agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2891Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-04-2011, 11:16   #541
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Toprak dostum arkadaşıma.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
Zehirli tarım ilaçlar sayesinde tabiyatın dengeside bozuldu.Çevremde iki yıl içinde 2 adet yılan gördüm. Eskisi kadar sık karşılaşmıyoruz.İnanın bende arar oldum.Tarlada Bugün deri değiştirmiş bir yılanın soyulmış derisini gördük.Yaklaşık 60-70cm kalınlığı ise 3-4cm.Şahsen canlısını görmeyi isterdim.
Sevgili toprak dostu aynı zamanda duyarlı çevre dostu arkadaşım, denizakvaryumu arkadaşın bahçesindeki bu güzel mesajınıza cevap yazarkende sizinle paylaşımların devamınıda öngörmekteyim.

Çevremiz sizin gözlemlerinizin ortaya koyduğunuzdan daha hızlı bozularak doğadaki canlıların çeşitliliği azalmakta, denge unsura yaşam tarzının ufauklarında çölleşme belirtileri sezilmektedir.

Buna sebeb doğal yaşama yapay girdiler dayatılması ile organik tabanlı yaşam geriliyerek bu tür canlıların yaşamlarındaki beslenme zorlukları ile, bu türler doğada yaşam desteği sağlıyamadıklarında, bu canlı üzerinden bir başka canlının da yaşamını bozmakta olup, bu kopukluk içinde faturası olarak gelicek nesillere yaşanmaz bir dünyanın temelleri atılmaktadır.

Aramızda yaşayan sağlıksız insanların hayvan fobileri yüzünden bir çok türün canlıları yaşamlarıda risk altında kalarak talihsiz olanlar bu sağlıksız insanların barbarlığına kurban verilmektedir.

İnsanın aczi değilmidir ki bu canlıları öldürenlere müdahale edemiyen medeniyet sahiplerinin göz göre göre sehirci kalmaları, bu utanç verici yaşama daha ne kadar dayanacağız.

Bu yaşadığımız dünya, ne dedelerimizden nede babamızdan bize miras kaldı, bizler bu yaşanılan dünyayı gelecek nesillerden ödünç alarak yaşamaktayız, yani bu ödünçlük le borç içindeyiz, bu borcu ödemek bizim insanlık onurumuzdur, onursuz yaşamaksa ölmek bu günden evladır, sevgiler saygılar sunarım.

GERÇEK DOĞA VE TOPRAK DOSTLARINA.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2011, 11:35   #542
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2011
Halıç kendiliğinden mi çıkmıştı .sarı halıç çok güzel olur çocukluğum da köyün çıkışında var dı büyük bir ağaçtı çıkamazdık üstüne taş atardık sonra dökülenleri toplardık çok lezzetliydi ekşimsi tadıyla çok güzeldi ceplerimize doldurup gidene kadar koyun ağılına eşşeğin üstünde yerdim ne kadar kurt yediğimin farkına varmadan kurtlu çıkardı çoğu nekedar güzel geliyormuş ki bana temiz tarafından yemeye çalıştığımı hatırlıyorum.
Bu ara bir resmi anlamadığınızı yazmışsınız .hangi resim tarif edermisiniz.

mrduran beğendi.
Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2011, 21:57   #543
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Sevgili Akhisarlı; Ortak özelliğimizin olması benimde dikkatimi çekti. Umarım herşey gönlünüzce olur.
Bahçemdeki alıçlar ben almadan öncede yabani olarak yetişmiş. Benim köyümün çevresinde yabani olarak yetişiyor.Dediğiniz gibi gayette lezzetli. Muzu ve bir kaç ağacımı su sorunumuzdan dolayı kurudu.Ama Sitemizin bahçesinde 2 adet muzumuz halen yaşıyorordan fidan alır tarlaya götürürüm. Resimde çıkaramadığım şeyi sizin konu başlığınıza ekledim.
Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2011, 20:39   #544
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Ramazan Öğretmen'in hobi bahçesi

Evime çok yakın 750 metre kare bir arsa üzerine hobi bahçesi olarak düzenlemeye çalışan Sevgili Ramazan beyle bir tesadüf eseri tanıştık.Kendisine bizim siteden agaclar.net'ten bahsettim. Koyu bir çam ağacı türlerine ve çiçeklerde meraklı.Hafta arası iş çıkışında bahçesindeyiz. İşte bazı kareler..

Eklenen Resimler

Eski 02-05-2011, 20:48   #545
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Devam

Bahçenin içerisinde atım atacak yok gibi

Eklenen Resimler

Eski 02-05-2011, 20:54   #546
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Resimlere devam

Ramazan öğretmenin bahçesine karanfil,Domates türleri ve kırgız kavun-karpuzu,Deşti olarak domates ve karpuzlar ektik. Bahçeye meraklı bir dostumuz geldi.Mahmut bey bizimgibi delileri görünce oda sitemize üye olmuşBu arada bahçede 3 tür böğürtlen olduğunu söyledi ramazan bey.Bana da yaklaşık 10 adet orta boy saksıya aldığım köklü böğürtlen fidanlarından verdi. Fidanlar öğle coşmuşki topraktan bel kürekle çekerken hiç zorlanmadık. Bu hafta nasipse benim hobi bahçeme dikeceğiz.

Eklenen Resimler

Düzenleyen bahtiyar02 : 02-05-2011 saat 21:25
Eski 02-05-2011, 21:03   #547
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

devam

Ramazan bey Bahçeye taştan bir ev planlamış,pilan ve projesini onaylatmış.Adıyaman merkeze yaklaşık 60km uzaklıktaki dağlık kesimden özenle seçmiş olduğu taşları kırdırmış, bir gün sonra 6 adet kamyonla taşları almak üzere Adıyamandan yola çıkmışlar.Taşların yanına vardıklarında ise taşların yerinde yeller esiyormuş Taşlar tümüyle çalınmış fıkra gibi. Bu durumdan sonrada tüm hevesi kaçmış tek gözlü bir ev, Tuvalet, Kamelya ve barbekü yaptırmış.

Eklenen Resimler

Eski 02-05-2011, 21:13   #548
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Bahçe resimleri

Sevgili Ramazan öğretmenim Ankaralı ama Adıyaman'dan evli Haliyle Kahta\Adıyaman'lı oldu İşte sevgili Öğretmenim Ramazan bey. Gerçektende çok sabırlı ve bizim gibi kesinlikle bitki delisi

Eklenen Resimler

Eski 02-05-2011, 21:21   #549
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Sevgili epsody; Öncelikle "GERÇEK DOĞA VE TOPRAK DOSTLARINA" Cümlenizi beğendiğim için izniniz olmadan kullandım.Umarım sakıncası yoktur.
Kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum. Elimden geldiğince direniyorum. Umarım geleceğe tam doğal bir bahçe içinde yılanı,kekliği ve kuşları ile bıraka bilirim.
Saygılar sevgiler

Eski 02-05-2011, 21:23   #550
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-02-2011
Meslektaşım Ankaralı değil, tam Adıyamanlı olmuş, bağlamışsınız toprağınıza )

serkanhoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2011, 21:32   #551
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Sevgili serkanhoca; Kalmaya hiç niyeti yok gibi.Tek korkumuz bahçenin satılması dahilinde bahçeyi olduğu gibi devam ettirecek birisini bulmak.Yoksa Ramazan beyi ne yapıp edip Ankara düşüncesinden vaz geçirmek için uğraşacağım.
Saygılar.

Eski 02-05-2011, 21:52   #552
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-03-2010
Ramazan Bey'in yaptığı yeni inşaat yapılarda bacanın tüttüğünü de görmek dileğimizdir.
Başarı, çalışkan insan ürünü..
Kolay gelsin.

ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2011, 10:34   #553
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum Mesajı Göster
Ramazan Bey'in yaptığı yeni inşaat yapılarda bacanın tüttüğünü de görmek dileğimizdir.
Başarı, çalışkan insan ürünü..
Kolay gelsin.
Sevgili Ramazan beyin çalışmaları ve merakı inanın taktire şayiandır.

Eski 03-05-2011, 13:15   #554
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Bahtiyar bey bahçeniz zamanla güzelliğine güzellik katacaktır. Allah emeğinizi boşa çıkartmasın bende abimle birlikte sizin yaptığınız gibi tarlayı ağaçlandırmaya çalışıyoruz. zorlugunu biliyorum.
Benim sizden goji berri ile ilgili bilgi istiyorum.
goji berry acayip taktım ankaranın kazan ilçesinde yetiştire bilirsem 2 dönüm **** 6 dönüm yere dikmeyi düşünüyorum nigdenen ve izmirden getirdim ama sizin gojiler gibi değil resimleri goji bölmünde paylaştım
şimdiden bilgi için teşekkürler

Yakup Ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2011, 21:35   #555
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Sevgili Yakup Ünal;İiyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Ben goji fidanımı sayın:Yusuf USTAOĞLU beyden almıştım.http://pepino61.com/index.htm Bu linkte gerekli bilgiyi bulacaksınız.
Saygılar

Eski 03-05-2011, 21:41   #556
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Alıntı:
Sevgili Yakup Ünal;İiyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Ben goji fidanımı sayın:Yusuf USTAOĞLU beyden almıştım.http://pepino61.com/index.htm Bu linkte gerekli bilgiyi bulacaksınız.
Saygılar
teşekkürler bilgi için

Eski 04-05-2011, 07:15   #557
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Bahtiyar bey hobi bahcesindeki ev cok sirin gercekten de. Cok da titizlikle yapildigi belli.
Siz bamya yetistiriyor musunuz? Ben bamyayi su sevmez diye hep büyük derin kare legenlerde yetistiriyorum. Ama bu yil elimde cok tohum var bir kismini bahceye ekmeyi düsündüm, bizde yagan asiri yagmur konusu beni kararsiz birakti. Domateslerin catisi kapali, onlarin yanina eksem bakimlari benzer mi acaba? Domatesleri de cok az suluyorum. Legendekiler cok yavas gelisiyor. Gerci havalar da birden sogudu burada 28 dereceden 10 derecelere düstü bir haftadir. Simdi yavas yavas isiniyor yine. Avusturya`dan sevgiler, saygilar.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2011, 09:22   #558
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Sevgili ciceksever70;
Bahçenizi ve çalışmalarınızı zevkle takip ediyorum.Ellerinize sağlık. Dediğiniz gibi bamya deşti olarak ekilir ve daha makbüldür. Neden derseniz Sulu yetiştirilenler kadar boy vermez,bamyalarıda küçük,daha az salyası ve kurutmalık yaptığınızda uzun süre saklıyabiliyorsunuz. Çokta lezzetli olur. Domatesler saksıda olduğundan havalar ısındığında su kaybı olacağından bir süre sonunda sık sık sulamanız gerekeceğinden bence bamyaları bahçenizin bir bölümüne ekin derim. Saksıda bamya yetiştirebilirsiniz sulama olarakta domatesten daha az sulayarak. Ama bahçeye tohum ekmeniz dahiline saksıdakilerden daha iyi olacağını söyleyebilirim. Burada da yağışların maşallahı var bahçeye birçok domates ve meyve dikecektik fidanlar inşallah bozulmaz. Ayrıca hava ısısı sizde olduğu gibi burada da ani değişimler gösteriyor.

Tüm Ailenize Saygılar sevgiler.

Eski 04-05-2011, 14:09   #559
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Minarislim Mesajı Göster
Kuyuyu balyozla çaktığımız resimleride en kısa zamanda eklemek istiyorum.
minarisli bende kazanlıyım tanışalım

Eski 04-05-2011, 20:58   #560
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Sevgili ciceksever70;
Bahçenizi ve çalışmalarınızı zevkle takip ediyorum.Ellerinize sağlık. Dediğiniz gibi bamya deşti olarak ekilir ve daha makbüldür. Neden derseniz Sulu yetiştirilenler kadar boy vermez,bamyalarıda küçük,daha az salyası ve kurutmalık yaptığınızda uzun süre saklıyabiliyorsunuz. Çokta lezzetli olur. Domatesler saksıda olduğundan havalar ısındığında su kaybı olacağından bir süre sonunda sık sık sulamanız gerekeceğinden bence bamyaları bahçenizin bir bölümüne ekin derim. Saksıda bamya yetiştirebilirsiniz sulama olarakta domatesten daha az sulayarak. Ama bahçeye tohum ekmeniz dahiline saksıdakilerden daha iyi olacağını söyleyebilirim. Burada da yağışların maşallahı var bahçeye birçok domates ve meyve dikecektik fidanlar inşallah bozulmaz. Ayrıca hava ısısı sizde olduğu gibi burada da ani değişimler gösteriyor.

Tüm Ailenize Saygılar sevgiler.
Tesekkür ederim Bahtiyar bey, bugün balkon ciceklerinin ekimiyle ugrastim mesajlara ancak bakabiliyorum. Bu sene az domates ektim bahceye cünkü saksida kiraz domateslerim de var. Denemek icin domateslerin kenarlarina bir iki sira bamya ekebilirim. Yeterince tohumum var. Sizin kadar profesyonel ekim yapamiyorum ama benimki de hobi iste. Burada bulamadigim sebzeleri az da olsa Türkiye`den gelen tohumlarla yetistirip nefsimizi köreltiyoruz. Inanin burada marketlerde maydanoz bile bulmak zor. Bulduk mu bolca alip donduruyoruz. O yüzden yazin maydanoz, dereotu, nane gibi yesillikleri de bol bol yetistirmeye calisiyorum. Bizim ülkemizin sebze meyve bereketi hic bir yerde yok. Selamlar, sevgiler.

