View Single Post
Eski 30-04-2011, 11:16   #541
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Toprak dostum arkadaşıma.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
Zehirli tarım ilaçlar sayesinde tabiyatın dengeside bozuldu.Çevremde iki yıl içinde 2 adet yılan gördüm. Eskisi kadar sık karşılaşmıyoruz.İnanın bende arar oldum.Tarlada Bugün deri değiştirmiş bir yılanın soyulmış derisini gördük.Yaklaşık 60-70cm kalınlığı ise 3-4cm.Şahsen canlısını görmeyi isterdim.
Sevgili toprak dostu aynı zamanda duyarlı çevre dostu arkadaşım, denizakvaryumu arkadaşın bahçesindeki bu güzel mesajınıza cevap yazarkende sizinle paylaşımların devamınıda öngörmekteyim.

Çevremiz sizin gözlemlerinizin ortaya koyduğunuzdan daha hızlı bozularak doğadaki canlıların çeşitliliği azalmakta, denge unsura yaşam tarzının ufauklarında çölleşme belirtileri sezilmektedir.

Buna sebeb doğal yaşama yapay girdiler dayatılması ile organik tabanlı yaşam geriliyerek bu tür canlıların yaşamlarındaki beslenme zorlukları ile, bu türler doğada yaşam desteği sağlıyamadıklarında, bu canlı üzerinden bir başka canlının da yaşamını bozmakta olup, bu kopukluk içinde faturası olarak gelicek nesillere yaşanmaz bir dünyanın temelleri atılmaktadır.

Aramızda yaşayan sağlıksız insanların hayvan fobileri yüzünden bir çok türün canlıları yaşamlarıda risk altında kalarak talihsiz olanlar bu sağlıksız insanların barbarlığına kurban verilmektedir.

İnsanın aczi değilmidir ki bu canlıları öldürenlere müdahale edemiyen medeniyet sahiplerinin göz göre göre sehirci kalmaları, bu utanç verici yaşama daha ne kadar dayanacağız.

Bu yaşadığımız dünya, ne dedelerimizden nede babamızdan bize miras kaldı, bizler bu yaşanılan dünyayı gelecek nesillerden ödünç alarak yaşamaktayız, yani bu ödünçlük le borç içindeyiz, bu borcu ödemek bizim insanlık onurumuzdur, onursuz yaşamaksa ölmek bu günden evladır, sevgiler saygılar sunarım.

GERÇEK DOĞA VE TOPRAK DOSTLARINA.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön