View Single Post
Eski 09-05-2011, 09:35   #564
bahtiyar02
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
08.05.2011 Pazar Tarladayız

Günaydın tüm dostalar...

Bahçeye yaklaşık 3 haftadır yağışlardan dolayı gidemiyorduk.Bu gün bahçeye Annem, Ablam ve ilk kez bahçeyi gören en küçük kız kardeşim ile gittik.ilk girdiğimizde alıcın güzelliği karşıladı. Yaptığımız işlere gelince domates ve patlıcan fidanlarını diktik, Bağın içindeki aşırı büyümüş hardal ve diğer otları ellerimizle çektik.Amacımız bağı sürdürürken traktörün yeni patlamış olan aşı gözlerine zarar vermesini önlemek.Aşılardan bir çoğu tutmuş ve filizleri dışarı çıkmışlardı. Daha önce diktiğimiz domates fidanlarımız gayet güzel ve sağlıklı görünüyorlardı. İlk çapalarını annem yaptı. Çalışmalarımız yoğun olduğundan ancak bir kaçtane resim çekebildim. Meyve ağaçlarından özellikle Turunçgiller beni şaşırttı tümünde çiçek vardı. Güz zeytinimde 3 adet çiçek gördüm. Yeni diktiğimiz ceviz türleri, Naşi armutları, kirazlar, Kızılcıklar, Pawpawlar ilk kışlarını sorunsuz geçirdiler. Bu yıl çok azda olsa özellikle israil bademlerimde ve nektarinimde yaprak bitleri ve yine dayimi olan tırtıllar gördüm. İşin ilginç yanı ise yaprak bitlerini uğur böceğiyle bir başka böcek bana mücalemde yardım ediyorlar. Birde şu tırtıllarlar konusunda bir yardımcı bulabilsem çok güzel olacak.

Eklenen Resimler

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön