Sayın Söke,
Ne sera yapımında ne de içinin otomasyonunda bir firmadan medet ummayınız. Para kıt olduğu zaman umulanın tam tersi sonuçlara ulaşırsınız. Ki para her zaman kıttır.
Seranın imalatından içinin otomasyonuna oturup kendiniz plan proje geliştirin. Henüz aklınızda bir şey yoksa burayı ve interneti takip etmeye devam edin. malzeme ekipman araştırın. Zamanla 5 dönüm için tam bir plan çıkar kafanızdan.
Hazır anahtar teslim almaya kalktığınızda hiç bir mantık arzetmeyen bir birinden enteresan fiyatlara ve kendinden çok emin açıklamalara ulaşacaksınız. Ancak hiçbiri doğru olmayacak.
5 dekara çıkacak maliyet haddinden fazla oynakdır. Sizin titizliğinize, yapacağınız şeye, ufkunuza göre çok değişir. Bu 500m2 arsam var bir ev yaptırsam kaça çıkar demeye benzer. Briketten su basmanı üzerinde temelsiz tek kat ev var. Üç katlı alttan ısıtmalı tam lüks villa var. İkisi de 500 m2ye sığar. İkiside evdir.
Ben bir hobi serası almak istedim. Bir araştırdım. 10 m2 şeyler 1750. Çocuk çadırı gibiler üstelik. bir şeyler çizdim kağıda malzeme hesapladım, becerikli bir demirci bulup 100 m2 sera yaptırdım. Yaklaşık 2000 liraya çıktı. 1750 > 10 m2 ; 2000 > 100m2
Bu serayı yaptırmadan 2 ay önce bir sera yapacağız nasıl yapalım deselerdi kafamda hiç bir şey yoktu. Şimdi konuşsam sera uzmanıyım sanabilirler. : )
Son iki paragraf bilmem açıklayıcı oldu mu ?
Kısa sürede kafanızda şekillenir. Olabilecek en ucuz rakama da ulaşırsınız. Kendiniz planmamak kaydıyla.
Saygılar. . .
|