View Single Post
Eski 15-05-2009, 23:49   #4
gece
Ağaç Dostu

gece's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Hobi bahçesi kardeşliği!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
... yaklaşık 14 dönüm bir tarlaya en büyük eğitmenlerim olan ablam ve annem sayesinde hobi bahçesi kurduk. resimleri çekip beğeninize sunacağım.
Kadın eli değmiş ya korkmayın, biz erkekler bozma konusunda daha iyiyiz sanırım. Fotoğraflarınızı bekliyoruz, cep telefonu ile çekiyorsunuz galiba.

Alıntı:
14 dönümün 5-6 dönümüne buğday diğer kısma 300 kök amerikan asması+16 kök israil bademi+ 20 kök giresundan gelen fındıklar+19 kök sakız ağacı(Menengüç ağacı) 3 kök aşısız dut+hicaz narı+12 kök ceviz+26 kök bursa gemlik domat zeytin+1 kök ıhlamur +4 adet yenidünya+ 1 adet turunç

2 adet hicaz hurması+eskiden tarlada yetişmiş olan4-5 kök yabani alıç ağacı. incir ve değişik türlerde kavun karpuzlar, yeşil soğan+ çilekler+dev kabak türü ve diğer kabak,salatalık,biber çeşitleri (Süs biberlerimin fidanları henüz küçük boydalar) susam+bamya ve nohut.bu hobi bahçesinden çok hobi tarlası oldu gibi.
Evet, hobi bahçesini aşmış biraz, özendim doğrusu, tek rakibiniz Babil'in asma bahçeleri sanırım, o güzelim bahçeleri de talan ettiler, ediyorlar ya neyse.

Ben en çok Giresun fındığına şaştım, ben de yıllar önce fındık dikmiş, yaşatamamıştım. Umarım sizinkiler yaşar ve ürün verir. Adıyaman da fındıklarınızı yaman günler bekliyor, bugün burası (İstanbul) öyle sıcaktı ki!

Bir de susam için erken değil mi?

Alıntı:
En güzeli Adıyaman merkeze 10 km'uzaklıkta.tarlada temmuz ayına kadar akan küçük bir deremiz var.şimdilik sulamayı ordan karşılıyoruz.Hafta sonlarını iple çekiyorum.ailemle hem piknik yapıyoruz hemde tabiyatla iç içe yaşıyoruz.güzel olan çocuklarımın benim gibi bitkilerle haşir neşir olmaları.

ilk resimdeki eğitmenim rehperim annem ikincisi ablam onlar olmazsa ben ne yapardım
saygılarımla
Bizim de hobi bahçemizin deresi var, ama biz sulamayı düşünmüyoruz bile (siyah su gördünüz mü, evet siyah, hatta benim avatardan bile daha kara Ancak, Siyah da olsa su başka oluyor, her daim; hayat=su diyorum, kirli de olsa, böyle.

Anneniz, ablanız ve çocuklarınızla birlikte mutlu mesut bir ömür diliyorum.
İstanbul'dan Adıyaman'daki tüm aile ve sevenlerinize selamlar.

gece
Riva deresinden daha açık renk avatarı olan forum insanı!

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön