![]() |
|
![]() |
#631 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
orjinal ayaş domatesi diktim abi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Ağaç Dostu
|
abi kendi sayfamda yayınladım :-( |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Ağaç Dostu.
|
10.09.2011 Tarladaki hobi bahçemiz
10.07.2011 Pazar tarladaki hobi bahçemize sabah saat:06,00 da Ailemle gittik.Yapılacaklar arasında ilk kez uygulanacak Koalin kili.Sevgili Meyvelitepe'nin yardımları için bu vesileyle çok teşekkür eder saygılarımızı sevgilerimizi sunarız. Aldığımız ürünler: 1- AT-80 Koalin kili ( 12 litreye 500gr ) 2- NU FLİM -17 Yayılıcı yapıştırıcı (Her uygulamada kutusunun kapağının 1/4 oranında kullanıyoruz) 3- Raınbow benzinli ilaçlama pompası.( pompa deposu 12 litrelik) Herzaman olduğu gibi küçük yardımcılarım yanı başımda. Karıştırma işlemi sonucunda uygulamaya geçtim. Bu işin tek kötü yanı sırtınızda yaklaşık 25 kğ ağırlıkla ve gürültüyle dolaşmak zorunda kalmanız ne yapalım gülü seven dikkenine katlanır misali. ![]() Düzenleyen bahtiyar02 : 12-07-2011 saat 12:02 Neden: eksik bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Ağaç Dostu.
|
devam
Uygulamaya daha önce evimdeki balkonda patlıcan ağaçlarıma ve diğer bitkilerime uyguladım. Bu uygulamada NU-FLİM Kullanmamama rağmen hatta bir kaç kez bitkilerin yapraklarını suyla yıkadım ama hiç bir şekilde koalin gitmedi olduğu gibi bitkilerin yapraklarında kaldı. Tarlada ise ilk uygulamamız rüzgarlı bir ortamda başlamasına rağmen sobuçları gayet güzeldi. Meyva ağaçlarında ve sebzelerde kullandık. Bağa uygulamaya zamanımız yetmedi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Ağaç Dostu.
|
devam-
Bölgemizde sıcaklar hisedilecek derecede arttı ve artmaya devam ediyor. Bahçenin bu yılki süprizlerinde derenin halen akması bizi sevindiriyor.Bu yıl planlarımızda damlama sulama uygulamak.Hatta sanayiide araştırırken daha önce bahçede damlama sulamada kullanılmış galvanizli sehpalı yaklaşık 3 ton kapasiteli bir depoyu 300tl karşılığında aldım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Ağaç Dostu.
|
bahçeden genel görüntüler
Sevgili dostlar Hobi bahçesinin tüm resimlerini buraya ekleyip meşkül etmek istemedim. İsteyen http://www.facebook.com/#!/media/set...00001031928067 bu adresten takip edebilirler. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Ağaç Dostu
|
bahtiyar abim senin yaptığın işleri sıkı takipcisi olarak meşkul etmeyeceğini bilmeni isterim istediğin kadar resim ekleye bilirsin memnun olurum şahsım adına ben resim eklemeyi uzun zaman önce bitirme noktasına getirdim sitede bir iki kişiye kızdığım için sebebin farklı ise saygı duyarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Elinize sağlık. Sizin gojiler kızarmış bile. Bizde haziranda 1-2 kızaran oldu, sonra yoğun çiçek ve meyve tutumu başladı. Şimdi daha meyve büyütüyorlar. Bu yıl her şey bir ay geç kaldı. Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Sevgili MeyveliTepe; Uyardığınız için çok teşekkür ederim. Düzeltmeyi yaptım. ![]() Bu yıl dolu vurmasaydı sanırım daha farklı olabilirdi.Goji haziran ayı itibariyle tek tük tutmaya başladı. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Ağaç Dostu.
|
Günaydın; Hobi bahçemde bulunan 3 kök menengüc ağaçlarının gelişimi güzel.Bu gidişle bir iki sene içinde menengüçlerinden yiyebiliriz. Bu yıl doluya rağmen bir kaç çiçek açan kaymak ağacım. Yine 2010 sonbaharında diktiğimiz ağaçlardan naşi armudu. 4 kök Kalamata zeytin fidanımız hobi bahçesine Gemlik ve Ayvalık türlerine oranan hızlı bir gelişme gösteriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Ağaç Dostu.
|
Bu yıl balkon seramda saksılarda yetiştirdiğim süs biberi fidanlarımı doludan sonra bahçeye dikmek zorunda kaldım. Hemen hemen hepsi biber tutmuş durumda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Selam Bahtiyar bey. Gorunun o ki bahceniz tam gaz ilerlemekte, darisi bizim basimiza artik. Ben gene sizi sorularimla rahatsiz edecegim simdiden ozur dilerim. Once uc tane minik karpuzum oldu sonra birine ne oldu anlamadim yok oldu gitti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Ağaç Dostu.
