Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus
Ben gittim ustayla anlaştım projeme göre yaptırdım.Anahtar teslim firmalardan aldığım fiyatların çokdaha altında ve bence çok daha kaliteli oldu.Ama maliyeti tercihleriniz ve imkanlarınız belirler.
|
Üzgünüm ama sizinle aynı fikirde değilim. Usta sizden demir parasını ve montajının parasını almış ve size gerçekten ucuz gelmiş olabilir.Ancak görüntü olarak hoşunuza gidiyor olabilir,ama ustanın yaptığı seranın hangi özelliğine iyidenebilir, ****** hiç birine.
Seralarda ısı, nem sıcaklık,ışık, ve bunların kayıpları tek tek hesaplanır en uygun sera şekli bitkinize göre belirlenir. Üretmek istediğiniz üretim şekline ve üretmek istediğiniz bitkiye göre içerde nem yoğunlaşması var mı, nerelerde var ,ışık şiddetine hassat bir bitki ise veya gerekli olan şiddettini bulunduğu nuz yöre karşılıyormu? Bulunduğunuz bölgedeki hakim rüzgar yönü, bir üretims erası ise seranın yöneyi vs.. bu listeyi uzatmak mümkün.
Sonuç bir mühendisin hazırlayıpta yaptırılan bir sera ile usta ya yaptırılan sera arasında çok farklılıklar olduğunu söylemek isterim. Eger amatör bir seradan bahsediyorsanız gerçekten bir insaat ustası işinizi görecektir.