![]() |
merhaba Sayın osmann ve E Mine kaktüsler bu gün kargoya verildi sevgiyle kalın.
|
Aloe vera
Sayın Bağdadi ,
Elinizde hiç aloe vera çeliği kaldımı acaba , dip sürgünüde olabilir , minicik bile olsa... saygılarımla |
Sayın sehersongur minikte olanda var,büyük boy çiçek açma aşamasına gelmiş olanda var.İstediğinizi ve kargo bilgilerinizi yazarsanız gönderebilirim.Selamlar.
|
herkese merhaba ben yeni üye oldum,bu tehlikeli çiçekleri çok seviyorum.Ayrıca fikrinize katılıyorum büyük kaktüslerimden ben de değiştirmek istiyorum ama bendekilerin isimlerini bilmediğim için resimlerini yakında göstereceğim.
|
değiştirmek derken? paylaşmak mı istiyorsunuz? çelik kaktüsçüklerinize talip olabilirm ;)
|
mrba istanbulda oturan biri varsa ondan kaktüs veya çeşitli bitki tohumu almayı düşünüyorum eyüpte oturuyorum :)
|
Sn.bağdadi resimlerini koyduğunuz ve koymadığınız :) her kaktüs ve sukulent çeşitlerinden çelik banada gönderebilirmisiniz lütfen. Eğer olumlu cevab verirseniz adresimi size yollarım. Teşekkürler.
|
antalya merkez
2 Eklenti(ler)
selamlar...antalya`da yaşayan dört farklı kişiyle aşağıda fotoları olan kaktüslerimi paylaşabilirim...
|
1 Eklenti(ler)
bu alttaki net cıkmayan bitkilerin gelişmiş hali de bu...
|
ekin97 çok çok teşekkürlerimle sevgiler selamlar yolluyorum ankaraya..
kargom bugün ulaştı.. hepside harikaydı.. çok teşekkürler.. |
güle güle büyütün:)
|
acil yardım
1 Eklenti(ler)
arkadaslar selam dun yaklasık capı 50 cm olan resımde gorrdugunuz turden muhtesem bır kaktus aldım fakat daha ılk gunden "nazar" degmıs olsa gerek yolda dustu ve bıraz zarar gordu ve saksısı kırıldı hemen yenı bır saksıya transfer ettım fakat bu konuda cok tecrubesız oldugumdan bu buyukluktekı bır kaktusun saksı degısımını dogru yapıp yapmadıgımı bılemıorum capı cok buyuk ve tasımakta dahı zorlandım yalnızca buyuk caplı bı saksıda altına dogru drenajları yaptıktan sonra saksının ortası hafıf cukurken kaktusu koydum herhangı bır toprak ılavesı dahı yapamıorum ciceklerde/agaclarda oldugu gibi koklerını sıkıstıramıyorumda ne yapmam gerekıyor forumlarınızdan okudugum uzere suan golge bı yerde ve yaklasık 10 gun su vermeytecegım ama baska bır onerınız daha varmı bırde bendekı bu turun adınıda ogrenebılırmıyım.sımdıden ckkk tsk
|
Kocaeli'den selam size..
Forumunuzda bulunan kaktüs severlere bende katılmak istiyorum.. Geçtiğimiz hafta itibariyle bende bir kaktüs alarak başlamış bulunmaktayım.. Daha başlangıç aşamasında olduğum için her türlü desteklerinizi bekliyorum.. |
Sayın Serhat188 kaktüsünüz hayırlı olsun. Bildiğim kadarıyla cinsi echinocactus.Eğer kökleri toprağın içinde açmış olduğunuz çukura girdiyse kaktüsü yerleştirdikten sonra, minik çıtalar yardımıyla kenarlardan toprağı köke doğru birazcık sıkıştırmaya çalışın. Bu kafi gelecektir sanırım.Ama kaktüs konusunda uzman olan arkadaşlar var. Ben her türlü sorunuzu Uyar11 e sorun derim.Forumda sanırım kaktüsler konusunda en bilgili kişi o.
|
kaktüsünüze talibimmm:)
|
kaktüs hastasıyım:) elinizde fazla varsa talibim. bendede bir çeşit var ama nasıl bölünür bilmiyorum.isteyen olursa yardım alarak paylaşabilirm.
|
sevgili ggulday keşke antalyada yaşıyor olsaydınız sizinle kaktüslerimi paylaşabilirdim..ama şu an elimdekiler kargoyla elinize sağlam geçemezler düşüncesindeyim..benim 50 kadar kaktüsüm var ama ben de çoğu nasıl çoğaltılır bilmiyorum gerçekten.deneme yanılma yapmaktayım..