Eski 04-05-2011, 21:08   #561
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Sevgili ciceksever70;
Sizin bildiklerinizi ben benim bildiklerim siz öğrenmeye çalışıyoruz.Sonuçta hepimiz agaclar net üyesi olarak bir birimizi tamamlıyoruz. Yüklediğiniz resimlerden Avusturya'da yetişmeyecek hiç birşey olmaz diye tahmin ediyordum Demek ki biraz bilgi edinmiş olsaydım sizin gibi bir kardeşimizin neler çektiğini ve nelere özlem duyduğunuzu anlardık. Bamyaları madem elinizde tohum fazlalığınız var deneyin.Sonuçta kaybınız olmaz en azından denemiş olursunuz.Hangi ortamda daha iyi sonuç verirse sizin için en iyisi o olur.
Saygılar sevgiler.

Eski 04-05-2011, 21:19   #562
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Sevgili ciceksever70;
Sizin bildiklerinizi ben benim bildiklerim siz öğrenmeye çalışıyoruz.Sonuçta hepimiz agaclar net üyesi olarak bir birimizi tamamlıyoruz. Yüklediğiniz resimlerden Avusturya'da yetişmeyecek hiç birşey olmaz diye tahmin ediyordum Demek ki biraz bilgi edinmiş olsaydım sizin gibi bir kardeşimizin neler çektiğini ve nelere özlem duyduğunuzu anlardık. Bamyaları madem elinizde tohum fazlalığınız var deneyin.Sonuçta kaybınız olmaz en azından denemiş olursunuz.Hangi ortamda daha iyi sonuç verirse sizin için en iyisi o olur.
Saygılar sevgiler.
Bahtiyar bey buranin topragi gercekten de bircok seyin yetismesine elverisli ancak Avrupa Birligi her ürünü yetistirme izni vermiyor ciftcilere nedense. Insanlar kendi tüketimleri icin bahcelerinde yetistiriyor bircok seyi. Taze sogan tohumu bulamadim desem gülersiniz herhalde. Karpuzu bile dilimle satiyor marketler de biz bütün karpuz alinca sasiriyorlar. Tabii bahce isi maddi manevi külfetli. Her yil azar azar gelistiriyoruz. Ileride insallah büyükce bir sera yaptirabilirsem daha fazla ürün yetistirebilirim. Görüyorsunuz her yerin kendine göre zorlugu var. Ama her durumda bulabildiklerimize sükretmek lazim.

Eski 04-05-2011, 21:41   #563
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Sevgili ciceksever70;
Bu güzelim Vatanımızın kıymetini çok iyi bilmemiz gerek. Dört mevsimi bir arada yaşıyoruz. AB'ye girmek istiyenlerdendim bu şartlarda biraz daha düşünmem gerek Dilerim tüm hayelleriniz ve planlarınız gerçeğe dönüşür.

Eski 09-05-2011, 09:35   #564
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

08.05.2011 Pazar Tarladayız

Günaydın tüm dostalar...

Bahçeye yaklaşık 3 haftadır yağışlardan dolayı gidemiyorduk.Bu gün bahçeye Annem, Ablam ve ilk kez bahçeyi gören en küçük kız kardeşim ile gittik.ilk girdiğimizde alıcın güzelliği karşıladı. Yaptığımız işlere gelince domates ve patlıcan fidanlarını diktik, Bağın içindeki aşırı büyümüş hardal ve diğer otları ellerimizle çektik.Amacımız bağı sürdürürken traktörün yeni patlamış olan aşı gözlerine zarar vermesini önlemek.Aşılardan bir çoğu tutmuş ve filizleri dışarı çıkmışlardı. Daha önce diktiğimiz domates fidanlarımız gayet güzel ve sağlıklı görünüyorlardı. İlk çapalarını annem yaptı. Çalışmalarımız yoğun olduğundan ancak bir kaçtane resim çekebildim. Meyve ağaçlarından özellikle Turunçgiller beni şaşırttı tümünde çiçek vardı. Güz zeytinimde 3 adet çiçek gördüm. Yeni diktiğimiz ceviz türleri, Naşi armutları, kirazlar, Kızılcıklar, Pawpawlar ilk kışlarını sorunsuz geçirdiler. Bu yıl çok azda olsa özellikle israil bademlerimde ve nektarinimde yaprak bitleri ve yine dayimi olan tırtıllar gördüm. İşin ilginç yanı ise yaprak bitlerini uğur böceğiyle bir başka böcek bana mücalemde yardım ediyorlar. Birde şu tırtıllarlar konusunda bir yardımcı bulabilsem çok güzel olacak.