|
Merhaba sevgili sebnem&mircan; Karpuzlarınızın bu kadar küçük boyutta olanlarının yumuşak olması bence iyiye dalalet değil.Resim ekleyebilirseniz daha çok yorum yapma şansım olacak.Şayet karpuz yumuşamıssa aşırı sulamadan dolayı çürüme yapabilir(İçten bozulma) aşırı sıcaklardan ve hastalıklardan dolayı bitki besinleri tam alamadığından büyüme yavaşlar meyve çok küçük boyutlarda dahi olgunlaşır verimsiz bir şekil alır.Özellikle yapraklarda pas- küllenme hastalığı bu duruma maruz bırakabilir. Karpuzların renklerinde ve gövdeye bağlı kısım saplarında kuruma veya sararma varmı? bunlar genelde başıma gelen problemler.Dediğim gibi resim eklerseniz daha faydalı olabileceğimize inanıyorum. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2010
|
Bahtiyar abi, bereketli olsun. Biber hususunda bir şey söyleyim, ilk meyveleri her zaman tatlıdır. Acı olmaz. Sonra acılar türemeye başlar. Biberleri görünce kendiminkiler geldi aklıma. Bitkinin boyu 10-12 cm. ama üzerinde mum gibi çiçek örülü, 5-6 cm biberler var. Vay utanmaz vay, maşallah diye diye biber topladım. Çok değil 20 gün önce biberlere bakıp bakıp bunlardan cacık olmaz, eğer bunlarda verirse eğer bu işte bir iş var demektir diyordum. o adam olmaz dediğim biberler beni utandırmaya devam ediyor. Not: 1 gram dahi suni veya tabii gübre kullanmadım. Her hangi bir koruyucu madde de kullanmadım. Sadece bol bol çapaladım (her hafta), ve her hafta sonu az çok suladım. Düzenleyen tugrulbaba : 07-08-2011 saat 20:26 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
sayın bahtiyar02 elimde ekmeğimle ve tuzumla bahçenize bir daldım, ohhhh, büyük bir ziyafet çektim ektiklerinizle. hepsi de doğal yiyecekler... ellerinize, bahçenize ve emeğinize layık olmak üzere. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili tugrulbaba uyarınızı dikkate alacağım.Ayrıca benim gibi yetiştirmeyi seçmeniz de ayrı bir güzellik. Sevgili mavikartal5; Afiyet olsun dilerim bahçede kendi ellerinizle toplamanız. Çok teşekkür ederim. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim bahtiyar bey, nete eskisi gibi fazla giremiyorum buna sebebe gec okudum.. Resim cekme imkanim su anda yok malesef makinamiz bozuldu. Sulama olayini ben yapmasamda dogal yollarla cok sIk oluyor. Yagmur yaz bile olsa cok sIk yagiyor bu memlekette.. Onun disinda yapraklarda sararma var ama diger yerlerine hic bakmadim ilk firsatta bakip bilgilendiririm..Artik acemilik deyip takdiride allaha birakacagim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sayın bahtiyar02, kâh bu sahifede,kâh Face deki sahifenizdeki eklediğiniz resimleri gördüm..Bahçeniz ve sebze fideleriniz harika gelişmiş...Yanlız hep siyah ve yeşil renkler gördüm...Bu kadar sebzelerden hiç ürün resmi göremedim...Biraz renkli domates,biber mısırlar görmek isterdim doğrusu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili berrinb; İlgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim.Yazılarımı okuduysanız Bu yıl bizim için bahçede dolu hüsranına uğradığımız için haliyle ürünlerimizde üçüncü kez dikildi. Aşırı kuru sıcaklardan dolayı bir kaç ağacım kurudu. Resim çekmeye inanın zamanımız oluyor.Özellikle bu yıl damlama sulama işini bitirmeye çalışıyorum. 3/1 lik kısmı bitti. Burdaki sıcaklar inanın diğer bölgelerden çok ama çok farklı. Buna rağmen çektiğim birkaç kareyi paylaşayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Ağaç Dostu.
|
Size tüm samimiyetliğimle belirtiyimki burda hobi bahçesi kurmak yoktan var etmek gibi. Her tarlaya gittiğimde tüm bitkiler ve ağaçlarlarımla tek tek konuşuyorum Evet itiraf ediyorum bitki delisiyim ![]() ![]() Tüm dostlara saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
sayın bahtiyar02 kolay işi herkes yapar, ama zoru herkes başaramaz. diğer taraftan, hoşlanıyorsanız, keyif alıyorsanız, zorluk vız gelir vız. bahçenize ve emeğinize sağlık saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili Bahtiyar02 arkadaşım,,resimlerinizi gördüm ...sağolun..Size bu kadar işin arasında zahmet verdim ,teşekkür ederim..Susuzluğa rağmen domatesleriniz ve kabaklarınız bir hayli boylanmış ve gelişmiş...Duduğuma göre susuz yetişen domates varmış ,bamyanın da su istemediğini bizzat kendi deneyimimden biliyorum..İlk seneler yazlık bahçesine bamya dikmiştim.Aynı çiçek sular gibi sulamışım.Her bir bamya neredeyse <taze fasülye boyutunda oldu ve yenmedi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili mavikartal5, sevgili berrinb ve sevgili Cumhur Tonba; Çok teşekkür ederim sevgili dostlar. sevgili Cumhur Tonba; Dediğiniz gibi derenin bu zamana kadar akması gerçektende büyük şans. Yukarıları kuyu suyu ile aşağıyyı dere suyu ile sulamaya devam ediyoruz. Saygılar sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|