![]() |
|
![]() |
#541 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Toprak dostum arkadaşıma.
Alıntı:
Çevremiz sizin gözlemlerinizin ortaya koyduğunuzdan daha hızlı bozularak doğadaki canlıların çeşitliliği azalmakta, denge unsura yaşam tarzının ufauklarında çölleşme belirtileri sezilmektedir. Buna sebeb doğal yaşama yapay girdiler dayatılması ile organik tabanlı yaşam geriliyerek bu tür canlıların yaşamlarındaki beslenme zorlukları ile, bu türler doğada yaşam desteği sağlıyamadıklarında, bu canlı üzerinden bir başka canlının da yaşamını bozmakta olup, bu kopukluk içinde faturası olarak gelicek nesillere yaşanmaz bir dünyanın temelleri atılmaktadır. Aramızda yaşayan sağlıksız insanların hayvan fobileri yüzünden bir çok türün canlıları yaşamlarıda risk altında kalarak talihsiz olanlar bu sağlıksız insanların barbarlığına kurban verilmektedir. İnsanın aczi değilmidir ki bu canlıları öldürenlere müdahale edemiyen medeniyet sahiplerinin göz göre göre sehirci kalmaları, bu utanç verici yaşama daha ne kadar dayanacağız. Bu yaşadığımız dünya, ne dedelerimizden nede babamızdan bize miras kaldı, bizler bu yaşanılan dünyayı gelecek nesillerden ödünç alarak yaşamaktayız, yani bu ödünçlük le borç içindeyiz, bu borcu ödemek bizim insanlık onurumuzdur, onursuz yaşamaksa ölmek bu günden evladır, sevgiler saygılar sunarım. GERÇEK DOĞA VE TOPRAK DOSTLARINA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Halıç kendiliğinden mi çıkmıştı .sarı halıç çok güzel olur çocukluğum da köyün çıkışında var dı büyük bir ağaçtı çıkamazdık üstüne taş atardık sonra dökülenleri toplardık çok lezzetliydi ekşimsi tadıyla çok güzeldi ceplerimize doldurup gidene kadar koyun ağılına eşşeğin üstünde yerdim ne kadar kurt yediğimin farkına varmadan kurtlu çıkardı çoğu nekedar güzel geliyormuş ki bana temiz tarafından yemeye çalıştığımı hatırlıyorum. Bu ara bir resmi anlamadığınızı yazmışsınız .hangi resim tarif edermisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Akhisarlı; Ortak özelliğimizin olması benimde dikkatimi çekti. Umarım herşey gönlünüzce olur. Bahçemdeki alıçlar ben almadan öncede yabani olarak yetişmiş. Benim köyümün çevresinde yabani olarak yetişiyor.Dediğiniz gibi gayette lezzetli. Muzu ve bir kaç ağacımı su sorunumuzdan dolayı kurudu.Ama Sitemizin bahçesinde 2 adet muzumuz halen yaşıyor ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Ağaç Dostu.
|
Ramazan Öğretmen'in hobi bahçesi
Evime çok yakın 750 metre kare bir arsa üzerine hobi bahçesi olarak düzenlemeye çalışan Sevgili Ramazan beyle bir tesadüf eseri tanıştık.Kendisine bizim siteden agaclar.net'ten bahsettim. Koyu bir çam ağacı türlerine ve çiçeklerde meraklı.Hafta arası iş çıkışında bahçesindeyiz. İşte bazı kareler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Ağaç Dostu.
|
Resimlere devam
Ramazan öğretmenin bahçesine karanfil,Domates türleri ve kırgız kavun-karpuzu,Deşti olarak domates ve karpuzlar ektik. Bahçeye meraklı bir dostumuz geldi.Mahmut bey bizimgibi delileri görünce oda sitemize üye olmuş ![]() GERÇEK DOĞA VE TOPRAK DOSTLARINA. Düzenleyen bahtiyar02 : 02-05-2011 saat 21:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu.
|
devam
Ramazan bey Bahçeye taştan bir ev planlamış,pilan ve projesini onaylatmış.Adıyaman merkeze yaklaşık 60km uzaklıktaki dağlık kesimden özenle seçmiş olduğu taşları kırdırmış, bir gün sonra 6 adet kamyonla taşları almak üzere Adıyamandan yola çıkmışlar.Taşların yanına vardıklarında ise taşların yerinde yeller esiyormuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaç Dostu.
|
Bahçe resimleri
Sevgili Ramazan öğretmenim Ankaralı ama Adıyaman'dan evli Haliyle Kahta\Adıyaman'lı oldu ![]() ![]() GERÇEK DOĞA VE TOPRAK DOSTLARINA. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili epsody; Öncelikle "GERÇEK DOĞA VE TOPRAK DOSTLARINA" Cümlenizi beğendiğim için izniniz olmadan kullandım.Umarım sakıncası yoktur. Kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum. Elimden geldiğince direniyorum. Umarım geleceğe tam doğal bir bahçe içinde yılanı,kekliği ve kuşları ile bıraka bilirim. Saygılar sevgiler GERÇEK DOĞA VE TOPRAK DOSTLARINA. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Meslektaşım Ankaralı değil, tam Adıyamanlı olmuş, bağlamışsınız toprağınıza ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili serkanhoca; Kalmaya hiç niyeti yok gibi.Tek korkumuz bahçenin satılması dahilinde bahçeyi olduğu gibi devam ettirecek birisini bulmak.Yoksa Ramazan beyi ne yapıp edip Ankara düşüncesinden vaz geçirmek için uğraşacağım. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Ramazan Bey'in yaptığı yeni inşaat yapılarda bacanın tüttüğünü de görmek dileğimizdir. Başarı, çalışkan insan ürünü.. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Ramazan beyin çalışmaları ve merakı inanın taktire şayiandır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Bahtiyar bey bahçeniz zamanla güzelliğine güzellik katacaktır. Allah emeğinizi boşa çıkartmasın bende abimle birlikte sizin yaptığınız gibi tarlayı ağaçlandırmaya çalışıyoruz. zorlugunu biliyorum. Benim sizden goji berri ile ilgili bilgi istiyorum. goji berry acayip taktım ankaranın kazan ilçesinde yetiştire bilirsem 2 dönüm **** 6 dönüm yere dikmeyi düşünüyorum nigdenen ve izmirden getirdim ama sizin gojiler gibi değil resimleri goji bölmünde paylaştım şimdiden bilgi için teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Yakup Ünal;İiyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Ben goji fidanımı sayın:Yusuf USTAOĞLU beyden almıştım.http://pepino61.com/index.htm Bu linkte gerekli bilgiyi bulacaksınız. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Bahtiyar bey hobi bahcesindeki ev cok sirin gercekten de. Cok da titizlikle yapildigi belli. Siz bamya yetistiriyor musunuz? Ben bamyayi su sevmez diye hep büyük derin kare legenlerde yetistiriyorum. Ama bu yil elimde cok tohum var bir kismini bahceye ekmeyi düsündüm, bizde yagan asiri yagmur konusu beni kararsiz birakti. Domateslerin catisi kapali, onlarin yanina eksem bakimlari benzer mi acaba? Domatesleri de cok az suluyorum. Legendekiler cok yavas gelisiyor. Gerci havalar da birden sogudu burada 28 dereceden 10 derecelere düstü bir haftadir. Simdi yavas yavas isiniyor yine. Avusturya`dan sevgiler, saygilar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili ciceksever70; Bahçenizi ve çalışmalarınızı zevkle takip ediyorum.Ellerinize sağlık. Dediğiniz gibi bamya deşti olarak ekilir ve daha makbüldür. Neden derseniz Sulu yetiştirilenler kadar boy vermez,bamyalarıda küçük,daha az salyası ve kurutmalık yaptığınızda uzun süre saklıyabiliyorsunuz. Çokta lezzetli olur. Domatesler saksıda olduğundan havalar ısındığında su kaybı olacağından bir süre sonunda sık sık sulamanız gerekeceğinden bence bamyaları bahçenizin bir bölümüne ekin derim. Saksıda bamya yetiştirebilirsiniz sulama olarakta domatesten daha az sulayarak. Ama bahçeye tohum ekmeniz dahiline saksıdakilerden daha iyi olacağını söyleyebilirim. Burada da yağışların maşallahı var bahçeye birçok domates ve meyve dikecektik fidanlar inşallah bozulmaz. Ayrıca hava ısısı sizde olduğu gibi burada da ani değişimler gösteriyor. Tüm Ailenize Saygılar sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
|
minarisli bende kazanlıyım tanışalım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili ciceksever70; Sizin bildiklerinizi ben benim bildiklerim siz öğrenmeye çalışıyoruz.Sonuçta hepimiz agaclar net üyesi olarak bir birimizi tamamlıyoruz. Yüklediğiniz resimlerden Avusturya'da yetişmeyecek hiç birşey olmaz diye tahmin ediyordum ![]() Saygılar sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili ciceksever70; Bu güzelim Vatanımızın kıymetini çok iyi bilmemiz gerek. Dört mevsimi bir arada yaşıyoruz. AB'ye girmek istiyenlerdendim bu şartlarda biraz daha düşünmem gerek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu.
|
08.05.2011 Pazar Tarladayız
Günaydın tüm dostalar... Bahçeye yaklaşık 3 haftadır yağışlardan dolayı gidemiyorduk.Bu gün bahçeye Annem, Ablam ve ilk kez bahçeyi gören en küçük kız kardeşim ile gittik.ilk girdiğimizde alıcın güzelliği karşıladı. Yaptığımız işlere gelince domates ve patlıcan fidanlarını diktik, Bağın içindeki aşırı büyümüş hardal ve diğer otları ellerimizle çektik.Amacımız bağı sürdürürken traktörün yeni patlamış olan aşı gözlerine zarar vermesini önlemek.Aşılardan bir çoğu tutmuş ve filizleri dışarı çıkmışlardı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu.
|
Devam
Bugün yine 8 adet tohumdan yetiştirdiğimiz Enginar fidanını, Marul fidanları diktik ancak zaman sınırlı olduğundan yapabildiklerimiz azımsanacak kadar değil.Haftaya araba ayarlaya bilirsem böğürtlen fidanlarını ve 2 kök tüplü süs eriğini bahçeye dikeceğiz.Bu arada süs biberi fidanları çok yavaş büyüyor gibi.İnşallah zamanında dikebiliriz. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ağaç Dostu.
|
15.05.2011 Hobi bahçem
15.05.2011 Pazar Bu gün Annem, ben ve ablam Hobi bahçesindeydik. Yaptığımız işler: Annemin bir yerden iri tür olduğunu söylediği Deşti domates türü fidanlarını annem diktik. Ben ve ablam 40-50 adet karışık Biber türlerinden veyine değişik yerlere ait domates türlerinden ve patlıcan fidanları diktik. 9-10 Adet çileğimizden 6-7 adet kızaran çileğimizin tadına baktık. Bahçede dikkatimi bu güzel çiçek çekti ilkbaharda çiçek açmadan toplayıp yediğimiz yaban otlarındanmış. Daha önce diktiğimiz domates türlerinin görüntüleri gayet güzel sanırım yerlerini beğenmişler bazılarının üzerinde çiçeklenme gördüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu.
|
devam
Bu gün fotoğrafçımız sevgili MehmetALİ'yi tarlaya götüremediğimizden resimleri ceptelefonumla molalarda çekmeye çalıştım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Ağaç Dostu.
|
Ağaçlar
İki hafta önce diktiğimiz domateslerin karıklarından birinde sanırım tarla faresinin yuvasına denk geldik Allah'tan fidanlara zarar vermemiş. Turunçgillerimizin hepside çiçekli meyveleri göründüğünde isimlerinide netleştireceğiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Ağaç Dostu
|
Sayın bahtiyar02, biz daha kabakları yeni ektik. Maşallah sizinkiler çiçekte. Bu yıl biz de domatesleri deşti olarak yetiştirmeyi düşünüyoruz. Henüz dikmedik, hava ısınmadığı için bahçelerin dikilmesi geç kaldı. Ürünlerinizin sağlıklı ve bereketli olması dileklerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu.
|
Meyvelere devam
Kaymak ağaçlarımız sanırım geçenyılki aşırı sıcaklardan ve kurraklıktan fazla etkilenmişler ki toparlanmamış gibiler.Bu çiçek endemik bitkilerden dikkatimi çekti belki ismini bilen dostlar vardır.Gojiy Bery coştu gibi bu yıl bir çok çelik alacağız gibi ![]() ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|