Eklenen Resimler

Eski 09-05-2011, 09:55   #565
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Devam

Bugün yine 8 adet tohumdan yetiştirdiğimiz Enginar fidanını, Marul fidanları diktik ancak zaman sınırlı olduğundan yapabildiklerimiz azımsanacak kadar değil.Haftaya araba ayarlaya bilirsem böğürtlen fidanlarını ve 2 kök tüplü süs eriğini bahçeye dikeceğiz.Bu arada süs biberi fidanları çok yavaş büyüyor gibi.İnşallah zamanında dikebiliriz.
Saygılar

Eklenen Resimler

Eski 16-05-2011, 09:12   #566
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

15.05.2011 Hobi bahçem

15.05.2011 Pazar Bu gün Annem, ben ve ablam Hobi bahçesindeydik. Yaptığımız işler: Annemin bir yerden iri tür olduğunu söylediği Deşti domates türü fidanlarını annem diktik. Ben ve ablam 40-50 adet karışık Biber türlerinden veyine değişik yerlere ait domates türlerinden ve patlıcan fidanları diktik. 9-10 Adet çileğimizden 6-7 adet kızaran çileğimizin tadına baktık. Bahçede dikkatimi bu güzel çiçek çekti ilkbaharda çiçek açmadan toplayıp yediğimiz yaban otlarındanmış. Daha önce diktiğimiz domates türlerinin görüntüleri gayet güzel sanırım yerlerini beğenmişler bazılarının üzerinde çiçeklenme gördüm.

Eklenen Resimler

Eski 16-05-2011, 09:22   #567
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

devam

Bu gün fotoğrafçımız sevgili MehmetALİ'yi tarlaya götüremediğimizden resimleri ceptelefonumla molalarda çekmeye çalıştım. Domateslerin serin hava, yağan yağmurun ve küçük baş hayvan gübresinin etkisiyle canlı ve sağlıklı durmaları çok güzel. Kıvırcıklarımızın renkleri çok canlı oysa 2 adet fidanı saksıya alıp evdeki balkonda baakıyorum ama bu kadar canlı değil.En iyisi onlarıda bahçeye tekrar dikmek.Yeni marul ve Enginar fidanları toprağa tutunmuşlar.Umarım büyürler. Bu arada yaklaşık bir ay önce diktiğimiz kabak türlerimizden 2 adedi çiçek açtı.

Eklenen Resimler

Eski 16-05-2011, 09:33   #568
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Ağaçlar

İki hafta önce diktiğimiz domateslerin karıklarından birinde sanırım tarla faresinin yuvasına denk geldik Allah'tan fidanlara zarar vermemiş. Turunçgillerimizin hepside çiçekli meyveleri göründüğünde isimlerinide netleştireceğiz Menengüçlerimiz (Sakızağacı) hızlı bir şekilde yeni filizler vermeye başladılar. Çevrelerindeki yaban otlarını temizlemeyişimizin sebebi ise halen devam eden yağmurlardan dolayı oluşan erezyonun bir nemze ağaçlara zarar vermelerini engellemek.

Eklenen Resimler

Eski 16-05-2011, 09:42   #569
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sayın bahtiyar02, biz daha kabakları yeni ektik. Maşallah sizinkiler çiçekte. Bu yıl biz de domatesleri deşti olarak yetiştirmeyi düşünüyoruz. Henüz dikmedik, hava ısınmadığı için bahçelerin dikilmesi geç kaldı.

Ürünlerinizin sağlıklı ve bereketli olması dileklerimle...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2011, 09:49   #570
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Meyvelere devam

Kaymak ağaçlarımız sanırım geçenyılki aşırı sıcaklardan ve kurraklıktan fazla etkilenmişler ki toparlanmamış gibiler.Bu çiçek endemik bitkilerden dikkatimi çekti belki ismini bilen dostlar vardır.Gojiy Bery coştu gibi bu yıl bir çok çelik alacağız gibi Sanırım Avustralya dutu Maşallah boyuna bakmadan tuttuğu meyveleri taşıyamayacak durumda.
Saygılar

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025