agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni33Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-01-2010, 23:03   #1
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Ben gittim ustayla anlaştım projeme göre yaptırdım.Anahtar teslim firmalardan aldığım fiyatların çokdaha altında ve bence çok daha kaliteli oldu.Ama maliyeti tercihleriniz ve imkanlarınız belirler.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2010, 23:19   #2
Ağaç Dostu

gazeteci28's Avatar

Giriş Tarihi: 22-04-2009
Konuları konu başlıklarında yazabilirsek daha derli toplu oluruz

Sayın soke2006,
Aramıza hoş geldiniz.

Bilgisayar mühendisliği ve Endüstriyel konularda bilgi işlem tasarımları ile uğraştığınızı ifade ediyorsunuz.

Forumda eksik olan bir alanda iş yaptığınız anlaşılıyor. Serada kullanılan bilgisayar teknolojileri hakkında bizleri bilgilendirebilir misiniz? Bu konunun eksik olduğunu düşünüyorum.

Bir başka hususta konular farklı başlıklar altında tartışılıyor. Alakasız konu başlıklarında alakasız bilgiler çıkabiliyor. Ya da çok ihtiyaç duyulan bir bilgi hiç ilgisi olmayan bir başlık altında tesadüfen öğrenilebiliyor. Konuların tartışılmasında karmaşa görüyorum.

Saygılar...

gazeteci28 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2010, 00:49   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-01-2010
Talking

Sayın söke istanbulda bodur ve yarı bodur meyve bağçeleri kivi,üzüm bağları için telli terbiye sistemleri imalatı yapıyorum ürettiğim kelepçelerin seralarda da kullanıldığını denizlide menderes tekstilin 85 dekar lık serasında şahit oldum oradan edindiğim bilgiye göre türkiyede tam bilgisayar kontrollu sera yapan firmalar var ancak Sayın Akın beye katılıyorum maliyetleri çok yüksek ifade edilen rakkamlar dekarı 40 bin 60 bin avro gibi sera imalatçılarını ararken nette böyle bir imalatçılar listesine rastladımbilgilerinize .

okay-55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2010, 10:59   #4
Ağaç Dostu

ÇeteÇakal's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus Mesajı Göster
Ben gittim ustayla anlaştım projeme göre yaptırdım.Anahtar teslim firmalardan aldığım fiyatların çokdaha altında ve bence çok daha kaliteli oldu.Ama maliyeti tercihleriniz ve imkanlarınız belirler.
Üzgünüm ama sizinle aynı fikirde değilim. Usta sizden demir parasını ve montajının parasını almış ve size gerçekten ucuz gelmiş olabilir.Ancak görüntü olarak hoşunuza gidiyor olabilir,ama ustanın yaptığı seranın hangi özelliğine iyidenebilir, ****** hiç birine.

Seralarda ısı, nem sıcaklık,ışık, ve bunların kayıpları tek tek hesaplanır en uygun sera şekli bitkinize göre belirlenir. Üretmek istediğiniz üretim şekline ve üretmek istediğiniz bitkiye göre içerde nem yoğunlaşması var mı, nerelerde var ,ışık şiddetine hassat bir bitki ise veya gerekli olan şiddettini bulunduğu nuz yöre karşılıyormu? Bulunduğunuz bölgedeki hakim rüzgar yönü, bir üretims erası ise seranın yöneyi vs.. bu listeyi uzatmak mümkün.

Sonuç bir mühendisin hazırlayıpta yaptırılan bir sera ile usta ya yaptırılan sera arasında çok farklılıklar olduğunu söylemek isterim. Eger amatör bir seradan bahsediyorsanız gerçekten bir insaat ustası işinizi görecektir.

ÇeteÇakal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025