Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02
Sevgili ciceksever70;
Bahçenizi ve çalışmalarınızı zevkle takip ediyorum.Ellerinize sağlık. Dediğiniz gibi bamya deşti olarak ekilir ve daha makbüldür. Neden derseniz Sulu yetiştirilenler kadar boy vermez,bamyalarıda küçük,daha az salyası ve kurutmalık yaptığınızda uzun süre saklıyabiliyorsunuz. Çokta lezzetli olur. Domatesler saksıda olduğundan havalar ısındığında su kaybı olacağından bir süre sonunda sık sık sulamanız gerekeceğinden bence bamyaları bahçenizin bir bölümüne ekin derim. Saksıda bamya yetiştirebilirsiniz sulama olarakta domatesten daha az sulayarak. Ama bahçeye tohum ekmeniz dahiline saksıdakilerden daha iyi olacağını söyleyebilirim. Burada da yağışların maşallahı var bahçeye birçok domates ve meyve dikecektik fidanlar inşallah bozulmaz. Ayrıca hava ısısı sizde olduğu gibi burada da ani değişimler gösteriyor.
Tüm Ailenize Saygılar sevgiler.
|
Tesekkür ederim Bahtiyar bey, bugün balkon ciceklerinin ekimiyle ugrastim mesajlara ancak bakabiliyorum. Bu sene az domates ektim bahceye cünkü saksida kiraz domateslerim de var. Denemek icin domateslerin kenarlarina bir iki sira bamya ekebilirim. Yeterince tohumum var. Sizin kadar profesyonel ekim yapamiyorum ama benimki de hobi iste. Burada bulamadigim sebzeleri az da olsa Türkiye`den gelen tohumlarla yetistirip nefsimizi köreltiyoruz. Inanin burada marketlerde maydanoz bile bulmak zor. Bulduk mu bolca alip donduruyoruz. O yüzden yazin maydanoz, dereotu, nane gibi yesillikleri de bol bol yetistirmeye calisiyorum. Bizim ülkemizin sebze meyve bereketi hic bir yerde yok. Selamlar, sevgiler.