor. Bizim gibi doğaseverlerin de bunu yapamayacağımıza göre en iyisi onlara ayrı bir bölge yapmak. Bahçenin bir köşesine şeker serpip karıncaların orada kümelenip beslenmesini sağlamak gibi.

Selamlar.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2011, 12:36   #591
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan Mesajı Göster
Geçmiş olsun Bahtiyar abicim. Yani dolu şimdi bağa zarar mı verdi? Çok ilginç, eskiden mevsimler hiç böyle şaşmazdı. Bu sene Adana'da da yaz çok geç geldi. Sürekli yağmur yağdı. Çevredeki asmaların halini bir görsen. Mantardan kırılıyor hep. Ama kuvvetli olanlar herşeye rağmen hastalığıda olumsuz koşulları da yeniyor. Umarım bir daha zarar, ziyana uğramazsın. Geçtiğimiz sayfalarda yaprak bitlerinden kurtulmak için uğurböceklerinin sana yardım ettiğini söylemişsin. Eğer bahçende karınca varsa uğurböceğinin çalışmasını engelliyorlar. Çünkü; karıncalar yaprak bitlerinin dışkılarıyla besleniyorlar. Hatta yaprak bitlerini kışın özellikle yuvalarında saklayıp baharda bütün ağaçlara yayıp üremelerini sağlıyorlar ve uğurböceğini engelleyip yaprak bitlerini yememesini sağlıyorlar. Kısacası yaprak bitlerinden kurtulmak için karıncaları yok etmemiz gerekiyor. Bizim gibi doğaseverlerin de bunu yapamayacağımıza göre en iyisi onlara ayrı bir bölge yapmak. Bahçenin bir köşesine şeker serpip karıncaların orada kümelenip beslenmesini sağlamak gibi.

Selamlar.
Sevgili Emre İlhan;Çok teşekkür ederim. Sadece bağ olsa,bostan ve 5 dönümlük buğdaydan sadece 50 kğ buğday çıkmış.
Buğday, ağaçlar. Sağlık olsun.inşallah butür felaketlerle karşılaşmayız. Tarlada çok azda olsa yaprak bitleri vardı. Karıncaların yaprakbitleriyle bağlantısını bende okumuştum ama kim bilir karıncaların bir zararı varsa başka faydaları vardır. Hatırlattığınız için çok teşekkür ederim.
Saygılar.

Eski 23-06-2011, 14:38   #592
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

bahtiyar abim sesini duyan cennetlik

Eski 24-06-2011, 07:02   #593
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal Mesajı Göster
bahtiyar abim sesini duyan cennetlik
Sevgili dostum çok haklısınız?Doğa sesimizi kesti tüm kuvetimizi ellerimize ve ayaklarımıza verdi ki verdiği tahribatı tedarik edelim diye. İşler o kadar yoğun ki inanın hafta arası iş yerinde fırsat bulunca siteye girebiliyorum.
Saygılar sevgiler

Eski 24-06-2011, 07:46   #594
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Sevgili dostum çok haklısınız?Doğa sesimizi kesti tüm kuvetimizi ellerimize ve ayaklarımıza verdi ki verdiği tahribatı tedarik edelim diye. İşler o kadar yoğun ki inanın hafta arası iş yerinde fırsat bulunca siteye girebiliyorum.
Saygılar sevgiler
Gecmis olsun bahtiyar bey. Doga böyle iste bize sürekli ugrasacak birseyler cikariyor. Hatirlarsaniz size yesil salata yetistiremiyorum demistim. Bu yil hic özenmeden tohumlari öylece ativerdim. Gecen yillara göre daha fazla yiyebildik. Bu yil da havalar cok sicak gecmesine ragmen domatesler keyifsiz. Balkondakiler cicek dolu henüz meyve yok, bahcedekilere de bir sey dadandi sürekli etraflarina delik aciyor. Tarla faresidir dedik ilac koyduk, dana burnudur dedik ilac koyduk her sabah yeni delikler buluyoruz. Baska ne olabilir bilemiyorum. Yilan bira sisesi kapagi kadar delikler acar mi acaba?