|
Kaktüs başlığı altındaki birçok yerde bu konuya değinildi ama ben yine de yazayım. Kaktüsünüzü steril bir bistüri ya da maket bıçağı ile boğum yerinden kesip gölgede birkaç gün bırakıyorsunuz.(dikmeden ve kesik kısmı açıkta kalacak şekilde) Bir süre sonra kestiğiniz yerden minik kökçükler çıkmaya başlıyor. Kökler çıktıktan sonra kum oranı fazla drenajı yüksek bir toprağa dikiyorsunuz. Benim bilgilerim bu yönde ama üstte de belirttiğim gibi bu işin uzmanları var forumda. Onlar elbette daha iyi bilirler. Ben kaktüslerimi bu prensibe göre çoğaltıyorum, bir sorun yaşamadım. Ama sukulentler için durum farklı, çeliği (dal olur, yaprak olur) zaman geçirmeden orta nemli bir toprağa dikmek gerekli. Ben benimkileri 2-3 günde bir suluyorum azar azar. Onlar da hallerinden gayet memnunlar. Ama siz yine de Uyar11 e danışın derim.
|
kaktüs tohumu veya kendisi
istanbulda oturan arkadaşlar kaktüs tohumu ve kendinden fazla varsa paylaşmak istermisiniz:p
|
arkadaşlar kusura bakmayın bole damdan düşer gibi oldu ama elinde peyote kaktüsü olan veya bulabilecek olan varmı çok önemli bi konu yardımcı olucak arkadaşlar varsa rica ediyorum
|
1 Eklenti(ler)
[ Arkadaşlar merhaba,bunlarda benim bilgisayarın önündeki kaktüslerim. Türlerini bilmiyorum.bilgisayardan yayılan radyasyonu aldıklarını duymuştum. Koyalı birkaç ay oldu. Hızlı büyüdüklerini gördüm. Sayın bagdadiaffınıza sığınarak acem halısı tohumları varsa alabilirmiyim?:)
|
Sevgili Kalem Kağıt ben kaktüslere talibim .;)
|
süper!!özelden konuşalım belki bi kaç tane daha verebilirim:)
|
Sevgili kalemkağıt ; kaktüsler için çok teşekkür ederim. Ayrıca seni tanımakta ayrı bir mutluluktu benim için .Kaktüs kardeşim benim.;)
|
Benim için de seni tanımak ayrı bir keyifti..eh nice kaktüslere o zaman kaktüs kardeşim :)
|
burdan benimle kaktüslerini paylaşan bütün kaktüs kardeşlerii;
bebeklerinizin keyifle büyüdüğünü görün diye fotoğraflamak istedim ama beceremedim..yapacağım ama ne zaman bende bilmiyorum..ama çok güzellerrrr... yeni yavruları olunca bende paylaşacağım sizlerle..gönülden teşekkür ederim hepinize.. ayrıca bende olmayan kaktüs çeşidi olursada buradan hemen talibimde yüzsüzce.. sevgilerle.. |
Merhaba,
Bende kaktüs kardeşliğine katılmak istiyorum bu kaktüslerin isimlerini bulabilirmiyiz. 1- http://img197.imageshack.us/img197/8813/45376831.jpg veya :) -- http://img197.imageshack.us/img197/3267/fotn.jpg - **** -- http://img230.imageshack.us/img230/9264/fotorhq.jpg 2- http://img197.imageshack.us/img197/4912/fotoraf000g.jpg 3- http://img197.imageshack.us/img197/9113/fotoraf001.jpg 4- [http://img197.imageshack.us/img197/8...raf0002hse.jpg bunu öğrendim _sıçan kuyruğu_ ama nedense bizim evdeki gibi uzamıyor kısa kalıyor bu resimde gördüğünüz şiledeki yazlığımızdan çekilmedir |
sn fehmit54 l,nklerde fotoğraf görülmüyor. sanırım yükleyemediniz
|
Sayın Fehmit54 en son resimdeki kaktüsünüzün uzamaması ile ilgili bir tahminim var. İkisi birbirine çok benzeyen iki ayrı tür kaktüs. Tahminimce resimdeki uzamayan kaktüsün türü Chamaecereus silvestrii (ki uzamaz), evde uzadığını söylediğiniz kaktüsün türü de Aporocactus (bu da uzun cins). Ama siz yine de bir bakın resimlere ve isimlere yanılmış da olabilirim.
|
Bu arada kaktüs kardeşlerim, paketleri az önce hazırladım yarın önemli bir aksilik olmazsa gönderiyorum Kalanchoe' ları. Herkes güle güle büyütsün.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025