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2011, 10:07   #595
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Gecmis olsun bahtiyar bey. Doga böyle iste bize sürekli ugrasacak birseyler cikariyor. Hatirlarsaniz size yesil salata yetistiremiyorum demistim. Bu yil hic özenmeden tohumlari öylece ativerdim. Gecen yillara göre daha fazla yiyebildik. Bu yil da havalar cok sicak gecmesine ragmen domatesler keyifsiz. Balkondakiler cicek dolu henüz meyve yok, bahcedekilere de bir sey dadandi sürekli etraflarina delik aciyor. Tarla faresidir dedik ilac koyduk, dana burnudur dedik ilac koyduk her sabah yeni delikler buluyoruz. Baska ne olabilir bilemiyorum. Yilan bira sisesi kapagi kadar delikler acar mi acaba?
Çok teşekkür ederim.
Sizin sorununuza gelince sıcaklardan sebze ve meyvelerin çoğu etkilenir. Saksıdaki domateslerin çiçek açması güzel ancak meyveye yatmamasının bana göre, Aşırı sulamadan dolayı bitki boy uzatır çiçekte açar ama çiçeklerini döker.
2. si ise toprakta demir eksikliği veya izelement eksikliği
3'cü ise kırmızı örümceklerin bitkiye verdiği zarar ki bu en tehlikelisi gübresiz toprakta azda olsa birkaçtane domates tutar. Ama kırmızı örümceğin verdiği zarar tamamen bitkiyi öldürür. Balkonumda bulunan Patlıcan ağacım, domateslerimin ve siyah havuçumun yapraklarında yoğun bir şekilde vardı. Görüştüğüm ziraat mühendisi bir arkadaş benden yaprak numunesi istedi.Götürdüm verdiği ilacı kullandım.Şimdi inanın yapraklarda düzelme ve tekrar çiçeklenme başladı.Resimlerini bugün eklerim. Bu arada demir takviyeside yaptırdı.

Bahçedeki deliklere gelince benim bildiğim kadarıyla tarla fareleri fidanın kendisinden çok ürününe zarar verir. Yılanlar ise toprakta delik açmadığı gibi otobur olmadığından bitkilere ve ürünlere zarar vermez. Dana burnu sebze ve meyvelerin fidanlarının hatta ürünlerinin baş düşmanı.Genç fidanları dipten kesip kurumalarını sağlarlar.Domates, Çilek gibi yumuşak ve sulu sebze ve meyvelere de zarar verirler.
Bu linke göz atmanızda fayda var. http://www.tarim.gov.tr/files/hizmet.../sebze_zar.htm
Saygılar

Eklenen Resimler

mrduran beğendi.
Eski 24-06-2011, 10:35   #596
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Hizli cevabiniz icin cok tesekkür ederim bahtiyar bey. Siz benim sebze danismanim oldunuz. Bu kadar isinizin arasinda zaman ayirmaniz cok büyük incelik. Danaburnu benim de aklima geldi ancak daha dün domateslerin dibini capaladim köklerinde herhangi bir zarar görülmüyor. Yaprak ve meyvelerde de bir hastalik görünümü yok. Burada Haziran biraz yagisli gecer belki Temmuz sicaklarini bekliyorlardir. Fikir vermesi acisindan birkac resim ekliyorum.

Eklenen Resimler

vildan25 ve mrduran beğendi.
Eski 24-06-2011, 13:20   #597
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
Hizli cevabiniz icin cok tesekkür ederim bahtiyar bey. Siz benim sebze danismanim oldunuz. Bu kadar isinizin arasinda zaman ayirmaniz cok büyük incelik. Danaburnu benim de aklima geldi ancak daha dün domateslerin dibini capaladim köklerinde herhangi bir zarar görülmüyor. Yaprak ve meyvelerde de bir hastalik görünümü yok. Burada Haziran biraz yagisli gecer belki Temmuz sicaklarini bekliyorlardir. Fikir vermesi acisindan birkac resim ekliyorum.
Çok haklısınız fidanlar gayet sağlıklı görünüyor.Dediğiniz gibi haziran ayının sizde yağışlı geçmeside bitkilerin boylarının uzamasına sebep oluyor.Sıcaklar olduğunda bu sıkıntılarda geçer.
Toprak zararlısına gelince bu tür delikleri bazı kurbağa türleride yapıyor.Benim bahçemde çok denk geldim.Sebzeleri suladığımda bu delikler su dolduğundan genç kurbağalar dışarı çıkıyorlar.Dere yatağı kuruduğunda kendilerini toprağa gömdüklerini gördüm. İşin ilginç yanı deliklerin çevrelerinde birikinti toprak hiç yok.
Saygılar

mrduran beğendi.
Eski 24-06-2011, 13:23   #598
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Çok haklısınız fidanlar gayet sağlıklı görünüyor.Dediğiniz gibi haziran ayının sizde yağışlı geçmeside bitkilerin boylarının uzamasına sebep oluyor.Sıcaklar olduğunda bu sıkıntılarda geçer.
Toprak zararlısına gelince bu tür delikleri bazı kurbağa türleride yapıyor.Benim bahçemde çok denk geldim.Sebzeleri suladığımda bu delikler su dolduğundan genç kurbağalar dışarı çıkıyorlar.Dere yatağı kuruduğunda kendilerini toprağa gömdüklerini gördüm. İşin ilginç yanı deliklerin çevrelerinde birikinti toprak hiç yok.
Saygılar
Evet haklisiniz, toprak birikintisi yok. Bir de bana garip gelen kökü yenmis bitki olmamasi. Domatesleri ekeli aylar oldu delikler de nerdeyse iki aydir aciliyor. Gecen hafta kadife fideleri ektim onlarda da zarar ziyan yok. Kurbaga hic aklima gelmemisti. Bizim dere yatagi masallah hep dolu ama bahcede cok kurbaga var. Aman zararsiz birsey olsun da kurbagaya raziyim. Cok tesekkür ederim bahtiyar bey.

Eski 24-06-2011, 23:52   #599
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Alıntı:
Sevgili dostlar dolunun sonrasındaki durumu bu resimler anlatıyordur. Sevgili Meyveli tepenin dediği gibi doğa bir şekilde kendini yeniliyor.Sevgili annem bağı tekrar sürdürdü.Toprağın yüzeyinde çimlenen yeni bağın gözlrini temizliyor. Haftaya güzel bir süprizle karşınızda olacam.
Saygılar
Cok gecmis olsun Bahtiyar bey, umarim en kisa zamanda her sey istediginiz gibi olur. Mevsim degisikligi sanirim butun dunyada mevcut. Supriziniz muhakkak bize faydali olacak bilgilerle doludur. Dort gozle takipteyim

Eski 25-06-2011, 00:05   #600
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Alıntı:
Evet haklisiniz, toprak birikintisi yok. Bir de bana garip gelen kökü yenmis bitki olmamasi. Domatesleri ekeli aylar oldu delikler de nerdeyse iki aydir aciliyor. Gecen hafta kadife fideleri ektim onlarda da zarar ziyan yok. Kurbaga hic aklima gelmemisti. Bizim dere yatagi masallah hep dolu ama bahcede cok kurbaga var. Aman zararsiz birsey olsun da kurbagaya raziyim. Cok tesekkür ederim bahtiyar bey.
Sizin icinde bir an tehlike canlari caliyor diye dusunmeye baslamis uzulmustum ki kurbaga ihtimalini okuyunca sevindim sevgili ciceksever70. Insanin ozenle yetistirdigi seylerin bir seyler zarar verebilecegi ihtimaline bile tahammulu olmuyor degil mi

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025